Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

QUOTE(Leksa @ 2010 04 01, 22:36)
manau, kad visur gali. Del tos etikos... o kodel seimininkai manot, kad apie etika turi galvot  g.gif gi ne tuo tikslu kamera deda.

O pati taip statytum? ir wc? ir vonioje? na vonioje dzyn..juk nesimaudo gal ta aukle..bet WC blink.gif
idomiai.nenoreciau,kda wc kamera butu...etiska neetiska.. bet galima i teisma del tokiu dalyku paduot.nes pazeidziamas tavo privatumas..
Aukle vaika turi aukleti,o jei diktofonas yra kambary,tai gal girdes teveliai kas vyksta ir wc.juk nelauke tualetas.

Atlieki reikala,ir tai dar stebi. doh.gif slikstu.
Atsakyti
Prie ko čia tas wc? Pati įsikalbi, pati konstatuoji, kad šlykštu, nors realiai wc niekas kamerų nestato.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 08, 22:11)
Prie ko čia tas wc? Pati įsikalbi, pati konstatuoji, kad šlykštu, nors realiai wc niekas kamerų nestato.

Ar neatrodo,mamytes,kad nusisnekejom i lankas?Jeigu jau taip bijoma tu aukliu,tai jau tikrai geriau ju ir nesamdykim.Su sitokiu nepasitikejimu,ar ilgai zmogus galetu istraukti tuose namuose?
Atsakyti
QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 02, 15:31)
O pati taip statytum? ir wc? ir vonioje? na vonioje dzyn..juk nesimaudo gal ta aukle..bet WC  blink.gif
idomiai.nenoreciau,kda wc kamera butu...etiska neetiska.. bet galima i teisma del tokiu dalyku paduot.nes pazeidziamas tavo privatumas..
Aukle vaika turi aukleti,o jei diktofonas yra kambary,tai gal girdes teveliai kas vyksta ir wc.juk nelauke tualetas.

Atlieki reikala,ir tai dar stebi. doh.gif slikstu.

Pati nestatyciau, nes:
1. neturiu kameros;
2. pasiklausyciau retkarciais aukles per kompiuteri ir aukle jau priimant i darba butu del to ispeta. Taip man atrodo saugiau (ir tingeciau kasdien po kokias 10 val. filmuota medziaga ziuret);
3.nesu paranojike, kuri visuose iesko tik paties blogiausio;
4.pati nenoreciau buti stebima per kamera (dirbau darbe, kur kameros yra ir apsauginiai stebi, tai siaubas doh.gif nei pedkelniu pasitaisysi nei ka, vis mintys: kaip atrodau, ar neatrodo, kad dykaduoniauju, ar per zemai su sijonu nepasilenkiau)
Atsakyti
anksčiau visada galvojau taip - reikia pasitikėti kitu žmogumi, gerbti jį. Apie tai, kad statyti kamerą ar palikti diktofoną, tikrai nė negalvojau. Man tai atrodė žema ir gėdinga.

Tačiau dabar - manau kad tikrai taip padaryčiau. Todėl, kad atrodo nelabai kuom gali pasitikėti. Kartais net ir savimi.. tai ką jau kalbėt apie visai svetimą žmogų. Kai mes netyčia sužinojom ką mūsų auklė veikia, tai dabar graužiuosi, kam nepasidomėjau tuo anksčiau kameros pagalba 4u.gif

aišku vis tiek tai bjauru ir nemalonu. Bet kalba gi eina apie vaiką, jo saugumą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krasa @ 2010 04 09, 11:45)
Ar neatrodo,mamytes,kad nusisnekejom i lankas?Jeigu jau taip bijoma tu aukliu,tai jau tikrai geriau ju ir nesamdykim.Su sitokiu nepasitikejimu,ar ilgai zmogus galetu istraukti tuose namuose?

krasa, yra fantastiškai teisingas posakis: doveriaj, no proveriaj. Viskas tuo pasakyta. Jei žmogus sąžiningas, jis nebijos testo. O jei jis yra falšyvas, suktas, jam tai bus gera pamoka.
Atsakyti
įdomiai čia pasiskaičiau g.gif
pati dirbau aukle ne vienus metus ne vienoj šeimoj, tiek lietuvoj, tiek užsienyje, kur ir esu dabar.
kas dėl filmavimo, tikiuos, kad nefilmavo, nes to man nesakė. jei būtų pasakę, suprasčiau, bet jei tai darytų nieko nepasakę, čia jau būtų negerai, ir tokiu atveju pilnai gali skųstis kai kam aukščiau,kad esi filmuojama, įrašinėjama turi pranešt iš kart.kas jau ateina blogais ketinimais, tai ir prie kamerų nemokės apsimetinėt.šiaip pirmoj šeimoj jutau, kad buvau tikrinama pirmas savaites, nes girdėjau, kaip išvažiuoja su mašina pvz, bet pora kart pati netyčia mačiau, kaip paliko mašiną gatvėj ir atėjo prie durų pasiklausyt,bežaidžiant nuo grindų atsistojau ir pamačiau por langą biggrin.gif kitu kartu žiūrėjo pro langą vonioj, nes kaip tik maudžiau (mačiau atvaizdą veidrodyje biggrin.gif) taip juokas suėmė, bet suprantu, kad palieka savo brangiausią turtą - vaikus, turi apsidraust. bet kadangi aš nuo pirmų dienų puikiai sutariau ir įsiliejau į gyvenimą, nebuvo priežasčių nepasitikėti.
Atsakyti
Bet pati pripažįsti, kad yra nerimas. O tai natūrali apsauginė reakcija, todėl žmonės nori tiesiog būti ramūs. Ar gi tam yra priežastis vaipytis? g.gif Lyg kituose darbuose kitaip. Visur yra testinis periodas, kur žmogus tikrinamas, kontroliuojamas, kaip jis dirba, ką jis daro, ar neužsiima papildoma veikla darbo metu, tikrinamas paštas, o gal jis konkurentų siųstas. O čia svetimas žmogus ateina į šeimą, į namus, kur ne tik didžiausias šeimos turtas - vaikas, bet ir materialinis turtas.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 04 09, 14:21)
Pati nestatyciau, nes:
1. neturiu kameros;
2. pasiklausyciau retkarciais aukles per kompiuteri ir aukle jau priimant i darba butu del to ispeta. Taip man atrodo saugiau (ir tingeciau kasdien po kokias 10 val. filmuota medziaga ziuret);
3.nesu paranojike, kuri visuose iesko tik paties blogiausio;
4.pati nenoreciau buti stebima per kamera (dirbau darbe, kur kameros yra ir apsauginiai stebi, tai siaubas  doh.gif nei pedkelniu pasitaisysi nei ka, vis mintys: kaip atrodau, ar neatrodo, kad dykaduoniauju, ar per zemai su sijonu nepasilenkiau)

Tris metus dirbau stebima kameru,o pokalbiai buvo irasinejami.Pripranti ir net nejauti to.Jeigu nieko blogo nedarai,tai ir nereikia bijoti biggrin.gif O pedkelnes reiktu WC taisytis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės ir auklytės smile.gif
oi prisiskaičiau čia visokių nuomonių, ir už, ir prieš. nepritariu temos autorei tuo, kad ji nusiteikusi itin kategoriškai, nes juk tikrai būna ir išimčių.
Man filmavimas tikrai nebūtų pirmas aklės patikrinimo būdas, bet jeigu įtarčiau kažką negero, pastebėčiau kažkokias neigiamas vaiko emocijas auklės adresu, tikrai tuo pasidomėčiau kad ir įjungdama kamerą. tik nematau reikalo tai daryti pastoviai.
Pati dirbu aukle, jokių priekaištų dėl darbo kaip ir nesulaukiu, o pasirodo porą dienų buvau stebima blink.gif na, bet jeigu tai padėjo mamytei saugiau jaustis paliekant savo mažylį, nematau tame jokių problemų ir per daug nesureikšminu.
4u.gif
Atsakyti
g.gif as taip nesureiksminciau...
Atsakyti
Perskaičiau visą temą cool.gif
Pati niekad nedirbau aukle (auklėtoja darželyje teko 2 metus padirbėti, bet čia jau kas kita, ir be tėvelių buvo kam mūsų darbą prakontruliuoti)
Savo vaikučius iki darželinio amžiaus užauginau pati ax.gif

Bet man labai įdomi mintis "pažeidžiamas auklės privatumas" g.gif Juk auklė ateina į Darbą, koks privatumas gali būti darbe. Bet kokioj įstaigoj, šefas laisvai gali fimuoti, tikrinti el. paštą ir visaip kitaip tikrinti ką tu veiki darbe. smile.gif
O filmuoti žmones viešoje vietoje galima be žmogaus sutikimo ir jo neįspėjant mirksiukas.gif Aš pati kažkada buvau nufilmuota einanti gatve ir parodyta per TV biggrin.gif Ir net nežinojau, būčiau bent pažiūrėjus.
Vaikiuko namai ne vieša vieta žinoma, bet tai yra auklės darbovietė, kur ji turi dirbti, o ne gyventi privatų gyvenimą rolleyes.gif
O pasakyti apie stebėjimą ar nepasakyti, tai jau tėvelių reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti