florentinai:
receptas
aš dėjau, ką suradau namie: žemės riešutus, razinas, sezamus, kokoso drožles
obuoliniai tešlainiai:
receptas
skanaus!!
Gal noretumet ROMU BOBOS? Tokios, kaip vaikysteje?
Vyšninė "ROMO" boba
TESLA
2/3 st. vysniu sulciu be minkstmo
8 gr. sausu(arba 20 г paprastu) mieliu
1 valg. sauks. cukraus
3 kiausiniai kambario temperaturos
100 sviesto kambario temperaturos
2,5 stikl. miltu (as dejau beveik 3,5)
druska
Romo sirupas
1 3/4 stikl. vysniu sulciu
1 st. cukraus
1 ч.л. citrinos zieveles
1/4 st. romo
Glajus
3 valg. saukst. vysniu sulciu
200-250 gr. cukraus pudros
Paruosimas
Istirpinti mieles siltose sultyse. Ideti cukraus ir palikti siltoje vietoje 10 min. Sumaisyti kiausinius iki vientisos mases ir prideti prie mieliu mases. Iberti 2 st. miltu (as dejau 3) ir ismaisyti 5 min. Imaisyti kamb. temp. minksta sviesta ir likusius miltus. Gerai isminkyti, ir palikti 1-1,5 val. i silta vieta.Kai tesla pakils dar karta isminkyt, padalinti i gabaliukus (pas mane gavosi 24 vnt. kumscio dydzio bobos) sudeti i formeles (as turejau tik popierines) arba i viena didele, geriausiai su skyle viduje ir palikti siltoje vietoje 15 min. Teslos formoje t.b. 1/2 aukscio. Kepti 20-25 min. temper. 175 C
Isvirti sirupa is sulciu, cukraus ir zieveles. Virti apie 20 min. kol prades tirsteti. Gatavas bobas apversti ir padaryti skylutes su mediniu pagaliuku ir palieti siltu sirupu.
Padaryti glaju: sumaisyti cukraus pudra su sultim iki vientisos mases ir palieti bobas
Skanaus
Recepto originalas cia
Vyšninė "ROMO" boba
TESLA
2/3 st. vysniu sulciu be minkstmo
8 gr. sausu(arba 20 г paprastu) mieliu
1 valg. sauks. cukraus
3 kiausiniai kambario temperaturos
100 sviesto kambario temperaturos
2,5 stikl. miltu (as dejau beveik 3,5)
druska
Romo sirupas
1 3/4 stikl. vysniu sulciu
1 st. cukraus
1 ч.л. citrinos zieveles
1/4 st. romo
Glajus
3 valg. saukst. vysniu sulciu
200-250 gr. cukraus pudros
Paruosimas
Istirpinti mieles siltose sultyse. Ideti cukraus ir palikti siltoje vietoje 10 min. Sumaisyti kiausinius iki vientisos mases ir prideti prie mieliu mases. Iberti 2 st. miltu (as dejau 3) ir ismaisyti 5 min. Imaisyti kamb. temp. minksta sviesta ir likusius miltus. Gerai isminkyti, ir palikti 1-1,5 val. i silta vieta.Kai tesla pakils dar karta isminkyt, padalinti i gabaliukus (pas mane gavosi 24 vnt. kumscio dydzio bobos) sudeti i formeles (as turejau tik popierines) arba i viena didele, geriausiai su skyle viduje ir palikti siltoje vietoje 15 min. Teslos formoje t.b. 1/2 aukscio. Kepti 20-25 min. temper. 175 C
Isvirti sirupa is sulciu, cukraus ir zieveles. Virti apie 20 min. kol prades tirsteti. Gatavas bobas apversti ir padaryti skylutes su mediniu pagaliuku ir palieti siltu sirupu.
Padaryti glaju: sumaisyti cukraus pudra su sultim iki vientisos mases ir palieti bobas
Skanaus
Recepto originalas cia
QUOTE(Inočka @ 2008 10 23, 16:52)
Vau kaip grazu!
Kazkas sake, kad menesiukui mokslam pasisves Smagu tave matyt vel!
QUOTE(aguonele @ 2008 10 22, 20:07)
Atsinesu Sonatinos morku pyraga su migdolais
Super! Jau seniai ketinu išbandyti morkų pyragą, tik vis receptas pakeliui nepasitaiko..
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 23, 13:55)
O jau koks skanumynas regisi.. Viskas, keliauja į mano artimai ruošiamų receptų sąrašą. Tik kad, deja, mokslai ėmė spaust, tai teks kiek prisilaikyti toliau nuo virtuvės..
O beje, žiūrau, tikrai puikus būdas netobulumams maskuoti yra cukraus pudra. Štai mano vakar dienos darbeliai:
Varškės pyragas su rasa pagal Glacee receptą, tik kiek kitaip - mano šeimynai patinka, kai paviršius toks rudas, net paskrudęs būna. Kepiau n-tąjį kartą, bet kažkodėl išsiskyrė kažkoks skystis. Ir tas viršus slidinėjo. Nesuprantu Tad teko darbuotis cukraus pudra, maišyta su cinamonu
Dar kepiau tokį šokoladinį šokoladinį tortą su bezė pertepimu. Iš mano mėgstamiausios receptų knygos - D. Greenspan "Baking: from my home to yours". Jei ką domins, receptą galėsiu išversti.
Vidaus nuotraukikių nebus, mat mama į darbą nešėsi abu - kažin kokia šventė
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 17:06)
Super! Jau seniai ketinu išbandyti morkų pyragą, tik vis receptas pakeliui nepasitaiko..
O jau koks skanumynas regisi.. Viskas, keliauja į mano artimai ruošiamų receptų sąrašą. Tik kad, deja, mokslai ėmė spaust, tai teks kiek prisilaikyti toliau nuo virtuvės..
O beje, žiūrau, tikrai puikus būdas netobulumams maskuoti yra cukraus pudra. Štai mano vakar dienos darbeliai:
Varškės pyragas su rasa pagal Glacee receptą, tik kiek kitaip - mano šeimynai patinka, kai paviršius toks rudas, net paskrudęs būna. Kepiau n-tąjį kartą, bet kažkodėl išsiskyrė kažkoks skystis. Ir tas viršus slidinėjo. Nesuprantu Tad teko darbuotis cukraus pudra, maišyta su cinamonu
Dar kepiau tokį šokoladinį šokoladinį tortą su bezė pertepimu. Iš mano mėgstamiausios receptų knygos - D. Greenspan "Baking: from my home to yours". Jei ką domins, receptą galėsiu išversti.
Vidaus nuotraukikių nebus, mat mama į darbą nešėsi abu - kažin kokia šventė
O jau koks skanumynas regisi.. Viskas, keliauja į mano artimai ruošiamų receptų sąrašą. Tik kad, deja, mokslai ėmė spaust, tai teks kiek prisilaikyti toliau nuo virtuvės..
O beje, žiūrau, tikrai puikus būdas netobulumams maskuoti yra cukraus pudra. Štai mano vakar dienos darbeliai:
Varškės pyragas su rasa pagal Glacee receptą, tik kiek kitaip - mano šeimynai patinka, kai paviršius toks rudas, net paskrudęs būna. Kepiau n-tąjį kartą, bet kažkodėl išsiskyrė kažkoks skystis. Ir tas viršus slidinėjo. Nesuprantu Tad teko darbuotis cukraus pudra, maišyta su cinamonu
Dar kepiau tokį šokoladinį šokoladinį tortą su bezė pertepimu. Iš mano mėgstamiausios receptų knygos - D. Greenspan "Baking: from my home to yours". Jei ką domins, receptą galėsiu išversti.
Vidaus nuotraukikių nebus, mat mama į darbą nešėsi abu - kažin kokia šventė
Tai gal tam pirmajame tas skystis ir yra rasa, nes receptas ir vadinasi Varskes pyragas su rasa Abu labai grazus!!! Neabejoju kad ir skanus!
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 17:06)
Varškės pyragas su rasa[/url] pagal Glacee receptą, tik kiek kitaip - mano šeimynai patinka, kai paviršius toks rudas, net paskrudęs būna. Kepiau n-tąjį kartą, bet kažkodėl išsiskyrė kažkoks skystis. Ir tas viršus slidinėjo. Nesuprantu Tad teko darbuotis cukraus pudra, maišyta su cinamonu
tas skystis ir yra rasa, turbut jei esi anksciau kepusi, nesi ilgeliau jo palaikiusi Nes bent jau man, kai ji kepu tai ta rasa tik veliau islenda po kokio pusdienio O virsus visada susitraukia ir slydineja
Norejau jusu paklausti ar mieline tesla gali sukristi siendien kepiau daividijos aguonu pyraga skonis fantastiskas aisku i kekso forma jis man netilpo tai dejau i paprasta ,isvaizda tai nelabai kokia bet skonis super dejau labai daug aguonu bet jis truputeli sukrito nors buvo issiputes gal kad ziurinejau
nu,moterys, jus ir pavaret,kiek skanumynu
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 23, 12:55)
Mielinis aguonu pyragas pagal si recepta
niam niam
QUOTE(jurgav.. @ 2008 10 23, 15:30)
ir kaip skonis
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 16:06)
wow, kokia kokybe nuotrauku, nors imk ir valgyk
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 17:06)
Dar kepiau tokį šokoladinį šokoladinį tortą su bezė pertepimu. Iš mano mėgstamiausios receptų knygos - D. Greenspan "Baking: from my home to yours". Jei ką domins, receptą galėsiu išversti.
Vidaus nuotraukikių nebus, mat mama į darbą nešėsi abu - kažin kokia šventė
Vidaus nuotraukikių nebus, mat mama į darbą nešėsi abu - kažin kokia šventė
jei galima isversk receptuka labai jau gundanciai ir skanei atrodo toooks sokoladinis buciau dekinga labai
skonis super jau beveik nebeliko deja, neturėjau visokiausių saulėgrąžų, aguonų, įv riešutų.. dar ne kartą darysiu!
mažai išejo, galima iš dvigubos porcijos. reikėjo plonai juos daryt, bet maniau, kad sulūš.. o ir greit padaroma
mažai išejo, galima iš dvigubos porcijos. reikėjo plonai juos daryt, bet maniau, kad sulūš.. o ir greit padaroma
QUOTE(Laurita_22 @ 2008 10 23, 17:21)
tas skystis ir yra rasa, turbut jei esi anksciau kepusi, nesi ilgeliau jo palaikiusi Nes bent jau man, kai ji kepu tai ta rasa tik veliau islenda po kokio pusdienio O virsus visada susitraukia ir slydineja
Na, laikiau pernakt - nuotraukos ankstyvą rytą darytos.. Ir visad rasa susidarydavo, o viršus neslidinėdavo. Bet šįkart dariau su kitokia varške ("Švelniosios" neradau, tai paprastą riebią petryniau), galvoju, gal tai turėjo įtakos..