Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

QUOTE(Ramunita @ 2005 10 25, 19:53)
o tu nemanai,aziza,kad atsiras zmogus, kuris perduos tai mamytei,kur ru ziuresi vaika, tavo zodelius,kad vaiku nemegsti?...tiesa sakant, uzjauciu ta seima...o ypac vaikuti-jie taip puikiai jaucia kas apsimeta,o kas is tiesu juos myli...bet kuriuo atveju sekmes tau-nenudek!

o tai reikia didelem raidem uzrasyti, kad as parasiau tai kaip pavyzdi ? blink.gif reikia pirma perskaityti viska kas parasyta,o paskui savo komentarus reiksti mad.gif ziuriu pirmiausiai pamatot kas raso ir jei aukle tai reikia kazkaip uzkabinti ar izeisti schmoll.gif jei taip esat pries aukles nusiteikusios tai pacios ir ziurekit vaikucius, ai dar galit i darzelius vesti biggrin.gif nors as apie darzelius tokiu dalyku esu girdejus ir macius blink.gif kad tikrai ne geresniu, nei cia pasakojimu apie aukles tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(anna @ 2005 08 24, 08:16)
Venta,o jūs patys turite kamrą?ar nuomavotės kur?
man kažkaip idomu būtų pafilmuoti savo auklę..nes gėda prisipažinti,bet nė karto jos netikrinau niekaip..

Mes patys turim. Vyras padarė viską.
Mažyčių kameryčių yra Gariūnuose pirkti kažkur apie 100-150Lt. Tik paskui reikia patiems susigalvoti į ką įtaisyti tokią kamerytę. Nu dar kaip laidus pravedžioti iki vidiako ir pan. Techniniai dalykai:)

Bet kaip jau ir sakiau, musų auklytė labai gera, todėl po savaitėlės jos jau nebefilmavom.

Beje, mergaitės, reikia nepamiršti (atmetant etinius dalykus), kad peržiūrinėti filmuotą medžiagą reikia turėti nemažai laiko ir kantrybės. Taigi, jei filmuosi žinant auklei, o ji apsimetinės ilgai, tai galų gale greičiau užknis pačius tėvelius kasdien po kelias valandas praleidžiant prie įrašo. Žymiai paprasčiau tam paskirti kokią savaitėlę ir pafilmuoti jai nežinant. Tai bus didesnės garantijos, kad nepadarei kokios klaidos, pasilikdama būtent šią auklę. Aišku, galima po kažkiek laiko vel kelias dieneles pafilmuot.

Ir mano nuomone, nebūtina paviešinti, kad yra filmuojama. Juo labiau, kad šiais laikais auklė tikrai žino apie tokius dalykus, todėl natūralu, kad ir taip įtaria, jog gali būti filmuojama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta: 26 spalio 2005 - 08:36
As taip pat uz tai, kad zinotum kas vyksta tavo namuose ir kaip yra elgiamasi su vaiku. Diktafonai ar kameros manau yra tikrai labai puikus dalykas isiaiskinti tikraja aukles meile darbui, vaikui ir pan. Juk paliekam savo vaikus, namus visiskai svetimam zmogui, kuris net baisu pagalvoti, bet is super gero, mylincio zmogaus gali pavirsti tikru demonu fear.gif O kameros gali buti panaudotos pora kartu ir viskas. Jei matai, kad aukle myli, rupinasi vaikuciu, ji globoja thumbup.gif tada nusiramini, lyg didziule nasta nukrenta. O jei pamatai visiskai kitoki zmogu negu samdei, pats laikas yra atsisveikinti ir daugiau neleisti traumuoti vaiko ax.gif
Atsakyti
Mes esam nukentėję nuo vienos auklės ir vogė ir vaiką mušė, kuriam tada tik 10 mėn. buvo, o žiūrėti vaiką reikėjo tik 3 val. per tą laiką jau sugebėdavo įsinervuoti doh.gif tai gerai, kad patikrinom auklę, kitaip būtų sutraumata vaiko psichika visam laikui. Po ilgo laiko tarpo turim kitą auklę, vaikui ji visai patinka, bet pradėjo blogai darytis su mažiukės virškinimu, pradėjo visai nebevalgyt, skūstis pilvo skausmais, pradėjo žiaugčioti nuo maisto ko gyvenime nėra buvę doh.gif Nors pasitikėjau aukle, bet teks pafilmuot, kad įsitikinti kaip ji maitina vaiką, kad pasidarė tokie dalykai g.gif Siaubas, dabar toks jausmas kad normalių auklių nebėra, baisu kažkuom ir pasitikėt g.gif Gerai, kad jau vaikas pakankamai didelis ir pasako kas blogai, o kai maža buvo tai juk pasakyt negalėjo. Todėl aš visais 100% už auklės filmavimą. Juk vaikas pats brangiausias mūsų turtas ir reikia juo rūpintis, tuo labiau kad visos auklės sakosi labai mylinčios vaikus, su patirtim, nors praktika dažnai parodo kitką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aziza @ 2005 10 25, 23:10)
o tai reikia didelem raidem uzrasyti, kad as parasiau tai kaip pavyzdi ? blink.gif reikia pirma perskaityti viska kas parasyta,o paskui savo komentarus reiksti  mad.gif ziuriu pirmiausiai pamatot kas raso ir jei aukle tai reikia kazkaip uzkabinti ar izeisti  schmoll.gif jei taip esat pries aukles nusiteikusios tai pacios ir ziurekit vaikucius, ai dar galit i  darzelius vesti  biggrin.gif nors as apie darzelius tokiu dalyku esu girdejus ir macius  blink.gif kad tikrai ne geresniu, nei cia pasakojimu apie aukles  tongue.gif

o as ir nesakau,kad cia tu taip darei! ir palinkejau tau nenudegt,kai savo vaika turesi! isikaityk,paskui isizeidinek ir uzsikabinek! siuliau pagalvot kaip pakenktum savo vaikui, jei lauktum kol aukle,zinodama,kad yra filmuojama, maivysis pries kameras,kol pratruks...beje,as pati aukle buvau,taip kad nesijausk vienintele mirksiukas.gif as ir tau kaip pavyzdi pasakiau ar nebijai,kad mamytes perduos zodzius,kuriuos tu sakei perduos kitai mamytei...nesupratai manes...mano pavyzdzio...kad jokia aukle atvirai niekur neparodys ka jaucia vaikams, kol gali buti pastebeta...gal reikia kiekviena minti is naujos eilutes rasyt?
ir dar karta-sekmes tau drinks_cheers.gif tikiuosi sikart viska supratai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 27 spalio 2005 - 20:21
QUOTE(aziza @ 2005 10 23, 14:43)
1- del manes gali filmuoti kiek sirdis geidzia, ir atitinkamai reaguociau jei suzinociau kad mane filmavo paslapcia, cia jau nepagarba 
2 - manau,kad jei filmuoja paslapcia, tai mama tik ir laukia progos, kad aukle nusizengtu ir butu proga prie kazko prisikabinti
3 - tai kam tada slepti, kad kamera yra  g.gif  taip isvengsite kazkokiu nesusipratimu ir konfliktu, o ir aukle stengsis atlikti savo darba kuo geriau ir atsakingiau 

1 - pagarba - nepagarba... Yra daug darbų, kuriuose darbdaviai elgiasi nepagarbiai, tik gal kitaip tai pasireiškia. Tuo labiau kiekviena auklė tikrai yra girdėjusi apie įvairias baisias situacijas ir tikrai, manau, supras. Ne morkas gi mamos palieka ravėti, o mažą žmogutį žiūrėti, kurių ateičiai gali stipriai atsiliepti nederamas elgesys. Jei auklė elgiasi gerai, tai ir tų kamerų ilgam nereikės. Na savaitė, dvi. Ir viskas
2 - o aš manau, kad tėvai, peržiūrintys filmuotą medžiagą LAAABAI tikisi pamatyti, jog auklė šauniai susitvarko su jų vaiku. Ar tu manai, kad tėvai yra mazochistai, kurie su malonumu pažiūrėtų medžiagą, kur jų vaikas skriaudžiamas? blink.gif Pabandyk įsijausti į situaciją ir pagalvoti, ką, būdama ta mama, jaustum savo širdyje, prieš įjungiant filmuotą medžiagą.
3 - nesupratau? g.gif Auklė stengtūsi atlikti savo darbą kuo geriau, nes žino, jog įjungtos kameros? blink.gif O jei kamerų nebūtų? Elgtųsi kitaip?
QUOTE(aziza @ 2005 10 23, 16:32)
aisku aukle yra kas kita jei musti vaiko negalima, o pabarti nieko blogo, jei vaikas neklauso ar aukle negali su juo susitvarkyti  rolleyes.gif tai ieina i aukles pareigas, gerai ji isaukleti.

nors as apie darzelius tokiu dalyku esu girdejus ir macius

o aš manau, kad auklių pareiga yra sudominti vaiką, nukreipiant jo dėmesį nuo kažko, kas negalima, o ne barti. Tai nėra sunku. Tik noro reikia 4u.gif Ir daugelis auklių tai sugeba padaryti

na o apie darželius... Ten tikrai nėra tokių bezpridelų kaip su auklėm - nei geria jos darbo metu, nei vagia. Ir su vaikais labai užsiima. Aišku, būna kažkokių nedidelių išimčių, bet tėvai bent jau turi galimybę ieškoti tiesos, skūstis ir t.t. Jei samdai auklę ne iš agentūros, gali pasiskūsti tik vėjui, ūžiančiam pro langą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2005 10 27, 20:16)
o as ir nesakau,kad cia tu taip darei! ir palinkejau tau nenudegt,kai savo vaika turesi! isikaityk,paskui isizeidinek ir uzsikabinek! siuliau pagalvot kaip pakenktum savo vaikui, jei lauktum kol aukle,zinodama,kad yra filmuojama, maivysis pries kameras,kol pratruks...beje,as pati aukle buvau,taip kad nesijausk vienintele mirksiukas.gif as ir tau kaip pavyzdi pasakiau ar nebijai,kad mamytes perduos zodzius,kuriuos tu sakei perduos kitai mamytei...nesupratai manes...mano pavyzdzio...kad jokia aukle atvirai niekur neparodys ka jaucia vaikams, kol gali buti pastebeta...gal reikia kiekviena minti is naujos eilutes rasyt?

cituoju tavo zodzius ... o tu nemanai,aziza,kad atsiras zmogus, kuris perduos tai mamytei,kur ru ziuresi vaika, tavo zodelius,kad vaiku nemegsti?...tiesa sakant, uzjauciu ta seima... tai gal as pagal tave skaityti nemoku ? o del ko as tureciau nenudegti paaiskink, nes nelabai suprantu g.gif ir dar nelabai suprantu ka cia nori pasakyti blink.gif as ir tau kaip pavyzdi pasakiau ar nebijai,kad mamytes perduos zodzius,kuriuos tu sakei perduos kitai mamytei... rasyk normalia zmoniu suprantama kalba biggrin.gif nes perskaiciau 10 kartu, bet niekaip negaliu suprasti ka tu cia norejai tuo parasyti g.gif ispradziu kuo tais kaltini, kad as vaiku nemegstu ir pan., paskui jau rasai, kad taip man nesakei blink.gif bet ne as viena taip supratau, tai kita karta rinkis zodzius pries kazka kaltindama, nes net manes nepazisti tongue.gif nera visos aukles tokios apie kokias cia raso, paskaitykit balta aukliu sarasa ir tuo isitikinsite ar maloniau girdeti tik ka raso blogo?
Atsakyti
gal tau didziosiomis parasyti? beje,kas dar ne taip suprato?taigi nagrinejane tavo pavyzdi:
1. tu pateikei pavyzdi,kad atseit nemyledama vaiku eini juos ziureti ir parasei cia,kad TIPO taip darytum. taigi,as tau kaip tai auklei tiesiogiai ir parasiau-ar nebijai? ir tiesiogiai kaip tai auklei parasiau,kad uzjauciu ta seima ir ta vaika. NE DEL TAVES,O DEL SITUACIJOS. TIESIOG NOREJAU TAU IRODYTI,KAD JOKIA AUKLE VIESAI SAVO JAUMU NESKELBS,NES BIJOS,KAD TAI BUS PERDUOTA VAIKO MAMAI. GAL SURATAI DABAR?taigi, kol bus filmuojama aukle ir bus gerute! ir pati baisiausia gali pasistengti. as maniau,kad tu nesusitapatinai su situacija///sorry,jei jau taip isizeidei drinks_cheers.gif
2. tau palinkejau nenudegti,kai turesi savo vaika, samdysi jam aukle ir ispesi pries filmuodama (o gal visai nefilmuosi).

3. o kas tau sako,kad visos aukles blogos? cia pasisako mamos vienokiu ar kitokiu budu nukentejusios nuo blogu aukliu. gal pirma pati isitikink tuo ka rasai?

cia svarstoma apie filmavima...ispeti ar neispeti, reikalingos kameros ar ne ir pan

tiesa,kazkur paminejai,kad jei jau mamytes nepasitiki auklem ir nori jas filmuoti neispejusios-tai tyegul pacios vaikus augina arba leidzia darzan, tai tada as galiu pasakyt,kad jei jau aukle taip bijo buti filmuojama-tai tegul eina i turgu kojiniu pardavineti-niekx ten nefilmuos,o jei filmuos tai ispes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 28 spalio 2005 - 18:26
gerai taikomes drinks_cheers.gif nemegstu pyktis ir gincytis, cia ne vieta ir ne laikas biggrin.gif as be galo myliu vaikus ir jau galvoju ,kad paciai butu metas ju tureti wub.gif o del aukliu as ju tikrai neturesiu, as visiskai esu pries, kad mano vaika ziuretu svetimas zmogus daug priezasciu kodel g.gif pvz. kad sunku surasti gera aukle, bijau, kad mano vaikas nepradetu vadinti svetimo zmogaus mama blink.gif ir daug kitu tiesiog, tingiu galvoti blush2.gif
Atsakyti
na,sekmes tau ax.gif ir vis del to pajutau,kad ir tu nesi is tu,kurie 100% pasitiki kitais zmonemis ax.gif o jau lindo mintis,kad esi mazuliu deives klonas...ufff, aciu die-netiesa biggrin.gif
Atsakyti
pries sesis metus samdziau aukle maziukams, triju menesiu. Turejom toki muzikini centra kruta. Jis ir isjungtas sviesdavo visokiom svieselemis, lemputes mirksedavo smile.gif . Grizom karta namo, aukle sako: galejot ir ispeti, kad kamera paliekate ijungta. Taip ir liko. Iki siol ji mano, kad buvo filmuojaama
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2005 10 27, 20:16)

O iš ankstesnės žinutės supratau, kad tik jau vaiko "nenudėk" blink.gif
Štai ką reiškia be lietuviškų raidžių rašyti doh.gif
Atsakyti