Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški vitaminai

QUOTE(mutikala @ 2009 01 11, 23:02)
savo vaikuciui girdziau Floradix 3 menesius del hemoglobino sumazejimo, deja galiu teigti, jog rezultatu nesulaukiau schmoll.gif
Papildyta:

labutis. vaistines ekologiskiems produktams t.y. vitaminams, sultims, mineralams uzsideda didelius antkainius. todel daug yra prekiaujama per distributorius. As asmeniskai perku ekologiskus mineralus, vitaminus, biciu produktus is savo platintojo.  smile.gif

Vaistinese,jei vitaminuose, sultyes, mineraluose yra 10% naturaliu medziagu jie gali vadintis naturaliais.10%naturaliu medziagu 90%susintetintu medziagu,gaunasi nekoks naturalumas.As cia apie reikalavimus nuo kada produktas gali vadintis naturaliu,vaistinese turetu but ir naturalesniu.
Atsakyti
Ar EMWAY vitaminai priskirtini ekologiškiems?
Atsakyti
Labai idomu butu pasiskaityt ka vaikams duodat is ekologisku vitaminu ir ar yra tokiu pas mus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugvilė @ 2009 07 02, 14:44)
Labai idomu butu pasiskaityt ka vaikams duodat is ekologisku vitaminu ir ar yra tokiu pas mus  ax.gif

Sveiki, sunku su tais vitaminais,jei būčiau medikė gal būtų lengviau kažką patart.Taigi iš savo patirties, auginant pirmą vaiką tai prieš 8 metus buvo didelis geležies trūkumas tada mums gydytoja išraše viadaylin kiek prisimenu tokie tamsūs lašiukai su pipete baltas buteliukas tada kainavo apie 27 Lt. išgėrėm du buteliukus, geležis neatsistatė, pajuodavo pirmieji dantukai.Kiek žinau dabar tų vitaminų visai nėra lyg uždraudė, lyg negamina nenoriu nusišnekėt, nežinau kodėl jų nėra gal farmacininkai ar medikai žino geriau.
Bet gerai , kad tada draugės mama pasiūlė amway geležį atsistatė po pusės buteliuko, nuo to aš jais tikiu.Be to vaikas geria ir šios firmos žuvies taukus, kai nuperku kitus sako ten krakmolas jaučiasi, apie kapsules kalbu, nes skystus nei per kur negeria.
Jūsų teisė rinktis,tiesiog iš savo patirties.

Atsakyti
as jau atstaciau vaiko organizma su naturaliais vitaminais, nuo vieno buteliuko, pakilo hemoglobinas nuo 98 iki 135 thumbup.gif Man vaistininke patare, kad neduot jokiu gelezies preparatu, o pavartot 'Floradix' su kalciu, augalu ekstraktais ir vitaminais, jau geriam antra buteliuka, vaikas skaniai geria, o ir nauda yra thumbup.gif
Atsakyti
Atsiprasau bet apskritai bet kokie tabletiniai vitaminai man niekaip nesisieja su ekologija. Kokie jie bebutu, tai vis tiek sintetika, o tikri ekologiski vitaminai manau yra sviezios geros darzoves ir vaisiai, na blogiausiu atveju dar kokius nors eliksyrus is tikru augalu isivaizduoju. Mano pvz pazistama net gelezi vaikuciui atstate maitindama moliugo koselem, nes sintetines gelezies tiesiog neimanoma buvo sumaitinti.
Atsakyti
O jūs ir vasarą vaikus maitinat vitaminais? Mano vyresnėlė gėrė vitaminus tik vieną kartą gyvenime - kai užpernai žiemą labai įsisirgo ir gavo antibiotikų kursą. Po to gėrėm probiotikus ir "Floradix". Šiaip aš irgi tokios nuomonės, kad bent jau profilaktiškai gerti vitaminų, kad ir kokių ekologiškų, tikrai nereikia. Yra bičių produktai, žolynai, vaisiai ir daržovės...
Atsakyti
Ekologiškus vitaminus skinam sode ,darže arba perkam pas žinomus pardavėjus turguje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2009 08 15, 11:00)
Ekologiškus vitaminus skinam sode ,darže arba perkam pas žinomus pardavėjus turguje lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif aš irgi už natūralius vitaminus. Pavasariais pavartoju bitučių suneštų žiedadulkių (1arb,š ryte), kurių nusiperku pas bitininkus. TAi 100 proc natūralus produktas, kurį gerai pasisavina organizmas.

Žiedadulkių sudėtis ir jų fiziologinis veikimas
Svarbiausia žiedadulkių sudėtinė dalis - pilnaverčiai baltymai (jų yra apie 26-40 proc.). Žiedadulkėse yra 5-7 kartus daugiau aminorugščių, negu jautienoje ir kiaušiniuose, be to, jose yra nukleino rūgščių ir nukleoproteidų, apie 20 proc. augalinių riebalų. Paminėtini lipidai, iš kurių susidaro vitaminas D, kai kurie hormonai, „surišantys" cholesterolį ir šalinantys iš organizmo jo perteklių. Žiedadulkėse yra apie 2 proc. fosfolipidų. Jie sulaiko riebalų kaupimąsi kraujagyslėse. Siame bičių surinktame produkte esantys karotinoidai virsta vitaminu A, gerinančiu regėjimą. Žiedadulkėse yra nemažai vitamino C ir rutino, kurie didina viso organizmo kraujagyslių, o ypač kapiliarų atsparumą. Žiedadulkėse yra ir kitų vitaminų: Bj, B2, B5, B6, PP, E, biotino ir folinės rūgšties. Jie stiprina nervų sistemą, skatina kraujo gamybą. Žiedadulkėse aptikta į vitaminus panaši medžiaga - inozitas, pasižyminti stipriu poveikiu nuo sklerozės. Taip pat rasta archidoninės rūgšties, iš kurios organizme susidaro prostaglandinai - biologiškai labai aktyvūs organiniai junginiai. Pavyzdžiui, vienas jų - prostaciklinas - mažina arterinį kraujospūdį, gerina galvos smegenų kraujagyslių kraujotaką, apsaugo nuo trombų susidarymo.
Iš daugelio mineralinių medžiagų, aptinkamų žiedadulkėse, bene svarbiausias yra kalis. Jo yra 400 mg/100 g žiedadulkių. Kalis gerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nemažai yra fosforo ir magnio, kurie reguliuoja medžiagų apykaitą, atpalaiduoja kraujagyslių spazmus, o geležis, cinkas ir kobaltas padeda kovoti su mažakraujyste.
Iš kitų žiedadulkėse esančių biologiškai aktyvių medžiagų paminėtini fenoliniai junginiai - flavanoidai ir flavanolai. Jie mažina cholesterolį ir išplečia kraujagysles. Žiedadulkėse esančios chlorogeninės rūgštys padeda išsiskirti tulžiai ir šlapimui, reguliuoja skydliaukės funkciją. Triterpenoidai skatina protinį ir fizinį darbštumą, šalina nuovargį.
Taigi žiedadulkės yra pilnavertis, turtingas baltymų, augalinių riebalų, vitaminų, mineralinių ir biologiškai aktyvių medžiagų maisto produktas, kuris, kaip ir medus, gali būti panaudotas ligų profilaktikai ir gydymui.

Sintetinių vitaminų nevartoju... rolleyes.gif
Atsakyti
O mums patinka stai tokie thumbup.gif
user posted image
Kramtomi vitaminai vaikams su fitomedžiagomis
Fitomedžiagos – tai naudingos augalinės kilmės medžiagos, gaunamos iš daržovių ir vaisių. Pagrindinės fitomedžiagos gautos iš: morkų, brokolių, špinatų, kopūstų, pomidorų, obuolių, spanguolių ir citrusinių vaisių.

• Rekomenduojama dienos dozė aprūpins organizmą būtinų vitaminų ir mineralų kompleksu;
• Nėra cukraus, sintetinių dažiklių ir konservantų;
• Puiki profilaktinė priemonė;
• Didina atsparumą įvairioms ligoms ir peršalimui;
• Kelia darbingumą;
• Ypač padeda esant vaiko nevalgumui;
• Su fitomedžiagomis;
• Puikaus skonio, įdomios formos.

Sudėtis: sorbitolis, ksilitolis, polietilenglikolis, stearino rūgštis, natūralus dažiklis mėlynasis, silicio dioksidas, natūrali apelsinų dažomoji medžiaga, natūralios apelsinų ir vynuogių kvapiosios medžiagos, magnio stearatas, natūralios kvapiosios medžiagos, citrinų rūgštis, etilceliuliozė, gumiarabikas.
Atsakyti
as savo pupai radau superinius vitaminus naturalius i kuriu sudeti ieina darzoves ir vaisiai ir ekologisku ukiu. ji pas mane vis angina sirgdavo tik biskiuka pasaloar ledo suvalge ir viskas angina su baisine temperatura. radau tokius vitaminukus manabears ir kompanijos mannatech. trim menesiukam kaina tik 80lt o vaikas jau pusemetu be ligu tpfu tpfu bet kolkas labai dziaugiuosi.ir siaip sios kompanijos koserinia naturalus maisto papildai ir kremai man labai patinka. as labai daug ka naudoju .
Atsakyti
QUOTE(plyta @ 2009 09 04, 13:42)
as savo pupai radau superinius vitaminus naturalius i kuriu sudeti ieina darzoves ir vaisiai ir ekologisku ukiu. ji pas mane vis angina sirgdavo tik biskiuka pasaloar ledo suvalge ir viskas angina su baisine temperatura. radau tokius vitaminukus manabears ir kompanijos mannatech. trim menesiukam kaina tik 80lt o vaikas jau pusemetu be ligu tpfu tpfu bet kolkas labai dziaugiuosi.ir siaip sios kompanijos koserinia naturalus maisto papildai ir kremai man labai patinka. as labai daug ka naudoju .

o kur jų įsigyti?
Atsakyti