Įkraunama...
Įkraunama...

Sūdyta, rūkyta kiauliena

Sveikos 4u.gif

visokių čia receptėlių prisiskaičiau, tad noriu pateikti ir savąjį senai išbandytą.
Tai sūdyti lašinukai -dzūkiškai biggrin.gif
Perkame grynus, tai bus nugariniai lašinukai. Pvz: 1kg lašinukų reikės 1-2 galvutės česnako, 1 valg. šaukšto stambiai maltų tik kvep. pipirų ir 3-4 geras saujas druskos( jos niekada nebus per daug)
Šituo mišiniu gerai įtriname lašinukus (supjaustytus maždaug po 0,5 kg.) ir pavartydamos laikome tamsioje patalpoje kokias tris savaites.Po to lašinukus nuplauname, nusausiname ir dedame į maišelius ir į šaldiklį. Dar nepakenktų, kad įdėtume šviežiai pjaustyto česnako ir kvep. pipiro. Kas nemėgsta rūkytų arba nesveika, tai manu turėtų patikti. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
sveikutės, aš šiandien pirksiu kiaulę, tai vis svarstau, kokius lašinius gamintis. g.gif
gal pagal mariną. šis marinatas, kurį radau kažkuruos mergaitės parašytą, verdamas vanduo, kartu sudedami prieskoniai ir kaip suprantu, kuomet užverda vanduo pilama druska, kaip suprantu įmetama bulvė, kuri iškyla jei drukos pakanka, o ji labai geritai iškyla. aš niekada nedariusi, gal kuri mergaitė pamokins aciuks.gif
Atsakyti
biggrin.gif Bandžiau aš šitu receptėliu daryt, tai man ta bulvė niekaip nekilo ir dabar vėl sūdau sausuoju būdu kaip aš sakau. Na po truputį gal išmoksim gamintis patys mėsiukus ir lašinukus, iki šiol tai neįpatingi gaudavos.
Atsakyti
biggrin.gif Na va trečias kartas nemeluoja, šį kart mėsytė super 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Jau pusryčiams ant duonytės, skanumėlis. Ir lašinukai neblogai išėjo, tik reik sumąstyt kur ją dabar sudėt, gal į stiklainius 3-trinius ir į rūsį, va čia tai klausimas.
Atsakyti
keliu temele i virsu ir atskubu su prasymu, gal kas gaminote kiaules skrandi su bulvemis ale' vedarus na nerandu jokio receptelio, buciau dekinga be galo jei parasytumete 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
o man pribrendo klausimas, kaip ruosiat rukytas desrytes ir skilandi smile.gif Mamike eksperimento tvarka siemet uzsiaugino dvi kiaulaites. I jokius saldiklius tiek mesos netilps, taigi suku galva, kaip cia padarius, kad nesugadinus g.gif .
Atsakyti
merginos,ar tiesa,kad lasiniai pasiima druskos tik tiek kiek reikia,nebus per daug niekad? g.gif uzpyliau pakankamai druskos ir bijau,kad nepersisureja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 09 22, 08:40)
keliu temele i virsu ir atskubu su prasymu, gal kas gaminote kiaules skrandi su bulvemis ale' vedarus na nerandu jokio receptelio, buciau dekinga be galo jei parasytumete 4u.gif  4u.gif

Įsivaizduoju kaip skanu, deja nežinau kaip gaminasi.
Papildyta:
QUOTE(mmergyte @ 2010 10 31, 21:16)
merginos,ar tiesa,kad lasiniai pasiima druskos tik tiek kiek reikia,nebus per daug niekad? g.gif uzpyliau pakankamai druskos ir bijau,kad nepersisureja unsure.gif

Iš tiesų tai taip, bet jei lašinukai su mėsytės sluoksniu tai gali ir persūdyti
Atsakyti
na uzkasem lasinius druskoj,po triju dienu issigande atkasem prapjovem ner surumo,sumazinom siek tiek druskos ir vel uzkasem biggrin.gif nezinau kas bus,gal nebus per suru ax.gif
Atsakyti
[quote=georgiana,2010 09 22, 10:40]
keliu temele i virsu ir atskubu su prasymu, gal kas gaminote kiaules skrandi su bulvemis ale' vedarus na nerandu jokio receptelio, buciau dekinga be galo jei parasytumete 4u.gif 4u.gif
Mociute gamindavo taip pat kaip vedarus,tik ilgiau kepdavo peciui.

Papildyta:
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 19, 22:06)
DESRAS TIK RUKAU,VYTINTU NEMEGSTU.LASINUKUS ISIRUKEM,KAIP IR SAKIAU MARINATE LAIKIAU 3 PARAS,SKONIS thumbup.gif .DRUSKOS PATI NORMA.SEKANTI RUKYMA ISIRUKYSIU KAIMISKA VARSKES SURI,O JAU SKONIS TO SURIO........ thumbup.gif

Gal galetumet apie ta suri smulkiau aprasyti,labai jau smalsu pasidare.
Atsakyti
o mes darom taip:
10L vandens dedu 3kg druskos laikom apie 3paras, tada isimam ir mesyte sutriname tokia "kosyte' cesnaikai smulkiai sutarkuoti,kvapieji malti pipirai,lauro lapai malti,darom tokia kosyte sutriname ir paliekame per nakti ,kad mesyte isigertu na tada kita diena rukome. sukisame mesos gabaliukus i pedkeles,kad neapruktu ir prieskoniai nenubirtu.
Atsakyti