Gaziulka, labai norejau, bet... pries atostogas darbus baigineju...
Sveikuciai.
Noriu paklausti patarimo kaip fotografuoti grupe zmoniu Dazniausiai kazkaip iseina kad viena fotografuoju arba du...diafragma pas mane beveik visuomet f1.8 iki f2.5 Dabar suprantu su tokia neprasisuksiu... Kokia ryskumo zona renkates? Ir taipogi, kaip fokusuojat??? As visuomet keiciu fokusavimo taska ir fokusuoju kur reikia...Ka daryti su grupe zmoniu? Auto fokusa rinktis?
Noriu paklausti patarimo kaip fotografuoti grupe zmoniu Dazniausiai kazkaip iseina kad viena fotografuoju arba du...diafragma pas mane beveik visuomet f1.8 iki f2.5 Dabar suprantu su tokia neprasisuksiu... Kokia ryskumo zona renkates? Ir taipogi, kaip fokusuojat??? As visuomet keiciu fokusavimo taska ir fokusuoju kur reikia...Ka daryti su grupe zmoniu? Auto fokusa rinktis?
jei problemą spręsti sausai - tai paskaičiuoji, kiek grupė išsitęs į ilgį, tada su DOF skaičiuotuvų pasiskaičiuoji, kokio tau reikės. bet realiai vietoje bus matyt nenumatytų situacijų... nepergyvenčiau labai. jei grupė didelė, tai arba iš toli fotografuosi, arba su plačiakampiu. ir vienu ir kitu atveju vos privėrus diafragmą (5,6-8) jie tikrai fokuse bus. grupėje proble ma ne čia. svarbu sužiūrėti, kad visi "gražiai" stovėtų: nebūtų veidai uždengti, grupė simetriškai stovėtų (t.y. vienam flange susispaudę, kitam - skylės), kad spalviškai gražiai būtų (nes būna, kad visi juodi subėga į vieną kraštą, o kitam - spalvotieji), kad nemirksėtų... kaip tik vienoj knygoj neseniai skaičiau, kaip to vengia fotografas. jis daro atvirkščiai: liepia visiems užsimerkti ir su skaičiumi "trys" atsimerkti. tada skaičiuoja iki trijų garsiai, visi atsimerkia, o jis mintyse iki keturių ir tada spaudžia vat tik galvoju, jei renginys vestuvės ir pasmerginas priklijuotos blakstienos ar šiaip gausiai patušuotos - kaip tada, ar nesulimpa nuo tokio ilgo užsimerkimo
andriuska (apie prilipintas blakstienas)
ca_girl - nepasitikek auto fokusu. man kazkodel su auto visada fokusas fotografuojant grupe nusoka uz nugaru ant sienos, ar baznycios duru (neisivaizduoju kodel). po dvieju tokiu kartu visada fokusuoju tik manual fokusu... del diafragmos buna apie 5,6 pas mane - dviem eilem stovintiems mazoka kita k labiau priversiu (kada nors gi turesiu fotika)
tiesa, detaliai isstudijavau savo fotika veikia AUTO - ten viskas kaip auto ir turi but. o visuose kituose rezimuose ir auto programose stovi minimali diafragma (priklausomai nuo objektyvo ir zidinio nuotolio nuo 1.8 iki 5.6) . galiu itakoti ISO, fokusavimo tasko pasirinkima ir isjungti blykste. VISKAS (aisku ten fotografavimai serijomis, self-timer, RAW pasirinkimai ir t.t.t.t.t like) vargeli mano vargeli kokia nelaime toks fotiko sugedimas: nei mires, nei gyvas
ca_girl - nepasitikek auto fokusu. man kazkodel su auto visada fokusas fotografuojant grupe nusoka uz nugaru ant sienos, ar baznycios duru (neisivaizduoju kodel). po dvieju tokiu kartu visada fokusuoju tik manual fokusu... del diafragmos buna apie 5,6 pas mane - dviem eilem stovintiems mazoka kita k labiau priversiu (kada nors gi turesiu fotika)
tiesa, detaliai isstudijavau savo fotika veikia AUTO - ten viskas kaip auto ir turi but. o visuose kituose rezimuose ir auto programose stovi minimali diafragma (priklausomai nuo objektyvo ir zidinio nuotolio nuo 1.8 iki 5.6) . galiu itakoti ISO, fokusavimo tasko pasirinkima ir isjungti blykste. VISKAS (aisku ten fotografavimai serijomis, self-timer, RAW pasirinkimai ir t.t.t.t.t like) vargeli mano vargeli kokia nelaime toks fotiko sugedimas: nei mires, nei gyvas
Aš atvairuoju su pastebėjimu, kad vis dažniau pastebiu tokį momentą - norimą efektą (na kai iš tiesų žinai kaip nori nufotografuoti ) išgaunu tik su M režimu sakykite ką norite bet su kokiu Av ar Tv fotikas vistiek nugrybauja, (kad ir kiek reguliuotum kitus nustatymus, o juk jų reguliavimas jau praktiškai atitinka M režimo reguliavimus - ta prasme užtrunka jau tiek pat)...ir tik nervuoja tad jei tenka fotografuoti ką nors kontrastingo ar prie sudėtingesnio apšvietimo - gelbsti tik M režimas
Ka jus galvojate apie fotoaparata Fuji FX-F100fd ?
QUOTE(*plepute* @ 2008 10 26, 13:37)
abejoju ar cia kas toki turi. as net neisivaizduoju kaip jis atrodo, todel patarinet nesiimsiu
QUOTE(sillwio @ 2008 10 24, 20:21)
Baigiasi argumentai, prasideda sarkazmas Čia ne brokas. Įsižiūrėk į šviesą ir šešėlius, ir pabandyk suskaičiuoti šviesos šaltinius. Antra vertus, tu manai, kad šitos reklaminės foto su "razinkom" ir yra meno viršūnė, į kurią reikia lygiuotis?
nu, kodėl jau taip iš karto... su razinka, be razinkos... tiesiog reklaminės foto ir tiek. nei į jas lygiuotis reikia, nei nereikia
QUOTE(*plepute* @ 2008 10 26, 13:37)
visiškai nieko negalvoju
Laba sekmadienio diena
buvau šiaip žmonių tikrai nemažai susirinko, suskaidė į grupeles ir pirmyn. Kursai bus mokami žinoma, bet ko gero susigundysiu
Laba Bitut Kaip tavo padūkeliai gyvena?
QUOTE(Gaziulka @ 2008 10 25, 11:26)
gal kas nuejot i pirma susitikima dailes akademijos kursu?
buvau šiaip žmonių tikrai nemažai susirinko, suskaidė į grupeles ir pirmyn. Kursai bus mokami žinoma, bet ko gero susigundysiu
Laba Bitut Kaip tavo padūkeliai gyvena?
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 10 24, 18:00)
Taip ir nesuprantu, jūros Tu, ar sostinės...
Sostines, tik prie juros daug fotografavau (kaip ir visur daug fotografuoju), tai ig kartais atkapstau koki kadra kaip jau kzkas minejo, kartais rik kad foto susiguletu, kad sugebetum jas vertinti bent kiek objektyviauQUOTE(Gaziulka @ 2008 10 25, 12:26)
gal kas nuejot i pirma susitikima dailes akademijos kursu? Grethen, BN? Mano Domas susirgo, tai neisejo. Papasakokit, jeigu kas buvot, ispudzius
Ne, tiesa sakant visai pamirsau