QUOTE(katutis @ 2008 10 16, 12:08)
me_gustas_tu, įmanoma Aš kaip išranki tik maisto kokybei, tai labai ilgai pietums valgydavau tą patį patiekalą - ir man būdavo liuks
tavęs klausiau kitoje temoje, bet gal nematei: gal žinai kuo pranašesnis ožkos pienas prieš karvės pieną? Hormonų prasme
tavęs klausiau kitoje temoje, bet gal nematei: gal žinai kuo pranašesnis ožkos pienas prieš karvės pieną? Hormonų prasme
Imanoma kazkiek, as irgi daznai pietums valgau ta pati, bet visgi viskam yra saikas...tarkim mano mama augina darzoves pati, tai tiek pomidoru, tiek agurku kartais priauga tiek, kad nors vezimu vezk Tai taip ir gaunas, kad pusryciams pomidorai, pietums pomidorai, vakarienei vel pomidorai Na bet cia padeda ivairus receptai, pagooglini kai issisemia receptu arsenalas ir vel skanu Tik ne visada idedam ekologisku priedu - kartais i salotas ir paprastos alyvuoges is prekybcentrio sueina...
Na bet ta silke tai nezinau...tuo labiau, kad neperlabiausiai jos megstu, tai turbut dietos laikyciaus
Nemaciau Apie ozkos piena mazai zinau, zinau tik tiek, kad turintiems alergija karves pienui, rekomenduojama ji pakeisti ozkos pienu...O siaip praktiskai kiek teko skaityti, joks pienas - nei karves, nei ozkos, nei kumeles - zmogui nelabai tinka...Nera jis jau toks geras mineralu saltinis lyginant su darzovemis...Jame kalcio yra tiek daug, kad iseikvojama labai daug magnio, sukuriamas magnio trukumas, ko pasekoje issivysto sirdies, onkologines ligos.
O kalbant apie hormonus, reiketu pasidometi tuo, kaip auginami tie gyvuliai, kuriu piena geriame. Fermose karves pripumpuojamos dvieju rusiu hormonais, jos verciamos gaminti piena nestumo metu plius dar yra galviju augimo hormonas. Toks fermose augintu karviu pienas turi labai daug estrogenu ir dar ten kazkokios medziagos, kurie trikdo zmoniu hormonine pusiausvyra, is cia atsiranda kruties ir prostatos vezys. Del ozku nezinau. Bet speju, kad ju auginimo principas toks pat.
Gal reiketu vartoti vien tik kaimisko pieno produktus? Taciau vis vien islieka tas mineralu disbalansas
Bet pieno produktus labai megstu, ypac jogurta ir arbata su pienu. Nezinau kaip ju atsisakysiu