Na ką -- gavau fotoaparatą gimtadieniui, tai ir aš musiau prie jūsų, kepėjėlės, jungsiuos. Mat taip jau akis (ir protą, aha) džiugina skaidrina jūsų darbeliai, vajei vajei.
Šiandieną kepiau šokoladinius biskvitus, ryt pertepsiu juos bezė - tada ir įkelsiu nuotraukikes. Dabar, kai temsta anksti, sunku fotografuoti, mat apšvietimas vis "ne tas", tad nesinori dabar mėgint balzganų nuotraukų daryti.
Bet kad nesijungčiau prie jūsų tuščiom rieškučiom - štai seniai seniai kepti pyragėliai..
Citrininiai pyragėliai su aguonomisPagrindui:
200g sausainių
5 v.š. tirpinto sviesto
2 v.š. vandens
Aguonų sluoksniui:
1/2 st. maltų aguonų
1/4 st. cukraus
1 v.š. sviesto
Citrininiam kremui:
3/4 st. cukraus
3 tryniai
1 kiaušinis
2 citrinų žievelė
3/4 st. citrinų sulčių (dėjau mažiau.. labai jau rūgštu čia, manau, būtų..)
3 v.š. kambario temp. sviesto
Morengui:
3 baltymai
1/2 st cukraus
1/2 v.š. aguonų
Sausainius sumalame arba sutraiškome kočėlu, įmaišome tirpintą sviestą ir, jei reikia, vandens. Įspaudžiame į tartlečių formeles (aš tokių neturėjau, tad naudojau tiesiog silikonines keksiukų formeles).
Mažame prikaistuvyje užvirti aguonas, cukrų ir 1/4 st. vandens. Pavirti 1-2 minutes; nukėlus nuo ugnies, įmaišyti sviestą.
Aguoninį įdarą sudedame ant pagrindo. Apkepti tartletes 190 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Cukrų, citrinos žievelę, trynius ir kiaušinį plakti iki baltumo. Įmaišyti sultis. Ant lėtos ugnies pavirti, kol sutirštėja (apie 8 minutes). Kremą nuimti nuo ugnies, pravėsinti 5 minutes, tada mikseriu plakti dideliu greičiu, po truputį dedant sviestą. Kremą sukrėsti ant tartlečių.
Morengams baltymus plakti, kol darysis "minkšti" spygliukai. Paruošti plikytą bezė (vandens imti apie 1/4 st.)(kaip ruošti bezė, puikiai aprašiusi cipsiukas
, tad nepasakosiu, kaip tai daroma..
) Atsargiai įmaišyti aguonas. Sukrėsti į formeles.
Įkaitinti orkaitės grilių; įkišti tartletes keletai sekundžių (jei turite, galima naudoti naminį dujinį degiklį - tokį, su kuriuo creme brulee viršų "skrudina").
Skanaus :}
Originalus receptas