Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Grethen, man visai nieko žiūrisi. Aišku, spalvos šaltos, bet man pačiai tai ir mėlyna ir žalsva patinka, nors gal būčiau bandžius ir šiltesnėmis spalvomis žaist smile.gif bet kiek žmonių, tiek nuomonių wink.gif Kadravimas gražus, viskas savo vietoje. Apie techninius dalykus patylėsiu, nes mano kompetencija neleidžia komentuot smile.gif Gal ryškiau norėtųsi man matyt, bet čia vėl gi liga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2008 10 20, 08:54)
nu tas fokusas  doh.gif , niekaip neišeina su juo susidraugaut  verysad.gif , nesuprantu, kaip kitiem gaunasi taip ryškiai  g.gif , gal kas gali padėt? papasakokit kaip reikėtų fokusą nustatinėt?

o instrukcijoj neparasyta? g.gif
Atsakyti
[quote=wyshnia,2008 10 20, 11:21]
o instrukcijoj neparasyta? g.gif

smile.gif
Viktorija, pats paprasčiausias būdas kaip matai perskaityti instrukciją. O po to (bent jau aš taip dariau) pasidėti kelis daiktus vieną arčiau, kitą toliau ir bandyt fokusuot tai į tą artimesnį, tai į tolimesnį. Nežinau ar teisingai patarinėju, bet aš tai taip pradžioje mokinausi fokusuoti. Išeik į lauką, bandyk su aplinka dirbt. ir rankų nejudink tongue.gif (nes man fokusas dažnai pabėga nuo rankų judesių smile.gif 4u.gif )
Atsakyti
As pasakysiu saziningai, kad as instrukcijos neskaiciau (bet seip labai vertetu) man visas funkcijas mano fotoaparato paaiskino fotografas ir daug kitu dalyku papasakojo, bet to visvien neuztenka jei pirma buciau perskaicius instrukcija tada daugiau supratimo tureciau apie ka jis sneka blush2.gif
Atsakyti
Ačiū Jums visoms už patarimus,
Baccardi, wyshnia instrukciją skaičiau, bet ko gero reikia dar kartą paskaityti smile.gif ,

Dirsė, užsirašiau į kursus, jau nuo rytojaus prasideda, tai turėtų išsamiau paaiškint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2008 10 20, 12:56)
Ačiū Jums visoms už patarimus,
Baccardi, wyshnia instrukciją skaičiau, bet ko gero reikia dar kartą paskaityti  smile.gif ,

Dirsė, užsirašiau į kursus, jau nuo rytojaus prasideda, tai turėtų išsamiau paaiškint  ax.gif

O i kokius kursus uzsirasei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2008 10 20, 12:56)
Dirsė, užsirašiau į kursus, jau nuo rytojaus prasideda, tai turėtų išsamiau paaiškint  ax.gif

O kokia kaina ax.gif jei ka gali i az mirksiukas.gif
Atsakyti
Biški offtopic'o pavarėt. Šiaip tik pagalvojau, kad jei žmogus rimtai atsidės perskaityti visas/daugumą temų nelabai jam bus įdomu skaityt kas kurią dieną pradėjo ką lankyt, kam kuri fotogrfija (ne-)patiko be jokių argumentų etc. Mano nuomonė ax.gif
Norėjau "auto'ininkų" ( lotuliukas.gif ) paklausti ką daryti kad fotogrfuojant ant "self-timer" fokusą nukreipt ten kur nori?
pvz atsistoju prie juodo fono, pasidedu photiką tiesiai prieš save (nieko daugiau kadre ryškaus nebūna) ir praktiškai visos foto išsiliejusios, pasidarau "vaiduokliukas" doh.gif sad.gif čia be pultelio nieko nepadarysi? ar galima kokius nustatymus bandyt keisti?

Grethen, gražus atvirukas ir tiek. kokybė, idomi idėja.. bet "be kabliuko" (nekabina) tongue.gif
Atsakyti
Grethen, prisimenu as tavo gele bigsmile.gif sita man patinka, tokia interjerine gavosi ax.gif Bet atspalvis siuo momentu man nelabai schmoll.gif

Zuzu bigsmile.gif as turiu pagalbininke, tokia medine figurele i kuria sufokusuoju, po to begu ten kur ji stovejo, ir taip tol kol nepataikysiu biggrin.gif anksciau tekdavo po 60-40 kadru padaryti doh.gif dabar mazdaug 4-10. O tavo fokusas matyt ar ant sienos pataiko ar kur arciau kontrastinga daikta pagauna g.gif Galima dar su didesniu f, tada didesne tikimybe pataikyti, bet nebus isplaukymo, jei jis reikalingas. Nezinau kiek padejau ar suklaidinau, bet parasiau is praktikos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 10 20, 14:10)
anksciau tekdavo po 60-40 kadru padaryti doh.gif 

tai, matyt, kantrybės man pritrūksta blush2.gif nes po kokių 30 "vaiduokliukų " nusprendžiu, kad kažkas fotikui negerai ( lotuliukas.gif ) ir baigiasi mano fotosesijos bigsmile.gif
Reiks gal bandyt kokį "taikinį" pasistatyt už nugaros rolleyes.gif Ačiuks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žūžū @ 2008 10 20, 13:46)
Norėjau "auto'ininkų" ( lotuliukas.gif ) paklausti ką daryti kad fotogrfuojant ant "self-timer" fokusą nukreipt ten kur nori?
pvz atsistoju prie juodo fono, pasidedu photiką tiesiai prieš save (nieko daugiau kadre ryškaus nebūna) ir praktiškai visos foto išsiliejusios, pasidarau "vaiduokliukas"  doh.gif sad.gif čia be pultelio nieko nepadarysi? ar galima kokius nustatymus bandyt keisti?

bet gi pirma susifokusuoji, o tada spaudi self-timer'į unsure.gif ar ant auto kitaip?
o kokiu atstumu tu atsistoji nuo fotiko? aš visada bandau kokį nors daiktą į tą vietą dėt, kur pati turėčiau sėdėt.

damn, Anasko atsakė tą patį doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 20, 01:43)
Dedu viena senos foto eksperimenta smile.gif Laukiu kritkos

o man patinka tongue.gif aš ją kažkaip labai gerai įsivaizduoju diiiiidelę ant sienos kokiam nors priderintam interjer.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 20 spalio 2008 - 13:32
QUOTE(bite maja @ 2008 10 20, 14:29)
bet gi pirma susifokusuoji, o tada spaudi self-timer'į  unsure.gif ar ant auto kitaip?

tai va kad kai nieko toj vietoj nepadedavau (pries fotika budavo tik juodas fonas) tai i joki objekta auto nususifokusuodavo (turbūt tiksliau reikėtų sakyt susifokusuodavo i juodą plotą)(as manual fokusuoti nemoku) tai as taip susvajojau, kad tas self-timer ir sufokusuoti gali. O jis pasirodo tinginys lotuliukas.gif
as uz kokiu 2-3m nuo fotiko stoviu. Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 20 spalio 2008 - 13:36