JVana, ačiū už visus šiuos aprašymus

Smagu sužinoti apie kvapus tų kvepalų, kurių nėra pas mus LT.

Pritariu Tiffany, tikrai gražiai juos aprašinėji

tau puikiai sekasi, šaunuolė.
Praeitoje temoje radau ir kitų gražių aprašymų,

Gervela, biologė, rutuliukas j ir daug kitų parfumisčių kurių nepaminėjau - ačiū jums, tikras malonumas skaityt.

Ir kaip smagu apie visa tai pagaliau skaityti lietuviškai

Širdis džiaugiasi, nes forumas tiesiog žydi. Man įdomu ar yra bent vienas internetinis puslapis Lietuvoje kur žmonės dalintųsi panašiais pastebėjimais - kažkodėl įtariu kad ne.
Man irgi pavyko su kai kuriais kvepalais susipažinti (ačiū BlackDee

), tai šiek tiek trumpų įspūdžių:
Frederic Malle Carnal Flower (Dominique Ropion)
Man jaučiasi ryški tuberoza ir žalumos natos.

Tamsus, sunkiasvoris, sakyčiau šiek tiek nuodingas kvapas. Primena Versace Blonde. O su kokosais asociacijų nekilo. Man kažkodėl atrodo, kad jais tiktų kvepintis karalienei Margo (o gal man tiesiog jie limpa prie Isabelle Adjani įvaizdžio šiame filme).
Serge Lutens A la Nuit - labai gražus derinys. Jazminas su švelniomis žalumos natomis. Švelnus saldumas jaučiasi bet ne vanilinis. Sudėtyje mačiau kad įeina medus, bet jei Muglerio Aliene man jazminai su per jų žiedus varvančiu skystu medumi, tai čia greičiau jazminų žiedai pamerkti į meduotą vandenį. Šviesus, taurus, sparnuotas aromatas. Toks įspūdis kad turėtų būti labai šlefinis. Norėtųsi paragauti medaus, sunešto iš tokių kvapnių žiedų.
Serge Lutens Cuir Mauresque labai ryški oda. Ne subtilaus išdirbimo minkštutė pirštininė, o stora gruboka oda, naudojama batų, baldų, diržų gamyboje. Aštresnė už Chanel rusišką odą. Skiriasi vėsiais medienos akcentais. Kvapas gana sausas, kartokas, dulkėtas. Jaučiasi prieskoniai, bet kažkuris vienas neišryškėjo (man labai panašu į muškatą, bet nesu tikra ar tai jis). Ir dar kažkas gerleniško man juose jaučiasi, asociacijos su L'Heure Bleue ar Mahora. Nežinau net kodėl, nes natos gerokai skiriasi.
Chanel Cuir de Russie - lengvesnė už Cuir Mauresque. Pradžia labai šaneliška, jaučiasi prieskoniai, oda kepinta, gėlinė, žalia su baltomis gėlėmis. Tarsi odinis rankinukas kuriame pamiršta iškvepinta nosinaitė. Be odos ir gėlių dar jaučiu cigaro dūmą (gal dėl vanilės ir heliotropo bazinėse natose).
Guerlain Bois d'Armenie - pradžioj gal šiek tiek priminė Tocade, tačiau vėliau asociacijos pasikeitė. Tamsokas, bet minkštas, jaukus, gurmaniškas kvapas. Kažkodėl jaučiasi kakava, švelniai smilkstanti mediena, jaukios gėlės, ryški vanilė. Statyčiau jį į vieną gretą su V. Westwood Anglomania ir dar savo stiliumi man jis artimas Chopard Casmir. Įdomu būtų pabandyt antrą kartą, ir ant odos, manau tikrai atsirastų naujų asociacijų.
Comme des Garcons smilkalų serija:
Jaisalmer - vieni iš žalesnių, lengvesnių smilkalų, gana subtilus ir santūrus variantas lyginant su kitas Garconų smilkalais. Kardamonas gerai jaučiasi. Pradžioje ryškesni žali prieskoniai. Kvapui atsiskleidus iki galo jį apibūdinčiau taip: smilkstantys kardamono grūdeliai, paberti ant medinės lentos. Asocijuojasi su YSL NU.
Kyoto - šalti spygliuočių smilkalai. Aštrokas spygliuočių miškas. Čia kedras ne medienos o spyglių pavidalu, jaučiasi degančių spyglių dūmas. Ir dar man jaučiasi malta karti kava plius karstelianti žaluma. Jaučiu didesnį panašumą su Zagorsk. Greičiausiai juos vienija spygliuočių natos: Zagorsk - pušis, o Kyoto - virgininis kadagys.
Qarzazate - prieskoniniai smilkalai. Kur kas aštresni nei kiti jų kolegos. Man pasirodė įdomus ir gerai pavykęs kvapas. Charakteringas, ryškiai pipirinis. Jaučiasi muškatas ir juodųjų pipirų dulkės (smulkiai malti juodieji pipirai), ryškus šalavijas. Tarsi juodi pipirai su patrintais tarp pirštų šalavijais. Vanilės man nesijaučia. Šitų turėtų reikėti Minervai.
Zagorsk - mediniai-gėliniai smilkalai. Nepamenu koks kvapas tvyro stačiatikių cerkvėje, bet vien dėl šių kvepalų reiks apsilankyt.

Šiaip labai įdomus kvapas. Pagal kompozicijos įdomumą statyčiau jį greta Quarzazate. Smilkalinis medinis su gana ryškiomis gėlių natomis. Mediena tarsi pušinė. Smilkalas juose santūrus, prislopintas, primena rūkstančią kerpę. Man dar jaučiasi kažkas panašaus į džiovintas morkas iš ko paprastai sprendžiu kad sudėtyje gali būti irisų, bet čia jų nėra. Užtai gerai jaučiasi našlaitės.
Avignon - katalikiškos bažnyčios smilkalai. Mano supratimu pats smilkališkiausias , bet tuo pačiu ir pats nuspėjamiausias, vienareikšmiškiausias aromatas. Labai ryški kažkuri nata. Šiems smilkalams trūksta šilumos lyginant su kitais CdG smilkalais. Bazinėse natose jaučiasi rūgštumas ir tam tikras aštrumas. Gal tai dėl cistus ar elemi dervos? Gal ji duoda tą aštrumą?

Trumpai tariant šie smilkalai jau nebe tik smilkstantys dūmai, o tipiškos apeiginės dervos.
Comme des Garcons Comme des Garcons - man labai ryškūs gvazdikėliai (clove), ypač bazinėse natose, kuo jie man priminė Chanel Coco ir Fendi Asja. Testuodama ant odos atradau jame daug žavesio. Jaučiasi rūkstanti mediena su džiovinta slyva tuose dūmuose. Dar priėjau išvadą kad dūmų kvapas juose man primena rudenį deginamų lapų krūvas. Tarsi ore tvyrantis šių dūmų kvapas, susimaišantis su maltų gvazdikėlių kvapu. Man šie kvepalai asocijuojasi su rudeniu.