Radau MISELES receptuose viena idomu kepinuka , tik nezinau kuriam skyreliui jis galetu priklausyti
Vadinasi jis " AGUONU - CITRINU PAJUS ( " PAJ")
Na taip gal ir pyragas butu
PIRMAI TESLAI :
1 1/4 stiklines miltu
1/4 stiklines ledinio vandens
113 g. salto , kubeliais pjaustyto sviesto
2 did, saukstai cukraus pudros
1 did. saukstas citrinos sulciu
ANTRAI TESLAI :
puse stiklines aguonu
2 did. saukstai pieno
113 g. minksto sviesto
1/4 stiklines cukraus ( as dejau puse stiklines pudros)
1 mazas saukstelis nutarkuotos citrinos zieveles
1 kambario temperaturos kiausinis
2/3 stiklines miltu
2 sauksteliai kepimo milteliu.
GLAJUI :
1 stikline cukraus pudros
2 did saukstai citrinos sulciu.
Miltus , cukru ir salta sviesta kapoti tol , kol liks smulkuciai gabaliukai , kruopepes.
Supilti vandeny ir citrinos sultis , ir tesla maisyti , kol supuls i viena gabala .
Jeigu tesla butu truputi per sausa , ipilkite slakeli vandens.
Tesla atsaldyti ( geriausiai per nakti).
Orkaite ikaitiname iki200C.
Iskociojeme tesla 5 mm. storiu ir iskloti torto forma (20 cm) , padarome borta.
Kepame 15-20min.
Tada sumaziname iki 170C.
Pries tai mes jau turime buti pasidare antraja tesla :
Sviesta gerai issukti su cukrumi.
Sudeti kiausini ir zievele , supilti isbrinkintas piene aguonas .
Letai plakant mikseriu supilti miltus ir kepimo miltelius .
Sita tesla supilti ant pirmos teslos ir kepti dar 20-25 min.
Patikrinti pagaliuku.
Atvesusi pyraga apipilti pudros glajumi :
Persijota pudra sumaisyti su citrinos sultimis ir labai gerai issukti .
Apipilti glajumi pyrago virsu .
Galima daryti toki tinkleli kaip pas mane , apibarstyti pailgai sutarkuota citrinos ar apelsino zievele , apipilti tirpintu sokoladu ir t.t
Ka galiu pasakyti apie sio pyrago skoni
Tas aguoninis ydaras tirpsta burnoje
, skanus saldziarugstis glajus , o vat tas apatinis sluoksnis ..... nezinau ne kaip apibudinti , na truksta jame kazko , galetu buti trapesnis , bet sausas jis nera .
Kita karta as darysiu kita tesla , kokia nors trapia , bet taip tai idomus kepinys
Papildyta: