Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

Norėjau pasiteirauti, gal kuri mamytė informuotų, kur būtų galima išsinuomoti aparatūra stebėjimui. Paskutiniu metu labai neramiai palieku savo dukrytę ir norėčiau sužinoti, kaip čia iš tiesų viskas vyksta. Tegu nepritariančios ir smerkia tokius poelgius, bet aš palieku auklei tą žmogelį, už kurio saugumą ir gerovę galiu padaryti bet ką.
O grįžtant prie temos apie darželio filmavimą, tai pažiūrėt galėjo tik vaikų tėvai, gavę slaptažodžius prisijungti. Šis eksperimentas vyko sutikus visiems vaikučių tėvams
Atsakyti
Tarka, šioje temoje kažkuriam puslapyje vyrukas siūlė kameras. Nepamenu, bet atrodo, kad jis nuomoja. Tik nepatingėk peržiūrėt visos temos.
Atsakyti
Na va, tarka, pasistengiau, kad nereiktų tau vargt ax.gif

QUOTE(nikulinas @ 2005 08 08, 10:06)
Sveiki,
norejau pasikonsultuoti su aukles samdanciais zmonemis: kuriam laikotarpiui pakaktu issinuomoti kamera, kiek pinigu galima tam skirti norint pakontroliuoti naujai priimta aukle?
jei kamnors butu idomi profesionalios belaides stebejimo irangos (su garsu) jungiamos prie kompiuterio nuoma - brukstelekite i foruma arba man emailu vaidas@bms.lt
Vaidas.

QUOTE(nikulinas @ 2005 08 08, 15:17)
Galiu pasiulyti video stebejimo sprendima, trumpas apibudinimas:
*Beviele kamera + stotele. Stotele jungiama i kompiuteri, per ja susisiekiama su beviele kamera. Kamerai reikalingas vienintelis laidas - elektros maitinimas.
*Kamera profesionali, skirta vidiniu patalpu stebejimui. Visiskai slapta ji nera - mazdaug sprindzio ilgio ir keliu centimetru aukscio bei plocio. Taciau esam poreikiui paslept daug problemu nebus smile.gif
Pagrindines savybes:
*Stebejimas realiu laiku per interneto narsykle ar specialia programine iranga;
*Filmuojamos medziagos saugojimas kompiuteryje;
*Aukstas suspaudimo daznis - uzima ne daug vietos kompiuteryje;
*Aukstos kokybes vaizdas;
*Lengvas irasyto vaizdo perziurejimas;
*Greita paieska pagal laika ir kitus kriterijus;
*Irasineti galima tam tikru laiku arba pagal tam tikrus ivykius - pvz. kas nors sujudejo stebimoje teritorijoje.
*Dvipusio garso galimybe, t.y. galima ne tik girdeti tai kas filmuojama, bet ir ka nors pasakyti (tiketina siuo atveju nenaudosite) smile.gif
*Galimybe atsiusti nuotraukas kas tam tikra laiko perioda elektroniniu pastu.

Sistema sukurta profesionaliai apsaugai, taciau visiskai supaprastintas valdymas - nereikia tureti spec ziniu norint viska sujungti. Kaune ir dabar galiu pademonstruoti kaip visa tai veikia, i Vilniuje, Klaipedoje bei Marijampoleje galimybe yra, tik reiketu nusiusti iranga i musu skyriu.

Butu idomu forumo dalyviu pasiklausti kiek galetu isleisti tokiam malonumui (labiau butinybei).
Turintys klausimu rasykite vaidas@bms.lt, i foruma arba tiesiog 869928801.

Sekmes,
Vaidas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta: 23 lapkričio 2005 - 14:57
ačiū tau labai, venta biggrin.gif , net nežinau kaip atsidėkot blush2.gif kol aš prisiruošiau prisėst prie kompo, tu net suspėjai informaciją surinkt. thumbup.gif dar kartą ačiūūūū 4u.gif
Atsakyti
Prašom, nėra už ką drinks_cheers.gif
Linkiu, kad pavyktų jums įsitikinti, jog viskas tarp vaikelio ir auklės kuo puikiausia.
Atsakyti
Viena drauge minejo, kad kazkuri is apsaugos firmu uz, berods, 150 lt atvaziuoja, sustato visuose kambariuose kamerikes ir filmuoja. Po to gauni informacija. Kiek laiko trunka stebejimas, kitas smulkmenas reiketu issiaiskinti ax.gif
Tikrai pasinaudosiu sita paslauga, nes paciam sujungti ir sudelioti aparatura sudetingiau, nei profesionalui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladka @ 2005 11 22, 14:28)
Žiūrėjau vakar tą laidą "mano blogioji auklė", pakraupau, siaubas. sad.gif Kaip galima per visą dieną vaikui valgyt neduot, net dabar šiurpuliukai bėga.  Ir tikrai jeigu yra galimybė reikia patikrinti žmogų. Ir neturiu nieko prieš kameras. Jeigu žmogus sąžiningai atlieka savo darbą, tai jam nėra ko bijoti, juk šeimininkai tą įvertins ir nebefilmuos ir t.t.

taip...jei zmogus nieko blogo nedaro-tai ir nebijo ax.gif jei zmogus visiskai normalus tai jam ir kameros nekelia siaubo...o kaip supratau sios temos autore buvo tokia,biski keistoka...
Atsakyti
tevu, kaip ir aukliu tarpe, buna zmoniu su priciudais -- isteriku, paranoiku, ir kt.
girdejau visokiu istoriju apie aukles -- kai pakliuna dirbt i kokia nors trenkta seima, kur seimininkai itarineja tikrai nebutais dalykais. uztai jau geriau tegu buna kameros ir filmuoja -- jeigu elgiesi saziningai, tai niekas be pagrindo ir neapkaltins nei vagystemis, nei vaiko skriaudimu ar neprieziura, nei kt.

o kas prie videokameru jauciasi kaip realybes sou, tai tegu neina i parduotuves -- ten pirkejus irgi filmuoja.
Atsakyti
gaila, kad nespejau su mazuliu deive padiskutuot, tik dabar atsidariau sita tema. man ji kazkokia itartina mazvaike. jei taip priesinasi kameroms, garantuoju, kad visa diena leidzia prie tv arba dar ka nors veikdama, bet nesirupindama vaikuciu.
matot, jos garbe svarbesne uz vaika! mad.gif kas ji tokia, kad ja reiketu beatodairiskai pasitiketi????????? protest.gif
Atsakyti
as irgi uz tai, kad aukle galima pafilmuoti, ne visada, bet kad isitikintum, kad viskas tvarkoj. Man kazkaip neprisireikia, nors tik kaip dvi savaites kai turim aukle, bet kazkaip pasitikiu. Vaikas patenkitas, bent jau as taip manau, jis juk nepasako, mazas..todel ir sutinku, kad kai vaikutis visai mazas galima pafilmuoti jei kyla itarimas. Neisivaizduoju, ka padaryciau tai bobai, kuri netinkamai su mano vaiku elgtusi. Gal tik reiketu ispeti, kad kartais gali jus filmuoti, ne visada, akivaizgdu, kad ir jos elgesys bus kitoks. O jei aukle isgirdusi tokia salyga , atsisako dirbti, tai viskas aisku. Ko gi bijoti, jei doras esi, a ne?
Atsakyti
tiesa sakai.jei esi doras zmogus tai tikrai leisies filmuojama,irasinejama ir tt.as pati aukliauju,tai mane gali nors ir visa para tiesiogiai transliuot.as sutinku.bet kazkaip dar nepriejom iki to,gal kad jau senokai savo vaikiukus ziuriu,susidraugavom. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 19, 19:05)
Na, shiaip tikrai supykchiau , jei suzinochiau, jog esu stebima. Nieko blogo ar nusikalstomo namie su vaiku nedarau, vaika tikrai myliu (nors mes tik kelios dienos draugaujam), bet... tos kameros... kazkaip nejauku. Vis tiek, lyg ir nepagarba man. O kasoje merginas stebi (jei stebi) tik del to, jog ten pinigai. Ir dideli. Ir tai, parduotuvese vis tiek tos kameros visko nesuziuri, nes pasitaiko vagyschiu ir vis tiek kasininkems tenka uz tai ish esmes atsakyti.

Vaikauciai brangesni uz visus pasaulio pinigus, jeigu ka tongue.gif
Ko cia sirsti, juolab jei zinai, kad yra kameros? g.gif Gal darai ka blogo?
As tai aukliu vietoj pykciau - jei kamera tulike pastatytu lotuliukas.gif
Atsakyti