Noriu pagalbos Aš apibūdinsiu lapuotį medį.Jis yra panašus t.y. lapai kaip šermukšnio ir rudenį jie paraudonuoja bet ne visi.Gal kas žinote kaip vadinasi jis. Šeip daug kas jį turi.
QUOTE(sobieska @ 2008 10 19, 19:14)
ar apie šituos kalbėjot,kad šaknijasi iš šakelių
aš nusiskyniau porą šakelių įmerkiau ir lyg ir lenda šaknelės
o kur man juos dabar žiemai reiks kišti ta prasme kur laikyti per žiemą?
QUOTE(Rumute @ 2008 10 19, 19:22)
Noriu pagalbos Aš apibūdinsiu lapuotį medį.Jis yra panašus t.y. lapai kaip šermukšnio ir rudenį jie paraudonuoja bet ne visi.Gal kas žinote kaip vadinasi jis. Šeip daug kas jį turi.
Pagal aprasyma i zagreni panasu
QUOTE(rokoko @ 2008 10 18, 11:54)
pasirinkau medetku seklu
radau vakar info, kad medetkas labai tinka šalia pomidorų sodinti - atbaido baltasparnius, o šaknys išskiria "kažką", kas atbaido ir dirvoje tūnančius blogiečius ( šaltinio nepamenu, daug knygų/žurnalų vakar varčiau)
QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 18, 22:13)
Pirmą kartą gyvenime pati šaknydinau rožės šakeles.
taip tiesiai šviesiai šaknydinai? Mąsčiau pirma užsiveist erškėčio, o tik į jį įskiepyti. Būtent dėl atsparumo mūsų klimatui.
QUOTE(Žydriausia @ 2008 10 19, 11:37)
sveikos,
Dideliausias sveikinimas
ar ir jusu rozems pasimaise ziedus tik krauna viena paskui kita
žydi Šiandien nuskabiau žiedus ir pumpurus.
Panos, ar ir jusu rozems pasimaise ziedus tik krauna viena paskui kita
Veigela irgi itartina, turbut su roze susitare, trecia karta ruosiasi zydet
o sita raktazole pasislepusia netycia aptikau
Man dabar sitie silokai nu labai
O Palemonas, daugiametis ar vienmetis, pamirsau , o ir pasigooglint normaliai negaliu, nes nezinau lotynisko pavadinimo.Nezinau raut lauk ar palikt
Veigela irgi itartina, turbut su roze susitare, trecia karta ruosiasi zydet
o sita raktazole pasislepusia netycia aptikau
Man dabar sitie silokai nu labai
O Palemonas, daugiametis ar vienmetis, pamirsau , o ir pasigooglint normaliai negaliu, nes nezinau lotynisko pavadinimo.Nezinau raut lauk ar palikt
Polemonas daugiametis - lot. polemonium
Šitam margalapiui šilokui - sedum spectabile mediovariegata būtina išlaužyti žalius lapus ir palikti tik margus, kitaip jis per laiką grįš į pradinę formą.
"Pagal aprasyma i zagreni panasu"
Oj ačiū šitas
QUOTE(Knifofija @ 2008 10 19, 20:28)
Polemonas daugiametis - lot. polemonium
Šitam margalapiui šilokui - sedum spectabile mediovariegata būtina išlaužyti žalius lapus ir palikti tik margus, kitaip jis per laiką grįš į pradinę formą.
oi kaip aciu uz pamokyma, nes tikrai nezinojau, matyt mama nesugebes, reiks vaziuot paciai atlikti silokui apipjaustyma, nes telefonu kol issaiskinsiu ko noriu, tai ji man lieps ko nors raminancio isgert
Tkslinuosi-visus zalius lapelius nuskinti, palikt tik plika stieba , o prie stiebo su margais lapeliais nagu nekisti
[quote=saulute301,2008 10 19, 18:18]
[quote=jolaxus,2008 10 19, 11:57]
1. jei smulkiažiedės, tos kur "ledinukėm" vadinamos, tai jos vienmetės.
aš i rledinukes išlaikau kitiems metams, parsinešiau į kambarį pora kerelių iš lauko ir laikau per žiema kambarį o pavasarį nuskabau viršūnėles ir įšaknydinu taip vel turiu daug krūmelių
[/quote]
mat kaip būna labai įdomu, neteko girdėti ir net mintis nekilo, kad ledinukes galima išlaikyti
[quote=sobieska,2008 10 19, 19:14]
[/quote]
tas tikrai įdomus toks palikęs, bet mat kaip su juo tvarkytis reikia, reikės ir mano margučius apžiūrėti ir atlikti apipjaustymą , nes lyg užkliuvo už akies kažkuris krūmelis iš apačios beleidžiantis nemargą šakelę
[quote=*MONAMI*,2008 10 19, 19:25]
[/quote]
kišk tiesiai į žemę ir tegul auga natūraliomis sąlygomis lauke, kol dar užšals turėtų spėti įsišaknyti, stipraus minuso, kuris įšaldytų žemę, dar nesimato. Žiemai galėsi pamulčiuoti šiek tiek.
[quote=jolaxus,2008 10 19, 11:57]
1. jei smulkiažiedės, tos kur "ledinukėm" vadinamos, tai jos vienmetės.
aš i rledinukes išlaikau kitiems metams, parsinešiau į kambarį pora kerelių iš lauko ir laikau per žiema kambarį o pavasarį nuskabau viršūnėles ir įšaknydinu taip vel turiu daug krūmelių
[/quote]
mat kaip būna labai įdomu, neteko girdėti ir net mintis nekilo, kad ledinukes galima išlaikyti
[quote=sobieska,2008 10 19, 19:14]
[/quote]
tas tikrai įdomus toks palikęs, bet mat kaip su juo tvarkytis reikia, reikės ir mano margučius apžiūrėti ir atlikti apipjaustymą , nes lyg užkliuvo už akies kažkuris krūmelis iš apačios beleidžiantis nemargą šakelę
[quote=*MONAMI*,2008 10 19, 19:25]
[/quote]
kišk tiesiai į žemę ir tegul auga natūraliomis sąlygomis lauke, kol dar užšals turėtų spėti įsišaknyti, stipraus minuso, kuris įšaldytų žemę, dar nesimato. Žiemai galėsi pamulčiuoti šiek tiek.
Kur galima įsigyti žagrenį?Ar daug kainuoja?
QUOTE(Rumute @ 2008 10 19, 21:11)
Kur galima įsigyti žagrenį?Ar daug kainuoja?
jie labai sėkmingai atžalas leidžia, kur pamačius didesnį medelį, pakalbink šeimininkus, jei aplink pievelę pjaudami nenupjauna, tai tikrai ras kokį jaunėlį
aišku, gal ir parduodamų yra, tačiau kažin ar verta pirkti, kai "gauti" nesunku
QUOTE(Žydriausia @ 2008 10 19, 08:37)
sveikos, jau mane turbut pamirsot as svieziai iskepta mama, vasara daug parguljau ligoninese, kad mazyte sulaikyt, tai mano gelynai liko be prieziuros. na kitamet gal atsigriebsiu
Smagumėlis Sveikinam dar vienos gražios (nujaučiu, kad tikrai taip ir yra) mergytės mamytę