Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Cipciuk,kaip grazu!!!Ir dar kaip skanu turetu buti!!!Bet kaip tau pavyksta sokolada taip graziai svirkstu isdeliot,man sh..gaunasi,tai stingt pradeda,tai rankom karsta doh.gif
Uzsake baliui man du tortus ir dar be geliu,nezinau kaip cia sugalvosiu papuost.
Atsakyti
Pirma atsakysiu fatimai : i ta biskvita pilasi tirpintas sviestas , as si tortuka dariau ven del to , kad isbandyciau sita biskvita , jis nera sausas , man labai patiko thumbup.gif , bet as ji ciut ciut suliejau likeriuku , nors to gal ir nereikejo .

Daividuk , jeigu is sokolado nedarai papuosimu ant tortu ( as turiu galvoje tuos kur paskui smeigesi i torto ) , tai truputi pilu pienuko ( galima ir vandens) kai ji lydau , o puosiu as ne su svirkstu , o pasidarau tutele is kepimo popieriaus , nukerpu maaaaza skylute ir kol jis karstas puosiu . Na kazkaip nespeja sukieteti jis man schmoll.gif , o rankos gali ir pakenteti , nenunegs irnesakyk.gif
Na man atrodo , kad dabar tai tikrai turi is ko pasirinkti tu ideju , mergaites prikepusios viiiiiiisokiu tortuku su ivairiais papuosimais doh.gif

O apie sito torto skoni g.gif ........... valgiusi ir skanesniu , kad ir tas su ananasais nestuke.gif
Atsakyti
Kepiau sausainius, bet man nepatiko vien del itarkuotos citrinos zieveles schmoll.gif , daugiau niekur jos nedeciau, tas toks karstelejes aitrus skonis jaucias nuo tos zieves.

Šviesiai tešlai reikia: 100 gr sviesto, 1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys, 100 gr cukraus, 60 gr jogurto be priedų, 250 gr miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių.
Tamsiai tešlai reikia: 100 gr sviesto, 1 citrinos sulčių, 100 gr cukraus, 2 dideli šaukštai kakavos miltelių, 2 šaukštai romo arba romo esencijos, 60 gr jogurto be priedų, 250 gr miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių.
Tiek šviesiai tiek tamsiai tešlai ta pati paruošimo technologija: Į dubenį sudedame susmulkintą sviestą, cukrų, citrinos sultis, reikiamus priedus bei jogurtą ir mikseriu sumaišome iki vientisos masės. Tada dedame miltus su kepimo milteliais. Suminkome vidutinio kietumo tešlą. Kiekvieną gabalą atskirai iškočiojame ant plėvelės ar pergamentinio popieriaus. Šviesią tešlą patepame išplaktu baltymu, kad geriau suliptų o ant jos užtiesiame tamsiąją tešlą. abu gabalus susukame i voleli. Paliekame apie 1 val šaldytuve. Po valandos tešla būna sukietėjusi ir lengvai pjaustoma. Supjaustome apie 1 cm storio gabaliukais ir kepame 180 C temperatūroje kol šviesioji tešla lengvai paruduos.
As dar i vidu dejau dziovintu kapotu slyvu su riesutais.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 09, 11:22)
Pirma atsakysiu fatimai : i ta biskvita pilasi tirpintas sviestas , as si tortuka dariau ven del to , kad isbandyciau sita biskvita , jis nera sausas , man labai patiko thumbup.gif , bet as ji ciut ciut suliejau likeriuku , nors to gal ir nereikejo .

Daividuk , jeigu is sokolado nedarai papuosimu ant tortu ( as turiu galvoje tuos kur paskui smeigesi i torto ) , tai truputi pilu pienuko ( galima ir vandens) kai ji lydau , o puosiu as ne su svirkstu , o pasidarau tutele is kepimo popieriaus , nukerpu maaaaza skylute ir kol jis karstas puosiu . Na  kazkaip nespeja sukieteti jis man schmoll.gif , o rankos gali ir pakenteti , nenunegs irnesakyk.gif
Na man atrodo , kad dabar tai tikrai turi is ko pasirinkti tu ideju , mergaites prikepusios viiiiiiisokiu tortuku su ivairiais papuosimais doh.gif

O apie sito torto skoni  g.gif ........... valgiusi ir skanesniu , kad ir tas su ananasais nestuke.gif


čia trupučiuką ne į temą blush2.gif nesupykit.
Cipciukai, o kuriam mieste Jūs gyvenat, gal kepat tortus pagal užsakymus? ax.gif
Atsakyti
blink.gif blink.gif blink.gif Na bet kokie grazus sausainiukai , o tai gal tavo citrina karti buvo ? as tai parduotuveje ignybiu su nagu ir paragaunu ( na gal ir nevisiskai higieniska blush2.gif ) , bet kelis kartus esu nudegusi su jomis ,tai dabar be ragavimo neperku schmoll.gif

Na kepu ......... rolleyes.gif , Kauniske as smile.gif

user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2008 10 09, 12:41)
čia trupučiuką ne į temą blush2.gif  nesupykit.
Cipciukai, o kuriam mieste Jūs gyvenat, gal kepat tortus pagal užsakymus? ax.gif

as to paties norejau klausti cipciuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 09, 13:47)
tai gal tavo citrina karti buvo ? as tai parduotuveje ignybiu su nagu ir paragaunu ( na gal ir nevisiskai higieniska blush2.gif ) , bet kelis kartus esu nudegusi su jomis ,tai dabar be ragavimo neperku schmoll.gif


Gal ir karti, bet siaip tai as nelabai megstu visokiu labai permusanciu naturalu produkto skoni kvapu, siaip visai nieko tie sausainiai, bet ta zieve ir dabar dar liezuvi grauzia blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 10 09, 14:18)
Gal ir karti, bet siaip tai as nelabai megstu visokiu labai permusanciu  naturalu produkto skoni kvapu, siaip visai nieko tie sausainiai, bet ta zieve ir dabar dar liezuvi grauzia blush2.gif .



As irgi nemegstu, kai kepiniuose buna citrinos zievele... unsure.gif
Atsakyti
Na matot , kokie skirtingi zmoniu skoniai , o man citrinos zievele ir vanilinas - patys naturaliausi ir skaniausi prieskoniai kepiniams , o vat gvazdikeliai - wacko.gif beeeee liezuvis.gif
Atsakyti
brrrr...net nupurto pagalvojus apie gvaizdikėlius... schmoll.gif
nemėgstu aš nei tų kalėdinių arbatų, nes jų ten daaaaaaaaaaaaaug būna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 09, 14:29)
Na matot , kokie skirtingi zmoniu skoniai , o man citrinos zievele ir vanilinas - patys naturaliausi ir skaniausi prieskoniai kepiniams , o vat gvazdikeliai - wacko.gif beeeee liezuvis.gif


Sutinku drinks_cheers.gif , man pvz. medaus tortas be citrinos žievelės, tai ne tortas.
Srove, tai gal tu žievelę su baltu sluoksneliu sutarkavai? Aš tai tik patį paviršinį geltoną sluoksnelį nutarkuoju, tada baltą sluoksnį nulupu ir išmetu ir tada jei reikia, išsispaudžiu sultis biggrin.gif Arba gal išvis per daug tos žievelės buvo - ir citrinos gi viena didžiulė, kita maža. Šiaip tai labai įdomūs ir gražučiai tavo sausainiukai thumbup.gif
Atsakyti
As megstu ir rugstele ...bet neperku niekada parduotuvese paprastu citrinu,tik ekologiskas. jos nebuna tokios apipurkstos o i kepinius dedu dr.oetker paruosta citrinos zievele spec.kepiniams thumbup.gif
Atsakyti