Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo ligos: trombocito-, leuko-, neutropenija

QUOTE(Betukas @ 2013 03 28, 11:45)
Mano trombocitai šokinėja - o nuo ko, vis nesuseku  g.gif  Greit ir metai bus kai taip.

Atejau ir as pasiguosti cray.gif Jau daugiau kaip metai laiko, kai ant kuno pastebejau taskines kraujosruvas. Daugiausiai ju labai smulkiu, pavirsiniu, lyg kas butu adata subades, bet keletas yra ir didesniu. Karta labai man skaudejo galva, turbut buvo pakiles kraujo spaudimas, o ryte atsikeliau ir nusterau, ziuriu aplink akis daug mazu taskiuku. Niekad nieko panasaus gyvenime nera buve blink.gif Zodziu pasidariau kr.tyr. - hemogl.128, trombocitu 100. Mergaites, kas cia per velniava, gal kreiptis i hematologa? g.gif

Betukas, ar tau irgi ant kuno buna taskiniu kraujosruvu?
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2013 08 09, 19:36)
Atejau ir as pasiguosti cray.gif Jau daugiau kaip metai laiko, kai ant kuno pastebejau taskines kraujosruvas. Daugiausiai ju labai smulkiu, pavirsiniu, lyg kas butu adata subades, bet keletas yra ir didesniu. Karta labai man skaudejo galva, turbut buvo pakiles kraujo spaudimas, o ryte atsikeliau ir nusterau, ziuriu aplink akis daug mazu taskiuku. Niekad nieko panasaus gyvenime nera buve blink.gif  Zodziu pasidariau kr.tyr. - hemogl.128, trombocitu 100. Mergaites, kas cia per velniava, gal kreiptis i hematologa? g.gif

Betukas, ar tau irgi ant kuno buna taskiniu kraujosruvu?

Siaip turejo jusu gydytoja jums siuntimą duoti pas hematologa , jei reiketu . Ka pati gydytoja sako?
Atsakyti
QUOTE(zibba @ 2013 08 28, 09:41)
Siaip turejo jusu gydytoja jums siuntimą duoti pas hematologa , jei reiketu . Ka pati gydytoja sako?

Pas gydytoja dar nebuvau siuo klausimu, kazkaip vis neprisiruosiu, nes savijauta siaip gera g.gif Naiviai tikiuosi gal pranyks, bet matau kad ju nemazeja, tai reiks kreiptis fear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jollė: 28 rugpjūčio 2013 - 09:46
Matau, kad cia dauguma susidure su kraujo ligomis, tyrimais, todel LABAI PRASAU pagalbos
11 men berniukui jau 2 menesiai padideje limfmazgiai, ypatingai kirksnyse. echoskopija nustate kad ju dydis apie 10 mm. vaikas nekarsciuoja, gerai miega, valgo, zaidzia. buvo tirta del ebsteino baro ir citomegalo virusu - atsakymas neigiamas. atliktas bendras kraujo tyrimas parode:
leukocitai 3,8 norma 5-10
limfocitai 12,4 norma 45-75
eozinofilai 12,43 norma 1-5
visi kiti rodikliai normose. pas hematologa uzsiregistravome taciau pateksime tik po menesio. gal galite pakomentuoti, ka rodo toks mazas limfocitu ir didelis eozinofilu kiekis? ar gali rodyti kokia rimta liga? LABAI NERAMU, pati apie nieko nesuprantu. gydytoja nieko nepaaiskino, tik siuntima parase. o cia dauguma pacios susidure, tai gal ir man paaiskinsit.
Is anksto dekoju uz atsakyma
Atsakyti
Psiguosiu verysad.gif taip neramu sirdyje... man sumazejes leukocitu kiekis kraujyje ir padidejusi bluznis, liepe gerti gelezi... sake jei po triju menesiu nepageres reikes daryt kaulu ciulpu punkcija verysad.gif gal kuri susidurete su tuo? as jau prisigalvojau paciu baisiausiu dalyku verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Greituole @ 2013 07 17, 19:16)
Sveikos mamytes,

Ech kaip liudna kad tiek daug mazuju ligoniuku cia ir visi su savom kraujuko bedelem  4u.gif  Deja ir musu dukrytes neaplenke si bedele. Musu spinduleliui 7 menesiukai. Buvom paguldytos i ligonine del apetito stokos istyrimui, ir stai gydytojai padare kraujo tyrimus aptiko neutropenija, neutrofilu 0.3  verysad.gif Po 2 dienu kraujo tyrimas rode 0.8, ir nerade kitu priezasciu del ko gi vaikas nenori valgyti israse namo, laukti tyrimu rezultatu del autoimunines neutropenijos galimybes.  Gyd. nusprende patikrinti ar pats organizmas nekovoja pries savo neutrofilus, paeme krauja ir issiunte i kita laboratorija, todel atsakymo teko lukteleti beveik savaite. Ir stai siandien paskambino gyd ir pranese jog rado antikunius pries neutrofilus kraujyje  verysad.gif Paskyre vizita tik po 3 men. Niekada nebuciau pagalvojusi kad su imunine sistema kas negerai nes iki pat dabar mazoji nera sirgusi net sloga, isskyrus tai kad pries 3 savaites turejom tridiene karstine ir tai buvo pirmoji musu liga  blink.gif Gyvenam ne LT todel tik gryze i LT, nieko nelaukdami keliausim i hematologo konsultacija, gal zinot ir galetumet rekomenduoti gera vaiku hematologa Kaune? Dar pries pora menesiu buvom atlike kraujo tyrima Lietuvoje ir jau tada man uzkliuvo tai kad neutrofilu buvo 0.7, bet kada gyd tai nesureiksmino, o as pati nebuvau apie tai nieko zinojusi, ka tai reiskia, tai taip ir liko, nes gyd sake kad nieko cia tokio, vaikams buna, zodziu nuramino ir sake nieko daryti nereikia  doh.gif  O cia se tau  verysad.gif  Mamytes, kuriu vaikuciams nustatyta neutropenija ir rasti antikuniai gal galit pasidalinti patirtimi, nes mums cia viskas nauja ir kaip perkunas is giedro dangaus  verysad.gif  labai baisu, kas bus toliau...

Sveika 4u.gif Tikriausiai jau nebereikia patarimu ar pagalbos. Matei auksciau mano postus, suneliui taip pat diagnozuota Autoimunine Neutropenija. Kai pagulde extra i ligonine neutrofilu tebuvo 0.08 verysad.gif As dekoju Dievui, kad siandien jau galiu sakyti, kad tai praeities kosmarai, nes jau puse metu kaip musu neutrofilai savo vietoj. Aisku vis dar esam stebimi, krauja kartoja kaskart susirgus, ir seip profilaktiskai kas kiek laiko. Mums viskas taisytis pradejo, po paskutinio karto kai gulejom ligoninej ir gavo plataus spektro antibiotikus i vena. Gydytojai mano, kad pas ji gyveno kazkokia uzslepta bacila kuri nuliudino jo organizma ir verte kovot pries save zudant neutrofilus. Po tu stipriuju antibiotiku je mano uzmuse ta bacila ir reikalai pradejo taisytis. As labai tikiuosi, kad ta tiesa ir daugiau jie nebenukris ir nebereikes grizti i ta kosmara.
Idomu kaip jums toliau sekasi? Kokia situacija su kraujuku mazosios? Jei netycia uzklystumet r cia tai pasipasakokit 4u.gif

O is kur jus? Mes taip pat ne LT gyvenam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemiela @ 2013 11 05, 01:52)
Sveika 4u.gif Tikriausiai jau nebereikia patarimu ar pagalbos. Matei auksciau mano postus, suneliui taip pat diagnozuota Autoimunine Neutropenija. Kai pagulde extra i ligonine neutrofilu tebuvo 0.08 verysad.gif  As dekoju Dievui, kad siandien jau galiu sakyti, kad tai praeities kosmarai, nes jau puse metu kaip musu neutrofilai savo vietoj. Aisku vis dar esam stebimi, krauja kartoja kaskart susirgus, ir seip profilaktiskai kas kiek laiko. Mums viskas taisytis pradejo, po paskutinio karto kai gulejom ligoninej ir gavo plataus spektro antibiotikus i vena. Gydytojai mano, kad pas ji gyveno kazkokia uzslepta bacila kuri nuliudino jo organizma ir verte kovot pries save zudant neutrofilus. Po tu stipriuju antibiotiku je mano uzmuse ta bacila ir reikalai pradejo taisytis. As labai tikiuosi, kad ta tiesa ir daugiau jie nebenukris ir nebereikes grizti i ta kosmara.
Idomu kaip jums toliau sekasi? Kokia situacija su kraujuku mazosios? Jei netycia uzklystumet r cia tai pasipasakokit 4u.gif

O is kur jus? Mes taip pat ne LT gyvenam ax.gif

Mamytes, ir as atejau pasikalbeti su jumis. siandien pasiemiau kraujo ir slapimo tyrimus, rytoj darysiu pakartotinai. as jau persigandus ir jau galvoju kuri to daikto su znyplemis forma pas mane bus, nes leukocitu 3,11 kai norma 4-9, eritrocitu 5,3 kai norma 4-5,1.limf procentais 69,81 kai norma 20-45. slapime eritrocitai - 10. na zodziu, negalejau net dirbt darbe visa diena. nebezinau jau ka ir galvoti.. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pėdutė86 @ 2013 11 05, 21:35)
Mamytes, ir as atejau pasikalbeti su jumis. siandien pasiemiau kraujo ir slapimo tyrimus, rytoj darysiu pakartotinai. as jau persigandus ir jau galvoju kuri to daikto su znyplemis forma pas mane bus, nes leukocitu 3,11 kai norma 4-9, eritrocitu 5,3 kai norma 4-5,1.limf procentais 69,81 kai norma 20-45. slapime eritrocitai - 10. na zodziu, negalejau net dirbt darbe visa diena. nebezinau jau ka ir galvoti.. doh.gif  verysad.gif

Isivaizduoju kaip jauciates verysad.gif as ir kai suzinojau tyrimus tai visa isbalau, ir dabar negaliu ramiai gyventi cry.gif pacios baisiausios mintys i galva lenda verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
sveiki,matau,kad jau seniai cia kas ir rase,bet gal kas atsilieps... turiu klausima,gal zinot ar labai bloga situacija,kai yra per skystas kraujas? 61 pas mane,kai norma nuo 70 prasideda? unsure.gif slapime rado bilirubino 17, visi kiti kraujo ir slapimo tyrimai geri, tik tiksliai nepasakysiu,kokius dare g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, mano dukrytei 19 men. pries savaite nustate imunine trombocitopenija. Trombocitu kiekis 14. Gydomes Siauliuose pas dr. Kriviene. Jokio gydymo nepaskirta. Liepia laukti ir begalo stebeti. Mergaite super judri, as einu is proto nebezinodama ka daryti. pasidalinkit kokia patirtimi, kaip jusu vaikai pasveiko ar pas ka lanketes?
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Mano dukrytei 9 men ir mums nustate imunine neutropenija. Neutrofilu kiekis tai pakyla iki 0.3 tai vel 0.19. Dar darys viena tyr ir jei nepakils sius i stacionara. Klaudimas ar ilgai laiko santariskese? Ar tik stebi ar daro pvz punkcija kaulu ciulpu. Ksnkina nezinia pasidalinkit patirtim
Atsakyti
Sveikos mamytes.. Pries pora savaiciu atsidurem ligoninej..pastebejau savo 10men kudikiui taskiukus ant kojyciu ir zaizdas burnyteje.. Padarem kraujo tyrima ir trombocitu kiekis sokiravo, ju buvo 16, skubiai issiunte i klinikas, o ten ju rado, tiksliau nerado reiketu sakyt nei vieno, buvo absoliutus 0... Dabar aisku ju pakilo, jau ramiau, bet neramu mums, kad nerado priezasties del ko taip galejo nutikti ir kad tai gali kartotis.. Taippat neramina mane kiti kraujo rodikliai, kurie neatitinka normu.. Gal kuri mamyte susidure su tuo? Ar isaiskino gal kam priezasti del ko taip atsitinka?
Atsakyti