Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Ponike @ 2008 10 15, 13:12)
Klausimas nuo ko priklauso spalvu isgavimo sodrumas. Vienose nuotraukose buna pilkumo atspalvis, kitose viskas labai rysku. kalbant kai fotografuojama lauke.

Kaip taisykle nuo dregmes kiekio ore ir nuo atstumo iki objekto, jei lyginti nuotraukas, darytas tuo paciu objektyvu, nes tai gali itakoti visu pirma objektyvas.
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 10 15, 13:29)

nu man grazu. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2008 10 15, 13:27)
Keletas modeliu manes prase - "...tu paskui kompe mano strazdanas uztusuok...", "...plaukus pasviesink..." ir t.t. lotuliukas.gif

Strazdanas tvarkyt negalima, plauku taip pat. Taip keist kokias spalvas. Tai asmenybes bruozai, kuriu kartais kaip tik reikia paryskint. Jei grazios akys tai bandai jas isreikst, jei plaukai tai plaukus.
Nebent koki spuoga gali retusuot, cia juk ne visa gyvenima auga. O kartais jai zmogus spoguotas visa gyvenima tai ir ju tvarkyt nepatartina.

Teisybe, geras fotografas visada atsiras kazka grazaus zmoguje ir visai nuotraukos nereiks tvarkyt.

uztenka apie tvarkyma. Pripazystu ne ta tema, visai kad apie tai kalbetume.
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 10 15, 12:51)
Klausimas - ar kas turit papildoma atminties kaupikli, naudojat ir ka gero galite parekomenduot/pakomentuot? Berods Peppi minejo, kad turi  g.gif

Taip, turiu
žiūrint su kokiu tikslu ketini/nori įsigyti mirksiukas.gif
Man jo reikėjo kuomet trims savaitėms išvažiavau ir ten kopindavau visas nuotraukas, fotografuoju RAW'u tad 2x2 Gigų man niekaip nebūtų užtekę.
Perkant mane įspėjo, kad nenaudočiau kaupiklio kaip/vietoje išorinio disko, jei fotkini tarkime kažkokį renginį - vestuves ar šiaip savaitę atostogų - atminties kaupiklis idealu bet vos tik turi priėjimą prie kompo rekomendavo iškart perkelt visus duomenis iš kaupiklio į kompą. Taip pat mane įspėjo, kad kai jis dirba turi būti stabiliai padėtas ir nejudinamas.
Kaupiklių yra labai brangių, kur gali peržiūrėti surašytas nuotraukas, ištrinti ką nori bet aš manau, kad tikrai neverta už tai permokėti mirksiukas.gif pirkau pigiausią iš buvusių, 40 Gb, kainavo regis apie 300 litu g.gif Tiesiog pasiskaičiavau, kad man gana dviejų kortelių ir jei pirkti dar vieną talpesnę kainuos tiek pat kiek kaupiklis o juk kaupiklis kur kas talpesnis rolleyes.gif
Tris savaites jis važiavo motociklu mano kuprinėje ant pečių 10 tūkstančių kilometrų, atlaikė biggrin.gif vadinasi ne stiklinis biggrin.gif
Labai dar man jis pasitarnavo kai reikėjo perinstaliuoti kompą. Vietoje to, kad gadinčiau krūvą DVD diskų sumečiau viską į kaupiklį ir kitą dieną vėl sugrąžinau į sutvarkytą kompą smile.gif tad va, per pusmetį jis man du kartus labai pasitarnavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 10 15, 12:51)
Klausimas - ar kas turit papildoma atminties kaupikli, naudojat ir ka gero galite parekomenduot/pakomentuot? Berods Peppi minejo, kad turi  g.gif

Jei kalba eina apie nesiojama kieta diska su korteliu skaitytuvu, tai as turiu JOBO Giga One. Kai pries 3 metus pirkau, jis kainavo tiek pat, kiek 2 geros 512 MB SD korteles. Naudojausi visus 3 metus. I 512 MB kortele telpa apie 140 RAW+JPG mano D50 nuotrauku, o i diska 40 GB. Nepamainomas daikciukas. Tiesa, turejau as su juo bedu (manau praejus 3 metams jos jau issprestos) su formatavimu, o ir daiktas atrodo trapus, tai kiekviena kortele kopijuodavau minimum po 2 kartus. Neduok die uzsirauti ant kokio bad sektoriaus diske. Turint 2 kopijas tikimybe mazesne. Gaila, kad jis neskaito SDHC korteliu, taigi su naujuoju D90 jo naudoti nepavyks. Atkreipkit i tai demesi, kas pirksit naujus.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 10 15, 14:54)
tai as turiu JOBO Giga One.

Mes irgi šituo naudojamės, pirkom prieš 3 metus. Ir iki šiol viskas OK su juo. Aišku, kartais ilgokai kopijuoja, bet šiaip nepamainomas daiktas (kalbu tik ūkiškai, nes techninio "pasikaustymo" neturiu).

O kalbant apie PS ir nuotraukų tvarkymą/darkymą, tai esu už tai, kad esant reikalui patvarkyti kokias smulkmenas tikrai ne nuodėmė. Turiu omeny, spuogelius, pūkelius ir pan. Tiesiog jei fotografuoju konkretų asmenį jo prašymu, paklausiu, ar pats paprašo "išgydyti" kelis spuogelius ar kokį nosies raudonį. Na, bet jei žmogus myli visus savo trūkumėlius (čia jau kaip vertinsi), tuomet neliečiu jų. Bet jei fotografuoju savo malonumui ir turiu kažkokią viziją, tai nematau jokios problemos nuimti guzą nuo kaktos ar "pažaisti" su plaukų spalva. Kalba čia ne apie tą "grynąją" fotografiją, o apie "po-fotografiją". Sustabdytos realybės metamorfozė. Arba keičiama subjektyviai pamatyta realybė. Gal virstanti antirealybe. Bet čia jau nebe fotografuojančių forumo tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponike @ 2008 10 15, 13:12)
Teisybe, bet reikia nepamirsti kad ps deja lieka neatsiejamas darbo irankis kaip ir fotoaparatas.

vėl įsikišiu...
neįsivaizduoju, kaip PS valgomas. nemoku ir kol kas net nesistengiu. nes noriu pirma su fotoaparatu susidraugaut. ir kai žmonės prisiskaito tokio briedo, kad turint fotoaparatą privalomas ir PS, tai ką aš žinau... tada gaunas foto kaip vilniaus santuokų rūmų fotoateljė lotuliukas.gif doh.gif (kas nesat matę, ten kavinukėj jų katalogai kadaise gulėjo)

ir kiekvienas pirma turėtų išmokt teisingai fotoaparato mygtuką spaudyt...
man labai gražu panų (ir vyrukų foto), sieliojuos pamačius, suprantu, kad su PS prisiliesta, bet jiem gi galima- apie tikrąją fotografiją žino jau pakankamai.

o kai trūkumai bandomi maskuot sepijom ar kokiom tai violetinėm spalvom... sorry, bet niekad grožio ten nematysiu...
Atsakyti
Aciu Sillwio, Peppi ir SP! Kaip tik pries kelione galvoju viena toki isigyti, masciau apie Jobo Giga one.
Atsakyti
dar viena rūkų interpretacija - laisvoms interpretacijoms biggrin.gif Rūke - bažnyčia.
unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 15 spalio 2008 - 14:50
pas mane irgi jobo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 10 15, 14:13)
Kalba čia ne apie tą "grynąją" fotografiją, o apie "po-fotografiją". Sustabdytos realybės metamorfozė. Arba keičiama subjektyviai pamatyta realybė. Gal virstanti antirealybe. Bet čia jau nebe fotografuojančių forumo tema smile.gif

Tai ir fotografuojanciu forumo tema, tiesiog viskam yra saikas.
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 10 15, 14:48)
dar viena rūkų interpretacija - laisvoms interpretacijoms biggrin.gif Rūke - bažnyčia.
unsure.gif

Rukas gelbsti kadra smile.gif Mano galva, kompoziciskai jis silpnokas, t.y. neaisku kas akcentuojama, t.y. visko per daug. Plius dar griuvimo i kaire pojutis.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 10 15, 18:01)
Rukas gelbsti kadra smile.gif Mano galva, kompoziciskai jis silpnokas, t.y. neaisku kas akcentuojama, t.y. visko per daug. Plius dar griuvimo i kaire pojutis.

na taip...daug ten visko ir be rūko matytųsi visko dar daugiau, mat čia statoma bažnyčia, tai dar ir lopais su statybinėm plėvėm atsivertų ir t.t. Dėl akcentavimo - man žmogeliai einantys iš/į rūką . Kampas nedėkingas, tiesiog norėjosi ir tai nuotraukoj rūke turėt - kitaip išeina arba tik labai fragmentas arba dar daugiau visko prigrūsta (kampe matosi jau tokio prieparduotuvinio turgelio būdkės , dar iš kitur - nieko visiškai įdomaus. Stulpas su laidais man trukdo, bet kitaip , iš arčiau tiesiog netelpa.Nebent pabandyt ta pačia puse kiek kairiau paėjus dar kada pabandyt, gal čia jei koplyčios pastatas neužstos kas gausis g.gif Nežinau, bet tada rūko nebus biggrin.gif O kažkokia tiesiog architektūrinė fotografija man bent kol kas neįdomi blush2.gif Na bet anksčiau ir j/b buvo visai neįdomu, o dabar padarau vieną kitą. Dėl griuvimo... g.gif
Dėkui už komentarą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 15 spalio 2008 - 18:11