QUOTE(andriuska @ 2008 10 26, 09:00)
jei problemą spręsti sausai - tai paskaičiuoji, kiek grupė išsitęs į ilgį, tada su DOF skaičiuotuvų pasiskaičiuoji, kokio tau reikės. bet realiai vietoje bus matyt nenumatytų situacijų... nepergyvenčiau labai. jei grupė didelė, tai arba iš toli fotografuosi, arba su plačiakampiu. ir vienu ir kitu atveju vos privėrus diafragmą (5,6-8) jie tikrai fokuse bus. grupėje proble ma ne čia. svarbu sužiūrėti, kad visi "gražiai" stovėtų: nebūtų veidai uždengti, grupė simetriškai stovėtų (t.y. vienam flange susispaudę, kitam - skylės), kad spalviškai gražiai būtų (nes būna, kad visi juodi subėga į vieną kraštą, o kitam - spalvotieji), kad nemirksėtų... kaip tik vienoj knygoj neseniai skaičiau, kaip to vengia fotografas. jis daro atvirkščiai: liepia visiems užsimerkti ir su skaičiumi "trys" atsimerkti. tada skaičiuoja iki trijų garsiai, visi atsimerkia, o jis mintyse iki keturių ir tada spaudžia
vat tik galvoju, jei renginys vestuvės ir pasmerginas priklijuotos blakstienos ar šiaip gausiai patušuotos - kaip tada, ar nesulimpa nuo tokio ilgo užsimerkimo
Aciu Andriuska
Prajuokino tavo mintys apie blakstienas
Na grupe neturetu buti tokia didele...Siandien dvi seimos uzsimane(jie draugai tarpusavy), tik nezinau ar gera mintis kartu viska daryti, kol vieni fotkinsis kiti aplinkui malsis, viskas truks ilgiau, vaikams nusibos ir t.t. Manau jie nores seimos nuotrauku atskirai- viena seima 4 zmones, kita 5. Tai manau, kad su f5,6 turetu gautis
Nebent uzsimanys grupines nuotraukos....tada gal dar labiau teks priverti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 26, 11:31)
ca_girl - nepasitikek auto fokusu. man kazkodel su auto visada fokusas fotografuojant grupe nusoka uz nugaru ant sienos, ar baznycios duru
(neisivaizduoju kodel). po dvieju tokiu kartu visada fokusuoju tik manual fokusu... del diafragmos buna apie 5,6 pas mane - dviem eilem stovintiems mazoka
kita k labiau priversiu (kada nors gi turesiu fotika)
O kur fokusuoji? Kur nors i viduriuka burelio???
Uzjauciu del fotiko....As gala gauciau jei mano sugestu, turbut ta pacia diena ant kreditines nauja pirkciau
Man fotoaparatas kaip oras, labai gyvybiskai svarbus daiktas kasdienybeje