As dar apie mielini aguonu pyraga. Paziurejau kokiu turiu sausu mieliu, tai kakzokios "Fermipan" ar kazkas pan. po 11 g pakelis. Bet jauciu kad desiu sviezias, tiksliau is saldiklio
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 20, 08:36)
As dar apie mielini aguonu pyraga. Paziurejau kokiu turiu sausu mieliu, tai kakzokios "Fermipan" ar kazkas pan. po 11 g pakelis. Bet jauciu kad desiu sviezias, tiksliau is saldiklio
Situ tai reikia deti visa pakeli,t.y.11g,bet jei turi svieziu,tai kepk su svieziom
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 20, 13:37)
Tai kur ta foto del idomumo
RiMami auuuu !!!!!
RiMami auuuu !!!!!
Ah, vos spėju suktis iš pat pirmadienio , prisišnekėjau aš čia su tuo tortuku , nieko ten ypatingo ir nėra
Įdėsiu ir receptą, bus viskas vienoj krūvoj
KAVOS TORTAS (Mišelės originalas yra čia)
Biskvitui - šis biskvitas iš Mišelės pagrindinių receptų sąrašo:
6 kiaušiniai,
1 st. cukraus,
1/2 a. š. vyno akmens (galima pakeisti 1 a. š. citrinos rūgšties arba visai praleisti),
1 a. š. vanilės,
2/3 st. miltų,
1/4 st. krakmolo.
Musui:
2 kiaušiniai,
350 ml pieno,
4 v. š. krakmolo,
1/2 st. cukraus,
1 st. stiprios kavos,
1 v. š. kavos likerio,
2 v. š. kakavos miltelių,
30 g želatinos,
3 st. grietinėlės.
1 st. miltų - 140 g; 1 st. cukraus - 200 g; 1 st. pieno/grietinėlės/vandens - 237 ml.
Biskvitas (biskvitą galima išsikepti pagal mėgstamą receptą).
Baltymus nedideliu greičiu išplakti su vyno akmeniu (aš praleidau šį punktą), kol susidarys putos, palaipsniui subertiant pusę cukraus normos. Padidinti greitį ir išplakti iki standžių putų. Trynius išplakti su likusiu cukrumi, kol masė taps šviesiai gelsva, beveik balta, sudėti vanilę. Miltus ir krakmolą persijoti į trynius, įdėti 1/3 plaktų baltymų ir atsargiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus, maišant sukamaisiais judesiais.
Musas.
Pradžioje gaminamas plikytas kremas. Tam sumaišome krakmolą su ¼ st. cukraus ir įmušame ten kiaušinius, triname iki tol, kol neliks gumuliukų. Likusį ¼ st. cukrų suberiame į nedidelį puodą su pienu ir užverdame. Plona srovele, maišant kiaušinių-krakmolo masę, supilame į ją karštą pieną, po to perpilame viską atgal į puodą ir paverdame ant silpnos ugnies keletą minučių, kol sutirštės (neužvirinti). Nukelti kremą nuo ugnies, perdėti į kitą indą, uždengti plėvele (liečiant paviršių, kad nesusidarytų plutelė) ir pilnai ataušinti. Po to išplakti masę mikseriu, supilti likerį, kakavą ir kavą su joje ištirpinta želatina. Išmaišyti ir sudėti grietinėlę, išplaktą iki minkštų putų.
Dabar surenkame tortą. Formos dugną išklojame pergamentiniu popieriumi ir dedame ant dugno dalį muso. Ant viršaus uždedame biskvito lakštą, po to vėl sluoksnį muso, būtinai užpildant tuštumas šonuose. Pakartoti sluoksnius su dviem biskvito lakštais ir musu, uždengiame plėvele ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tortas gavosi didelis, taip kad, jeigu reikia mažesnio visada galima sumažinti produktų normas.
Mano komentaras.
Kepiau šį tortą iš pilnos porcijos, gavosi gan didelis tortas. Biskvitą sulaisčiau vandens-cukraus-brendžio sirupu. Kepiau 26 cm formoje, formuojant tortą dugną išklojau ir sieneles paaukštinau kepimo popieriumi, kitaip būtų netilpę, nes vien iškepusio biskvito buvo pilna forma. Plikytas kremas gavosi puikiai, tik vienas esminis pastebėjimas kremą reikia išsivirti išanksto, nes reikia ilgokai laukti, kol ataušta, taigi norint greitai padaryti tortą, sugaišti daug laiko. Želatiną ištirpinau stiprioje kavoje (užplikiau ~4 a. š. maltos kavos, kai pritraukė, ją iškošiau, atvėsinau išmaišiau joje želatiną, kai išbrinko, dapildžiau puodelį iki pilno virintu ataušusiu vandeniu ir ištirpinau mikrobangėje).
Kaip jau rašiau (kelios žinutės atgal), šis tortas manęs nesužavėjo toks pasirodė visai paprasto skonio biskvitas ir daug kavos skonio kremo. Ten, kur valgant užsikabina viršutinis sluoksnis apibarstytas šokoladu, jau skaniau nors imk ir tarp visų sluoksnių šokolado pribarstyk. Gal įmanoma kaip nors ir patobulinti receptą, arba iškepti šokoladinį biskvitą. Pakartosiu, kad pats biskvitas ir plikytas kremas be priedų tikrai yra liuksiški (išbandyta nekartą). Šiuo plikytu kremu+sviestas ir Napoleoną tepiau
Na bet kad labai skaniai tortukas atrodo
As tik viena pastebejau pas Misele receptuose , jos kremai beveik visi plykytiniai , jie nera toki riebus , buna toki ...kaip cia pasakius lengvesni pilvui , bet taip tai man ta materis labai patinka ir jos kepiniai .
As ruosiuosi " Triufelini " tortuka daryti , jis man labai simpatiskai atrodo
As tik viena pastebejau pas Misele receptuose , jos kremai beveik visi plykytiniai , jie nera toki riebus , buna toki ...kaip cia pasakius lengvesni pilvui , bet taip tai man ta materis labai patinka ir jos kepiniai .
As ruosiuosi " Triufelini " tortuka daryti , jis man labai simpatiskai atrodo
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 20, 15:50)
Na bet kad labai skaniai tortukas atrodo
As tik viena pastebejau pas Misele receptuose , jos kremai beveik visi plykytiniai , jie nera toki riebus , buna toki ...kaip cia pasakius lengvesni pilvui , bet taip tai man ta materis labai patinka ir jos kepiniai .
As ruosiuosi " Triufelini " tortuka daryti , jis man labai simpatiskai atrodo
As tik viena pastebejau pas Misele receptuose , jos kremai beveik visi plykytiniai , jie nera toki riebus , buna toki ...kaip cia pasakius lengvesni pilvui , bet taip tai man ta materis labai patinka ir jos kepiniai .
As ruosiuosi " Triufelini " tortuka daryti , jis man labai simpatiskai atrodo
Ačiū labai Pastebėjau ir aš kad daug kur plikytą kremą už pagrindą naudoja ir po to dar visokių įvairių priedų damaišo ir vis kitokio skonio kremas išeina . O tas plikytas pagrindinis tai tikrai vertas dėmesio . Jo, man irgi tos moteros receptai patinka, nors nedaug ką dar išbandžiau Bent jau gaunasi visad pagal juos, o kitkas - skonio reikalas
Tai jau mane turbūt apstatysit su tuo triufeliniu Aš jau kada čia būčiau kepus, bet norėjau su tais visais triufeliais ant viršaus pamėgint, bet šokolado per mažai turėjau, o pardės taip greit nepasieksi, tai taip ir liko. Aš ten truputį skaitinėjau, tai viena mergina, tam triufeliniam kepė ištisinį biskvito lakštą po to pjaustė juostomis ir susuko kaip jus savo torte "Balta juoda" rodėt. Irgi, sakau, gera mintis, mažiau terlionės
Nusipirkau kekso forma, su dviem dugnais skirtingais rastais tai dabar kepsiu
QUOTE(RiMami @ 2008 10 20, 16:40)
Labai grazus net pjauti nesinoretu
Tiesa, o kur tie Miseles receptai?
Taip , gera ideja su tuo susukimu
Zinok nezinau ar as su tais triufeliais terliosiuos kur ant virsaus sudeti , na nebent laiko daug bus , o taip tai labai grazius pirktinius turiu , tokie pat kaip pas Misele , tik dar su ornamantu is kito atspalvio sokolado , tik va pagalvojau , kad nebus originalas , teks daryti paciai
Rugegele23 jei tavo forma tamsaus metalo , butinai istepk riebalais , ir dausiai , nes as savo kekso visa rastuota gabala palikau formoje , niekaip neissieme , nei siltas nei atsales , kita karta tiesiu popieriu . Jau kaip prilipo tai ir su sauksteliu vos iskrapsciau
Papildyta:
Paspausk kur ant ka tik ideto torto duota nuoroda , o paskui jau susirasi viska temoje
Zinok nezinau ar as su tais triufeliais terliosiuos kur ant virsaus sudeti , na nebent laiko daug bus , o taip tai labai grazius pirktinius turiu , tokie pat kaip pas Misele , tik dar su ornamantu is kito atspalvio sokolado , tik va pagalvojau , kad nebus originalas , teks daryti paciai
Rugegele23 jei tavo forma tamsaus metalo , butinai istepk riebalais , ir dausiai , nes as savo kekso visa rastuota gabala palikau formoje , niekaip neissieme , nei siltas nei atsales , kita karta tiesiu popieriu . Jau kaip prilipo tai ir su sauksteliu vos iskrapsciau
Papildyta:
Paspausk kur ant ka tik ideto torto duota nuoroda , o paskui jau susirasi viska temoje
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 20, 16:42)
Taip , gera ideja su tuo susukimu
Zinok nezinau ar as su tais triufeliais terliosiuos kur ant virsaus sudeti , na nebent laiko daug bus , o taip tai labai grazius pirktinius turiu , tokie pat kaip pas Misele , tik dar su ornamantu is kito atspalvio sokolado , tik va pagalvojau , kad nebus originalas , teks daryti paciai
Rugegele23 jei tavo forma tamsaus metalo , butinai istepk riebalais , ir dausiai , nes as savo kekso visa rastuota gabala palikau formoje , niekaip neissieme , nei siltas nei atsales , kita karta tiesiu popieriu . Jau kaip prilipo tai ir su sauksteliu vos iskrapsciau
Papildyta:
Paspausk kur ant ka tik ideto torto duota nuoroda , o paskui jau susirasi viska temoje
Zinok nezinau ar as su tais triufeliais terliosiuos kur ant virsaus sudeti , na nebent laiko daug bus , o taip tai labai grazius pirktinius turiu , tokie pat kaip pas Misele , tik dar su ornamantu is kito atspalvio sokolado , tik va pagalvojau , kad nebus originalas , teks daryti paciai
Rugegele23 jei tavo forma tamsaus metalo , butinai istepk riebalais , ir dausiai , nes as savo kekso visa rastuota gabala palikau formoje , niekaip neissieme , nei siltas nei atsales , kita karta tiesiu popieriu . Jau kaip prilipo tai ir su sauksteliu vos iskrapsciau
Papildyta:
Paspausk kur ant ka tik ideto torto duota nuoroda , o paskui jau susirasi viska temoje
Oho! pas mane kaip tik tamsi as ketinu joje kepti ta mielini aguonu pyraga. Reiks butinai daug istept sviestu tada nu neduok dieve nesigaus del formos kaltes
Gaila ten rusu kalba, man "po ruski" sunkiai sekasi suprast...
Tiesa, paklausiau "Iki" pardej ar neparduotu dezutes tortui. Tai sake ne, nors visas kalnas ju prikrautas!