Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 34 tema

Sveikos darbštuolės 4u.gif
QUOTE(saulute301 @ 2008 10 19, 17:18)
aš i rledinukes išlaikau kitiems metams, parsinešiau į kambarį pora kerelių iš lauko ir laikau per žiema kambarį o pavasarį nuskabau viršūnėles ir įšaknydinu taip vel turiu daug krūmelių  mirksiukas.gif

o kambarį per žiemą kaip prižiūrėt reikia , ant pietinės-pietvakarinės palangės ar gerai ir ar reikia tręšt g.gif ax.gif

QUOTE(Sraunius @ 2008 10 19, 19:06)
žydi  tongue.gif Šiandien nuskabiau žiedus ir pumpurus.

pas mus taip pat žydi , o kam juos skabyt reikia g.gif
4u.gif
Atsakyti
Srauniau, rožės šakelių prisikarpiau pas tėvus. Baisiai ji man patinka, didelė,skaisčiai raudona, atspari šalčiui ir ligoms. Tėvai nei dengia, nei tręšia, nei purškia, o ji sau klesti. Tikras tinginio lobis lotuliukas.gif ... Dariau viską "metodom naučnovo tyka", t.y. "mokslinio atsitiktinumo metodu", tiksliau kaip tuo metu sušvietė, bet atrodo pavyko. Sukarpiau jauną ūglį gabaliukais, kad kiekviename būtų po 3-4 akutes, lapelius nuskabiau, palikau tik tuos, kurie iš viršutinės akutės augo, galiuką pamirkiau į šaknijimosi stimuliatorių ir įkišau į lysvę šiltnamyje. Prigijo kelios, bet bėda - dabar šiltnamį ardom ir teko jas į lauką iškraustyti. Kažin, kaip jos, tokios išlepintos, peržiemos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2008 10 19, 21:41)
pas mus taip pat žydi , o kam juos skabyt reikia  g.gif
4u.gif

Kad visa energija sutelktu vienam tikslui-geriau saknydytusi.
Tik as dar kokia savaitele palauksiu ir ceckavosiu galvytes biggrin.gif
Atsakyti
Kasiopėja, nelauk ilgai, dabar persodink, šiek tiek nukirpčiau viršūnę, o toliau kaip ir visas likusias rožes. Dabar dar pats tas oras, papildomai šaknų išleis wink.gif ( svarbiausia tikėti ir pasitikėti savom jėgom - prigis ir peržiemos wink.gif 4u.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 19 spalio 2008 - 21:14
QUOTE(sobieska @ 2008 10 19, 21:03)
Kad visa energija sutelktu vienam tikslui-geriau saknydytusi.
Tik as dar kokia savaitele palauksiu ir ceckavosiu galvytes biggrin.gif

ačiū 4u.gif radau daug naudingos informacijos
http://www.roziu-sodinukai.lt
http://www.rozes.lt
thumbup.gif smartass.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 10 19, 18:14)
Panos, ar ir jusu rozems pasimaise blink.gif ziedus tik krauna viena paskui kita

Man dabar sitie silokai nu labai wub.gif

Nieko nuostabaus, Sobieska mirksiukas.gif
preitu metu lapkr.11d.:
user posted image

drinks_cheers.gif silokai is tiesu rolleyes.gif
ispudingiausia foto pavyko padaryti 2005m:
user posted image
o pradzioj ju nemegau, vadinau ''kopustais'' doh.gif blush2.gif

QUOTE(*MONAMI* @ 2008 10 19, 18:25)
o kur man juos dabar žiemai reiks kišti  ta prasme kur laikyti per žiemą?

as taip isaknytus silokus ikisau zemen neseniai.

QUOTE(Sraunius @ 2008 10 19, 19:06)
radau vakar info, kad medetkas labai tinka šalia pomidorų sodinti -

dekui 4u.gif
reiks pasakyt uosviui siltnami padekoruot medetkom kitamet lotuliukas.gif , ale jis vel numos ranka i mano ''isminti'' verysad.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 10 19, 20:40)
Ar rasakilos lapus jau nupjaunat, ar laukiat lapkricio?

mano knygoj rasoma,kad galima nuskint likusius po ziemos lapus kovo men. 4u.gif

QUOTE(Sraunius @ 2008 10 19, 21:11)
Kasiopėja, nelauk ilgai, dabar persodink, šiek tiek nukirpčiau viršūnę, o toliau kaip ir visas likusias rožes. Dabar dar pats tas oras, papildomai šaknų išleis wink.gif ( svarbiausia tikėti ir pasitikėti savom jėgom - prigis ir peržiemos wink.gif   ).

sakykit, kaip itikint uosvi nekirpt pazeme rudeni roziu doh.gif - visuomet taip daro [pasak jo, uzmigdo], o as noriu jas genet pavasari, prisiskaicius... blush2.gif
Dabar as jas perkelus neseniai, krumus nurezus pusiau, jie kokia 50-60cm [nukirpau ''kaip reikia kur reikia''] stiebai liko. Noreciau apdengt ziemai, o pavasari pagenet, jei reik.
[Ziema bandysiu issiaiskint, kokios ten veisles. Bet kokiu atveju, rozynai visas rozes geneja pavasari, nnesvarbu, pazeme, jei veisle reikalauja, ar tik negyvas sakas]
Norisi imt ir ismest tas rozes, o paskui sodint SAVAS, ir daryt kaip nori cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 19 spalio 2008 - 22:10
pirmiausia aciu visoms uz sveikinimus, jau visu ir nepacituosiu blush2.gif
tikrai labai laukta, sunkokai isnesiota, ir svarbiausia, kad pimpaiulas neuzaugo ir brolis turi dabar sese wub.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 14:03)
slamuti ir pelargonijas sukisau auginukais i mazus vazoniukus pries kelias sav -  laukiu isisaknijimo, laikysiu vesioj verandoj mini tokius augaliukus.

Bakopas paemiau pora nedid. kupsteliu [buvo tokiu pas mane] - kol kas prie namo,  bet irgi ziemos verandoj zydincios. Vasario men. dauginsiu jas auginukais.
Gali ir auginukais jas issisaugot. 4u.gif t.y. nusiskabyk sakeliu, ir ikisk i zeme saknydintis.
:

o ta prasme jas inesus i vesu kambari ( o kas yra vesu g.gif kambarys 15 laipsniu, rusys nesildomas ar nesildoma veranda, ar pvz istiklintas balkonas g.gif ) reikia normaliai laistyt ir priziuret kaip kambarines geles? g.gif nieko nereikia ten ju apskabyt ar persodint? nu as visai zalia, jei dabar augo vazone su pelargonijom pvz slamutis tai man dabar reikia ta slamuti persodint toks koks yra ir normaliai laikyt kaip kambarine gele, ty reguliarai laistyt ir augint. nes kazkaip dazniausiai susiduriu, kad ziema gelems reik duot islesir kaip tai doh.gif nu blin, kir velk tokia zalia pasijauciau, o jau rodos buvau pradejus si ta ismanyt blush2.gif doh.gif

o begonijos tai pas mane turbut skaitosi smulkiaziedes, nu ka as zinau, bet krumukai zemi ir daug zidedu, tai turbut smulkiaziedes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 19 spalio 2008 - 23:23
QUOTE(Žydriausia @ 2008 10 19, 23:21)
o ta prasme jas inesus i vesu kambari ( o kas yra vesu g.gif  kambarys 15 laipsniu, rusys nesildomas ar nesildoma veranda, ar pvz istiklintas balkonas g.gif ) reikia normaliai laistyt  ir priziuret kaip kambarines geles?  g.gif  nieko nereikia ten ju apskabyt ar persodint? nu as visai zalia, jei dabar augo vazone su pelargonijom pvz slamutis tai man dabar reikia ta slamuti persodint toks koks yra ir normaliai laikyt kaip kambarine gele, ty reguliarai  laistyt ir augint. nes kazkaip dazniausiai susiduriu, kad ziema gelems reik duot islesir kaip tai doh.gif  nu blin, kir velk tokia zalia pasijauciau, o jau rodos buvau pradejus si ta ismanyt

pas mane irgi slamutis su pelargonija 2 in 1. as dairiau taip:
1.emiau zirkles, nukarpiau grazias sakeles [8cm] ir to, ir ano.
2. susidejau kvadratinius daiginimo vazoniukus i padekla, i vazoniukus pridejau substrato.
3. sukaisiojau tas sakeles [auginukus] po 2 i vazoniuka.
4. palaisciau, nunesiau i veranda.
5. ten sildoma, bet silpnai. dabar vesiau nei kambary, kokia 14-19 lpsn, prikl. ar saule lauke.
6. ziema ten salciau kur kas, sakykim 5-10 lpsn. Jei bus minus 25 lauke, inesiu nakciai i kamb.
7. turi but sviesu - juk zalioji augalo dalis, o ne saknys, kaip jurgino, kanos ar chrizantemos.
8. laistyt. auginukai juk turi prigyt ir augt. Pradzioj dregniau laikyt, paskui nebe taip...

gerai butu laistyt pradzioj saknijimosi stimuliatorium. as to nepadariau, ir substrata emiau toki, koki turejau - kapu blush2.gif
tai laukiu rezultatu... kazkas ten bando geltonuot lapukai - nurenku... kazkas bando pelesiuku aptraukt - ppakrapstau... ir tikiuos sekmes blush2.gif tongue.gif

bakopa irgi ten ziemos. inesiau sveika krumeli, kuri dauginsiu kaip pelargonijas, tik koki vasario [gal anksciau] men.
gali daryt pgl Jolaxus recepta, inesdama nugeneta motinini pelargonijos kera.

Siaip Isdykele cia geresne konsultante butu, man rodos 4u.gif

Papildyta:

Prisipirkau teminiu zurnalu.

''Sodo spalvose'' silokas vadinamas VILKPUPE.
T.y. vietoj sedum - hylotelephium

g.gif neskamba man.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 23:57)
pas mane irgi slamutis su pelargonija 2 in 1. as dairiau taip:
1.emiau zirkles, nukarpiau grazias sakeles [8cm] ir to, ir ano.
2. susidejau kvadratinius daiginimo vazoniukus i padekla,  i vazoniukus pridejau substrato.
3. sukaisiojau tas sakeles [auginukus] po 2 i vazoniuka.
4. palaisciau, nunesiau i veranda.
5. ten sildoma,  bet silpnai. dabar vesiau nei kambary, kokia 14-19 lpsn,  prikl. ar saule lauke.
6. ziema ten salciau kur kas, sakykim 5-10 lpsn. Jei bus minus 25 lauke, inesiu nakciai i kamb.
7. turi but sviesu - juk zalioji augalo dalis,  o ne saknys, kaip jurgino, kanos ar chrizantemos.
8. laistyt. auginukai juk turi prigyt ir augt. Pradzioj dregniau laikyt, paskui nebe taip...

Viską darei gerai, tik su laistymu reika labai atsargiai. Kol įsišaknija, žemė turi būti drėgna, o paskui žiemą laistau labai retai (jei patalpa vėsi), nes kitaip supus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 10 19, 19:28)
Šitam margalapiui šilokui - sedum spectabile mediovariegata  būtina išlaužyti žalius lapus ir palikti tik margus, kitaip jis per laiką grįš į pradinę formą.

Ne tik lapus, bet visą stiebą, ant kurio auga žali lapai.
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2008 10 18, 10:23)
Fantastika! Pagarba azuolu augintojai. Neseniai vyras perpasakojo kazkokia laida, kad ne taip lengva azuola uzaugint.

blush2.gif Gal tik problema sulaukti kol jie dideli užauga, o šiaip tai tikrai nesunku. Dabar stratifikuoju - pavasarį sodinsiu glaustašakio ąžuolo giles.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 20:08)
sakykit, kaip itikint uosvi nekirpt pazeme rudeni roziu  doh.gif - visuomet taip daro [pasak jo,  uzmigdo], o as noriu jas genet pavasari, prisiskaicius... blush2.gif
Dabar as jas perkelus neseniai, krumus nurezus pusiau, jie kokia 50-60cm [nukirpau ''kaip reikia kur reikia''] stiebai liko. Noreciau apdengt ziemai, o pavasari pagenet, jei reik.
[Ziema bandysiu issiaiskint, kokios ten veisles.  Bet kokiu atveju, rozynai visas rozes geneja pavasari, nnesvarbu, pazeme, jei veisle reikalauja,  ar tik negyvas sakas]
Norisi imt ir ismest tas rozes, o paskui sodint SAVAS, ir daryt kaip nori cool.gif

Sakyčiau, pataupyk savo nervus ir leisk uošviui daryti ką jis nori. Bent vienoj srity palik jam laisvę reikštis lotuliukas.gif Nieko blogo tom rožėms nenutiks, jeigu jas ne pavasarį, o dabar apgenėsi mirksiukas.gif Juk svarbiausia, kad augaliukui nebūtų bloga, tiesa? O ir sveikatos sau sutaupysi mirksiukas.gif

Pas mane pvz. uošvis nusprendė vietoj užaugusios alyvos obelį pasodinti. Su niekuo nesitarė schmoll.gif Ir ką tu jam? lotuliukas.gif Teks dabar galvoti, kaip ir kur tą alyvą perkelti, nes duobę obelikei jau iškasė per metrą nuo jos g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 10 19, 21:40)
Ar rasakilos lapus jau nupjaunat, ar laukiat lapkricio?

aš tai nupjaunu kai apšąla

QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 23:08)
reiks pasakyt uosviui siltnami padekoruot

aš be šiltnamio pomidorus auginau (daugiau jaučiu nebesodinsiu, mano šeimyna agurkus mieliau kerta, nei pomiidorus... unsure.gif ), tai irgi pagal kažkur atkastą išmintį prisodindavau tarp jų serenčių, skaičiau, kad jie dezinfekuoja dirvą, atbaido savo kvapu kai kuriuos kenkėjus, na ir sakyčiu kaip laukiniai ir ne itin popinami, tai visai sveiki pomidorai augdavo thumbup.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 10 20, 00:57)

''Sodo spalvose'' silokas vadinamas VILKPUPE.
T.y. vietoj sedum - hylotelephium

g.gif neskamba man.. blush2.gif

nu jo, reikės priprasti, iš pradžių tie naujadarai visai nelimpa, bet ilgainiui, kai visur juos vienodai pradeda vadinti tai įpranti...
Atsakyti
QUOTE(Rumute @ 2008 10 19, 21:11)
Kur galima įsigyti žagrenį?Ar daug kainuoja? ax.gif

Pas mane žargenis tai kaip piktžolės želia doh.gif rauk nerovus visur pilna atžalų doh.gif
Atsakyti