QUOTE(kregzde @ 2009 03 11, 17:53)
Jei auklė būtų su rekomendacijomis - tikrai nekiltų ranka jos pasiklausinėti ar stebėti, o jei pagal skelbimus - sakau, kad net būtina. Manau, kad užtektų vieno kartelio ir viskas būtų aišku, antro - jei pirmas būtų blogas. O tada jau išvados. Nereikia daryti to kasdien, tai jau būtų paranoja.
Jei žmogutis nekalba - jis nieko nagali pasakyti, pasiskųsti. Mes darbe dažniausiai esami matomi bendradarbių, darbdavio, klientų, visi gali ir turi teisę pasakyti apie mus darbdaviui savo nuomonę (kartais subjektyvią). Ir nieko tai nepiktina. Suprantu, kad auklėm nemalonu būtų būti stebimoms ar pasiklausomos, bet jei jos pačios turėtų savo vaikučių ir tektų palikti su svetimu žmogumi - ar jos ne taip pat elgtųsi? Tai nėra auklės savigarbos žeminimas, tai tik rūpinimasis žmogaus, kuris yra brangiausias tavo turtas - gerove.
Su jūsų nuomone sutinku ir ne. Reikia rasti būdą kaip patikrinti auklės patikimumą, bet ar diktofonų ir videokamerų pagalba
Darbe, prekybos centruose ir kt vietose jūs žinote, kad teritorija stebima vaizdo kamerų pagalba. Tėveliai gi nesiteikia pranešti auklei, kad taip yra - čia jau privatumo pažeidimas. Gal tuomet būtų geriau pinigėlius išleistus technikai skirti pasisamdyti auklei iš agentūros
Kita vertus aš nesu nukentėjusi nuo auklės ir nežinau kaip elgčiausi jei mane būtų apvogę ar skriaudę vaiką. Bet aš nesamdyčiau abejotinos auklės, kuri sutinka dirbti už grašius. Ji man iškart keltų įtarimą
Papildyta:
QUOTE(Lady Dy @ 2009 04 08, 16:24)
Visiškai sutinku,priimant svetimą žmogų į namus reikia tikrint.O jei pati eičiau nematau nieko blogo dėl stebėjimo,juk jei tu normaliai dirbi tai ko čia stresuot kad stebi.Prekybcentriuose,vaistinėse yra stebėjimo kameros o ar jaudinamės,ne...
Jūsų paminėtose vietose mus informuoja užrašai, kad "teritorija stebima vaizdo kameromis" - čia didelis skirtumas
Manau, kad tėveliai, linkę į tokią kontrolės formą, yra iš esmės paranojiški. Jie neapsiribos vienos ar dviejų dienų stebėjimu. Gal dėl šios priežasties jie neveda vaikučių į darželius (tame tarpe privačius) nes negalės visko kontroliuoti ir diktuoti savo salygų
Juk taip būtų saugesni ir jūsų vaikai ir namai, manau.
Dar vienas pastebėjimas: Bestebint aukles tėveliai pradeda kabinėtis prie visokių niekų. Pvz.: nelaiku priėjo prie vaiko, leido jam verkti, suvalgė dvi lėkštes sriubos vietoj vienos, auklei gaminant pietus vaikas nukrito, vaikui miegant skaitė ar mezgė, žiūrėjo tv ir kt briedas.