QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 10 10, 13:01)
Idomu per kiek laiko meslas perpuva. Pas mane jau trys menesiai politileno maise stovi, gal jau perpuvo
Nukirpau ragane vakar, bet palikau metra nyo zemes

. Niekaip nesusigaudau, kurie ten pumpurai stiprus, o kurie ne. Ji pas mane tokia skystoka buvo
4 mėšlo irimo stadijos
Specialistai įvardina 4 mėšlo irimo stadijas.
* Šviežias (tik pradėjęs irti) mėšlas yra beveik nepakitusios spalvos. Šiame mėšle yra beveik nepakitęs ir šiaudų kraikas.
Praplovus tokį mėšlą, vanduo parausta arba pažaliuoja.
* Pradėjusio irti mėšlo šiaudai nusidažo tamsiai ruda spalva, suminkštėja ir juos lengva sutraukyti.
Praplovus šį mėšlą, vanduo patamsėja.
Šios stadijos mėšlas netenka 30 proc. pirmykštės masės.
* beveik perpuvęs mėšlas yra juodas ir teplus. Šiame mėšle šiaudų kraikas būna visiškai suiręs,
o mėšlas netenka 50 proc. pirmykštės masės.
* perpuvęs mėšlas - rupi žemės masė.
Šios stadijos mėšlas būna netekęs 75 proc. pirmykštės masės.
***
Mėšlu, kuris yra mažiau suiręs, dirvožemį patariama tręšti rudenį, o kuris yra labiau suiręs - pavasarį.
Šviežiu mėšlu dirvožemio tręšti nepatariama.
Jei mėšlo turite mažai, jo patariama berti į augalų sodinimo duobes.
* Šaltame dirvožemyje mėšlą patariama perkasti 10 - 15 cm gylyje, kad j į pridengtų žemių sluoksnis.
Šiltame, greitai džiūvančiame dirvožemyje mėšlą patariama perkasti žemių kasimo gylyje.
Pagooglinus rasta info