Oho, Sayonara, nu ir pavarei
Surasysiu savo taisykles naujokams (nes as irgi kazkada pradejau ir jom vadovavausi) - pradziai geriau ideti viena geriausia nuotrauka, ir ramiai isklausyt komentaru, o ne krauti viska ka turime.
Labai pravartu perskaityti: einama tema nuo pradziu; bloga (nuoroda pirmam puslapyje), bei nors 5 pirmas temas (ten tikrai daug info), o pagrindinis skaitynys - fotoaparato instrukcija!
Man grazu / negrazu - nera argumentas Tuo tarpu - nera fokuso, bloga kompozicija, isdeges daugus ir pan - yra argumentai ir labai konkrecios pastabos i kurias reiktu atsizvelgti.
Nuotraukas dedame per internetinius albumus (photobucket.com, fotki.com ar pan) ir laikomes mazdaug 400 x 600 pikseliu - kad visiems i ekrana tilptu (man rodos, net forumo taisyklese tai nurodyta)
Beje, dar labai pravartu paziureti daromus namu darbus - irgi nuoroda pirmam psl. Ju yra ivairiu, galima ir darbus paziureti, ir komentarus paskaityti , ir patiems tas temas pabandyti.
Tikrai yra nuo ko pradeti
Mes ne profai, ir ne pikti zmones, mes mokomes
QUOTE(Opa @ 2008 10 16, 14:18)
Na sveiki As kaip visad i idomias diskusijas. Bet ne apie tai. Si savaitgali netiketai atsiduriau Taline ir dar dienele praleidom Helsinkyje. Na bet man krize, fotikas beveik visa laika pragulejo.... Dar neperziurejau net kas ten bus, ne jauciu kad nieko gero...
O va cia pabandziau rukus fotografuoti.Sakykit, ar ir jums kliuna horizontas? Net nezinau kaip pasielgti, nes ezeras ovalo formos, tai ir horizonta palikau pakrypusi pagal jo krastus...
O va cia pabandziau rukus fotografuoti.Sakykit, ar ir jums kliuna horizontas? Net nezinau kaip pasielgti, nes ezeras ovalo formos, tai ir horizonta palikau pakrypusi pagal jo krastus...
pirmoje trukdo horizontas, antroje ne. pirmoje jei pavyktų patvarkyti jį, būtų labai graži, rami foto.. rūku sezonui kaip tik..
QUOTE(Dirsė @ 2008 10 16, 14:22)
sayonara pacios budas ne ka geresnis, as nepurkstauju o atsakiau i jusu uzduotus klausimus tik nusistebejau kaip pasake "geriau tokiu nuotrauku nedeti"
spalvos, ten ale sepia turejo but, bet sviesi ji irgi nesiziuri. Del kokybes tai kas apie kokias foto snekat vienos apie gamta kitos apie kitas ar jos visai niekur nebera
spalvos, ten ale sepia turejo but, bet sviesi ji irgi nesiziuri. Del kokybes tai kas apie kokias foto snekat vienos apie gamta kitos apie kitas ar jos visai niekur nebera
ir aš atsakiau į Tavo klausimus.
pasakiau "geriau tokių nuotraukų nedėti" turėdama omenyje, kad jos buvo mažutės. man asmeniškai nesinori dar ant kažko spausti, tada dar kartą spausti, kad pagaliau dar kitame psl. pamatyčiau nuotauką, kai yra lengva galimybė dėti foto tiesiai į temą.
sepia. kur sepia? nėštukės foto tikrai ne sepija buvo, o dvi skirtingos spalvinės gamos dviejose beveik vienodose foto.
pirmos keturio foto, kurias įdėjai, visos buvo be normalios kokybės.
iš mažųjų foto aš didinausi tik vieną. ten su kokybe gal ir geriau, bet man asmeniškai jos neįdomios ta prasme, kad labai įprastos. yra toks vienas žodis, kuris šioje temoje vartojamas, bet jo daug kas nemėgsta - NEKABINA
BN, kaip šauksi, taip atsilieps.. jeigu žmogus ateina nusiteikęs nepriimti kitokios nuomonės, lai nesistebi kibirkštimis. pripažįstu, kad šiandien turiu mažiau kantrybės
QUOTE(Opa @ 2008 10 16, 16:18)
Na pirmoje, atvirai tariant kliuna, ne tie as i ezero horizonta ziuriu, bet i tilto horizontale, siulyciau ji patiesinti o va antra nuotrauka man labai patiko, taip objektyviai ziurint patarcau dar siek tiek "istraukti", paryskinti ta rusva zoliu spalva, tada dar efektyngiau manau atrodytu
Opa, man tai pirma patinka Siaip tai turiu klausima del horizonto - kartais fotografuojant peizaza su vandeniu, del netolygios kranto linijos atrodo kad horizontas ne horizontalus (kalamburas kazkoks). Man tai taip tikrai buvo bent su 2 cia detom nuotraukom. Gerai, jei yra kazkoks tikrai horizontalus daiktas, pagal kuri gali patiesinti nuotrauka; o jei ne?
Sayonara, o kaip tu tvarkytum pirma Opos nuotrauka?
QUOTE(Dirsė @ 2008 10 16, 14:37)
Mano pagrindinis mokytojas yra knyga "skaitmenine fotografija" (tuoj vel komentarai pasipils ) visos dar neperksiaciau tik dali
del pirmu nuotrauku sutinku, kad jos yra tamsios man atrodo esu minejusi kad jose apsvietimo truko ir blykste nepadejo, arba kaip jau minejau su ISO perspaudziau
del pirmu nuotrauku sutinku, kad jos yra tamsios man atrodo esu minejusi kad jose apsvietimo truko ir blykste nepadejo, arba kaip jau minejau su ISO perspaudziau
kodėl komentarai pasipils? aš irgi ją skaičius, kaip ir manau daugelis čia esančių. padėjo gana greitai minimaliai perprasti fotoaparato funkcijas.
Labai puiki knyga "skaitmenine fotografija"
Grethen, o jei tiltelis suklypes, tai pagal ka tiesinti?
Grethen, o jei tiltelis suklypes, tai pagal ka tiesinti?
ei ei ei, ko čia švaistotės mano firminiu judesiu
ramiai, pilnatis. po to vėl paskaitysit po kurio laiko, kad aistros iš nieko kilo (bent jau man taip atrodo iš šono žiūrint ir per 5 min permetus visus 2 psl) o skaityti pasikoliojimus nelabai smagu, kai turiu vos kelias minutes viską permesti
asmeniškai aš per didelių ir per mažų foto, išsididinančių, asmeniniame albume gulinčių, kaip ir dauguma - nekomentuoju. retai užmetu akį ir į įdėtą linką - neturiu laiko
ekrano dydis sąlyginis dalykas. tiek darbe, tiek namie pas mane pvz netelpa ir degutės dedamos foto (beje ir papykstu už tai vos vos, gi žino, kad ne visi turi 20+ colių monitorius bet tuoj darbe duos diiiiidelį moniką, tadu nebepyksiu ir pati toookias griozdiškas dėsiu (na jei visai fotografuot su kuo turėsiu )) bet dabar nesivarginu ir jų stumdyti po ekraną (tenesupyksta autorius )
o visa kita - emocijos.
ramiai, pilnatis. po to vėl paskaitysit po kurio laiko, kad aistros iš nieko kilo (bent jau man taip atrodo iš šono žiūrint ir per 5 min permetus visus 2 psl) o skaityti pasikoliojimus nelabai smagu, kai turiu vos kelias minutes viską permesti
asmeniškai aš per didelių ir per mažų foto, išsididinančių, asmeniniame albume gulinčių, kaip ir dauguma - nekomentuoju. retai užmetu akį ir į įdėtą linką - neturiu laiko
ekrano dydis sąlyginis dalykas. tiek darbe, tiek namie pas mane pvz netelpa ir degutės dedamos foto (beje ir papykstu už tai vos vos, gi žino, kad ne visi turi 20+ colių monitorius bet tuoj darbe duos diiiiidelį moniką, tadu nebepyksiu ir pati toookias griozdiškas dėsiu (na jei visai fotografuot su kuo turėsiu )) bet dabar nesivarginu ir jų stumdyti po ekraną (tenesupyksta autorius )
o visa kita - emocijos.
QUOTE(BN @ 2008 10 16, 14:36)
Opa, man tai pirma patinka Siaip tai turiu klausima del horizonto - kartais fotografuojant peizaza su vandeniu, del netolygios kranto linijos atrodo kad horizontas ne horizontalus (kalamburas kazkoks). Man tai taip tikrai buvo bent su 2 cia detom nuotraukom. Gerai, jei yra kazkoks tikrai horizontalus daiktas, pagal kuri gali patiesinti nuotrauka; o jei ne?
aš tik horizontą tiesinčiau:
man tie užlinkę kraštai nebetrukdo, jei jie simetriški, o vidurys stabilus
QUOTE(BN @ 2008 10 16, 16:36)
Gerai, jei yra kazkoks tikrai horizontalus daiktas, pagal kuri gali patiesinti nuotrauka; o jei ne?
As gal nelabai supratau klausimo, bet siaip PS yra View -> Rulers, tada atsidaro liniuote virsuj ir kairej ir nuo jos galima nutempti horizontalias ir vertikalias linijas
gal kuria nors sudomins
http://www.skelbiu.lt/4756995.html
http://www.skelbiu.lt/4756995.html