Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(green_tea @ 2008 10 19, 20:14)
Aš truputėli įsiterpsiu... Kurio autoriaus šio pavadinimo knygą rekomenduotumėte? Nes knygyne radau bent 5 tokio pačio pavadinimo, tik skirtingų autorių knygas...

man tai patiko Scott Kelby ir Duncan Evans rolleyes.gif
pati turiu abi knygas tai thumbup.gif , labai lengvai skaitosi
Papildyta:
QUOTE(*plepute* @ 2008 10 19, 20:19)
hihihi.gif belieka susitaikyti siuo atveju. juk ji ne tik vadovaujanti, juk ji dar ir emocionali labai, ar ne?

taip tongue.gif , is kur tiek zinai, nejau is veido viska nuskaitai??? o gal pazisti??? blink.gif
Atsakyti
Pasisakysiu is savo, nepatyrusio fotografo varpines apie mokymasi fotografuoti ir naudingas knygas.
Knyga numeris vienas: fotoaparato instrukcija - ja butina perskaityti; be jos niekaip, ir neperskaicius geriau nepradet klausineti. Tam yra net keletas priezasciu - kur yra koks mygtukas ir ka jis daro gali pasakyti tik kitas zmogus turintis ta pat fotoaparata, kas nera jau taip daznai. Antra - ten surasyti fotoaparato veikimo principai ir panasiai, o jei pernelyg sudetinga, bandom googlinti. (Kad instrukcijas raso zmones, niekada nesimoke pagal jas - man akivaizdu smile.gif )
Antra puiki knyga - Jurijas Gurskio "Skaitmenine fotografija" cia - pades bet kuriam pradedanciajam aiskiau suprasti fotografavima ir pagrindinius principus.
Turintiems daugiau pinigu tikrai nebloga izanga i fotografija yra John Hedgecoe "Fotografijos knyga" . Beje, skaitant Fotografijos vadoveli, maciau kad nurodyta jog nemazai medziagos ruosta pagal sio autoriaus knygas.
Nemazai puikiu praktiniu patarimu pradedantiesiems yra Scott Kelby knygoje "Skaitmenine fotografija"
Labiau pazengusiems (bet vis dar besimokantiems) yra nebloga Duncan Evans knyga "Skaitmeninė fotografija. Kaip fotografuoti ypatingomis apšvietimo sąlygomis" Joje yra ne tik patarimai kaip fotografuoti, bet ir kaip apdirbti nuotraukas su PS. Dar visai nesenai pasirode to pat autoriaus knyga "Kaip fotografuoti kelionese".

Cia isreiskiau tik savo asmenine nuomone, remiantis perskaitytom turimom knygom. Gero fotografavimo 4u.gif

Fotografijos kursai - www.fotomokykla.lt - sako tikrai neblogi kursai, mano kolege buvo - labai patenkinta. Ten siulo ir privacias pamokas.

Fotoaparato pasirinkimas - yra SM atskira tema, kur rasir daugiau info cia

Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2008 10 19, 19:29)
taip  tongue.gif , is kur tiek zinai, nejau is veido viska nuskaitai??? o gal pazisti???  blink.gif

Nepazistu. Tik is veido ax.gif

QUOTE(BN @ 2008 10 19, 19:39)
Gero fotografavimo  4u.gif

Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 10 19, 17:12)
o šitoj vietoj leisiu sau nesutikt. Taip įgimtas talentas nėra išgalvotas dalykas, tačiau žmogus negaudamas greit norimo rezultatato pernelyg greit yra linkęs nurašyti save ar kitą kaip "neapdovanotą tuo iš prigimties".

Ne taip ir retai (ne visada aišku) mano supratimu tai būna "apdovanotųjų" triukas, kurie kitų atžvilgiu linkę jaustis labiau "apdovanotais" . smile.gif

„Būtų naivu norėti kūrėju pasidaryti. Bet būtų lygiai klaidinga manyti, kad pakanka vien prigimto talento. Įgimtas tėra patsai kūrybinis pašaukimas, bet jo išplėtojimas yra paties žmogaus uždavinys“ (J. Girnius „Kūrinio originalumo prasmė“). Darbas, darbas ir darbas yra pagrindinis įkvėpimo šaltinis. Norint būti kūrėju, reikia 10 proc. talento ir 90 proc. darbo. Arba, kaip rašė M. Cvetajeva: „Iš 100 eilučių dešimt duodamos, o devyniasdešimt užduodamos“... „Visas įkvėpimas ateina tada, kai kiekvieną dieną tuo pačiu metu sėdi prie rašomojo stalo“, – tvirtino tas pats G. Floberas“.

Čia citata iš straipsnio "Nemune". Nors ir ne apie fotografus, bet tinka kūrėjams apskritai. Labai puikią temą ir jautrią stygą užgavai, Karbyne. Štai, aš kartais imu ir patikiu, kad kažką jau "pamatau" ir galiu parodyti kitiems. Bet tai taip laikina ir efemeriška... Po tokių įtikėjimu jaučiuosi tik dar blogiau. Ir štai, jau daugiau nei savaitė nebeimu fotoaparato į rankas, nes imu suvokti, kad, kad talentas slypi tik galvoje, o rankos ir akys nesusitvarko su fotoaparatu. Turėjau puikų modelį, bet neturiu puikių nuotraukų.

QUOTE(peppi @ 2008 10 19, 18:26)
man tarkime svarbu, kad aš gaučiau pasitenkinimą fotografuodama...kitam svarbu, kad jį žinotų ir pažintų ax.gif o trečias, neturėdamas žalio supratimo apie fotografiją iš šono gali nuspręsti, kad vienas kitą prašoko smile.gif ar ne taip būna?

Ne visada pašalinio stebėtojo nuomonė yra svarbi (net ir teigima). Maloni - taip, bet ar svarbi... Man pats didžiausias pagyrimas iš lūpų žmogaus, kuriuo ir kurio darbais žaviuosi, su kuriuo norėčiau lygiuotis ir pan. Bet visų svarbiausia - pajusti pačiam, kad aš galiu ir kad tai, ką darau yra reikalinga (bet tai jau tinka žmonėms be didybės manijos). Ai, susipainiojau rolleyes.gif Vienu žodžiu - aplinkinių nuomonė - svarbi, bet visų svarbiausia susitaikyti su savo vidiniais kūrybiniais kandimis (drugeliais demonais).
Atsakyti
O kaip jus manote - geriau mokintis kursuose ar vis delto skaitant knygas?
Atsakyti
Mokindamasis pats gali nusistatyti sau priimtina tempa; mokydamasis kursuose - gauni paruosta ir susiteminta informacija, profesionalu darbu vertinima, ir, gero pedagogo atveju, tinka nukreipima/ postumi. Bet kuriuo atveju reikia labai daug dirbti paciam / paciai 4u.gif
Papildyta:
Dar apie vertinimus, persokimus ir kt. - dauguma musu (kaip as manau) nesergam didybes manija, ir galime vertinti savo darbus tik lygindami su kitais, daugiau ar maziau patyrusiais. Vertinimui visad reikalingas atskaitos taskas. As pzv. noreciau, kad mano peizazai buti tokie geri kaip Sillwio, ar miestas toks idomus kaip Bites, ar vaikai tokie naturalus kaip CaGirl ar LaToyos. Jie man tose "temose" - siektini pavyzdziai. Ir jei jie pagiria ar pakritikuoja mano drbus - man tai tinkamas postumis. Tuo tarpu kazkas, atsitiktinai cia uzklydes ir leptelejes grazu / negrazu - man neidomus. Manau panasiai ir su menais, muzika ar bet kuo kitu - gali save palyginti su tais, kurie tau autoritetai ar daugiau pasieke...
Vakarais ant filosofijos nesa... ax.gif

Kas ten pas mus bloga pildo? as siulausi parasyti apie lietuviskai isleistas knygas fotografijos tema - man rodos reikia 4u.gif (o gal cia didybes manija?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 19 spalio 2008 - 20:55
QUOTE(BN @ 2008 10 19, 19:39)
Pasisakysiu is savo, nepatyrusio fotografo varpines apie mokymasi fotografuoti ir naudingas knygas.
Knyga numeris vienas: fotoaparato instrukcija - ja butina perskaityti; ...
Antra puiki knyga - Jurijas Gurskio "Skaitmenine fotografija" ...
Turintiems daugiau pinigu tikrai nebloga izanga i fotografija yra John Hedgecoe "Fotografijos knyga" . ...
Nemazai puikiu praktiniu patarimu pradedantiesiems yra Scott Kelby knygoje "Skaitmenine fotografija"
Labiau pazengusiems (bet vis dar besimokantiems) yra nebloga Duncan Evans knyga "Skaitmeninė fotografija. Kaip fotografuoti ypatingomis apšvietimo sąlygomis" ....

Is viso sio saraso neisigijau ir neperskaiciau tik Scott Kelby. Atrodo, kad visiskai zalia budama nelabai prasoviau rinkdamasi mokomaja medziaga biggrin.gif

QUOTE(*plepute* @ 2008 10 19, 21:00)
O kaip  jus manote - geriau mokintis kursuose ar vis delto skaitant knygas?

As manau, kad pradziai reiktu paskaityti keleta knyguciu bei fotoaparato instrukcija, pazaisti su fotoaparatu, kad bent igyti sioki toki suvokima, o tada i kursus jei yra galimybe (gaila as tokios neturiu). Nes atejus i kursus visiskai nezinant elementariu dalyku, butu sunku susigaudyti apie kalbama ir ko is taves norima. Nors gal kursai pradedantiems yra pritaikyti nieko nezinantiems g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 19 spalio 2008 - 21:30
QUOTE(Karbynė @ 2008 10 19, 18:12)
o šitoj vietoj leisiu sau nesutikt. Taip įgimtas talentas nėra išgalvotas dalykas, tačiau žmogus negaudamas greit norimo rezultatato pernelyg greit yra linkęs nurašyti save ar kitą kaip "neapdovanotą tuo iš prigimties".
Esu gyvenime susidūrus su keliais atvejais, kurie kitų akimis "neapdovanoti" savo atkakliu darbu iš tos prigimties atkapstė tiek, kad po eilės metų prašoko tuos "apdovanotuosius". Tiesa ne fotografijos, o dailės, muzikos srityse. smile.gif Slidus dalykas ta "prigimtis", kad lengva ranka numoję galėtume pasakyti kas kam duota, o kas ne.  smile.gif
Ne taip ir retai (ne visada aišku) mano supratimu tai būna "apdovanotųjų" triukas, kurie kitų atžvilgiu linkę jaustis labiau "apdovanotais" . smile.gif

Dėl savęs šiuo atžvilgiu esu rami, jei tai buvo užuomina į tai, kad na ne man tai, nes pernelyg ilgai (tuo ko privardinai domiuosi) neparodau rezultato. Dar ir kaip man. Esu tuo visiškai įsitikinus smile.gif
Atsiprasau, norejau duoti nuosirdu patarima, nieko neuzgaudama. Ir uzuominu jokiu nedaviau, nes mano manymu sioje temoje niekas neturi igimto talento. Butent del to ir minejau, kad reikia daug daug dometis, ziureti daug pavyzdziu, manau zmones kurie turi kitoki matyma, daugiau isspaudzia patys is saves be pagalbiniu piremoniu. O mes esam tam tikra prasme kopijuotojai.
Jei tureciau kitokia nuomone, sakyciau: " e, lapuchai, susiraskit kita hobi!" Bet suprantu, kad turim ideti daug darbo

QUOTE(viktorija09 @ 2008 10 19, 20:04)
dedu savo siandienini bandyma, man visai patinka, noriu jusu nuomones.  4u.gif
geriau spalvota ar jb, ar nera pabeges fokusas?  g.gif
Man daug labau patinka spalvota, nes spalvos man patinka smile.gif siaip manau butu efektingas portretas, bet tik neispraustas veidas i kvadrata, reikia edves, ir nemazai erdves
Atsakyti
Viktorija 09 - Man patinka ir j/b ir spalvotas variantas del sviesos, liuks . Tik erdves tikrai norisi daugiau ir dar itariu fokusas ant skaros g.gif , veidas man neryskus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 19 spalio 2008 - 22:41
Dedu viena senos foto eksperimenta smile.gif Laukiu kritkos

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 20 spalio 2008 - 00:48
grethen. rinkdamasi tokį specifinį atspalvį, rizikuoji. patiks arba ne smile.gif
man pvz spalvotos gėlės mažiausiai norisi matyt žalsva g.gif tiesiog žiūriu ir galvoju "o kodėl žalsva?" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 10 20, 00:39)
Viktorija 09 - Man patinka ir j/b ir spalvotas variantas del sviesos, liuks . Tik erdves tikrai norisi daugiau ir dar itariu fokusas ant skaros  g.gif ,  veidas man neryskus

nu tas fokusas doh.gif , niekaip neišeina su juo susidraugaut verysad.gif , nesuprantu, kaip kitiem gaunasi taip ryškiai g.gif , gal kas gali padėt? papasakokit kaip reikėtų fokusą nustatinėt?
Atsakyti