Manau, kad nėra 100% idealiai dirbančių darbuotojų, ne tik auklės, bet visose sferose. Jei galima filmuoti aukles, argi negalima nuolat filmuoti sekretorių, vadybininkų, virėjų, darželio auklėtojų, gydytojų, policininkų...??? Kažkaip nejauku, matyt, būtų kai nuolat tave stebi akis, ar ne?
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 11 20, 17:33)
Manau, kad nėra 100% idealiai dirbančių darbuotojų, ne tik auklės, bet visose sferose. Jei galima filmuoti aukles, argi negalima nuolat filmuoti sekretorių, vadybininkų, virėjų, darželio auklėtojų, gydytojų, policininkų...??? Kažkaip nejauku, matyt, būtų kai nuolat tave stebi akis, ar ne?
Tai, kad žinokite daug darbų kur žmonės yra filmuojami. Tiek vadybininkės tiek pardavėjos, policininkai taip pat.
Manau, jei jau susiruošėt filmuot, įrašinėt auklės darbą, tai matomai ja nepasitikit.. Juk jums irgi būtų nesmagu, jei būtų filmuojamas kiekvienas jūsų žingsnis. Prieš išsirenkant auklę įsitikinkit ar ji verta jūsų pasitikėjimo, surinkite kuo daugiau įmanoma rekomendacijų, štai ir viskas, nereikės švaistyti energijos visokiems filmavimams..
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 06, 19:16)
Manau, jei jau susiruošėt filmuot, įrašinėt auklės darbą, tai matomai ja nepasitikit.. Juk jums irgi būtų nesmagu, jei būtų filmuojamas kiekvienas jūsų žingsnis. Prieš išsirenkant auklę įsitikinkit ar ji verta jūsų pasitikėjimo, surinkite kuo daugiau įmanoma rekomendacijų, štai ir viskas, nereikės švaistyti energijos visokiems filmavimams..
šiaip tai rekomendacijų galima ir pačiai nusipiešti, o telefonais atsilieps draugai ir giminės. nemanau kad rekomendacijos kažką šiais laikais reiškia.
QUOTE(Forget @ 2010 12 06, 12:56)
Tai, kad žinokite daug darbų kur žmonės yra filmuojami. Tiek vadybininkės tiek pardavėjos, policininkai taip pat.
Kad filmuojama viešoje vietoje, yra ir perspėjimai. O jūs prieš filmuodami auklę, ją irgi perspėsit??? Abejoju.
Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2010 12 07, 00:24)
šiaip tai rekomendacijų galima ir pačiai nusipiešti, o telefonais atsilieps draugai ir giminės. nemanau kad rekomendacijos kažką šiais laikais reiškia.
Nu va, tai kodėl tos mamos taip nori tų rekomendacijų, o ir prašo visokių CV, jei viską galima prisirašyti?
QUOTE(Gardengyyy @ 2010 11 20, 16:46)
Ech... Nors pati esu auklė, bet nesutinku su požiūriu, kad kameros ir panašūs įrenginiai yra nepagarbos ir nepasitikejimo išraiška. Jei to bijai, vadinasi kažką slepi... O gal tik nori privatumo? Nesutinku, kad tokį darbą pasirinkusios mes galime jo reikalauti ne savo namuose... Neskatinu tėvelių šnipinėjimui, tačiau manau, kad nėra nuodėmė žinoti kaip elgiamasi su jų vaiku jiems už akių. Gal auklė ir nemuš jo, rūpinsis, bet gal naudos psichologinį smurtą? Jei vaikas ir po mėnesio po pažinties su naująja aukle kaskart apsiverkia apie ją prabilus, negalima visko taip palikti "iš mandagumo, kol vaikas apsipras".
Pati dirbu aukle.Bet manau,kad kamera kartais butu gerai ir del aukles.
Nes esu tokioje situacijoje pirma karta.
Seimoje yra du vaikuciai,viena is ju kai tik pamato mane iskart i asaras.
Zinoma iki tol kol iseina teveliai pro duris,po to visa diena viskas gerai.
Bet pati jauciuosi siaubingai.
Taip ,kad visa laika mano nuomone buvo tokia,jeigu vaikas nesidziaugia ,aukle pamates reikia ja tuoj pat keisti.
Dabar nezinau.....
Taip ,kad kameros gali pagelbeti kartais ir auklei.
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 12 07, 19:31)
Nu va, tai kodėl tos mamos taip nori tų rekomendacijų, o ir prašo visokių CV, jei viską galima prisirašyti?
todėl kad naivuolės ir išsidirbinėtojos tos mamos. rekomendacija yra kažko verta tada, kai ji gyva. t.y. iš realaus žmogaus kurį TU pažįsti. o ne kažkokia tos pačios auklės pusseserė su neegzistuojančiu vaiku.
QUOTE(joanal @ 2010 12 07, 20:40)
sutinku. girdėjau istorijų, kai šeimininkai apkaltina nebūtais dalykais, pvz. apvagina.
kad ir forume viena mamačka rašė, kad auklė per daug kavos nugraibo ar kosmetiką išmozoja
QUOTE(joanal @ 2010 12 07, 18:40)
Seimoje yra du vaikuciai,viena is ju kai tik pamato mane iskart i asaras.
Taip ,kad visa laika mano nuomone buvo tokia,jeigu vaikas nesidziaugia ,aukle pamates reikia ja tuoj pat keisti.
Dabar nezinau.....
Dabar nezinau.....
gal dar nuo amžiaus labai priklauso, nes jei toks amžius, kad sunku atsiplėt nuo mamos, ir jau supranta, kad va ateina kažkas ir mama išeis, tai tos ašaros būna.
Aš pati dabar su tuo susiduriu, vaikiukui metukai laiko, prieš kelis mėn. to nebuvo, bet dabar, kol mama kartu tam pačiam kamabryje nieko, tik ji jau eina ruoštis, jis iš kart dairos ir į ašaras, ir kai reikia išeit ir verkia, bet tik durys užsidaro, tai iš kart nukalbinu ir ašarų net nebūta. ir valgo gerai, ir žaidžiam, ir užmiega be problemų. Na tėvai manim pasitiki, ir žino tai, bet vistiek kažkaip nelabai smagu, atrodo kad nenori pasilikt ar pan.
nors kai grį-ta, jei vaikas nemiega, taigi laimingas, žaidžia ir pan.
Sunku išties, bet jei niekas kitas nekelia abejonių mamai, tai paprastai neturėtum galvoti, kad kažkas negerai.
sveikos
zinot man atsitiko tokia istorija del kurios dar ir siandien nesulaikau asaru esu studente ir pasisamdziau aukle priziureti 7 men dukryte, 8 dienas per menesi, grizdavau po paskaitu dukrytes akys visada budavo aptine, prie manes auke nu tokia nuostabi atrode, vos ne i subine lysdavo.... vakar palikau ijungta diktafona, galvoju paklausysiu kokia mano mazules diena.... ir ka jus manot... vaikas vieno klyksmo aukles nei negirdet, tarsi jos nebutu ir staiga isgirstu storu balsu rekia "uztilk bl$%t" "baik rupuze" "uztilk ku^&va".... nu baisu.... klausiau ir verkiau... nezinau ka su tokiu zmogum reiketu padaryt.....
zinot man atsitiko tokia istorija del kurios dar ir siandien nesulaikau asaru esu studente ir pasisamdziau aukle priziureti 7 men dukryte, 8 dienas per menesi, grizdavau po paskaitu dukrytes akys visada budavo aptine, prie manes auke nu tokia nuostabi atrode, vos ne i subine lysdavo.... vakar palikau ijungta diktafona, galvoju paklausysiu kokia mano mazules diena.... ir ka jus manot... vaikas vieno klyksmo aukles nei negirdet, tarsi jos nebutu ir staiga isgirstu storu balsu rekia "uztilk bl$%t" "baik rupuze" "uztilk ku^&va".... nu baisu.... klausiau ir verkiau... nezinau ka su tokiu zmogum reiketu padaryt.....
Na va, visoms toms, kurios sako , kad diktofonu, kameru nereikia - klaiki dolli patirtis..
QUOTE(PA-ry-žius @ 2010 12 08, 14:09)
Na va, visoms toms, kurios sako , kad diktofonu, kameru nereikia - klaiki dolli patirtis..
Nu gal ir reikia tų kamerų abiems pusėms, bet auklė turi žinoti, kad yra filmuojama. Kitaip bus žmogaus teisių pažeidimas ir turėsite didelių nemalonumų. Žinoma, jeigu auklė išsilavinusi ir žino įstatymus.
QUOTE(PA-ry-žius @ 2010 12 08, 14:09)
Pavyzdžiai akivaizdūs, reik tikėti. Tiesiog aš nesu toks žmogus, kuris taip galėčiau elgtis, tai ir sakau, kad kameros nereikalingos.
Įdomu, kaip dolli pasielgė toliau.