Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(peppi @ 2008 10 22, 17:25)
arbe va, yra daugybė UK ebėjuje tik ar čia ta pati knyga?  g.gif
http://cgi.ebay.co.u...ShippingPayment

Aš minėjau būtent šitą knygą. O ta pirmoji to paties autoriaus, bet ne ta. Gal kitas leidimas.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 10 22, 13:22)
Apie kontrine sviesa pakankamai daug prikalbeta.

Idomu butu suzinoti priesiskumo studijinems foto priezastis.
Na man net nesove galvon kad tai kontrine sviesa..dabar jau zinau kaip ji vadinas, bet pries tai nezinojau ir manau nieko cia blogo, kad zmones deda foto ne komentarams, bet pasidalinti savo ispudziais, patys matom kaip visi uzsidege pagauti toki efekta, net gi tema sugalvojom diskusiju deka, tai kas cia blogo?

As labai sutinku su sayoanara, graziulka ir bitemaja.
O mano asmeniskai pirmas sakinys buvo per daug kategoriskas kai sakiau kad studijines foto per sausos. Tikrai, turejau omeny kad evitafoto studijines foto sausos. Pasistengsiu kita karta kalbeti aiskiau.
Bet tikrai reciau studijines foto turi "emocini kabliuka" nei foto gyvoje aplinkoje. Ir manau reikia daugaiu profesionalumo ar greiciau igudziu sukurti "kalbanacia" foto studijoje. Vartau daug madu zurnalu ir jos dazniausiai turi uztaisa. Na gal del to kad ten staipos barbes stirnos biggrin.gif
O Victor Morozov MAN ASMENISKAI, kai kurios foto irgi bais dirbtinos atrodo

QUOTE(Vicious Vici @ 2008 10 22, 17:43)

nu žodžiu, labai laukiu pasisakymų dėl tų užuolaidų mirksiukas.gif  4u.gif

Va man irgi kaip tik siuo metu kilo toks klausimas! Kiek galima padaryt tu foto ir kur galima paziuret kiek padaryta? Nes jau pradedu jasutis kaip su juostele, o taupyt nesinori biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 22 spalio 2008 - 20:10
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 22, 19:35)
1. Na man net nesove galvon kad tai kontrine sviesa..dabar jau zinau kaip ji vadinas, bet pries tai nezinojau ir manau nieko cia blogo, kad zmones deda foto ne komentarams, bet pasidalinti savo ispudziais, patys matom kaip visi uzsidege pagauti toki efekta, net gi tema sugalvojom diskusiju deka, tai kas cia blogo?

2. O mano asmeniskai pirmas sakinys buvo per daug kategoriskas kai sakiau kad studijines foto per sausos. Tikrai, turejau omeny kad evitafoto studijines foto sausos. Pasistengsiu kita karta kalbeti aiskiau.

3. Bet tikrai reciau studijines foto turi "emocini kabliuka" nei foto gyvoje aplinkoje. Ir manau reikia daugaiu profesionalumo ar greiciau igudziu sukurti "kalbanacia" foto studijoje. Vartau daug madu zurnalu ir jos dazniausiai turi uztaisa. Na gal del to kad ten staipos barbes stirnos biggrin.gif

1. Diskusijose gimsta tiesa ir tikrai nieko blogo tame nėra. Tiesiog išsakiau savo nuomonę apie parodytus pavyzdžius. Reakcija buvo kiek netikėta smile.gif Sekantį kartą, kai koks nors naujokas įdės eilinį "šunį ant šieno" ne kritikai, o norėdamas pasidžiaugti, nesiųskime jo skaityti blogo, googlo ir pirmųjų temų, o visi gražiai paplokim katučių smile.gif

2. Smagu, kad su tavim susikalbėjom smile.gif , t.y. supratai, ką norėjau pasakyti.

3. Čia jau visiškai kita tema. Be galo plati ir įdomi. Bet jokiu būdu ne "nekabinanti", "be razinkų" ar mažiau "įdomesnė" už kitas. Fotografija įvairiaspalvė, reikia tik netingėti pabandyti tai pamatyti.
Papildyta:
Va man irgi kaip tik siuo metu kilo toks klausimas! Kiek galima padaryt tu foto ir kur galima paziuret kiek padaryta? Nes jau pradedu jasutis kaip su juostele, o taupyt nesinori biggrin.gif

Patariu nesiparinti. Sakykim užuolaidos resursas 30000 kadrų. Vidutiniškai 100 kadrų per savaitę = 5600 kadrų per metus = daugiau negu 5 metai. Po 5 metų DSLR bus pasenęs moraliai. Aš per nepilnus 3 metus padariau apie 20000 kadrų. Užuolaida gyva, o fotikas smile.gif jau klasika.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 10 22, 21:32)
1. Diskusijose gimsta tiesa ir tikrai nieko blogo tame nėra. Tiesiog išsakiau savo nuomonę apie parodytus pavyzdžius. Reakcija buvo kiek netikėta smile.gif Sekantį kartą, kai koks nors naujokas įdės eilinį "šunį ant šieno" ne kritikai, o norėdamas pasidžiaugti, nesiųskime jo skaityti blogo, googlo ir pirmųjų temų, o visi gražiai paplokim katučių smile.gif

man atrodo, kad reakcija buvo normali... bent jau mintyse aš savo mintis dėliojau ramiu tonu lotuliukas.gif ...
ai, žodžiu, pamirštam 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 22 spalio 2008 - 20:50
QUOTE(bite maja @ 2008 10 22, 20:50)
man atrodo, kad reakcija buvo normali... bent jau mintyse aš savo mintis dėliojau ramiu tonu  lotuliukas.gif ...
ai, žodžiu, pamirštam  4u.gif

lotuliukas.gif Nesakiau, kad neramiu. Sakiau reakcija buvo netikėta.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 10 22, 21:53)
lotuliukas.gif Nesakiau, kad neramiu. Sakiau reakcija buvo netikėta.

ai, nu gi... žinai ta internetinė erdvė... žmonės kartais neteisingai interpretuoja žodžius. tavo žodžius "reakcija netikėta" aš išsiverčiau vos ne kaip "reakcija isteriška" doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu žodžiu... einu žiūrėt daktaro Hauso, kol dar neprišnekėjau ko nors biggrin.gif
Atsakyti

O mano asmeniskai pirmas sakinys buvo per daug kategoriskas kai sakiau kad studijines foto per sausos. Tikrai, turejau omeny kad evitafoto studijines foto sausos. Pasistengsiu kita karta kalbeti aiskiau.

Gal galima konkrečiau, kurias mano studijines nuotrauklas turi galvoje? Visas iš mano tinklapio?
Atsakyti
O man patinka Evos fotografija - nera sausumo, dirbtinumo man ten. Dar, ypac zinant, ka reiksia taip nufotografuoti - tikrai smagu, kad pavyko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 10 22, 22:32)
Patariu nesiparinti. Sakykim užuolaidos resursas 30000 kadrų. Vidutiniškai 100 kadrų per savaitę = 5600 kadrų per metus = daugiau negu 5 metai. Po 5 metų DSLR bus pasenęs moraliai. Aš per nepilnus 3 metus padariau apie 20000 kadrų. Užuolaida gyva, o fotikas smile.gif jau klasika.
Nu bet as jau kai fotkinu tai fotkinu doh.gif jei kokia fotosesija (kuriu turejau vos pora biggrin.gif ) tai 1000 taip ir pavarau.. uz tat neramu..
As girdejau, kad galima paziureti kzkokiu tai budu, kiek ju jau padaryta g.gif bet matyt dar labiau uzsiparinciau

QUOTE(evitafoto @ 2008 10 22, 23:08)
Gal galima konkrečiau, kurias mano studijines nuotrauklas turi galvoje? Visas iš mano tinklapio?
Tikrai ne visas, bet studijines kai kurios man tikrai negyvos, ypac nepatinka pire juodo fono, spalvotos foto juodame fone ir tuo labiau spalvoti vaikai juodame fone biggrin.gif man labai sunku reiksti savo mintis, jei galeciau kalbeciau pvz, gal tikrai taip ir reikia padaryti, tik reikia paieskoti.
Tiesiog Tavo foto man daug naturalesnes namu aplinkoje, arba paskutines kurias dejau cia, lauke. Situacijos atrodo tikros, gyvos, nesuvaidintos, o kada vaikas ruzavu uzpakaliuku pucia burbulus ant ant juodo tento, na nzn, as tai matau, labai aiskiai matau ne tik tai kas kadre, o tai kas vyko ir aplinkui, tai man nepatinka.
Bet tai tik mano asmenine nuomone ir siaip as neturiu jokios kompetencijos, kad i mane butu kreipiamas demesys. Atsiprasau jei sugadinau nuotaika, bet visad stengiuos islikt atvira
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 22, 21:15)
O man patinka Evos fotografija - nera sausumo, dirbtinumo man ten. Dar, ypac zinant, ka reiksia taip nufotografuoti - tikrai smagu, kad pavyko  4u.gif

Man irgi drinks_cheers.gif Esu isidejusi Evitosfoto puslapiuka sau i favoritus ir daznai pasiziuriu. Ir tikrai ne sausi studijiniai kadrai. Paskutinis melyname fone su zaisminga mergina netgi labai patiko. Puikus dabar, jau sakiau drinks_cheers.gif
As pati dabar pradedu savo websit'a kurtis fortografavimo uz pinigus tikslais, tai puikiai suprantu kad bus klijentu norinciu studijiniu fotografiju, nors tai ir nera mano megstamiausias zanras. Bet va evitos foto puiikus pavyzdys, kad studijines nuotraukos buna ne tik pozuotos ir sausos.
Tiesa, pamacius ta melyna fona supratau, kad toki reiketu isigyti- labai gerai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 23 spalio 2008 - 07:35
as irgi objektyviai negaliu vertinti studijiniu foto, tiesiog del to, kad pati nenoriu tokiu savo turet... g.gif man tikrai daug smagesnes foto darytos per meeta ant pievutes, nei studijoje kad buciau. bet cia tik mano asmenine pozicija ir tu nuotrauku visai kitas tikslas nei gaudomu gamtoje. visgi tos foto yra pavyzdines. jei nori parodyt zmogaus grozi, iamzinti ji idealiomis salygomis - tai pats tinkamiausias budas. jei nori atviresniu emociju+aplinkos+sezono pojucio+naturalumo nesuvaidinto/pagauto (ne atskirai kazko, bet viso komplekto), tai manau lauke foto - pacios tinkamiausios smile.gif bet buna lyja, buna sninga, buna salta, buna ir per karsta, tada studija atveria galimybes, kurias atima aplinka tongue.gif kaip sillwio sako - viskas yra ivairiapusio ir tinkancio tam tikriems tikslams igyvendinti 4u.gif
kaip kai kas negali vertinti peizazu, nes fotkina zmones, kai kas negali vertinti voru, nes ju nemegsta ir tiesiog bijo, kaip kai kurie negali vertinti stock fotografijos, nes nezino ju principu ir taisykliu - taip ir daugelis negali vertinti studijines foto, kuri is dalies aukstasis pilotazas apsvietimo valdyme mirksiukas.gif

pykimosi is sono nemaciau tongue.gif visi aiskiai isdestet savo pozicijas (as dabar vos ne nesaliskas vertintojas biggrin.gif)

p.s. dar nesu maciusi mane kabinanciu studijiniu foto, nes as jas automatiskai atmetu del savo kartais per daug principinio naturalumo megimo lotuliukas.gif bet jauciu vel prispjaudysiu i sulini kaip ne karta buve lotuliukas.gif (jauciu tureciau as patalpu, tikrai isirengciau studija g.gif nes tai leidzia tureti pajamas istisus metus, nepriklausomai nuo to, kas yra uz lango. o tai praktiska. ale vat neturiu smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 23 spalio 2008 - 07:08