QUOTE(bite maja @ 2008 10 15, 11:44)
hmm... prasto kadro jokie efektai neišgelbės. ir nemanau, kad verta su jais net žaist ... IMHO
zinoma jau nuotrauka nebus nuostabi. As manau kad pagrazinti ir uzmaskuoti klaidas galima.
kiek zmoniu tiek nuomoniu. Visada yra geriau ismest sugedusi daikta negu ji bandyt pataisyt. Bet tas daiktas toks brangus kartais norisi taip kaip kiti sena ziguli patiuninguot.
QUOTE(Ponike @ 2008 10 15, 11:51)
zinoma jau nuotrauka nebus nuostabi. As manau kad pagrazinti ir uzmaskuoti klaidas galima.
kiek zmoniu tiek nuomoniu. Visada yra geriau ismest sugedusi daikta negu ji bandyt pataisyt. Bet tas daiktas toks brangus kartais norisi taip kaip kiti sena ziguli patiuninguot.
nesupyk už sąžiningą nuomonę, bet manau, kad šio skyrelio paskirtis yra ne taisyti nepavykusius kadrus, o mokytis fotografuoti taip, kad jų būtų kuo mažiau. fotografuoti kuo daugiau specialiai su intencija mokytis. fotografuoti reikia ne su PS, o su canon, nikon, pentax, zenit, mamiya, olympus, lagaminais, degtukų dėžutėmis ir t.t.
QUOTE(sayonara @ 2008 10 15, 12:11)
nesupyk už sąžiningą nuomonę, bet manau, kad šio skyrelio paskirtis yra ne taisyti nepavykusius kadrus, o mokytis fotografuoti taip, kad jų būtų kuo mažiau. fotografuoti kuo daugiau specialiai su intencija mokytis. fotografuoti reikia ne su PS, o su canon, nikon, pentax, zenit, mamiya, olympus, lagaminais, degtukų dėžutėmis ir t.t.
Zinokit apie tai ir pagalvojau. Tikslas yra ismokti naudotis fotiku o ne PS. Pripazystu tai
QUOTE(Grethenn @ 2008 10 14, 22:33)
tikrai reiktu atsirinkti man spalvos priespaskutines, bet visumoje paskutine o pirmoje kad jau ir kaip atrodo ziba tie lasiukai, bet fokusas kzkur nuklydes
Aha, o ten buvo skirtingų kaštOnų pOrtretai - kur tai matyta, kad žmoogaus pOrtretą galėtum imt ir keist kito žmogaus pOrtretu. Ten pOrtretų serija, ot
Iš esmės supratau, kūdroj kai dėjau buvau atsirinkus vieną - paskutinę. Ana iš kūdros buvo nutėkšta vėl pelkėm, tai pagailėjus išėmiau ir sudėjau su visom kitom į dienoraščius. Dėl fokuso aišku. Dėkui pakomentavusiems.
QUOTE(sayonara @ 2008 10 15, 13:11)
Pasirasau Reikia nepamirsti, ko mes cia susirinkom, o PS'ui net atskiros temos yra.
Klausimas - ar kas turit papildoma atminties kaupikli, naudojat ir ka gero galite parekomenduot/pakomentuot? Berods Peppi minejo, kad turi
QUOTE(Ponike @ 2008 10 15, 12:51)
As manau kad pagrazinti ir uzmaskuoti klaidas galima.
Man labai patiko ta dalis apie klaidų gražinimą Teko matyt "profų" darbų - nuotrauka baisi baisi, vieni triukšmai, tamsi ir t.t. Užtat pagražinta - uždėtas rėmelis su natom, dar lyg sepija (to nepamenu tiksliai) uždėta, nuo to aišku ji labai pagerėjo ir tapo efektinga
QUOTE(BN @ 2008 10 15, 12:51)
Pasirasau Reikia nepamirsti, ko mes cia susirinkom, o PS'ui net atskiros temos yra.
Teisybe, bet reikia nepamirsti kad ps deja lieka neatsiejamas darbo irankis kaip ir fotoaparatas.
Klausimas nuo ko priklauso spalvu isgavimo sodrumas. Vienose nuotraukose buna pilkumo atspalvis, kitose viskas labai rysku. kalbant kai fotografuojama lauke.
QUOTE(Ponike @ 2008 10 15, 11:10)
Cia pasinaudojau photobuketo siulomais efektais. Labai nekokybiskos (tamsi, fone isdeginta ir triuksmu nemazai) nuotraukos mano nuomone isejo siek tiek padoresne nuotrauka.
Sunku pasakyt, kiek ta nuotrauka tapo padoresne nemacius originalo. Juolab tokio dydzio. Nepagalvok, kad cia visi pries tave nusistate. Tiesiog tema skaito kruva slapuku, kurie ims ir pamanys, kad PS galima viska pataisyti, viska padaryti, nupiesti, sutvarkyti ir t.t. Ir taip visuomeneje vyrauja nuomone, kad "geras" fotografas (kuri samdom vestuvems, krikstynoms ir t.t.) viska paskui sutvarkys. Dar linksmiau, kai susiduriu su nuomonem, kad fotografas is viso nereikalingas, nes galima ir muiline paciam nusifotografuot, photobucket'e uzdet sepijos efekta ir nuotraukos jau bus meniskos. Kazkada fotografavau viena fashion show. Keletas modeliu manes prase - "...tu paskui kompe mano strazdanas uztusuok...", "...plaukus pasviesink..." ir t.t.
Sansara, uzuojauta Imk D80, kol dar ju yra super gera kaina.
Sveiki, kolegos
QUOTE(BN @ 2008 10 15, 13:51)
Klausimas - ar kas turit papildoma atminties kaupikli, naudojat ir ka gero galite parekomenduot/pakomentuot? Berods Peppi minejo, kad turi
aktualus klausimas ir man
QUOTE(Ponike @ 2008 10 15, 14:12)
1. Teisybe, bet reikia nepamirsti kad ps deja lieka neatsiejamas darbo irankis kaip ir fotoaparatas.
2. Klausimas nuo ko priklauso spalvu isgavimo sodrumas. Vienose nuotraukose buna pilkumo atspalvis, kitose viskas labai rysku. kalbant kai fotografuojama lauke.
2. Klausimas nuo ko priklauso spalvu isgavimo sodrumas. Vienose nuotraukose buna pilkumo atspalvis, kitose viskas labai rysku. kalbant kai fotografuojama lauke.
1. ir vėl iš naujo..... dėl PS reikšmės niekas ir nesiginčija. tiesiog yra nuotraukų, kurias dar pačiam fotike trint reikia ir nesukt galvos dėl neva tai brangaus momento.
2. man atrodo, kad nuo apšvietimo priklauso - saulėta, apsiniaukę, prieš saulę fotografuota, šešėlyje ir t.t.