mūsų sūnelis dimė su įgimta infekcija,ir jau pirmą parą nustatė mažai trombocitų,14, dar nukrito iki12,tada darė trombocitų masės perpylimą,tromb.pakilo iki 87,bet per savaitę nukrito iki 16,Santariškėse praleidom dar 2savaites,namo gryžom su 54,"priauginom" iki 91,tada susirgom kažkokia infekcija kvėpavimo takų,vėl antibiotikai,ir vėl trombocitai nukrito iki 32,po savaitės pakilo 36.
Kai gulėjom Santariškėse,darė kaulų čiulpų punkciją,tai ten nustatė kad nėra megakariocitų,tų pradinių lastelių,kurios gamina trombocitus,bet po to trombocitai pradėjo patys atsistatinėti iš niekur nieko.Blužnis ir kepenys nepadidėjusios. 2,5 mėn buvom pas hematologę Santariškėse,tai ji sako kad jokios autoimuninės ligos nėra,čia įgimtos infekcijos pasėkmės,na už poros savaičių vėl važiuosim.
Dabar mums jau 5mėn(be kelių dienelių),šiaip guvus,judrus,sveikas berniukas,bet ant kojyčių atsiranda smulkių kraujosrūvyčių po nedaug,ir jos išnyksta.Burnytėje nera buvę jokių kraujosrūvų.Vis drebu dėl vidinių kraujavimų.Bet kaip hematologė man paaiškino,tai vaikams tie trombocitai yra linkę sulipti,tai realiai jų yra daugiau.
Tema manau labai reikalinga,nes ir aš čia daug pasiskaičiau,ačiū mamytėms už patirties pasidalijimą

ir aš parašysiu kaip mums seksis toliau