Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Dirsė @ 2008 10 16, 16:37)
del pirmu nuotrauku sutinku, kad jos yra tamsios man atrodo esu minejusi kad jose apsvietimo truko ir blykste nepadejo, arba kaip jau minejau su ISO perspaudziau  blush2.gif
Tad, kadangi mokomes, patarimas: kita karta reik stenktis, kad apsvietimo netruktu, o integruota blykste is vis geriau nesinaudoti smile.gif

QUOTE(BN @ 2008 10 16, 16:46)
Grethen, o jei tiltelis suklypes, tai pagal ka tiesinti?
Va sayonara pasiule optimalu varianta, tiltelis siek tiek paklypes, bet kadangi horizontas simtersikas, ziurisi gerai
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 16, 15:50)
ei ei ei, ko čia švaistotės mano firminiu judesiu  lotuliukas.gif
ramiai, pilnatis. po to vėl paskaitysit po kurio laiko, kad aistros iš nieko kilo (bent jau man taip atrodo iš šono žiūrint ir per 5 min permetus visus 2 psl) biggrin.gif o skaityti pasikoliojimus nelabai smagu, kai turiu vos kelias minutes viską permesti  lotuliukas.gif

visuotinis PMS'as, man regis lotuliukas.gif
kokie čia pasikoliojimai, čia gi tik aistringa diskusija lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 16, 15:59)
Tad, kadangi mokomes, patarimas: kita karta reik stenktis, kad apsvietimo netruktu, o integruota blykste is vis geriau nesinaudoti smile.gif

ja nauduojosi retai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 10 16, 14:14)
Panašu, kad namų darbams tikrai labanakt atėjo. Nei dalyvaujančių, nei balsuojančių..

natūralus galas ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 16, 15:50)

ekrano dydis sąlyginis dalykas. tiek darbe, tiek namie pas mane pvz netelpa ir degutės dedamos foto (beje ir papykstu už tai vos vos, gi žino, kad ne visi turi 20+ colių monitorius  blush2.gif bet tuoj darbe duos diiiiidelį moniką, tadu nebepyksiu  lotuliukas.gif ir pati toookias griozdiškas dėsiu (na jei visai fotografuot su kuo turėsiu biggrin.gif))  bet dabar nesivarginu ir jų stumdyti po ekraną (tenesupyksta autorius smile.gif)

tongue.gif biggrin.gif
mano monitorius irgi nedidelis smile.gif bet nuotraukų peržiūrai įsijungiu visad Full Screen (IE7 - F11). O didesnes dedu todėl, kad kažkas jau skundėsi, kad 800 px plotis - mažos.

Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2008 10 16, 16:04)
natūralus galas ir tiek  mirksiukas.gif

gaila, aišku. man visai patikdavo kartais fotkint pgl užduotį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 10 16, 15:04)
natūralus galas ir tiek  mirksiukas.gif

NAKARKALA?? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 10 16, 16:08)
NAKARKALA?? biggrin.gif

lotuliukas.gif doh.gif nu taip išeina
Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2008 10 16, 16:08)
gaila, aišku. man visai patikdavo kartais fotkint pgl užduotį smile.gif

šiaip tai, aišku, gaila. buvo tikrai smagu ir labai naudinga savo laiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 16, 15:54)
As gal nelabai supratau klausimo, bet siaip PS yra  View -> Rulers, tada atsidaro liniuote virsuj ir kairej ir nuo jos galima nutempti horizontalias ir vertikalias linijas smile.gif

Tai kaip patiesinti zinau, as su Picasa tiesinu, tik kartais abejoju del atskaitos tasko...
Einu paskaityt knygu apie fotografija, nes kompozicija ir pan. pas mane ne tai kad slubuoja, bet isvis tragedija ax.gif
Galim dar patempti tuos ND, pvz tokiem kaip as ar kiti naujokai 4u.gif
Atsakyti
Na, su tuo horizontu man irgi ne iki galo aisku, nes kai nera jokio objekto vertikalaus, tai tada norisi ta horizonta priartinti arciau horizontalios linijos, istiesint, nors jis is tiesu ir nera horizontalus. Vat kaip cia, specialiai palikta horizontali pavesines detale, kad ezero krantas "nenukristu"
user posted image

Bet va jei be jos, tai tada blogai? g.gif

Ir dar viena, paskutine is ruku serijos. Labai patiko rasos laseliu spindejimas nutviekstas rytines saules. Idomu, ar pavyko perteikti ta jausma...
user posted image
Atsakyti
siautėjat smile.gif
man atrodo neskalpuokit naujokų nes ir visa tema numirs biggrin.gif

dėl namų darbų - jie pradėjo merdėti kai atsirado slaptažodis ir neaiški jo dalinimo procedūra mirksiukas.gif

man atrodo reikėtų imti pavyzdį iš fotokūdros mirksiukas.gif laisvė papūgoms, viskas vieša ir aišku, dalyvauja kas tik nori, nori ištrina, nori komentuoja smile.gif

aš tai pastaruoju metu išvis mėšlą fotografuoju tai nieko ir nerodysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 10 16, 15:31)
Galim dar patempti tuos ND, pvz tokiem kaip as ar kiti naujokai  4u.gif

O gal supaprastint viska kazkaip? Dabar tu namu darbu galybe. As kartais net nezinau uz kuriuos reikia balsuot smile.gif Gal palikt vienus, labiau techninius, ir temas kad skelbtu ne nugaletojas, o sprendimas butu bendras? Pvz. stiklo fotografavimas prie dirbtinio apsvietimo ar centrine kompozicija ir t.t. Ai, turbut sh... cia mano ideja. Kiekvienas pats issiaiskina, ka ir kaip daryt, kai reikalas prispiria.
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 10 16, 17:31)
Tai kaip patiesinti zinau, as su Picasa tiesinu, tik kartais abejoju del atskaitos tasko...
Gal as vel nelabai supratau biggrin.gif bet jei pvz vanduo, tai del zemes traukos jis visada turi buti tiesus, negali but nai kalnu nei idubu
Atsakyti