Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 34 tema

QUOTE(Wolke @ 2008 10 21, 11:22)
kaip naudingai darze galeciau panaudot medzio pelenus....o ar is viso jie naudingi kam  g.gif

ech, kad taip vasaros pradžioj būčiau jų gavus... Visus agrastus nuėdė miltligė... verysad.gif Kaip tik turiu išsisaugojusi 2008 metų Sodininko ir daržininko kalendoriaus lapelį, kam reikalingi medžio pelenai.

Medžio pelenų tirpalu galima nupurkšti agrastus (gegužės mėn.pabaigoje ar birželio mėn.pradžioje), kai juos pažeidžia miltligė.
Į 10l šilto vandens įdėti reikia 1 kg nusijotų medžio pelenų, vieną savaitę palaikyti, kol nusistovės, vėliau atsargiai nupilti (be nuosėdų) į kitą talpą ir šiame tirpale ištirpinti truputį ūkiško muilo ir šiuo tirpalu nupurkšti vaiskrūmius. Taip kartoti reiktų kokius tris kartus, kas antrą dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 21 spalio 2008 - 20:42
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 21, 19:13)
apibendrinant skaitytą informaciją - galima, tik reikia nepamiršti, kad braškių šaknys yra paviršiuj. Šiek tiek toliau paberti, teisingiau įterpti, nes lietui lyjant pelenai sušoka į plutą. wink.gif

ok 4u.gif , gal ir padarysiu
matai, as braskes auginu ''vagomis'', ne eziomis - del ravejimo ir uogu rinkimo patogumo.
tai i vagas juk nebarstysiu, belieka tarpai tarp kupsteliu, iseitu - ant tu vietu, kur pasodinti ziem.cesnakai.
o Ap/diplomante ka tik sake : ir dar zinau irgi is senu zmoniu, kad pelenus reikia pilti ant zieminiu cesnaku ir negaileti

nu kaip cia viskas sutampa thumbup.gif lotuliukas.gif
griekas butu nedaryt.

o idomu, MB db kurena berzo pjuvenu briketais - tie pelenai geri? g.gif
sirdis kuzda nelabai... teks saslykine padegt ax.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 10 21, 20:26)
Kažkokie žodžiai pažystami   lotuliukas.gif 

lotuliukas.gif
O ka manot mirksiukas.gif , renkam po kruopele Jusu isminties 4u.gif

kartais uzrasuose ''nuasmeninu'', bet db tik pakoreguoju truputi kas nereikalinga, ir dar palieku nika- ''saltini'' ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 10 21, 13:49)
Šarminę dirvą mėgsta visi svogūniniai ir visi augalai kurie turi storas mėsingas šaknis. Visų rūgščiamėgių augalų šaknys labai plonos.

na kaip dziaugiuos praregejusi - koks geras paaiskinimas thumbup.gif 4u.gif
jei kas man parodytu tik saknis bet kuriu mano sodo augalu - visas identifikuociau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 21 spalio 2008 - 21:21
QUOTE(Knifofija @ 2008 10 21, 13:49)
Šarminę dirvą mėgsta visi svogūniniai ir visi augalai kurie turi storas mėsingas šaknis. Visų rūgščiamėgių augalų šaknys labai plonos.

viskas logiska ir paprasta, kaip as megstu tokias taisykles thumbup.gif 4u.gif !!!
Atsakyti
QUOTE(ebi @ 2008 10 21, 21:32)
is rudens netresiau. bet bais prireike Srauniaus minetos kalio magnezijos  doh.gif  laugh.gif
o pavasari tresiau trasomis vejai nuo samanu, padejo. bet pradejo samanoti kitoj vietoj , kur nebuvo barstyta doh.gif

O kalio magnezija padeda nuo samanu ir ja galima is rudens tresti?
Matot as esu girdejus kad zoles is rudens negalima tresti azotu, o visos priessamanines trasos yra su azotu verysad.gif , ir paskui berods Knifofija siule tresti gelezim zole, tai va nusipirkau bet ten raso, kad galima velgi tresti tik pavasari ir vasara o rudeni negalima....
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2008 10 22, 09:18)
O kalio magnezija padeda nuo samanu ir ja galima is rudens tresti?
Matot as esu girdejus kad zoles is rudens negalima tresti azotu, o visos priessamanines trasos yra su azotu  verysad.gif , ir paskui berods Knifofija siule tresti gelezim zole, tai va nusipirkau bet ten raso, kad galima velgi tresti tik pavasari ir vasara o rudeni negalima....

Kalio magnezija samanų nenaikina, naikina geležies junginiai, kurie būna atskirai ir be azoto ( pvz.: geležies sulfatas ar geležies chelatas). Kai dabar dažnai palyja, greičiau suveiks geležies poveikis samanoms ir dobiliukams. Tik čia trumpalaikis poveikis - reikia šukuot, aeruot veją, vejos sėklą naudoti šešėliams skirtą.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 22, 10:37)
Kalio magnezija samanų nenaikina, naikina geležies junginiai, kurie būna atskirai ir be azoto ( pvz.: geležies sulfatas ar geležies chelatas). Kai dabar dažnai palyja, greičiau suveiks geležies poveikis samanoms ir dobiliukams. Tik čia trumpalaikis poveikis - reikia šukuot, aeruot veją, vejos sėklą naudoti šešėliams skirtą.

tai va va as tokius ir pirkau be azoto bet ant pakelio rasoma kad iki rugpjucio men. galima berti.
Visa tai darom ir aeruojam na del sukavimo tai to prietaiso nerandam kur nuomoti tai su grebliu pereinu ax.gif , o zole sejom sportmaster, bet va turim akiminkas kurioms samana grazu....

Bet va noreciau as ir is rudens ka nors uzberti ir pavasari dar dadeti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 22 spalio 2008 - 08:49
QUOTE(Muka @ 2008 10 22, 06:47)
Visa tai darom ir aeruojam na del sukavimo tai to prietaiso nerandam kur nuomoti tai su grebliu pereinu  ax.gif , o zole sejom sportmaster, bet va turim akiminkas kurioms samana grazu....

o man patinka samana ir dobiliukai. Pas save nenaikinsiu tongue.gif nenoriu teletabių pievelės lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar as apie tuos bijunus, nepatinka man, kad jie pas mane toj vietoj auga schmoll.gif Kada yra ju persodinimo laikas? pamenu, kad buvo diskusijos jog jie jautrus persodinimui.
Papildyta:
Dabar jie pas mane i pavesi nugrusti, bet gal jiems saule patinka?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 10 22, 11:33)
Dar as apie tuos bijunus, nepatinka man, kad jie pas mane toj vietoj auga  schmoll.gif Kada yra ju persodinimo laikas? pamenu, kad buvo diskusijos jog jie jautrus persodinimui.
Papildyta:
Dabar jie pas mane i pavesi nugrusti, bet gal jiems saule patinka?

Pas mane bijunai paprasti ruzavi auga tiesiog visa diena ant saules ir nieko. krumai visuomet labai dideli o ziedu irgi nemazai. gal kas turit bordiniu ir baltu bijunu krumu kereliu atliekamu? mielai priimciau. galeciau keistis i ruzavus smile.gif
Atsakyti
rokoko..............siaip berzas taigi ten berods pagal straipsnius vienas is geresniu, bet kaip tos pjuvenos suristos, ar tik suspaustos, ar dar kokiu kliju imesta......jei tik stipriai suspaustos, tai jauti kiek daug geru pelenu turetai smile.gif..........gal atidziau apziurejus matytusi? o gal tavo brangiausias ka nors zino?...........
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 22, 10:08)
o man patinka samana ir dobiliukai. Pas save nenaikinsiu  tongue.gif  nenoriu teletabių pievelės  lotuliukas.gif

as irgi taip MB guodziu, kaip ima "sielvartauti", kad neisraviu pieniu, dobiliuku , grybu ir samanu is pieveles lotuliukas.gif Butiu mano valia, tai dar ir kokiu aguonu ir kitokiu zyduoliu priseciau ir visai nepjauciau tos pievutes... ax.gif Nors, is kitos puses, ar neiskiltu pavojus tokioje pievoje (nepjaunamoje) prisiveisti erkiu? Uz tvoros, sabakstynuose ju pilna doh.gif
Atsakyti
O musu pievute vis dar dygsta, vis labiau zaliuoja juodas plotas. Kazin pavasari nespejusios sudygt seklos, sudigs? g.gif
Atsakyti