Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 34 tema

QUOTE(Sraunius @ 2008 10 20, 11:22)
jei viena krūmą iš antros grupės - mokėsi 38Lt ( 18Lt +20Lt), savikaina - 38Lt
jei du - 56Lt (2x18Lt +20Lt), vieno krūmo savikaina gaunas 28Lt
jei tris - 74Lt (3x18Lt+20Lt), vieno krūmo savikaina gaunas 24,67Lt
jei keturis - 92Lt (4x18Lt+20Lt), vieno krūmo savikaina gaunas 23Lt
<...>
jei aštuonis - 164Lt (8x18Lt+20Lt), vieno krūmo savikaina gaunas 20,5Lt.
4u.gif

Oi dekui 4u.gif dabar aisku,bet kur as desiu tuos astuonis krumus?pigiau gaunasi bet kad ju daug labai,na ziuresiu kaip cia kas,reiks pamegint uzsisakyt koki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 18:07)
taigi tos ''rokoko'' tulpes mano avatare ...

kokia as akla lotuliukas.gif ...

QUOTE(sobieska @ 2008 10 19, 18:14)

is margalapio krumo isaugusias sakeles zaliais lapais islauzti prie pat zemes (visa saka!). Tai liecia visus margalapius augalus - ozeksnius, rododendrus ir t.t. Tarp margalapiu atsiradusias zalialapes sakeles butina isgeneti !

QUOTE(saulute301 @ 2008 10 20, 07:39)
Pas mane žargenis tai kaip piktžolės želia  doh.gif  rauk nerovus visur pilna atžalų doh.gif

kazkur skaiciau, o ir cia buvau rasius, kad aplink zagreni negalima judinti dirvos, nes kitaip jis pradeda beprotiskai leisti atzalas. Darau isvada, kad atzalas reiketu nupjauti/nukirpti, o ne rauti, nes tai skatina tik dar didesni ju augima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 spalio 2008 - 11:22
QUOTE(vida777 @ 2008 10 20, 12:20)
kokia as akla  lotuliukas.gif ...
is margalapio krumo isaugusias sakeles zaliais lapais islauzti prie pat zemes (visa saka!). Tai liecia visus margalapius augalus - ozeksnius, rododendrus ir t.t. Tarp margalapiu atsiradusias zalialapes sakeles butina isgeneti !

Aciu, tik galvoju kas is to krumo ir beliks - tik keli teisingi stagarai biggrin.gif , bet gerai, kad jau ir sniegas ne uz kalnu cool.gif
Atsakyti
su zagreniu isejo juokinga istorija, kaiminkos sklype. turi toki nemaza zagreni, aplink pievute grazi pjaunama nei vieno zagreniuko nematyti. Nuo kitos kaimynes sklypo ribos zagrenis pasodintas geri 7 metrai. nugi ir pradejo pas ta kaimyne, kuri neturi zagrenio listi zagreniukai.
padariau isvada, kad pievuteje jei islenda, tai minkstus stiebelius zoliapjove nupjauna ir neleidzia islysti, o zagrenis saknimis dasirove iki kitos kaimynes ir dabar pas ja sazalynai, draugams ir pazystamiems dalina...
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 10 20, 11:51)
Aciu, tik galvoju kas is to krumo ir beliks - tik keli teisingi stagarai biggrin.gif , bet gerai, kad jau ir sniegas ne uz kalnu cool.gif

tegu ir nelieka, gi pavasari palei senasias sakas nauji ugliukai lys.
Atsakyti
Padariau inventorizaciją kieme gyvenančiuose vazonuose ir loveliuose. Pirmiausia siūlau jums, gal kuri norit užgyvent šių grožių, nes aš jau sunkiai rasiu jiems vietos žiemojimui arba kai kurių turiu po kelis egzempliorius ax.gif jei jūs nenorėsit, dėsiu į skelbimų temą...
Jei atvažiuosit į Riešę, tai dovanosiu, jei reikės pavežti kur iki sostinės, tai mainysiu į džiovintų vaisių pakelį (mažajam kompotukai tinka thumbup.gif ) arba į kokį nors šviežią vaisių, pvz. greifruktą, apelsiną, citriną, bananą, moliūgą (gal kas užsiauginot tų didelių oranžinių? nupirkčiau... ax.gif mažiui košė patinka wub.gif ) ir pan. essen.gif

purpurinė setkreazija:

user posted image

tradeskantė (kadaise kabėjusi nuo palangės iki pat grindų, šiemet vasarojo terasoj, vaikų prisidauginau, šita man jau atitarnavo, gal kas norėsit persisodint ir atgaivint, arba vaikiukų prisiveist):

user posted image

cimžieda, kliuvo šiek tiek pirmųjų šalnų, nukarpytos apšalusios šakos (tos mamytės vaikas, kur kadaise didelę kupetą rodžiau):

user posted image

petržolės garbanotosios (darže daug pridygo, pasisodinau žiemai į vazonėlį, gal kas norit taip pat žiemai pasiruošti mirksiukas.gif ):

kalija balta, senovinė:

user posted image

margenis bordinis (šito neatiduodu, tk galiu šakelių prilaužyti, kad užsiveistumėt, nes žiemai visvien reikės apgenėti):

user posted image

Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2008 10 20, 11:38)
Oi dekui 4u.gif dabar aisku,bet kur as desiu tuos astuonis krumus?pigiau gaunasi bet kad ju daug labai,na ziuresiu kaip cia kas,reiks pamegint uzsisakyt koki 4u.gif

kooperuotis su draugais ir artimaisiai wink.gif 4u.gif

Šeštadienį per "Derliaus kraitės" laidą buvo keli vejos priežiūros patarimai ( LŽŪU doc. E. K.):
Jei vejoje matomi parudavimai, patartina iššukuot sudžiuvusią žolę. Pagerėja išvaizda, geresnis laistymo vandens ar lietaus patekimas į dirvožemį, išbertoms trąšoms lengviau pasiekti dirvožemį. Tokį vejos šukavimą pataria atlikti kartą per metus;

Dabar dar galima veją aeruoti ir tręšti kalio magnezija. Tręšti galima iki spalio mėn pabaigos, veja spės pasiruošti žiemai, o pavasarį atžels sveika ir graži biggrin.gif
Kalio magneziją galima įsigyti bet kurioje sodo/daržo parduotuvėje/skyriuje

Jei vejos dirva yra šlynas ar tiesiog "prasta", ją galima pagerinti ceolitu ( smulki frakcija). Didesnį plotą gerinant galima ceolitą lygiom dalim sumaišyti su smulkiu smėliuku/žvyru ( 0-2mm frakcija ).
ZeoVit panaudojimas augalininkystėje - prekinis pavadinimas ir pristatymas. wink.gif
"Achema" gamina azoto trąšas su ceolitu, jomis tręšti reikia pavasarį, rudenį žolei nebegalima papildomai duoti azoto trąšų.

Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 19, 12:14)
va pasigirsiu, papirkau narcizų, o tai apsižiūrėjau, kad iki šiol nesu užgyvenusi nė vieno... unsure.gif
užkliuvo už akies tokie įdomūs, panašu, kad ant vieno stiebo keli žiedukai, lotyniškai jie vadinasi "narcissus cheerfulness"

As tokius savaitgali dar sukisau zemen, grazuciai wub.gif Pavasari galesim pasirodyt - kaip pas kuria smile.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 16:06)
nesulaukiu atsakymo tulpiu temoje 

Stai:
http://public.fotki....0501092832.html

Savaitgali darbavausi. Aptveriau savo alpinariuma. Nusikaltelio nepavyko pagaut. Nepasirode.

Tiesa, iskasiau jau kardelius, acidanteras, "apdirbau" lantana pagal Knifofijos recepta, nukirpau bijuna, eziuoles, rudbekijas.

O galva tai net 3 kartus dziovintuvu dziovinau doh.gif zingsnis laukan ir liutis doh.gif

Smth, o kada tu pasiimsi dumplainius? Bijau, kad jie suvys ir baisus pasidarys.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 10 20, 00:57)
''Sodo spalvose'' silokas vadinamas VILKPUPE.
T.y. vietoj sedum - hylotelephium
g.gif neskamba man.. blush2.gif

Man irgi. schmoll.gif Ta pati galvojau savaitgali skaitydama.

Beje, padalinau savo siloka i du, nusibodo ieskot antroto paties. Gavosi labai lygus krumiukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 10 20, 14:49)
Smth, o kada tu pasiimsi dumplainius? Bijau, kad jie suvys ir baisus pasidarys.
Papildyta:

As tai nenorejau po dziovintuvu stovet blush2.gif Tai vakar nuejau iki masinos ir grizau apsisukus namo, nes liutis prasidejo. Bet siandien tai pazadu. Jiems nieko neturi nutikt. Juk apvalkalelis tai toks skeletinis, sudziuves, ar nia?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 20, 13:42)
moliūgą (gal kas užsiauginot tų didelių oranžinių? nupirkčiau... ax.gif mažiui košė patinka wub.gif ) ir pan. essen.gif 

pas mane du grazuoliai uzaugo,dovanociau 4u.gif jei atvyktum pasiimt mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 10 20, 16:14)
pas mane du grazuoliai uzaugo,dovanociau  4u.gif jei atvyktum pasiimt  mirksiukas.gif
user posted image

thumbup.gif geruliai thumbup.gif norečiau aš tokių,per helovyną šventinį žibintą pasidaryčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2008 10 20, 16:14)
pas mane du grazuoliai uzaugo,dovanociau  4u.gif jei atvyktum pasiimt  mirksiukas.gif
user posted image

ačiū už pasiūlymą 4u.gif Ingerelė jau pažadėjo mane aprūpinti tuo gėriu thumbup.gif
Atsakyti