Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

QUOTE(Dios @ 2005 11 27, 20:47)
tevu, kaip ir aukliu tarpe, buna zmoniu su priciudais -- isteriku, paranoiku, ir kt.
girdejau visokiu istoriju apie aukles -- kai pakliuna dirbt i kokia nors trenkta seima, kur seimininkai itarineja tikrai nebutais dalykais. uztai jau geriau tegu buna kameros ir filmuoja -- jeigu elgiesi saziningai, tai niekas be pagrindo ir neapkaltins nei vagystemis, nei vaiko skriaudimu ar neprieziura, nei kt.

o kas prie videokameru jauciasi kaip realybes sou, tai tegu neina i parduotuves -- ten pirkejus irgi filmuoja.

Vien is mano draugiu tarpo zinau tokiu istoriju apie aukles, kad... baisu blink.gif
Pvz.:
tevams isejus i darba, aukle pusantru metuku leliuka pasodindavo ant saldytuvo(beveik 2m aukscio), kad leliukas net kvepuot bijojo, o pati po 3 val. tel. pliurpdavo nono.gif aggressive.gif
Issiaiskino tada, kai vaikiukas pradejo paniskai bijoti aukscio (net tada, kai tevelis ant ranku pakeldavo) unsure.gif . Va tada pastate kamera ir pagavo ta debile (atsiprasau, bet kitaip jos pavadinti negaliu) triniti.gif ploja.gif
Atsakyti
visiškai sutinku, net pikčiausiam priešui to nelinkėčiau verysad.gif
o kaip dėl kamerų,tai mano nuomone, auklės bent turėtų būti įspėtos, kad jos gali būti filmuojamos, vis dėlto privatumas yra vienas iš žmonių teisių ir laisvių g.gif Tik nesupraskit manęs klaidingai, aš nesu priš kameras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2005 11 17, 05:20)
Mykolas, ar tau patiktų, jei darbe virš galvos nuolat kabėtų kamera, aaa?
Arba merginos - moterys ar jūs žinote, kad kamera yra nukreipta į narvelį, kur parduotuvėje matuojatės drabužėlius ir bet koks apsauginukas gali ne tik pamatyti jūsų kelnaites, bet ir įrašyti? Nu kodėl gi ne, kas čia blogo?  biggrin.gif
Žinot, aš auklių vietoj užsikelčiau kainas iki kokių 800,00 tokiems tetėms - mamoms, tuomet būtų bent jau kompensacija moralinė...už kameras  biggrin.gif

As dirbu cehe,ir virs manes 4 kameros biggrin.gif visai nemaiso ir nezemina.(Ka jau padarisi-jai uzseneciai nori matit, kaip mes em pinegu uzkalam) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 20, 22:02)
Taip, ash jauna, man 20 metu, vaiku, kas savaime suprantama, neturiu, nes neesu ishtekejusi. Normaliai ash rashau, nereikia chia manes izeidineti ir zeminti. 
Jus manes neitikinote, kadangi vis tiek laikysiuos savo pozicijos del filmavimo - esu kategorishkai priesh. nemanau, jog tevai turi teise stebeti aukle. Jei bent itarchiau ar jau turechiau ziniu, jog mane stebi, butu pokalbis su tevais ir ash, ko gero, isheichiau. Ash dirbu aukle, o ne, pasikartosiu, realybes shou dalyve.

o ka kasininkes,pirkejai ir kt, yra sou dalyviai,? blink.gif beveik visur kameros,o vaikas yra pats brangiausias ,aukle tai darbuotuoja,o tevai-darbdaviai,taigi turi pilna teise taip elgtys,nes vaikas tai didziausias turtas,be to kai kuriu aukliu reputacija isties ne kelia pasitikejimo verysad.gif
Atsakyti
svarbiausia vaikas. kameros kaip tik puikiai saugo vaiko teises, nes sis yra bejegis pasipriesinti galbut netinkamiems auklems veiksmams. Be to, kiekvienas savo namuose elgiasi kaip nori, nors ir kiekviename kampe po kelias kameras gali sustatyti. Ispeti aukle? Na kiekvienos seimos reikalas, as neispeciau.
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 06 26, 08:12)
svarbiausia vaikas. kameros kaip tik puikiai saugo vaiko teises, nes sis yra bejegis pasipriesinti galbut netinkamiems auklems veiksmams. Be to, kiekvienas savo namuose elgiasi kaip nori, nors ir kiekviename kampe po kelias kameras gali sustatyti. Ispeti aukle? Na kiekvienos seimos reikalas, as neispeciau.

nepamenu kur skaiciau,bet negalima filmuot zmogaus, neinformavus jo apie tai,net ir SAVO namuose.
Atsakyti
as esu 100 proc uz kameras, mane ne viena aukle buvo apsvarinusi kaip reikiant. pries 12 metu man reikejo aukles, buvo pilni laikrasciai skelbimu kad iesko aukles darbo. ir ka jus manot, labai sunku issirinkti. buvo net tokiu kur kava nese. atidarai pokeli kavos ryte, kita diena vakare jau nera kavos, pasibaige. as tai zinau kiek as geriau, kiek vyras gere is to pokelio, tai kur ji isgaravo per para laiko?
todel as esu uz kameras.
dabar taip pat turiu aukle, kai atejo tai visos spintos buvo islandytos, su vyru nutarem kad reikia kameros. taciau pakankamai ne pigios, tada isklojau viska auklei ir visi bajeriukai pasibaige.
Atsakyti
QUOTE(zlt @ 2008 07 21, 10:55)
as esu 100 proc uz kameras, mane ne viena aukle buvo apsvarinusi kaip reikiant. pries 12 metu man reikejo aukles, buvo pilni laikrasciai skelbimu kad iesko aukles darbo. ir ka jus manot, labai sunku issirinkti. buvo net tokiu kur kava nese. atidarai pokeli kavos ryte, kita diena vakare jau nera kavos, pasibaige. as tai zinau kiek as geriau, kiek vyras gere is to pokelio, tai kur ji isgaravo per para laiko?
todel as esu uz kameras.
dabar taip pat turiu aukle, kai atejo tai visos spintos buvo islandytos, su vyru nutarem kad reikia kameros. taciau pakankamai ne pigios, tada isklojau viska auklei ir visi bajeriukai pasibaige.

Viskas bus ale gerai tik iki tam tikro laiko. Ilgainiui bus uzmirstos Jusu pastabos ir vel viskas bus kaip buve, tik jau aukle bus gudresne. Zmogus toks sutverimas, jis greitai prisitaiko ir taip pat greitai apkiausta, jei jam virs galvos nelaikomas "kumstis". Kuomet yra kazkoks "cvekas" (kamera), kuris "badys" uzpakali nuolatos, ji supras, kad kitaip nebus ir dirbs kaip priklauso, arba eis lauk. Taip, tai nera pigus prietaisai, bet kaip ir viskame kitame - nori, kad butu kazko pasiekta, reikia kazkiek investuoti. Cia gi vaikai, ne kokie tai daiktai, juos labiausiai saugoti ir reikia.
Atsakyti
Pasitikejimas yra UZSITARNAUJAMAS,o ne igyjamas per valanda ar diena. O kol jo nera,mama tikrina zmogu,kuriam patiki brangiausia savo turta.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 09, 20:09)
Pasitikejimas yra UZSITARNAUJAMAS,o ne igyjamas per valanda ar diena. O kol jo nera,mama tikrina zmogu,kuriam patiki brangiausia savo turta.

Bet buna ir atvirksciai. Musiske pirma uzsitarnavo musu pasitikejima, tiesiog uzhipnotizavo kaip gyvate peliukus savo ryztingumu, tvarkingumu, mokejimu bendrauti su mumis, kol viena karta netycia paliko neisjungta mobilu telefona, o as kazkodel nusprendziau paklausyti - ka gi, isgirdau, kaip toji "profesionale" klykia (taip ir isivaizdavau persiutusios bobos apsiputojusia marmuze) ant mano vaiko uz visiska menknieki, prie visko vadindama ne itin graziais vardais. Po to - jau rasiau cia, - kelias dienas pakontroliavom kameros pagalba, kaipgi ta moteris is tikruju leidzia laika su mano vaiku mano namuose. Atleidom ilgai nelauke.
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2008 08 12, 15:11)
Bet buna ir atvirksciai. Musiske pirma uzsitarnavo musu pasitikejima, tiesiog uzhipnotizavo kaip gyvate peliukus savo ryztingumu, tvarkingumu, mokejimu bendrauti su mumis, kol viena karta netycia paliko neisjungta mobilu telefona, o as kazkodel nusprendziau paklausyti - ka gi, isgirdau, kaip toji "profesionale" klykia (taip ir isivaizdavau persiutusios bobos apsiputojusia marmuze) ant mano vaiko uz visiska menknieki, prie visko vadindama ne itin graziais vardais. Po to - jau rasiau cia, -  kelias dienas pakontroliavom kameros pagalba, kaipgi ta moteris is tikruju leidzia laika su mano vaiku mano namuose. Atleidom ilgai nelauke.

Va dėl tokių dalykų ir reikia kamerų. Prie akių visi nuostabūs.
Atsakyti
O ar niekas nebande tiesiog pajungti kamera prie kompo(ta paprasta prie kompo su kuria chatinam, nezinau kaip ji vadinasi... blush2.gif ) ir atsisiusti programa, kad irasytu? Kiek zinau dienos irasas uzima visa kompo atminti, bet vakare gi perziurejus galima isvalyti. man vyras sake, kad tai labai lengva padaryti, gal kas jau bande? pasidalinkit patirtim. bigsmile.gif
Atsakyti