ACIU tau rugegele uz gelytes ,
sulipdyk su sviestu , jis netirbdo , ir kuo greiciau dek cia nuotrauka , bu as tada savo nerodysiu
Keletas tortuku , labai skirtingu skoniu .
Sitas tom , kurios dievina kava " ANGLISKA MOKA "
Biskvitui :
200 g. sviesto
150 g .cukraus
1 pak. vanilino
200 g. sokolado
5 kiausiniai
ziupsnelis druskos
150g . miltu
50g. krakmolo
2 arb. sauksteliai kep. milteliu
75g maltu lazdyno riesutu ( as manau , kad tiks ir kiti )
Kremui :
1 pakelis pusfabrikacio vaniliniam kremui
5 arb. sauksteliai tirpios kavos
200 mig. pieno
200-180 ( pakelis) sviesto minksto
100g. sokolado.
I 200g. sviesto imaisykite 150g. cukraus , vanilina , istirpinta sokolada , kiausinius ir druska .
Miltus , krakmola ir kep. miltelius sumaisome ir juos imaisome i pries tai padaryta krema .
Suberiamia riesutus.
Visa sy darba labai greitai atlikau mikseriu.
Kepimo popieriumi isklokite forma , ne didesne kaip 26 cm.
Supilkite tesla , islyginkite pavirsiu.
Kepkite 45 min. 175-200C. jau ikaitintoje orkaiteje .
Ar iskepias tikrinti pagaliuku .
Atsalusi perpjaukite i tris dalis .
Kremui : supilkite miltelius , i juos salta piena ir gerai isplakite .
Tada ipilkite istirpinta sokolada ir sudekite minksta sviesta .
Gerai isplakite , kol pasidarys vientisas kremas .
Atidekite kremo papuosimui , su likusiu sutepkite biskvitus ir i saldytuva .
O cia vaizdelis
O sitas tai mano fantazijos vaisius , todel nera pavadinimo , nors ..... lai buna " MARGUTIS "
Kadangi nesiseke iskepti biskvita , tai sluoksniai is sausainiu , bet taip pat skanu .
Pries diena pasidariau triju spalvu zele ( truputi kietesne , nei taip valgoma ).
Kad butu smulkus gabaleliai , ja tarkavau burokine tarka ir visas spalvas sumaisiau .
Isdejau dviguba sluoksni sausainiu .
Isplakiau puse litro vysninio jogurto ir i ji ipyliau istirpinta zelatina ( 2 did. saukstai zelatinos uzpyliau trecia dalim stiklines pieno ).
Ta jogurto krema supyliau ant sausainiu ir valandai i saldytuva .Sustingo greitai .
Tada vel isdejau , bet tik viena sluoksni , sausainiu .
Isplakiau 36% didely ( 450g. ) gietineles ( atsaldytos!!!!) , i ja suberiau spalvota zele ir supyliau taip pat istirpinta zelatina , tik ne du , o tris saukstus , viska dariau plakdama mikseriu .
Si mase greitai stinksta , todel tuoj pat supyliau ant sausainiu ir islyginau pavirsiu , padejau saltai .
Uz valandos isemiau ir puosiau su plakta grietinele .
Tai laaaabai gaivus tortukas , panasesnis i maskarpones surio torta , tik ne toks riebus . As ji dariau 18 cm. formoje.
Man vien nuo ziurejimo i jusu torciukus kg auga,negaliu net skrandi sutrauke kaip noreciau as ju