Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Karbynė @ 2008 10 18, 15:39)
Dėkui pakomentavusiems.  4u.gif  Kad nuotraukos nėra kažkiom išskirtinės - savo matymo kampu ar dar kuo sutinku , nedažnai aš tuos peizažus fotografuoju (ypač mieste) , todėl pirminis tikslas išmokt tą padaryt bent tvarkingai.  blush2.gif Gal kada kas ir gausis. Po 3-jų metų  lotuliukas.gif

4u.gif Gausis gausis.
As sakyciau kartais tiesiog butina parasyti, apie ka butent nori isgirsti komentaru. Siuo atveju del to, ar tvarkingas peizazas. Jei butu klausiama del spalvu, rasytume del spalvu. Netaikau cia Karbynei, tiesiog kartais ziuriu i nuotrauka ir nezinau ka pasakyt - o va paklaustu autorius ''kaip jums kompozicija'', ''kaip apdirbimas'' ir pan, jau komantaro bent is manes tikrai sulauktu g.gif Nekalbu apie nuotraukas, kurias pamatai ir oho bigsmile.gif Sumaliau kazka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dirsė @ 2008 10 18, 15:09)
Atiduodu jusu teismui dar viena nuotrauka, man asmeniskai joje kazkas ne taip  g.gif  lyg tai ir per daug pasiliniu objektu antram plane, su horizontu lyg ir viskas tvarkoj, o gal ir klystu,fotografuojant atrode vienaip dabar lyg kitaip labiausiai kas man kliuna i akis tos smulkios detales antrame plane  doh.gif
user posted image

o as manau, kad isvis is kitos vietos fotografuot reikejo. Mano demesi labiausiai blasko akmenys centre nuotraukos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 18, 19:21)

o as manau, kad isvis is kitos vietos fotografuot reikejo. Mano demesi labiausiai blasko akmenys centre nuotraukos.  g.gif

demesys buvo butent sutelktas i bangas kurios atsimusa i tuos akmenys rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 10 18, 17:49)
demesys buvo butent sutelktas i bangas kurios atsimusa i tuos akmenys  rolleyes.gif

O kam tada tas molas? g.gif
Atsakyti
Graziai tas vandens trenksmas isejo tongue.gif . As vat biski pradejau dometis fotografija , knygas skaiciau , visai idomu , tik reikia ideti daug darbo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 18, 21:23)
O kam tada tas molas? g.gif

kitaip neisejo tongue.gif nes ir zmones juroje maudesi o objektyvo priartinimo neuzteko kad aiskiai uzfiksuociau vien ta vaizda ax.gif cia velgi kiekvienas savaip mato, bet is kitu pusiu velgi nereikalingi objektai uzkliuna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 10 18, 19:40)
kitaip neisejo  tongue.gif  nes ir zmones juroje maudesi o objektyvo priartinimo neuzteko kad aiskiai uzfiksuociau vien ta vaizda  ax.gif

As tokiu atveju pasakyciau, kad gal tada isvis nereikejo fotografuoti. Fotografija tai taip pat ir momento islaukimas, fotografavimo kampo radimas, o ne tik atejau pamaciau ir mygtuka paspaudziau tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 10 18, 19:21)
As sakyciau kartais tiesiog butina parasyti, apie ka butent nori isgirsti komentaru. Siuo atveju del to, ar tvarkingas peizazas. 

Bet juk nė vienas komentaras mano atveju tikrai nebuvo nereikalingas, taip aš turiu prioritetą šiuo atveju išmokt tvarkingai, bet žinai na negi tas nesusiję ir su kitu? Ta prasme jei tvarkinga, bet prastos spalvos manęs apie spalvas nedomina. Na nėra taip - mokytis fotografuot neįdomiai tai irgi kažkaip....Arba tvarkinga , bet prasta kompozicija, bet apie kompoziciją man neįdomu, tik apie tvarką. Na nėra taip ir apskritai ar nuotrauka su prasta kompozicija ir bereikalingais objektais gali būt tvarkinga g.gif Ar gali būt tvarkingas šiukšlinas kambarys? Man rods fotografijoje viskas susiję ir vienas padeda kitiems, todėl klausimų tokių susiaurintų tikrai nepateikinėsiu...tarkim įmetu baisią fotografiją ir prašau komentarų tik spalvoms nes kaip tik su jomis šiuo metu eksperimentuoju, tarsi niekas kitas nerūpėtų unsure.gif Bet tai kad rūpi ta visuma, na ir kas kad kažkuriai sričiai kažkuriuo metu bandai skirt daugiau dėmesio dėl savų priežasčių.
Nežinau kodėl gavos tokia reakcija tiesą sakant unsure.gif Todėl, kad atsakau į kai kuriuos komentarus, bandydama dar kažkokius savo motyvus kodėl daryta taip ar kodėl man atrodo kitaip pasakyti? Bet gi čia nereiškia, kad man apie tai nereikėjo komentaro, tiesiog kartais dar pasvarstau dėl kai kurių dalykų, pasidalinu kaip man pačiai atrodo ir tiek unsure.gif
Net nepagalvojau, kad taip galėjo pasirodyti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 18 spalio 2008 - 22:16
QUOTE(Karbynė @ 2008 10 18, 21:15)
Bet juk nė vienas komentaras mano atveju tikrai nebuvo nereikalingas, taip aš turiu prioritetą šiuo atveju išmokt tvarkingai, bet žinai na negi tas nesusiję ir su kitu? Ta prasme jei tvarkinga, bet prastos spalvos manęs apie spalvas nedomina. Na nėra taip - mokytis fotografuot neįdomiai tai irgi kažkaip....Arba tvarkinga , bet prasta kompozicija, bet apie kompoziciją man neįdomu, tik apie tvarką. Na nėra taip ir apskritai ar nuotrauka su prasta kompozicija ir bereikalingais objektais gali būt tvarkinga  g.gif Ar gali būt tvarkingas šiukšlinas kambarys? Man rods fotografijoje viskas susiję ir vienas padeda kitiems, todėl klausimų tokių susiaurintų tikrai nepateikinėsiu...tarkim įmetu baisią fotografiją ir prašau komentarų tik spalvoms nes kaip tik su jomis šiuo metu eksperimentuoju, tarsi niekas kitas nerūpėtų  unsure.gif Bet tai kad rūpi ta visuma, na ir kas kad kažkuriai sričiai kažkuriuo metu bandai skirt daugiau dėmesio dėl savų priežasčių.
Nežinau kodėl gavos tokia reakcija tiesą sakant  unsure.gif Todėl, kad atsakau į kai kuriuos komentarus, bandydama dar kažkokius savo motyvus kodėl daryta taip ar kodėl man atrodo kitaip pasakyti? Bet gi čia nereiškia, kad man apie tai nereikėjo komentaro, tiesiog kartais dar pasvarstau dėl kai kurių dalykų, pasidalinu kaip man pačiai atrodo ir tiek  unsure.gif
Net nepagalvojau, kad taip galėjo pasirodyti  unsure.gif

Juk rasiau, kad konkreciai tau netaikau. Man tiesiog tokios mintys jau senai galvoj sukosi, sukosi ir susidejo. Tvarka nuotraukose as suprantu, kaip +/- tvarkinga kompozicija, o ne techniskai tvarkinga nuotrauka. As taip pat daznai neziuriu i apdirbima, spalvas, nes labai jau tai ''mados'' dalykas, daugiau pastebeti kompozicija, sviesa. Ir siukslinas kambarys cia ne prie ko - gera namu dvasia gali ne tik muziejuose buti, ypac, kad kai kurias siuksles labai lengva sutvarkyt. Man tas toks norejimas iskart visom prasmem, kiekvieno skoniui ir supratimui tobulai fotografuoti moketi, siek tiek utopiskas atrodo. Einu po zingsneli. Bet matyt cia tik as viena tokia. Tiek to. Mir druzba zuvacka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2008 10 18, 07:29)
Idomi butu jusu nuomone
Einu, paskaitysiu, pakomentuosiu smile.gif

Abi labai pilkos. Norisi kontrasto, kad nuotraukoje būtų ir juoda, ir balta-ne vien pilka.

QUOTE(Karbynė @ 2008 10 18, 10:08)
parodysiu pora dar - kažko "priskretau" biggrin.gif prie peizažų , o jų tokių rodomų aplinkui ir nelabai

Urbanistiniai peizažai. Nelabai įdomūs, bet tu nesustok. Peizažų temoje liko tikrai mažai.

QUOTE(Sogettene @ 2008 10 18, 20:28)
Graziai tas vandens trenksmas isejo  tongue.gif  . As vat biski pradejau dometis fotografija , knygas skaiciau , visai idomu , tik reikia ideti daug darbo  verysad.gif

Sakai gražiai? Prisijunk dažniau. Kodėl man atrodo, kad bendrauju su vaiduokliais/klonais?

QUOTE(Karbynė @ 2008 10 18, 22:15)
bet apie kompoziciją man neįdomu, tik apie tvarką. Na nėra taip ir apskritai ar nuotrauka su prasta kompozicija ir bereikalingais objektais gali būt tvarkinga  g.gif
Ar gali būt tvarkingas šiukšlinas kambarys? Man rods fotografijoje viskas susiję ir vienas padeda kitiems, todėl klausimų tokių susiaurintų tikrai nepateikinėsiu...tarkim įmetu baisią fotografiją ir prašau komentarų tik spalvoms nes kaip tik su jomis šiuo metu eksperimentuoju, tarsi niekas kitas nerūpėtų  unsure.gif Bet tai kad rūpi ta visuma, na ir kas kad kažkuriai sričiai kažkuriuo metu bandai skirt daugiau dėmesio dėl savų priežasčių.

Nuotraukoje susiję viskas. Kompozicija, tai ne tik geometrinis objektų išdėstymas kadre, o ir jų spalvos, šešėliai, atspindžiai, tarpusavio balansas ir t.t. Kita vertus, tvarkingas kambarys (ideali kompozicija) gali atrodyti puikiai, o šiukšlinas kambarys (sulaužytos visos taisyklės) sukurs šedevrą.

P.S. Taisyklės laužomos, kai jos išmoktos, kaip daugybos lentelė. Priešingu atveju tai iš karto krenta į akis.

QUOTE(wyshnia @ 2008 10 19, 00:37)
Tvarka nuotraukose as suprantu, kaip +/- tvarkinga kompozicija, o ne techniskai tvarkinga nuotrauka.

Man tas toks norejimas iskart visom prasmem, kiekvieno skoniui ir supratimui tobulai fotografuoti moketi, siek tiek utopiskas atrodo.

Ir aš taip pat. Tik tą ribą, kas yra +/- tvarkinga kompozicija, o kas techniškai tvarkinga nuotrauka, nustatyti labai sunku. Viskas nuotraukoje susiję. Kartais fokuso nebuvimas ar baisus triukšmas sukuria reikalingą nuotaiką.

Utopiškas, bet labai trokštamas smile.gif Reikalauk neįmanomo ir gausi maksimumą mirksiukas.gif
Atsakyti
Sillwio< Cia mano nuomone ,aisku esu macius grazesniu , bet man sita nuotrauka visai patiko cool.gif
Atsakyti
Hm, įdomiai vis tik, visiškai pritariu ir vienam ir kitam, o kažkodėl gaunas kažkoks ginčas, oponavimas. laugh.gif Arba prastai reiškiu mintis ir tiek mastau.gif Ko nesupratau tą ir parašiau - t.y. siūlymas prašyt komentarų tik dėl to to arba to, nes vis tik rūpi visuma (ne noras įtikti visiems skoniams). Tik tiek, o ne dėl viso kito. smile.gif .
O dėl komentavimų na kai žmogui rūpi tik kažkas konkretaus, tai manau tikrai gali imti ir parašyti į ką labiau atkreipti dėmesį komentuojant. O aš pabandysiu nebeleptelt apie savo prioritetus cool.gif , kad nesigautų panašių nesusipratimu, kad lyg kitkas neįdomu.

Mokausi aš labai labai lėtai ir kartais tikrai sunku būdavo būti čia, kai mačiau kokiu greičiu pažangą daro žmonės pradėję lyg ir vėliau už mane (tarkim tos pačios Elinos atvejis - kai ji pati buvo pagauta entuziazmo, kaip sparčiai matėsi, kaip kinta jos nuotraukos). O aš pati juk buvau jau pirmoje temoje, dar tokių temų užuomazgose...ir mačiau, kaip ateina ir pralenkia, o aš vis lieku lieku ir lieku. Iki to laiko kai žmonės bent kai kuriose mano nuotraukose ėmė matyti kažkokį rezultatą praėjo bene 3 metai mastau.gif , nors kai kurie dalykai (tarkim kompoziciniai) teoriškai atrodė aiškūs dar iki noro mokytis fotografuoti. Tai per tiek laiko nors noras mokytis niekur nedingo, bet rezultato "čia, dabar, viems skoniams ir visom prasmėm" tikrai išmokau nebesitikėti. Nes su tokiu požiūriu jau n kartų būčiau viską metus, o va vis dar bandau kabintis ir save įtikint kad prasilaušiu.
Va toks pasisakymas sekmadieniui. Dėkui visiems už komentarus, jei į juos sureaguoju to tikrai nereikia priimti kaip ginčo ar kaip priekaišto, kad pasakyta kažkas ko man visai nereikėjo. Reikia man visko. Ir viską vertinu. Ir su laiku mokausi atsirinkti kas man mokytis padėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 19 spalio 2008 - 10:10
QUOTE(Karbynė @ 2008 10 19, 08:43)
Va toks pasisakymas sekmadieniui. Dėkui visiems už komentarus, jei į juos sureaguoju to tikrai nereikia priimti kaip ginčo ar kaip priekaišto, kad pasakyta kažkas ko man visai nereikėjo. Reikia man visko. Ir viską vertinu. Ir su laiku mokausi atsirinkti kas man mokytis padėtų.

Kazkaip nei ginco nei priekaisto tavo postuose neperskaiciau. Ir pati gincytis nenoriu. Issakiau pasiulyma, kuris sukosi mano galvoje jau ilga laika. Jei kazkam (niekam) jis nepriimtinas irgi gerai - pas mane vadinasi utopines idejos tongue.gif

Sillwio, aha, tikrai kad trokstamas biggrin.gif

Labas sekmadienio rytas 4u.gif
Atsakyti