Aš sūdau šoninę (kuo liesesnę, taip vadinamą kartotą). 1 Kg. mėsos dedu druskos (būtinai ne joduotą) 50 g, cukraus 10 g, kvapiųjų ir karčiųjų pipirų po 10 g, kapoto česnako (daug), malto lauro lapo. Prieskonių gausiai, kad mėsa visa būtų padengta.. na ji juoda atrodo tada dedu plastikiniame indelyje į šaldytuvą tris savaitėms. BŪTINAI vartau kas dvi-trys dienos, nupilu sisdariusį skystį. Paskui nuplaunu prieskonius, aptepu plonai aliejumi ir laikau šaldytuve, lėkštutėje ant medinių pagaliukų...na kad kvėpuotų.
Mums labai skanu ir tarp draugų labai mėgstama
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 19, 21:06)
DESRAS TIK RUKAU,VYTINTU NEMEGSTU.LASINUKUS ISIRUKEM,KAIP IR SAKIAU MARINATE LAIKIAU 3 PARAS,SKONIS .DRUSKOS PATI NORMA.SEKANTI RUKYMA ISIRUKYSIU KAIMISKA VARSKES SURI,O JAU SKONIS TO SURIO........
Niekada neteko ragauti tokio sūrio, labai įdomu
Papildyta:
QUOTE(Žydros akys @ 2008 10 20, 18:26)
Aš sūdau šoninę (kuo liesesnę, taip vadinamą kartotą). 1 Kg. mėsos dedu druskos (būtinai ne joduotą) 50 g, cukraus 10 g, kvapiųjų ir karčiųjų pipirų po 10 g, kapoto česnako (daug), malto lauro lapo. Prieskonių gausiai, kad mėsa visa būtų padengta.. na ji juoda atrodo tada dedu plastikiniame indelyje į šaldytuvą tris savaitėms. BŪTINAI vartau kas dvi-trys dienos, nupilu sisdariusį skystį. Paskui nuplaunu prieskonius, aptepu plonai aliejumi ir laikau šaldytuve, lėkštutėje ant medinių pagaliukų...na kad kvėpuotų.
Mums labai skanu ir tarp draugų labai mėgstama
Mums labai skanu ir tarp draugų labai mėgstama
Neabejoju, kad skanu, tik pats brandinimo periodas ilgokas
Sveikos, mano anytą pusmetį atgal atvažiavo mums padėt sutvarkyt mėsytę ir lašinukus.
Ji sumaišė, druską, pipirus, česnaką išspaustą, sutrintus lauro lapelius, ir truputį cukraus (tam kad mėsa išlaikytų savo raudonumą). Įtrynė mėsas ir lašinukus. Palikom bliudę 3 parom, kas kart vartydavau, nes paleidžia skysčius ir mėsas vis verčiau, kad įmirktų. Praėjus 3 parom, mėsą perrišo su virvelę, stipriai stipriai ir padžiovė. Vėliau mes nešėm rūkyt.
Na šiemet aš jau pati taip darau, tik nelaikysiu 3 paras, užteks ir 2, nes praitą kartą toks sūrokas išėjo. Ir galvoju kad pavytinsiu, nes neišeis mums su rūkykla.
Gal kas galit pasidalint kaip vytina? Na aš padariau viską tą patį, po to manau perrišiu ir prie pečiaus pakabinsiu, kad džiūtų, jis dabar nelabai ilgai šildomas todėl ne karštas o tik šiltas, manau turi ne džiūti o visti mėsa, kaip manot?
Ji sumaišė, druską, pipirus, česnaką išspaustą, sutrintus lauro lapelius, ir truputį cukraus (tam kad mėsa išlaikytų savo raudonumą). Įtrynė mėsas ir lašinukus. Palikom bliudę 3 parom, kas kart vartydavau, nes paleidžia skysčius ir mėsas vis verčiau, kad įmirktų. Praėjus 3 parom, mėsą perrišo su virvelę, stipriai stipriai ir padžiovė. Vėliau mes nešėm rūkyt.
Na šiemet aš jau pati taip darau, tik nelaikysiu 3 paras, užteks ir 2, nes praitą kartą toks sūrokas išėjo. Ir galvoju kad pavytinsiu, nes neišeis mums su rūkykla.
Gal kas galit pasidalint kaip vytina? Na aš padariau viską tą patį, po to manau perrišiu ir prie pečiaus pakabinsiu, kad džiūtų, jis dabar nelabai ilgai šildomas todėl ne karštas o tik šiltas, manau turi ne džiūti o visti mėsa, kaip manot?
Na va vytinau mėsą ir jau skaniai valgom, visi draugai gązdino, sugadinsit, o išėjo super, tik marinuojant ar kaip čia pasakius gal sūdant, reikia normaliai druskos įdėt, kad įsisūdytų, nes jei ne tai tikrai pradės gesti.
Dabar išsitraukiau lašinukus, išviriau marinatą kur rašė JOLKA999 ir pasūdysiu. Vėliau parašysiu kas išėjo.
Dabar išsitraukiau lašinukus, išviriau marinatą kur rašė JOLKA999 ir pasūdysiu. Vėliau parašysiu kas išėjo.
QUOTE(hilin @ 2009 11 03, 12:06)
Na va vytinau mėsą ir jau skaniai valgom, visi draugai gązdino, sugadinsit, o išėjo super, tik marinuojant ar kaip čia pasakius gal sūdant, reikia normaliai druskos įdėt, kad įsisūdytų, nes jei ne tai tikrai pradės gesti.
Dabar išsitraukiau lašinukus, išviriau marinatą kur rašė JOLKA999 ir pasūdysiu. Vėliau parašysiu kas išėjo.
Dabar išsitraukiau lašinukus, išviriau marinatą kur rašė JOLKA999 ir pasūdysiu. Vėliau parašysiu kas išėjo.
O kokioje patalpoje vytinai
Kambarį, netoli pečiaus, kiti vytina prie radiatoriaus.
QUOTE(hilin @ 2009 11 03, 13:07)
Kambarį, netoli pečiaus, kiti vytina prie radiatoriaus.
Bet sako kad turi buti gera ventiliacija ir ne per silta,tai kur tada ja vytinti
Beje,kokio dydzio,svorio mesos gabaliukai ir per kiek laiko issivytino?
Gal ir sako, bet vyro teta gyvena daugiabutį ir vytina pririšus prie radiatoriaus.
Na mano gabaliukai nuo 300 iki 600gr. Na kokias dvi savaites vytinau, gal vos vos daugiau.
Na mano gabaliukai nuo 300 iki 600gr. Na kokias dvi savaites vytinau, gal vos vos daugiau.
QUOTE(hilin @ 2009 11 03, 17:06)
Gal ir sako, bet vyro teta gyvena daugiabutį ir vytina pririšus prie radiatoriaus.
Na mano gabaliukai nuo 300 iki 600gr. Na kokias dvi savaites vytinau, gal vos vos daugiau.
Na mano gabaliukai nuo 300 iki 600gr. Na kokias dvi savaites vytinau, gal vos vos daugiau.
QUOTE(**sea** @ 2009 11 04, 00:12)
aciu kad nebarat. bandau 3 kartas nemeluoja.
Papildyta:
waw pagaliau gavosi!
Papildyta:
pabandau dar keleta receptu is savo arhyvo. Mano pirmas kelmas( ne ta puse reikia daryti sonkauliukus , bet del to ir pirmas , dabar jau zinosiu) viduje kimstas farsu (farsa paruosiau kaip kotletams) , garnyrui ryziai ( morkas su svogunais pakepinau sudejau virtus ryzius ir 2-3 v. s. ketcupo viska ismaisiau ir keletai minuciu i keptuve) . papuosiau darzovemis.
Papildyta:
waw pagaliau gavosi!
Papildyta:
pabandau dar keleta receptu is savo arhyvo. Mano pirmas kelmas( ne ta puse reikia daryti sonkauliukus , bet del to ir pirmas , dabar jau zinosiu) viduje kimstas farsu (farsa paruosiau kaip kotletams) , garnyrui ryziai ( morkas su svogunais pakepinau sudejau virtus ryzius ir 2-3 v. s. ketcupo viska ismaisiau ir keletai minuciu i keptuve) . papuosiau darzovemis.
Aciu,reikes isbandyti
Vytinta kiaulienos išpjova (pagal šį receptą esu darius ir kiaulienos nugarinę, ir sprandinę)
tris paras mirkau druskos tirpale vėsioje patalpoje (į litrą vandens dedu 2 š.druskos, pusę šaukštelio cukraus (cukrus mėsytei suteikia tokią sodrią, ryškią spalvą).Šito marinato reikia tiek, kad apsemtų gerai mėsytę .Kol mirksta,kasdien pavartau išpjovas.
Gerai nuvarvinu (ištraukiu visas ant kokio rankšluosčio, pavartau, kad vandens kuo mažiau liktų), tada įtryninėju prieskoniais:
Šesnakinė druska arba granuliuotas česnakas (naudoju šitą, nes jokiais būdais negalima dėti šviežio česnako- JIS SKATINA PUVIMĄ)
Džiovinti krapai, džiovinti mairūnai, maltas kardamonas, kvapnieji pipirai ir t.t., pagal skonį, ką mėgstate.Aš asmeniškai vytintos mėsytės neįsivaizduoju be granuliuoto česnako, jis suteikia stipriausią aromatą
Kai įtrinu, nevynioju į marlę (marlė apsaugo nuo musių ir jų lervų, o pas mus musių nebūna).Kabinu ant kabliukų ir 2 dienas vytinu ant kaloriferio (čia tokį vėjelį nusipirkau Senukuose (iki 100lt), kai MB savo mėsos įmonę turėjo), tada į šaldytuvą ir kelis mėnesius nesuku galvos, kuo pavaišint netikėtus svečius, jau nekalbu, kaip skanu patiems pasilepint sumuštinukais su vytinta mėsyte
p.s. sprandinė vytinosi šiek tiek ilgiau, apie 4 paras, nors jei supjaustyti išilgai pusiau, būtų tas pats laikas.
Draugė vytina namų sąlygom, t.y. be kaloriferio, tai ji kelias dienas balkone "varvina', tada prie radijatoriaus kabina.
Skanaus
tris paras mirkau druskos tirpale vėsioje patalpoje (į litrą vandens dedu 2 š.druskos, pusę šaukštelio cukraus (cukrus mėsytei suteikia tokią sodrią, ryškią spalvą).Šito marinato reikia tiek, kad apsemtų gerai mėsytę .Kol mirksta,kasdien pavartau išpjovas.
Gerai nuvarvinu (ištraukiu visas ant kokio rankšluosčio, pavartau, kad vandens kuo mažiau liktų), tada įtryninėju prieskoniais:
Šesnakinė druska arba granuliuotas česnakas (naudoju šitą, nes jokiais būdais negalima dėti šviežio česnako- JIS SKATINA PUVIMĄ)
Džiovinti krapai, džiovinti mairūnai, maltas kardamonas, kvapnieji pipirai ir t.t., pagal skonį, ką mėgstate.Aš asmeniškai vytintos mėsytės neįsivaizduoju be granuliuoto česnako, jis suteikia stipriausią aromatą
Kai įtrinu, nevynioju į marlę (marlė apsaugo nuo musių ir jų lervų, o pas mus musių nebūna).Kabinu ant kabliukų ir 2 dienas vytinu ant kaloriferio (čia tokį vėjelį nusipirkau Senukuose (iki 100lt), kai MB savo mėsos įmonę turėjo), tada į šaldytuvą ir kelis mėnesius nesuku galvos, kuo pavaišint netikėtus svečius, jau nekalbu, kaip skanu patiems pasilepint sumuštinukais su vytinta mėsyte
p.s. sprandinė vytinosi šiek tiek ilgiau, apie 4 paras, nors jei supjaustyti išilgai pusiau, būtų tas pats laikas.
Draugė vytina namų sąlygom, t.y. be kaloriferio, tai ji kelias dienas balkone "varvina', tada prie radijatoriaus kabina.
Skanaus
QUOTE(ingarasi @ 2009 11 12, 19:04)
Vytinta kiaulienos išpjova (pagal šį receptą esu darius ir kiaulienos nugarinę, ir sprandinę)
tris paras mirkau druskos tirpale vėsioje patalpoje (į litrą vandens dedu 2 š.druskos, pusę šaukštelio cukraus (cukrus mėsytei suteikia tokią sodrią, ryškią spalvą).Šito marinato reikia tiek, kad apsemtų gerai mėsytę .Kol mirksta,kasdien pavartau išpjovas.
Gerai nuvarvinu (ištraukiu visas ant kokio rankšluosčio, pavartau, kad vandens kuo mažiau liktų), tada įtryninėju prieskoniais:
Šesnakinė druska arba granuliuotas česnakas (naudoju šitą, nes jokiais būdais negalima dėti šviežio česnako- JIS SKATINA PUVIMĄ)
Džiovinti krapai, džiovinti mairūnai, maltas kardamonas, kvapnieji pipirai ir t.t., pagal skonį, ką mėgstate.Aš asmeniškai vytintos mėsytės neįsivaizduoju be granuliuoto česnako, jis suteikia stipriausią aromatą
Kai įtrinu, nevynioju į marlę (marlė apsaugo nuo musių ir jų lervų, o pas mus musių nebūna).Kabinu ant kabliukų ir 2 dienas vytinu ant kaloriferio (čia tokį vėjelį nusipirkau Senukuose (iki 100lt), kai MB savo mėsos įmonę turėjo), tada į šaldytuvą ir kelis mėnesius nesuku galvos, kuo pavaišint netikėtus svečius, jau nekalbu, kaip skanu patiems pasilepint sumuštinukais su vytinta mėsyte
p.s. sprandinė vytinosi šiek tiek ilgiau, apie 4 paras, nors jei supjaustyti išilgai pusiau, būtų tas pats laikas.
Draugė vytina namų sąlygom, t.y. be kaloriferio, tai ji kelias dienas balkone "varvina', tada prie radijatoriaus kabina.
Skanaus
tris paras mirkau druskos tirpale vėsioje patalpoje (į litrą vandens dedu 2 š.druskos, pusę šaukštelio cukraus (cukrus mėsytei suteikia tokią sodrią, ryškią spalvą).Šito marinato reikia tiek, kad apsemtų gerai mėsytę .Kol mirksta,kasdien pavartau išpjovas.
Gerai nuvarvinu (ištraukiu visas ant kokio rankšluosčio, pavartau, kad vandens kuo mažiau liktų), tada įtryninėju prieskoniais:
Šesnakinė druska arba granuliuotas česnakas (naudoju šitą, nes jokiais būdais negalima dėti šviežio česnako- JIS SKATINA PUVIMĄ)
Džiovinti krapai, džiovinti mairūnai, maltas kardamonas, kvapnieji pipirai ir t.t., pagal skonį, ką mėgstate.Aš asmeniškai vytintos mėsytės neįsivaizduoju be granuliuoto česnako, jis suteikia stipriausią aromatą
Kai įtrinu, nevynioju į marlę (marlė apsaugo nuo musių ir jų lervų, o pas mus musių nebūna).Kabinu ant kabliukų ir 2 dienas vytinu ant kaloriferio (čia tokį vėjelį nusipirkau Senukuose (iki 100lt), kai MB savo mėsos įmonę turėjo), tada į šaldytuvą ir kelis mėnesius nesuku galvos, kuo pavaišint netikėtus svečius, jau nekalbu, kaip skanu patiems pasilepint sumuštinukais su vytinta mėsyte
p.s. sprandinė vytinosi šiek tiek ilgiau, apie 4 paras, nors jei supjaustyti išilgai pusiau, būtų tas pats laikas.
Draugė vytina namų sąlygom, t.y. be kaloriferio, tai ji kelias dienas balkone "varvina', tada prie radijatoriaus kabina.
Skanaus
aciu labai ismeginsime
QUOTE(georgiana @ 2009 11 12, 20:12)
aciu labai ismeginsime
Aha, išmėginkite, aš pirmą kartą pabandžiau kai dar maitinau MP antrą vaiką, o jis pas mane labai alergiškas buvo, nieko rūkyto, jokių E , taip man norėjosi ko nors skanaus ir natūralaus, be priedų,ant sumuštinio, kai išmėginau vytintą mėsytę atsivalgyt negalime.
p.s. pas mus "Cestoj" kaiulienos išpjovos po 12,99, tai su tokia kainyte priskirčiau net prie pigių delikatesų