Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 21, 16:08)
kepiau trupinini pyraga pagal sonatinos recepta.naudojau slyvu uogiene,pyragas vykes ir tikrai skanus tongue.gif  smile.gif

nu ot kokia, pyraga isiskepe, nuotrauka idejo suerzino liezuvi parode ir dingo. Uzsiknisau sonatinos trupininio recepto beieskodama ir neradau. Kur ji rasti?
Atsakyti
Prancuziskas pyragas su pistacijomis
100g puskarcio sokolado,
3v.s. pieno,
150g sviesto arba margarino,
125g cukraus,
4 kiausiniai,
200g miltu,
50g krakmolo,
2 pilni(bet ne su kaupu) a.s. kepimo milteliu,
50g pistaciju,
margarino skardai istepti.
Glajui:
350g cukraus pudros,
mazdaug 3,5 v.s. citrinos sulciu.
Susmulkinta sokolada kartu su pienu supilti i puoda,istirpinti ant letos ugnies ir atvesinti.
Riebalus su cukrumi ir kiausiniais isplakti iki putu.
Istirpyta minksta sokolada sumaisyti su krakmolo,miltu ir kepimo milteliu misiniu.Sumaisyti su kiausiniu mase,imaisyti pistacijas.Tesla supilti i gerai riebalais istepta ziedo forma ir kepti ikaitintoje orkaiteje 175-200C temp apie 40min.
Glajus:
Cukraus pudra gerai ismaisyti su citrinu sultimis.Paruostu glajumi aptepti atvesusi pyraga.
Pyragas labai skanus,purus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 10 21, 19:50)
Prancuziskas pyragas su pistacijomis
Pyragas labai skanus,purus. thumbup.gif



Megstu pistacijas bigsmile.gif

Atsakyti
mamkaa,temoje saldumynai ieik i 4 puslapi,ten susirask saldus receptai su nuotraukom 4 dalis,atsidaryk 18 puslapi,ten bus nuoroda i sonatinos trupiniuoti.ot parasiau lotuliukas.gif ,tikiuosi suprasi ir rasi.reiks isiaiskint kaip ideti nuoroda. g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 21, 20:33)
mamkaa,temoje saldumynai ieik i 4 puslapi,ten susirask saldus receptai su nuotraukom 4 dalis,atsidaryk 18 puslapi,ten bus nuoroda i sonatinos trupiniuoti.ot parasiau lotuliukas.gif ,tikiuosi suprasi ir rasi.reiks isiaiskint kaip ideti nuoroda. g.gif



Labai paprastai:
1. Nuejusi i ta recepta, kairej pusej virsuj yra skaiciukas su grotelem,spaudi ant to skaiciuko.
2. Kampe ismeta lentele su nuoroda. Nusikopijuoji ta nuoroda.
3. Eini i zinutes langa, kur nori rasyt.
4. Spaudi zinutes lange ant "http://" ikopijuoji ta nuoroda, spaudi ok, parasai pavadinima ir viskas.

Pabandyk smile.gif

ZEBRAS (pagal Laurita22)

5 kiausiniai,
1,5 st cukraus,
beveik 3 stiklines miltu,
0,5 st. aliejaus,
1 st. gazuoto limonado arba mineralinio,
2 saukstai kakavos,
1 citrinos sultys,
1 pakelis vanilinio cukraus (dejau 16 g pakeli),
3 a. s. kepimo milteliu.

Suplakti kiausinius, cukru ir vanilini cukru bei kepimo miltelius, supilti gazuota vandeni arba limonada, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesla padalyt i 2 dalis: i pirma idet 2 saukstus kakavos, i kita dar 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1,5 sauksto baltos mases ir ipilti i formos vidury, po to rudos mases i baltos viduri, tada i rudos vidury vel pusantro sauksto baltos ir t.t 175 laipsniu 60min.
Mano stiklines talpa 180 g. Kepiau 26 cm skesmens formoj.

Koks skanus gavosi thumbup.gif tik as neturejau citrinos, tai dejau citrinos rugsties, bet matyt per mazai, nes nesijaute rugsteles, kita kart desiu citrinos sultis!

user posted image

user posted image

Jau kad privalgiau su pienu, tai nieko daugiau nenoriu lotuliukas.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 21 spalio 2008 - 20:13
Na ką -- gavau fotoaparatą gimtadieniui, tai ir aš musiau prie jūsų, kepėjėlės, jungsiuos. Mat taip jau akis (ir protą, aha) džiugina skaidrina jūsų darbeliai, vajei vajei.

Šiandieną kepiau šokoladinius biskvitus, ryt pertepsiu juos bezė - tada ir įkelsiu nuotraukikes. Dabar, kai temsta anksti, sunku fotografuoti, mat apšvietimas vis "ne tas", tad nesinori dabar mėgint balzganų nuotraukų daryti.

Bet kad nesijungčiau prie jūsų tuščiom rieškučiom - štai seniai seniai kepti pyragėliai..

user posted image

Citrininiai pyragėliai su aguonomis

Pagrindui:
200g sausainių
5 v.š. tirpinto sviesto
2 v.š. vandens

Aguonų sluoksniui:
1/2 st. maltų aguonų
1/4 st. cukraus
1 v.š. sviesto

Citrininiam kremui:
3/4 st. cukraus
3 tryniai
1 kiaušinis
2 citrinų žievelė
3/4 st. citrinų sulčių (dėjau mažiau.. labai jau rūgštu čia, manau, būtų..)
3 v.š. kambario temp. sviesto

Morengui:
3 baltymai
1/2 st cukraus
1/2 v.š. aguonų

Sausainius sumalame arba sutraiškome kočėlu, įmaišome tirpintą sviestą ir, jei reikia, vandens. Įspaudžiame į tartlečių formeles (aš tokių neturėjau, tad naudojau tiesiog silikonines keksiukų formeles).

Mažame prikaistuvyje užvirti aguonas, cukrų ir 1/4 st. vandens. Pavirti 1-2 minutes; nukėlus nuo ugnies, įmaišyti sviestą.
Aguoninį įdarą sudedame ant pagrindo. Apkepti tartletes 190 laipsnių orkaitėje apie 10 min.

Cukrų, citrinos žievelę, trynius ir kiaušinį plakti iki baltumo. Įmaišyti sultis. Ant lėtos ugnies pavirti, kol sutirštėja (apie 8 minutes). Kremą nuimti nuo ugnies, pravėsinti 5 minutes, tada mikseriu plakti dideliu greičiu, po truputį dedant sviestą. Kremą sukrėsti ant tartlečių.

Morengams baltymus plakti, kol darysis "minkšti" spygliukai. Paruošti plikytą bezė (vandens imti apie 1/4 st.)(kaip ruošti bezė, puikiai aprašiusi cipsiukas thumbup.gif , tad nepasakosiu, kaip tai daroma.. ax.gif ) Atsargiai įmaišyti aguonas. Sukrėsti į formeles.

Įkaitinti orkaitės grilių; įkišti tartletes keletai sekundžių (jei turite, galima naudoti naminį dujinį degiklį - tokį, su kuriuo creme brulee viršų "skrudina").

Skanaus :}

Originalus receptas

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 21, 20:59)

Citrininiai pyragėliai su aguonomis


Ojei, net seile nutyso wub.gif blush2.gif
Atsakyti
Nesimato Cipciuko, jau gal ka kepa, vel nustebins kokiu groziu blush2.gif
Atsakyti
CIPCIUKAS ruosiasi startui , eina anksciau miegoti , nes ryt 11 valandai turi buti padarytas pusesmetro aukscio ( sake gali buti ir didesnis doh.gif ) skruzdelynas , reikia pailseti , nes siandien cia su jumis besigrumdama box.gif iseikvojau daug jegu karsta.gif

Daividija , labai grazus tavo kepinukas , tiesiog super thumbup.gif

Papildyta:
O jau zebras wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Nu jau pradejus lankytis jusu puslapelyje, as tuoj pati pavirsiu i bulkute ar koki torta thumbup.gif bet kaip viskas grazu ir skanu....
Isbandziau daividijos aguonu pyraga - nerealus skonis, tik foto nera cool.gif
O vakar kepiau Cipciuko rieste - skonis - super vaizdas - pacios matot doh.gif
user posted image

Ir kazkada seniau isbandyti kazkieno riestainiai - valgydama grizau i mokyklos laikus thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 21, 20:59)
Citrininiai pyragėliai su aguonomis

Jau nusikopinau si recepta ir butinai pagaminsiu ji bigsmile.gif
Aciukas uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 21, 19:41)
ZEBRAS (pagal Laurita22)

5 kiausiniai,
1,5 st cukraus,
beveik 3 stiklines miltu,
0,5 st. aliejaus,
1 st. gazuoto limonado arba mineralinio,
2 saukstai kakavos,
1 citrinos sultys,
1 pakelis vanilinio cukraus (dejau 16 g pakeli),
3 a. s. kepimo milteliu.

Suplakti kiausinius, cukru ir vanilini cukru bei kepimo miltelius, supilti gazuota vandeni arba limonada, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesla padalyt i 2 dalis: i pirma idet 2 saukstus kakavos, i kita dar 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1,5 sauksto baltos mases ir ipilti i formos vidury, po to rudos mases i baltos viduri, tada i rudos vidury vel pusantro sauksto baltos ir t.t 175 laipsniu 60min.
Mano stiklines talpa 180 g. Kepiau 26 cm skesmens formoj.

Koks skanus gavosi  thumbup.gif tik as neturejau citrinos, tai dejau citrinos rugsties, bet matyt per mazai, nes nesijaute rugsteles, kita kart desiu citrinos sultis!

user posted image

user posted image

Jau kad privalgiau su pienu, tai nieko daugiau nenoriu  lotuliukas.gif user posted image



gražuolis zebras essen.gif essen.gif

o formą būtina apšlakstyti vandeniu? čia dėl ko? g.gif jei ji neprideganti, tai gal nereikia?
Tešla gaunasi skysta, jei įmanoma taip supilti ją?
na niekada nekepus zebro, nelabai įsivaizduoju blush2.gif ir taip ilgai kepa? rolleyes.gif
Atsakyti