QUOTE(Žydriausia @ 2008 10 19, 23:21)
o ta prasme jas inesus i vesu kambari ( o kas yra vesu
kambarys 15 laipsniu, rusys nesildomas ar nesildoma veranda, ar pvz istiklintas balkonas
) reikia normaliai laistyt ir priziuret kaip kambarines geles?
nieko nereikia ten ju apskabyt ar persodint? nu as visai zalia, jei dabar augo vazone su pelargonijom pvz slamutis tai man dabar reikia ta slamuti persodint toks koks yra ir normaliai laikyt kaip kambarine gele, ty reguliarai laistyt ir augint. nes kazkaip dazniausiai susiduriu, kad ziema gelems reik duot islesir kaip tai
nu blin, kir velk tokia zalia pasijauciau, o jau rodos buvau pradejus si ta ismanyt
pas mane irgi
slamutis su pelargonija 2 in 1. as dairiau taip:
1.emiau zirkles, nukarpiau grazias sakeles [8cm] ir to, ir ano.
2. susidejau kvadratinius daiginimo vazoniukus i padekla, i vazoniukus pridejau substrato.
3. sukaisiojau tas sakeles [auginukus] po 2 i vazoniuka.
4. palaisciau, nunesiau i veranda.
5. ten sildoma, bet silpnai. dabar vesiau nei kambary, kokia 14-19 lpsn, prikl. ar saule lauke.
6. ziema ten salciau kur kas, sakykim 5-10 lpsn. Jei bus minus 25 lauke, inesiu nakciai i kamb.
7. turi but sviesu - juk zalioji augalo dalis, o ne saknys, kaip jurgino, kanos ar chrizantemos.
8. laistyt. auginukai juk turi prigyt ir augt. Pradzioj dregniau laikyt, paskui nebe taip...
gerai butu laistyt pradzioj saknijimosi stimuliatorium. as to nepadariau, ir substrata emiau toki, koki turejau - kapu
tai laukiu rezultatu... kazkas ten bando geltonuot lapukai - nurenku... kazkas bando pelesiuku aptraukt - ppakrapstau... ir tikiuos sekmes
bakopa irgi ten ziemos. inesiau sveika krumeli, kuri dauginsiu kaip pelargonijas, tik koki vasario [gal anksciau] men.
gali daryt pgl Jolaxus recepta, inesdama nugeneta motinini pelargonijos kera.
Siaip
Isdykele cia geresne konsultante butu, man rodos
Papildyta:
Prisipirkau teminiu zurnalu.
''Sodo spalvose'' silokas vadinamas
VILKPUPE.
T.y. vietoj
sedum - hylotelephium
neskamba man..