QUOTE(Ponike @ 2008 10 14, 16:27)
Mes mokomes mes nesame profai. Nebijokim kritikuot, bet mokekim tai daryt.
Man baisiausia tai kai kad zmogus mokosi ir parodo savo darba, o jam sakoma kas negerai. Baisu gauti kritika. Niekam nepatinka buti peikiamam.Butinai kai padaroma nuotrauka reikia pasakyt apie ja ka nors gero, taip bent pasitykejimas pakyla pradendaciam.
pav. si nuotrauka per tamsi, bet siek tiek pasviesinus ji graziau atrodo. Matosi ne vietoj fokusas tai kita kart fotografuojant atkreipk demesi i fokuso vieta.
Dazniausiai pats jauti kur klaidos. Parodom nuotrauka ir patariam ka pataisyt. Ka pabandyt..
Patarimas perfotografuot man nepatinka. Visada darom kelis variantus, kelis kadrus. Tai vadinas isrinko geriausia kadra. Parodom darba tikriausiai nepasigyrimui o ieskom patarimo ka galim ispausti is jos, kuris variantas geresnis.
Ši tema egzistuoja jau ne vienerius metus. Per tą laiką čia susiklostė tam tikra atmosfera, kuri, tiesa, kartais yra atskiedžiama stipriomis emocijomis. Kritika, manau, yra šios temos variklis. Be abejo, pasitaikydavo atvejų, kai įdėtos nuotraukos keldavo juoką (netgi viešą), tačiau absoliučia dauguma atvejų čia savo šedevrui galima rasti konstruktyvios kritikos. Žmonės iš šalies galbūt kur kas geriau mato arba jaučia vaizdo galią. Ar negalią. Ir labai didelis dalykas, bent jau man, kad to nebijoma pasakyti. Beveik visada surasi bent vieną žmogų, kuris patars, kaip kitą kartą fotografuojant elgtis arba kaip bandyti koreguoti jau padarytą foto. Tiesiog, kad ir kaip tragiška, tenka pripažinti, kad kai kurie kadrai tiesiog yra vertingi tik fotografavusiam žmogui arba jo artimiesiems. Tai objektyvu.
Taigi, manau, nereikia gelbėti pasaulio (nes jis puikiausiai gyvena ir be gelbėjimo komandos su raudonais maudymukais), nes kiekvienas mokymasis susideda ne tik iš žinių gavimo, bet ir iš vidinės analizės, kas gerai, kas blogai, kas visai blogai ir kas nepataisoma. Per silpni mokytis nesimoko. Norintys išlikti šioje temoje žmonės, manau, turi suvokti, kad kritika yra teikiama visų pirma dėl jų pačių gerovės. Manau, kur kas didesnė tragedija būtų, jeigu norėdami apsaugoti jautrią asmenybę nuo kritikos mes nutylėtumėm pastabas. Girdėjai tokį posakį "meškos paslauga"?