bite, atsiusk savo e-maila, man i AZ.
Žužu, puikiai pamenu, kaip ca_girl pasakojo, kaip auto gamino pasodina meškiuką, sufokusuoja, paleidžia sefltimerį, bėga, meta šonan meškiuką ir sėda į jo vietą
aš turiu pultelį, todėl man taip vargti nereik, nors fokusą nutaikyti aklai, ar visai sutilpti į kadrą uch kaip sunku...
Dėl fokuso: veidrodiniuose fokusuojamas taškelis žiūrint per vaizdo ieškiklį nusispalvina raudonai/juodai. žodžiu - išryškėja. ant auto - tas taškelis fokusuos artimiausiai esantį objektą (dažniausiai) arba patį kontrastingiausią, o galima užsistatyt, kad tą taškelį pasirinkti kurį nori. tada fokusuos tik tame taške esantį objektą (juodo fono ant auto nesufokusuosi niekaip, turi būti kontrastingas objektas, ar perėjimas spalvų tai galioja tiek auto programoms, tiek pasirenkant tašką, ten jau būtinas manual fokusas).
muilinėse dažniausia fokusuojamas centras. ten būna koks nors rėmelis, kuris pyp pyp padaro ir nusispalvina, kai yra "pagaunamas" fokusas. su muilinėm kažką išradinėti sunku. geriausia fokusuot centre esantį objektą, o po to perkadruoti kompe (net nežinau ar gaunasi perkadruoti paspaudus iki pusės mygtuką ant muilinių gal žinantys pasakys)
dėl veidrodinių - patarimas, stebėti, kuris taškelis nusispalvina - ir tada žiūrėt ar tai tenkina jūsų norus (na jei namą už žmonių fokusuoja, tai bandyti fotiką pakreipt vos vos kairėn/dešinen/aukštyn/žemyn/ kad pasikeistų objektai esantys fokusuojamuose taškuose. dauguma - pasirenka centrinį tašką (perėjus ant taško pasirinkimo), ir po to iki pusės paspaudus mygtuką, po to bando perkadruoti nuotrauką. aš asmeniškai, nuolat keičiu tašką kurį fokusuot noriu
nežinau ar ką suprasit - pačiai sunku suprasti ką rašau. kas neaišku klauskit pabandysiu aiškiau išdėstyti. man darbas baigėsi gero vakaro
QUOTE(Sansara @ 2008 10 20, 15:58)
muilinėse dažniausia fokusuojamas centras. ten būna koks nors rėmelis, kuris pyp pyp padaro ir nusispalvina, kai yra "pagaunamas" fokusas. su muilinėm kažką išradinėti sunku. geriausia fokusuot centre esantį objektą, o po to perkadruoti kompe (net nežinau ar gaunasi perkadruoti paspaudus iki pusės mygtuką ant muilinių gal žinantys pasakys)
As turejau Pentax Optio muiline (nu tokia ziauriai pigia) tai su ja tas perkadravimo triukas iseidavo kuo puikiausiai
Sansara, ačiū supratau Aš pasirinkusi "kažkurį" taška (auto fokuse) per ieškiklį "nusitaikau" į tą vietą į kurią žadu bėgti, bet va meškučio ten nesodinau tai ir fokusas "pabėgdavo"
Prižadu kai pasibaigs kolių ir vaikų ožių maratonas "pabėgioti" tol kol pagausiu fokusą ir tada parodyti rezultatą
P.S. Nežinantiems: SM prasidėjo rudeniškas konkursas. Aktyviai dalyvaujam!!!
Prižadu kai pasibaigs kolių ir vaikų ožių maratonas "pabėgioti" tol kol pagausiu fokusą ir tada parodyti rezultatą
P.S. Nežinantiems: SM prasidėjo rudeniškas konkursas. Aktyviai dalyvaujam!!!
Grethen, patiko tavo ziedas.Tokia issididinus ir pakabinus ant sienos labai grafiskai atrodytu - isryskeja maziausios ziedo detales.
Tai kaip del naujos ND temos?
Tai kaip del naujos ND temos?
Aciu visiems uz vertinimus Kudron pameginsiu idet nes man tie atspalviai labai patinka kaip tais
QUOTE(Sansara @ 2008 10 20, 14:58)
Žužu, puikiai pamenu, kaip ca_girl pasakojo, kaip auto gamino pasodina meškiuką, sufokusuoja, paleidžia sefltimerį, bėga, meta šonan meškiuką ir sėda į jo vietą
Nebevargstu sitaip jau Pulteli turiu Alia, vistiek sunku, kad tvarkingai i kadra sutilpti... As auto glamuor kai dariau, jei pamenat ta foto ir jos kompozicija...taip ir nesutilpau tenai- i kampa isprasta likau, tik apkarpiau gerokai 80 procentu tuscio ploto, tai ir geras kadravimas gavosi. Bet uzmanymo tokio nebuvo
QUOTE(Gaziulka @ 2008 10 21, 11:05)
kaip daryta? bandau atsekti, kur saule, bet nelabai suprantu, priespriesine,o ja uzstoja kzk objektas, bet nevisai uzstoja
čia maždaug 45 laipsnių kampas su saule. paprastai reikalinga vakarėjanti saulė, vidurdienį, manau, neišeitų nieko.
labai noriu perprasti šitą šviesą, todėl vis bandžiau ir va gavosi vienas kartas.
čia nuo vienos užsienio vestuvių fotografės nusižiūrėjau, įstrigo.. nenusiraminau, kol neišėjo. jos didelė dalis fotografijų daryta naudojant va tokią šviesą, šiaip atrodo tikrai nekasdieniškai, bet aš įsivaizduoju, kaip sunku pagauti tokią ne atsitiktinai, o tyčia planuotai ir dar fotkinant žmones, o ne nejudrius kablius, kaip aš
o gal tik man tai sudėtinga pasirodė?
Gaziulka, Tavo trečioje foto panašu į tai, kaip aš tai įsivaizduoju nu pasakyk, gi faina šviesa, paįvairinimui tokia kontrinė sumiksuota su nekontrine.. ta migla, kuri užsideda, mane veža reikia su žmonėm bandyti nu
modelis man jau padėkojo
dėl foto. kaip studijinė, įtariu, kad gerai. judesys ekspresyvus ir dinamiškas, plaukai šoka, spalvos ryškios, apšvietimas kontrastingas (kaip man patiktų), bet aš prisipažinsiu, Eva, man sunku komentuoti studijines foto.. Na vaikai dar kaip vaikai, bet suaugusius man sunku priimti studijoj..
Aš labai tikiuosi, kad neįžeidžiu nė vieno fotografuojančio studijoje, mano atveju tai tik skonio reikalas.. Gal todėl taip rezervuotai žiūriu, kad pati nei bendžiau, nei sugebėčiau taip
QUOTE(evitafoto @ 2008 10 21, 11:36)
modelis man jau padėkojo
dėl foto. kaip studijinė, įtariu, kad gerai. judesys ekspresyvus ir dinamiškas, plaukai šoka, spalvos ryškios, apšvietimas kontrastingas (kaip man patiktų), bet aš prisipažinsiu, Eva, man sunku komentuoti studijines foto.. Na vaikai dar kaip vaikai, bet suaugusius man sunku priimti studijoj..
Aš labai tikiuosi, kad neįžeidžiu nė vieno fotografuojančio studijoje, mano atveju tai tik skonio reikalas.. Gal todėl taip rezervuotai žiūriu, kad pati nei bendžiau, nei sugebėčiau taip