Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

smile.gif Visiskai pritariu,kad reiktu stebeti.As dirbau su vaiku grupe,ir saleje,kur vykdavo uzsiemimai,buvo video kameros,nors vaikai-ne tokie maziukai.
Atsakyti
Karts nuo karto tenka padirbet ir man auklyte,dazniausia ziuriu savo namuose,bet teko padirbeti ir darbdaviu namuose,kur kaip ytariu pirmas dienas buvau stebima.Kazkaip normaliai reguoju i tai,juk mane paeme visai nepazinodami,gal ir varze zinojimas,kad esi stebima,bet man tai suprantama 4u.gif
Atsakyti
[quote=Oleandra,2009 04 16, 11:39]
Su jūsų nuomone sutinku ir ne. Reikia rasti būdą kaip patikrinti auklės patikimumą, bet ar diktofonų ir videokamerų pagalba g.gif Darbe, prekybos centruose ir kt vietose jūs žinote, kad teritorija stebima vaizdo kamerų pagalba. Tėveliai gi nesiteikia pranešti auklei, kad taip yra - čia jau privatumo pažeidimas. Gal tuomet būtų geriau pinigėlius išleistus technikai skirti pasisamdyti auklei iš agentūros g.gif
Kita vertus aš nesu nukentėjusi nuo auklės ir nežinau kaip elgčiausi jei mane būtų apvogę ar skriaudę vaiką. Bet aš nesamdyčiau abejotinos auklės, kuri sutinka dirbti už grašius. Ji man iškart keltų įtarimą
Papildyta:
Jūsų paminėtose vietose mus informuoja užrašai, kad "teritorija stebima vaizdo kameromis" - čia didelis skirtumas doh.gif

Manau, kad tėveliai, linkę į tokią kontrolės formą, yra iš esmės paranojiški. Jie neapsiribos vienos ar dviejų dienų stebėjimu. Gal dėl šios priežasties jie neveda vaikučių į darželius (tame tarpe privačius) nes negalės visko kontroliuoti ir diktuoti savo salygų g.gif Juk taip būtų saugesni ir jūsų vaikai ir namai, manau.

Ar tik ne iš tos agentūros ir bŪsi? g.gif Mūsų auklė iš agentūros tingėjo vaikui valgyt daryti ir šiaip tingėjo, tingėjo net lėkščių prikraut į indaplovę, kad imituotų pavalgymą.Už tai netingėjo meluoti, kad vaikas valgė, piešė ...... Nors visus agentūrų testus praėjo, pedagogė...
Į privačius darželius, deja, priima tik nuo 2,5 metų.
Atsakyti
As uz videokameras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oleandra @ 2009 04 16, 11:39)
Reikia rasti būdą kaip patikrinti auklės patikimumą, bet ar diktofonų ir videokamerų pagalba  g.gif 
Tėveliai gi nesiteikia pranešti auklei, kad taip yra - čia jau privatumo pažeidimas. Gal tuomet būtų geriau pinigėlius išleistus technikai skirti pasisamdyti auklei iš agentūros  g.gif
Kita vertus aš nesu nukentėjusi nuo auklės ir nežinau kaip elgčiausi jei mane būtų apvogę ar skriaudę vaiką. Bet aš nesamdyčiau abejotinos auklės, kuri sutinka dirbti už grašius. Ji man iškart keltų įtarimą

Manau, kad tėveliai, linkę į tokią kontrolės formą, yra iš esmės paranojiški. Jie neapsiribos vienos ar dviejų dienų stebėjimu. Gal dėl šios priežasties jie neveda vaikučių į darželius (tame tarpe privačius) nes negalės visko kontroliuoti ir diktuoti savo salygų  g.gif Juk taip būtų saugesni ir jūsų vaikai ir namai, manau.

O koks tas budas patikrinti aukle? Va ir as atrodo tikrinau, kalbejau puse valandos su mamyte is SM kurios vaikuti priziurejo. Nu atrodo, kad auksinis zmogus. Kalbejausi su ja. Ir ka? Pasekoje baisiau negu imanoma isivaizduoti.
O ka garantuoja agentura? Juokinga. Visiskai nieko.
Ka reiskia uz grasius. As pasakiau auklei, kad mokesiu daug, bet vaikuciui turi buti gerai. Pinigai dar negarantija,kad su vaiku bus elgiamasi tinkamai.
Paranojiski blink.gif Tamsta turbut neturite sav vaiku, kitaip tokiu nesamoniu nerasytumete. Asmeniskai as del vaikucio padaryciau bet ka, ir man nusispjaut, kas ka galvoja, siuo atveju vaiko interesai yra auksciau visko!
O jei zmogus eina dirbti aukles darba tai turi zinoti, kad gali buti bet kada stebimas. Jei tas netenkina, tegul eina i gamykla prie stakliu doh.gif tik paskutiniu metu netgi ir ten darbdaviai irenge stebejima.
Atsakyti
as irgi uz stebejima. Kol kas esu su aukle kartu, bet jau esu pagavus meluojant (kai iseina i lauka) todel tikrai mielai ideciau koki pasiklausymo aparaciuka.
Atsakyti
taip nesinori tikrinti...
Bet abejonės kyla dėl smulkmenų. Rodos toks mažutis ir naivus melas, bet užsikabini ant jo ir tada visur matai tik apgaules.
Atsakyti
QUOTE(Smilčius @ 2009 05 06, 11:46)
O koks tas budas patikrinti aukle? Va ir as atrodo tikrinau, kalbejau puse valandos su mamyte is SM kurios vaikuti priziurejo. Nu atrodo, kad auksinis zmogus. Kalbejausi su ja. Ir ka? Pasekoje baisiau negu imanoma isivaizduoti.
O ka garantuoja agentura? Juokinga. Visiskai nieko.
Ka reiskia uz grasius. As pasakiau auklei, kad mokesiu daug, bet vaikuciui turi buti gerai. Pinigai dar negarantija,kad su vaiku bus elgiamasi tinkamai.
Paranojiski blink.gif  Tamsta turbut neturite sav vaiku, kitaip tokiu nesamoniu nerasytumete. Asmeniskai as del vaikucio padaryciau bet ka, ir man nusispjaut, kas ka galvoja, siuo atveju vaiko interesai yra auksciau visko!
O jei zmogus eina dirbti aukles darba tai turi zinoti, kad gali buti bet kada stebimas. Jei tas netenkina, tegul eina i gamykla prie stakliu doh.gif  tik paskutiniu metu netgi ir ten darbdaviai irenge stebejima.

Visiškai pritariu - vaiko saugumas auksčiau visko. Deja, taip - agentūros visiškai nieko negarantuoja (mano pačios patirtis). Geru atlyginimu taip pat nebutinai "pagausi" profesionalią auklę, paprasčiausiai jų labai nedaug LT'e yra. Tik budrumas , ir gal grubiai pasakysiu - bet pačios mamos netingėjimas domėtis - gali apsaugoti vaiką nuo visokių švelniai tariant nesąmonių. Pateisinu ir kameras, ir pasiklausimus ......
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 05 07, 14:55)
as irgi uz stebejima. Kol kas esu su aukle kartu, bet jau esu pagavus meluojant (kai iseina i lauka) todel tikrai mielai ideciau koki pasiklausymo aparaciuka.

Viskas prasideda nuo mažo melo... Sveikas įtarumas, tik į sveikatą smile.gif Sekmės 4u.gif
Atsakyti
As uz kameras thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi už kameras. ir nematau, ko auklėms įsižeisti. Aišku, žmogų būtina perspėti iš anksto, kad jis filmuojamas - ne todėl kad neluptų vaikų, nors, manau, kameros verčia pasitempti, o kad auklė nebūtų "pagauta" nejaukiose situacijose - besikrapštant nosį ar sėdynę lotuliukas.gif Paslapčia filmuotas žmogus tikrai nemaloniai pasijustų dar ir dėl to, kad manytų, jog yra kažkuo įtarinėjamas. O čia iš karto pasakai kaip vieną iš darbinių sąlygų ir tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 05 14, 21:03)
Aš irgi už kameras. ir nematau, ko auklėms įsižeisti. Aišku, žmogų būtina perspėti iš anksto, kad jis filmuojamas - ne todėl kad neluptų vaikų, nors, manau, kameros verčia pasitempti, o kad auklė nebūtų "pagauta" nejaukiose situacijose - besikrapštant nosį ar sėdynę  lotuliukas.gif Paslapčia filmuotas žmogus tikrai nemaloniai pasijustų dar ir dėl to, kad manytų, jog yra kažkuo įtarinėjamas. O čia iš karto pasakai kaip vieną iš darbinių sąlygų ir tvarka.

drinks_cheers.gif zmogus,kuris ateina vaiko priziuret ir lavint tikrai supras.priestaraus ta,kuri ateina nieko neveikti.
Pazistami nuomavos diktofona.jeigu kam reikia kontaktu-galiu parasyti az.gal ir kameras ten nuomoja
Atsakyti
As ir uz diktafonus ir uz kameras smile.gif Pati esu mama ir aukle dirbu dar.Jeigu tektu man samdyti aukle as tikrai ka nors sugalvociau,nes saugo mano brangiausia zmoguty,pasitikejimas ygyjamas su laiku.O kaip iskart imt ir pasitiketi zmogumi g.gif Ir nepykciau jei tevai mane taip patikrintu,as juos gerai suprantu
Atsakyti