Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

As irgi kameru buvime nematau nieko blogo. Mes, ieskodami aukles, pretendentems iskart sakem, kad yra namuose kamera, klausem, ar tai ju nevarzys. Daugelis atkrito iskart del tos priezasties, nes kazkodel vos paklausus apie tai, skubedavo atsisveikint... Tad man iskilo klausimas, ko jos bijo? g.gif O kitos sake, kad nesiruosia nieko blogo daryt, todel kamera nieko baisaus. As pati esu dirbusi aukle kuri laika, tos seimos namuose buvo kamera ir jokiu problemu man tai nekele.
Dabartines auklytes tikrai nestebiu nuolat, ir irasu netikrinu, nes matau pagal vaikus, kad viskas gerai. Bet esant reikalui patikrinciau, jei kiltu kokiu itarimu, bet kol kas tam poreikio, aciu Dievui, nera smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Praline: 08 gegužės 2011 - 19:25
Man pasisekė, nes turėjom nuostabią auklę. Susiradom per pažįstamus, todėl niekada nekilo noras filmuoti ar įrašinėti. Nors mūsų mamyčiukas ilgokai ašarodavo išsiskirdamas su manimi (ir manau, kad auklytei dėl to nebuvo smagu verysad.gif ), bet žinojau, kad taip yra tik todėl, kad ir pati geriausia auklė - ne mama. Taip, kad, auklytės, nusiraminkit, mamos supranta, kodėl vaikai verkia 4u.gif (tarp kitko, jau metus gyvenam be auklės, bet vaikutis vis dar pasiplepa su ja telefonu)

O štai mano pažįstama slapta įrašinėjo trijų (!) savo auklių ir vaikučio bendravimą ir prisiklausė tooookių dalykų (nuo žodžių iki darbų), kad mes visi buvome pakraupę. Baisiausia, kad aukles samdėsi iš agentūros, mokėjo milžiniškus pinigus...

Neskaičiau visos temos, nežinau, kokia čia vyrauja bendra nuomonė, bet remdamasi ta karčia patirtimi, aš būtinai įrašinėčiau, jei auklė būtų menkiau pažįstama. Nepasitikiu nei rekomendacijomis, nei agentūromis, nei savo subjektyviais įspūdžiais. Juk kaip taisyklė niekam tikę auklės būna puikios artistės verysad.gif
Atsakyti
Pritariu nuomonei, kad filmuociau, jei butu svetima aukle (pvz. is agenturos samdyta), ypac jei kiltu kokiu itarimu...
Atsakyti
QUOTE(eirian @ 2011 05 22, 05:19)
Pritariu nuomonei, kad filmuociau, jei butu svetima aukle (pvz. is agenturos samdyta), ypac jei kiltu kokiu itarimu...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Praline @ 2011 05 08, 20:25)
As irgi kameru buvime nematau nieko blogo. Mes, ieskodami aukles, pretendentems iskart sakem, kad yra namuose kamera, klausem, ar tai ju nevarzys. Daugelis atkrito iskart del tos priezasties, nes kazkodel vos paklausus apie tai, skubedavo atsisveikint... Tad man iskilo klausimas, ko jos bijo?  g.gif O kitos sake, kad nesiruosia nieko blogo daryt, todel kamera nieko baisaus. As pati esu dirbusi aukle kuri laika, tos seimos namuose buvo kamera ir jokiu problemu man tai nekele.
Dabartines auklytes tikrai nestebiu nuolat, ir irasu netikrinu, nes matau pagal vaikus, kad viskas gerai. Bet esant reikalui patikrinciau, jei kiltu kokiu itarimu, bet kol kas tam poreikio, aciu Dievui, nera smile.gif

As dirbau aukle, bet, kameros, lyg ir nebuvo g.gif Man, asmeniskai, butu nejauku kamera ne del to, kad pamatys kazkoki netinkama elgesi, bet del to, kad prisigalvociau visokiu baimiu...Jei tu zmoniu pas kuriuos dirbu, nepazistu, tai ka gali zinoti, kam jie panaudos ta filmuota medziaga, gal jie kokie iskrypeliai? Arba, nufilmuos, o paskui suses su kaimynais ir ziures, komentuos... biggrin.gif Na, nemalonu ir tiek blush2.gif
Atsakyti
Pritariu nuomonei del filmavimo. Paciai i galvoj tokia mintis. Neperspeciau aukles, kad yra filmuojama. Mamytes paziurekite sita filmuota medziaga. Tik nerodykite vaikams, vaizdai sokiruojantys. Youtube- Abusive Baby sitter caught on cam.avi
Jei aukle neturi ko slepti, tai nemanau, kad reikia baimintis kameros. Del pakrapstytos nosies ar pakasyto uzpakalio nieks nekels pratenziju. Kazkas uzsimine apie zmogaus teisiu pazeidima. O musamo, psichogiskai terorizuojamo, ujamo vaikucio teises nepazeistos?
Neperziurineciau kiekvienos minutes, uztektu susidaryti bendra vaizda.
Atsakyti
QUOTE(Sima_kaj @ 2011 07 06, 16:42)
Pritariu nuomonei del filmavimo. Paciai i galvoj tokia mintis. Neperspeciau aukles, kad yra filmuojama.  Mamytes paziurekite sita filmuota medziaga. Tik nerodykite vaikams, vaizdai sokiruojantys. Youtube- Abusive Baby sitter caught on cam.avi
Jei aukle neturi ko slepti, tai nemanau, kad reikia baimintis kameros. Del pakrapstytos nosies ar pakasyto uzpakalio nieks nekels pratenziju. Kazkas uzsimine apie zmogaus teisiu pazeidima. O musamo, psichogiskai terorizuojamo, ujamo vaikucio teises nepazeistos?

Na taip, pritariu kad sunku patikrint zmogu ir knieti suzinoti, ka jis veikia su tavo vaiku likes vienas...As, asmeniskai, net nezinau ar drisciau apskritai nepazistamam palikti savo vaika g.gif Bet del kameru, vistiek nejauku kai pagalvoji, kad kazkas tave paslapcia stebi, bet kai neturi kitos iseities ir palieki vaikiuka svetimam zmogui, naturalu kad nori but ramus...
Atsakyti
Gal zinot is kur gauti issinuomot kamera Klaipedoje?
Ir dar ziuriu ziuriu niekur nematau, ar nera Klaipedos juodojo aukliu saraso g.gif
Labai noriu savo aukle patikrinti g.gif
Atsakyti
jei vaikai jau paauge, idealiausia kamera-tai jie...mano panos atraportuoja viska biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sima_kaj @ 2011 07 06, 16:42)
Pritariu nuomonei del filmavimo. Paciai i galvoj tokia mintis. Neperspeciau aukles, kad yra filmuojama.  Mamytes paziurekite sita filmuota medziaga. Tik nerodykite vaikams, vaizdai sokiruojantys. Youtube- Abusive Baby sitter caught on cam.avi

Pasiziurejus vaizdelius apeme siaubas...

Isties manau, kad jei nera rekomendaciju del aukles is tikrai pazystamu ir artimu zmoniu, tuomet manau geriau jau lopselis ar darzelis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ratukas @ 2011 09 01, 12:25)
Isties manau, kad jei nera rekomendaciju del aukles is tikrai pazystamu ir artimu zmoniu, tuomet manau geriau jau lopselis ar darzelis  unsure.gif

net ir jei rekomenduos pazistami gera aukle irgi nera 100% tikimybes,kad viskas bus gerai.
Rasau todel,kad draugai pasamde aukle is pazistamu,kaip su geromis rekomendacijos,pareiginga ir t.t.
Po keliu savaiciu paiskejo,kad aukle vaika girdo raminamais vaistais,kad vaikas nebutu toks aktyvus,daugiau miegotu ir t.t.
O sis faktas isaiskejo tik todel,kad vaikucio tevelis medikas ir greitai simptomus pastebejo doh.gif padare vaiko kraujo tyrimus ir isaiskejo tiesa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 04 rugsėjo 2011 - 10:50
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 09 04, 12:49)
aukle vaika girdo raminamais vaistais,kad vaikas nebutu toks aktyvus,daugiau miegotu ir t.t.
O sis faktas isaiskejo tik todel,kad vaikucio tevelis medikas ir greitai simptomus pastebejo doh.gif padare vaiko kraujo tyrimus ir isaiskejo tiesa.

kažkas baisaus verysad.gif
tikiuosi nenutylėjo tėvai po tokio ''radinio'' ? g.gif

paskaitinėju temas apie aukles,tai tikrai baisu pasidaro ir džiaugiuosi,kad pačiai neteko naudotis jų paslaugomis,o ir be darželių apsiėjom thumbup.gif ačiū žinoma vyrui

bet šiais laikais jauniems jau tenka naudotis visomis šiomis paslaugomis ir gaila,kad yra tokių patirčių
Atsakyti