QUOTE(Karbynė @ 2008 10 19, 17:12)
o šitoj vietoj leisiu sau nesutikt. Taip įgimtas talentas nėra išgalvotas dalykas, tačiau žmogus negaudamas greit norimo rezultatato pernelyg greit yra linkęs nurašyti save ar kitą kaip "neapdovanotą tuo iš prigimties".
Ne taip ir retai (ne visada aišku) mano supratimu tai būna "apdovanotųjų" triukas, kurie kitų atžvilgiu linkę jaustis labiau "apdovanotais" .
Būtų naivu norėti kūrėju pasidaryti. Bet būtų lygiai klaidinga manyti, kad pakanka vien prigimto talento. Įgimtas tėra patsai kūrybinis pašaukimas, bet jo išplėtojimas yra paties žmogaus uždavinys (J. Girnius Kūrinio originalumo prasmė). Darbas, darbas ir darbas yra pagrindinis įkvėpimo šaltinis. Norint būti kūrėju, reikia 10 proc. talento ir 90 proc. darbo. Arba, kaip rašė M. Cvetajeva: Iš 100 eilučių dešimt duodamos, o devyniasdešimt užduodamos... Visas įkvėpimas ateina tada, kai kiekvieną dieną tuo pačiu metu sėdi prie rašomojo stalo, tvirtino tas pats G. Floberas.
Čia citata iš straipsnio "Nemune". Nors ir ne apie fotografus, bet tinka kūrėjams apskritai. Labai puikią temą ir jautrią stygą užgavai,
Karbyne. Štai, aš kartais imu ir patikiu, kad kažką jau "pamatau" ir galiu parodyti kitiems. Bet tai taip laikina ir efemeriška... Po tokių įtikėjimu jaučiuosi tik dar blogiau. Ir štai, jau daugiau nei savaitė nebeimu fotoaparato į rankas, nes imu suvokti, kad, kad talentas slypi tik galvoje, o rankos ir akys nesusitvarko su fotoaparatu. Turėjau puikų modelį, bet neturiu puikių nuotraukų.
QUOTE(peppi @ 2008 10 19, 18:26)
man tarkime svarbu, kad aš gaučiau pasitenkinimą fotografuodama...kitam svarbu, kad jį žinotų ir pažintų
o trečias, neturėdamas žalio supratimo apie fotografiją iš šono gali nuspręsti, kad vienas kitą prašoko
ar ne taip būna?
Ne visada pašalinio stebėtojo nuomonė yra svarbi (net ir teigima). Maloni - taip, bet ar svarbi... Man pats didžiausias pagyrimas iš lūpų žmogaus, kuriuo ir kurio darbais žaviuosi, su kuriuo norėčiau lygiuotis ir pan. Bet visų svarbiausia - pajusti pačiam, kad aš galiu ir kad tai, ką darau yra reikalinga (bet tai jau tinka žmonėms be didybės manijos). Ai, susipainiojau
Vienu žodžiu - aplinkinių nuomonė - svarbi, bet visų svarbiausia susitaikyti su savo vidiniais kūrybiniais kandimis (drugeliais demonais).