Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 34 tema

QUOTE(Žydriausia @ 2008 10 19, 11:37)
1. Begonijos irgi daugiametes, ar ne? ka su jom daryt? g.gif

2. na dar yra pelargonijos [/B]g.gif kaip pelartgonijas ziema laikyt g.gif

atsakysiu apie tai, su kuo esu susidūrusi, nes kitais klausimais žinios tik teorinės ax.gif
1. begonijos tos didžiosios yra daugiametės , kur auga iš šakniagumbio. neprisimenu ar tokios pas tave buvo g.gif jei smulkiažiedės, tos kur "ledinukėm" vadinamos, tai jos vienmetės. O didžiosios begonijos tai tiesiog iškasamos, gumbas apdžiovimas ir sausose durpėse sausoje vietoje laikomos, o paskui anksti pavasarį sodinamos į naują žemę ir pradedamos laistyti.
2. pelargonijas reikia gana trumpai apkarpyti ir galima laikyti netgi rūsyje labai retkarčiais palaistant, kad visiškai neišdžiūtų. Pavasarį jos šviežiai suželia. tačiau neturint rūsio galima ir vėsesniame kambaryje laikyti. Beje, kambaryje jos gali ir visą žiemą žydėti, tačiau verta suteikti poilsio, kad kitam sezonui gausiau sužydėtų.
tai tiek teorinių pastebėjimų iš mano varpinės. tiesa, susirask yra pelargonijų tema, ten rasi daug įvairių patarimų, ir galėsi elgtis pagal sau priimtinas sąlygas mirksiukas.gif
Atsakyti
va pasigirsiu, papirkau narcizų, o tai apsižiūrėjau, kad iki šiol nesu užgyvenusi nė vieno... unsure.gif
užkliuvo už akies tokie įdomūs, panašu, kad ant vieno stiebo keli žiedukai, lotyniškai jie vadinasi "narcissus cheerfulness", gal kiek vėloka jiems jau, tačiau šaltuko dar nesimato, tikiuosi spės įsišaknyti... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 18, 18:46)
o čia Rokoko pageidavimu - ribos

foto gerai atrodo thumbup.gif
tokios ribos labai aptiktu MB, nes jis nuolat mane traukia per danti del visu tiesiu mano ''bordiuru'' blush2.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 10 18, 20:19)
Čia daugiametis žirnelis, žydi gausiau už paprastą tik nekvepia. Auga iki 2,5 metro, reikia stiprokų atramų. Pas mane auga vienoj vietoj virš 10 metų. Persodinti galima tik 1 metų daigelį, didesnis nebeprigyja.
Medetkas galima sėti ir iš rudens ir pavasarį, praktiškai jokio skirtumo.

aciu 4u.gif
tai kadangi siemet tik isdyges pas mane tas zirnelis, kitamet pavasari, jei prireiks, galesiu ''patraukt'' ar persodint. thumbup.gif

Kazkaip dar del jo vietos abejoniu g.gif - jis ''stulpu'' tarp baltos raganes, melynos kurpeles, balto bijuno [bet tada dar nezydetu zirn], didzioji roze tams/roz. salia... bet is priekio ziurint jis butu uz rozines tradeskantes - kaip tesinys wub.gif
Spresiu.
galbut ant tinklo paleisiu vienam kiemo uzkampy, bet ten kaimyne uz to tinklo nasturtas ''paleidzia'' doh.gif

QUOTE(Žydriausia @ 2008 10 19, 10:37)
sveikos, jau mane turbut pamirsot doh.gif  as svieziai iskepta mama,

ka daryt su bakopa ir ziluoju slamuciu?
na dar yra pelargonijos g.gif kaip pelartgonijas ziema laikyt

grazaus augimo jums 4u.gif

slamuti ir pelargonijas sukisau auginukais i mazus vazoniukus pries kelias sav - laukiu isisaknijimo, laikysiu vesioj verandoj mini tokius augaliukus.

Bakopas paemiau pora nedid. kupsteliu [buvo tokiu pas mane] - kol kas prie namo, bet irgi ziemos verandoj zydincios. Vasario men. dauginsiu jas auginukais.
Gali ir auginukais jas issisaugot. 4u.gif t.y. nusiskabyk sakeliu, ir ikisk i zeme saknydintis.

QUOTE(jolaxus @ 2008 10 19, 11:14)
užkliuvo už akies tokie įdomūs, panašu, kad ant vieno stiebo keli žiedukai, lotyniškai jie vadinasi "narcissus cheerfulness", gal kiek vėloka jiems jau, tačiau šaltuko dar nesimato, tikiuosi spės įsišaknyti...

doh.gif o man tokie nepatiko, vos neismeciau saviskiu blush2.gif
bet pagailejau ir pasodinau blush2.gif , nes zinau, kad po kiek laiko ''iziuriu'' grozi ten, kur jo anksciau nemaciau. smulkus pas mane tie ziedeliai, balti.
isisaknys, pamatysi 4u.gif

Jolaxus, kur ziemoja pas tave ta sunine cimzieda?
ir ta violetine cimbzieda?
laikau kol kas lauke jas, bet juk jau nebeilgai... unsure.gif

o ta chlorofita tiesiog kambary augini, taip? as i vandeni pamerkus db. noriu dar juos ten atskirt kupstelius [padaugint]- matyt, kad is keliu suaugusiu skroteliu... Kaip manai, galima? turbut skalpelio reiks ieskot lotuliukas.gif

Atsakyti

nesulaukiu atsakymo tulpiu temoje, todel kartoju klausima cia 4u.gif

darausi savo svoguniniu inventorizacija. liko neatpazintos sios tulpes:

user posted image

issiskleide:
user posted image

pagal lapus ir ziedu forma/spalva atrodo,kad cia greigo tulpes. gal zinot, kokia veisle?

pirkau kazkada is maximos, gal kas pakuote issaugojot? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 15:06)

ar matei kada pirkt tulpiu "rokoko" ? As kai pamaciau, net juokas sueme - tavo "vardines" tulpes biggrin.gif ... ant paveikslo tai labai grazios - raudonos, garbanotais zalsvais, gelsvais ziedlapiu krasteliais.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 15:03)
Jolaxus, kur ziemoja pas tave ta sunine cimzieda?
ir ta violetine cimbzieda?
laikau kol kas lauke jas, bet juk jau nebeilgai... unsure.gif

o ta chlorofita tiesiog kambary augini, taip? as i vandeni pamerkus db. noriu dar juos ten atskirt kupstelius [padaugint]- matyt, kad is keliu suaugusiu skroteliu... Kaip manai, galima? turbut skalpelio reiks ieskot lotuliukas.gif

šuninė cimžieda žiemoja garaže, nes kambaryje kvapelis nekoks schmoll.gif
o ta violetinė tai kambaryje, tačiau pas mane kai šildomos grindys, tai šiek tiek nuvargsta nuo sauso oro, lapus pabarsto, tačiau vasarą vėl pilnai atgauna formą. Šįmet bandysiu kiek įmanoma išlaikyti nešildomoj verandoj, tik jei šaltukai spustelės nešiu į vidų
o chlorofitai yra kambarinės gėlės, šitas garbanotas garbanas suka tik jei gauna pakankamai šviesos, tad nekišk į tamsų kampą, nors augtų ir tamsiau, tačiau tada nelabai garbanosis... Nebeprisimenu kokius auginukus tau daviau, tačiau jei tarp jų nėra to stiebelio, tai nedalink paties kelmiuko, nes ten gali tik atrodyti, kad keli suaugę, o iš tiesų tai būsimų šaknų raizginukas.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 19, 16:06)
nesulaukiu atsakymo tulpiu temoje,  todel kartoju klausima cia  4u.gif 
darausi savo svoguniniu inventorizacija. liko neatpazintos sios tulpes:

user posted image

issiskleide:
user posted image

pagal lapus ir ziedu forma/spalva atrodo,kad cia greigo tulpes. gal zinot, kokia veisle?

Antroji tai "Red ridig hood" - raudonkepuraitė kitaip. o pirmoji labai panaši į Juan, bet lyg su geltonu dugneliu būdavo, vistik 10 metų praėjo nuo mano tulpių auginimo, daug veislių pamiršau.
Atsakyti
[quote=jolaxus,2008 10 19, 11:57]

1. g.gif jei smulkiažiedės, tos kur "ledinukėm" vadinamos, tai jos vienmetės.

aš i rledinukes išlaikau kitiems metams, parsinešiau į kambarį pora kerelių iš lauko ir laikau per žiema kambarį o pavasarį nuskabau viršūnėles ir įšaknydinu taip vel turiu daug krūmelių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 10 18, 00:20)
Mergaitės, pasirodau kaip gražiai paraudo ąžuolai. Tarsi nuo raugerškio raudonumas atsispindi ant jų  bigsmile.gif

Nuostabūs floristiniai rankinukai gaunasi iš raudonų ąžuolo lapų thumbup.gif prisipažinsiu kad pavydžiu blush2.gif nes su jais dirbau tik per kursus ax.gif
Atsakyti
Jolaxus, aciu 4u.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 10 19, 16:06)
ar matei kada pirkt tulpiu "rokoko" ? As kai pamaciau, net juokas sueme - tavo "vardines" tulpes  biggrin.gif ... ant paveikslo tai labai grazios - raudonos, garbanotais zalsvais, gelsvais ziedlapiu krasteliais.

O manai, mano nikas is chanel kvepalu pavadinimo? mirksiukas.gif lotuliukas.gif
taigi tos ''rokoko'' tulpes mano avatare [viskas tikslinga], auginau as jas, graziausiai atrodo ne visai issiskleide.

QUOTE(Knifofija @ 2008 10 19, 17:00)
Antroji tai "Red ridig hood" - raudonkepuraitė kitaip. o pirmoji labai panaši į Juan, bet lyg su geltonu dugneliu būdavo, vistik 10 metų praėjo nuo mano tulpių auginimo, daug veislių pamiršau.

aciu 4u.gif
ten nuotraukose ta pati tulpe [susiskleidus ir issiskleidus], gal neaiskiai pateikiau blush2.gif
pagal Jusu nurodytas veisles bandysiu pasitikslint.
Atsakyti
Panos, ar ir jusu rozems pasimaise blink.gif ziedus tik krauna viena paskui kita
user posted image
Veigela irgi itartina, turbut su roze susitare, trecia karta ruosiasi zydet
user posted image
o sita raktazole pasislepusia netycia aptikau
user posted image
Man dabar sitie silokai nu labai wub.gif
user posted image

user posted image

O Palemonas, daugiametis ar vienmetis, pamirsau blush2.gif , o ir pasigooglint normaliai negaliu, nes nezinau lotynisko pavadinimo.Nezinau raut lauk ar palikt rolleyes.gif
Atsakyti

viskas aisku, greigo tulpe ''Raudonkepuraite'' thumbup.gif wub.gif
uosviui graziausia lotuliukas.gif
Atsakyti