Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Degutė @ 2008 10 16, 14:14)
Panašu, kad namų darbams tikrai labanakt atėjo. Nei dalyvaujančių, nei balsuojančių..

panašu kad taip drinks_cheers.gif

Nugalėjo Mano ryto spalvos. Sveikinimai autoriui 4u.gif Įdomu kas, ir kitų foto autorius būtų įdomu sužinot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 10 16, 14:22)
Nugalėjo Mano ryto spalvos. Sveikinimai autoriui  4u.gif Įdomu kas, ir kitų foto autorius būtų įdomu sužinot  smile.gif

Sveikinam laimėtoją smile.gif Kava su šypsenėle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 10 16, 15:15)
telpa jos i monitoriu  g.gif
Prie ko cia tie baldai  doh.gif  nejau taip sunku paspausti ant nuotraukos, jei jau jos yra ten idetos nejau turiu det dar karta tik tam kad mazinti dar labaiu formata ir gaisti laika
Visu pirma, kam telpa kam ne wink.gif
O visu antra, kas butu jei visi komentuojantys turetu spaudaliot visu nuotraukas, laukt kol jos uzsikraus (ne pas visus greitas internetas)?
Tai kam gaist mums laika tik tam, kad paziuret kazkieno nelabai vaykusias foto? Ne tik kad gaist laika jas ziurint, bet dar ir komentuojant..
Atsiprasau, nieks is cia nevaro, tiesiog truputi izuliai pradejote diskusija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NYLE MA @ 2008 10 16, 13:07)
Oi brač, kokios aistros mirksiukas.gif Na jūs ir kieta profesūra - falšo jokio nepraleisit. biggrin.gif

Aš gal bandysiu ir ką parodyt. Tik pirma pasakau: prie interno ilgai nesedėjau ir nestudijavau kaip turi būti, esu mačiusi ir bendravusi su žymiais Lietuvos fotomeninikais, keli yra geri pažystami nuo vaikystės. Taigi žinių bagažas didelis. (Pasigyriau lotuliukas.gif ) Bet praktikos maža. bigsmile.gif

nekantriai lauksim foto smile.gif
ne profesūra. tiesiog čia visi turi kažkiek pasistengti. vieni rodo, kiti komentuoja. visi "dirba" čia smile.gif

QUOTE(Dirsė @ 2008 10 16, 13:15)
telpa jos i monitoriu  g.gif
Prie ko cia tie baldai  doh.gif  nejau taip sunku paspausti ant nuotraukos, jei jau jos yra ten idetos nejau turiu det dar karta tik tam kad mazinti dar labaiu formata ir gaisti laika

as atsakiau del tvoros, kad man pasirode taip grazu o de ko jos nekokybiskos gamtos nuotraukos?  biggrin.gif

aš neišsigalvojau. po Tavo pastabos paspaudžiau, atsidarė mižiniška foto, turėjau dar kartą kažką ten spaust, kad ji normaliai matytųsi. jeigu turim gaišti mes ne tik atsidarydami, ebt dar ir komentuodami Tavo nuotraukas, kodėl neturėtum padirbėti ir Tu, kad kuo daugiau mūsų jas pamatytų ir gaištų savo laiką jas komentuodami. Pagarbos, Dirse, daugiau pagarbos smile.gif
gamtos foto nekokybiškos, nes dangus išdegęs, trūksta ryškumo, kompozicija negera. vien tai, kad dabar ruduo ir tai užfiksuota nuotraukose, nekelia ovacijų.

QUOTE(sillwio @ 2008 10 16, 13:19)
Suprask viena dalyka: kodel butent tavo nuotraukas kazkas turetu vartyti, ziureti, komentuoti gaisdamas savo laika, kai internete pilna kitu autoriu nuotrauku? Isvada, nuotraukos turetu buti kazkuo idomios, kad patrauktu ziurovu demesi. Jei jos pateikiamos netvarkingai (bet kaip), niekas ju nesivargins ziuret. Kuo greiciau ta isisavinsi, tuo greiciau pradesi gauti konstruktyviu komentaru ir sparciau mokysies.
Jo naujokai, nereguliuokit cia lotuliukas.gif Joke.
Papildyta:
Nenoriu kartotis, bet sekanti karta nenustebk, kai niekas i tavo nuotraukas neatkreips demesio. Zinoma tu neturi gaisti laiko. Neprivalai nieko daryti. Lygiai kaip ir mes.

drinks_cheers.gif 100 proc.

iš tikro čia buvo situacija "kaip šauksi, taip atsilieps" smile.gif
Atsakyti
Gal patartumėt, kur foto albumą atsidaryt?
Neturiu dar tokio. blush2.gif
Atsakyti
Na atleiskit nesu profesionale fotografuoju neseniai kolkas man viska sidomu apie technika visko nezinau, tik maza dalele is sios s rities
Manual nes noriu ismokti fotkint siame rezime smile.gif kitose kur fotikas puse uz tave padaro nelabai idomu kai isisavinsiu manual (zinoma tam reikia aukoti savo laisva laika ir ideti nemazai darbo)
tai ir atejau cia, kad isgirst pasaliniu nuomone atsakiau i klausimus o cia prasidejo...neradau temoje (arba blogai ieskojau) kad nuotraukos yra dedamos butent tam tikro formato. Jei nuotraukos yra neidomios ka galiu padaryti kada nors bus idomios, o kodel nekokybiskos nesuprantu nebent rodot visos "zalia" medziaga. Kitu nuotraukas ziuriu ir ne visos man patinka del skonio nesigincijama, del technikos taip galima pasakyti kas butent kliuna i aki kas is technines puses blogai pagrist savo nuomone.
Atsakyti
QUOTE(NYLE MA @ 2008 10 16, 13:45)

As naudoju ipix.lt.

QUOTE(Dirsė @ 2008 10 16, 13:47)
Na atleiskit nesu profesionale fotografuoju neseniai kolkas man viska sidomu apie technika visko nezinau, tik maza dalele is sios s rities
Manual nes noriu ismokti fotkint siame rezime  smile.gif kitose kur fotikas puse uz tave padaro nelabai idomu kai isisavinsiu manual (zinoma tam reikia aukoti savo laisva laika ir ideti nemazai darbo)
tai  ir atejau cia, kad isgirst pasaliniu nuomone  atsakiau i klausimus o cia prasidejo...neradau temoje (arba blogai ieskojau) kad nuotraukos yra dedamos butent tam tikro formato. Jei nuotraukos yra neidomios ka galiu padaryti kada nors bus idomios, o kodel nekokybiskos nesuprantu nebent rodot visos "zalia" medziaga. Kitu nuotraukas ziuriu ir ne visos man patinka del skonio nesigincijama, del technikos taip galima pasakyti kas butent kliuna i aki kas is technines puses blogai pagrist savo nuomone.

Na, profesionalu sioj temoj tikrai nedaug. Gaila, kad net tie, kurie pramoko fotografuot, isbegiojo. Pagirtina, kad tau viskas idomu. Kaip tik tau pirmam temos puslapy yra nuoroda i nuostabu bloga su kruva susistemintos info.
Su muiline fotografuoti manual, tai tas pats, kaip nusipirkti motocikla ir ji stumdyti. Cia mano nuomone. Fotografuok arba ant visiskai zalio auto, arba diafragmos ar islaikymo prioriteto - turesi daugiau laiko pagalvot apie kitus dalykus. Pvz. kompozicija.
Niekas cia dar neprasidejo smile.gif Cia vis tas pats periodiskai kartojasi. Nuotraukos cia dedamos kokio nori formato, bet nuo formato priklauso, ar jas kas nors atsidarines. Jei kelsi 3 MB originalus, niekas ju neziures.
Butu miela, jei issakytum savo nuomone ir apie svetimas nuotraukas. Pati taip irgi mokytumeis. Kas liecia tavo darbus, tai idomumas aisku yra subjektyvus reikalas. Del technines puses - deja nesupratau tavo sakinio formuluotes. Neisizeisk, bet man sunku skaityti va tokius sakinius:

deltechnikostaipgalimapasakytikasbutentkliunaiakikasistechninespusesblogaipagristsavonuomone
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 16 spalio 2008 - 14:03
QUOTE(NYLE MA @ 2008 10 16, 13:45)

pabandyk www.photobucket.com arba www.imageshack.us
ten kai įdėsi savo foto, paskui į laukelį IMG čia įrašyti "direct link" ir galėsi čia rodyti savo foto.

QUOTE(Dirsė @ 2008 10 16, 13:47)
1. Na atleiskit
2. nesu profesionale fotografuoju neseniai kolkas man viskas idomu apie technika visko nezinau, tik maza dalele is sios s rities
Manual nes noriu ismokti fotkint siame rezime  smile.gif kitose kur fotikas puse uz tave padaro nelabai idomu kai isisavinsiu manual (zinoma tam reikia aukoti savo laisva laika ir ideti nemazai darbo)
3. tai  ir atejau cia, kad isgirst pasaliniu nuomone, atsakiau i klausimus o cia prasidejo...
4. neradau temoje (arba blogai ieskojau) kad nuotraukos yra dedamos butent tam tikro formato.
5. Jei nuotraukos yra neidomios ka galiu padaryti kada nors bus idomios, o kodel nekokybiskos nesuprantu nebent rodot visos "zalia" medziaga.
6. Kitu nuotraukas ziuriu ir ne visos man patinka del skonio nesigincijama, del technikos taip galima pasakyti kas butent kliuna i aki kas is technines puses blogai pagrist savo nuomone.

1. Na atleidžiam smile.gif 4u.gif
2. čia tarp mūsų nėra nė vieno profesionalo, kuriam nieko nebereikėtų mokytis. yra labiau pažengusių, mažiau pažengusių, visi mokosi, o tokios žiežirbos kaip Tamstos kyla retokai. kadangi sakai, kad viskas įdomu, ko purkštauji, jeigu gauni konkrečias pastabas? mokytis nesugebant priimti kritikos nelabai įmanoma.
3. juk ir išgirdai?
4. jei vartei senesnes temas, tikriausiai pastebėjai, kokio formato foto dedamos. tai susitarimas "pagal nutylėjimą" - kad visiems būtų patogu.
5. šiais konkrečiais Tavo parodytais atvejais - gali perfotografuoti. tai konkretus patarimas. Kiek laiko fotografuoji? Čia yra fotografuojančių po kelis metus, turinčių savo versliukus šioje srityje. Manai, kad jų nuomonė, jei ji nesutaptų su Taviške, yra šūdas? Ginti savo nuotraukas yra normalu, bet ginti, o ne gynybiškai reaguoti į bet kokią normaliausią įprasčiausią kritiką.
6. šiuo atveju kalba eina net ne apie skonį, o apie minimalią kokybę. jos pas Tave praktiškai arba nebuvo, arba nelabai buvo įmanoma ją įžiūrėti. Nesuprantu, kokių nuomonių Tau pritrūko - ne vienas žmogus pasakė - trūksta ryškumo, trukdo rožė, negražios spalvos, negeras kadravimas, tvora trukdo. ko dar Tau norėtųsi? Kad lopšinę kas nors padainuotų, šienelio po galva paklotų? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 16 spalio 2008 - 14:11
Na sveiki smile.gif As kaip visad i idomias diskusijas. Bet ne apie tai. Si savaitgali netiketai atsiduriau Taline ir dar dienele praleidom Helsinkyje. Na bet man krize, fotikas beveik visa laika pragulejo.... Dar neperziurejau net kas ten bus, ne jauciu kad nieko gero...

O va cia pabandziau rukus fotografuoti.Sakykit, ar ir jums kliuna horizontas? Net nezinau kaip pasielgti, nes ezeras ovalo formos, tai ir horizonta palikau pakrypusi pagal jo krastus...

user posted image

user posted image

Atsakyti
ohoho kokia diskusija:)
Na pirmiausiai, tai Dirse, sveika prisijungus.
Ne visi čia tokie aršūs tongue.gif tik kai kurie biggrin.gif Juokauju.
Iš tiesų, tai apsiginkluok kantrybe, nes lengva, jei nori mokytis, tikrai nebus. Bus daug kritikos nuotraukoms, gali būti, kad dažniausiai tavo nuomonė labai dažnai skirsis nuo čia esančių. Dažniausiai saviems darbams neįmanoma išlikt visiškai objektyviu. O iš šalies visai kitaip atrodo.
Dėl bendros nuotraukų dėjimo tvarkos pritariu kolektyvui. Tikrai sekantį kartą manu nebus tau sunku sumažinti tiek, kad matytųsi čia. Pirmų dviejų foto nematau, deja. Trečioje nesupratau ką tas rastas simbolizuoja. Na po to perskaičiau man gražu ir tiek smile.gif Vadinas, nereikalinga detalė nuotraukoje, kurios niekas nepasigestų, išskyrus tave pačią. Paskutinė, regis, geriausiai pavykus. Kitas nuomones jau girdėjai, taigi nesikartosiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 10 16, 15:02)
Su muiline fotografuoti manual, tai tas pats, kaip nusipirkti motocikla ir ji stumdyti.

Deja ne su muiline tongue.gif

sayonara pacios budas ne ka geresnis, as nepurkstauju o atsakiau i jusu uzduotus klausimus tik nusistebejau kaip pasake "geriau tokiu nuotrauku nedeti"
spalvos, ten ale sepia turejo but, bet sviesi ji irgi nesiziuri. Del kokybes tai kas apie kokias foto snekat vienos apie gamta kitos apie kitas ar jos visai niekur nebera g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dirsė @ 2008 10 16, 14:22)
Deja ne su muiline  tongue.gif

Tuomet is viso nematau prasmes ta daryti. Mano manymu, tai tik laiko gaisimas.
Atsakyti