QUOTE(aziza @ 2005 10 23, 14:43)
1- del manes gali filmuoti kiek sirdis geidzia, ir atitinkamai reaguociau jei suzinociau kad mane filmavo paslapcia, cia jau nepagarba
2 - manau,kad jei filmuoja paslapcia, tai mama tik ir laukia progos, kad aukle nusizengtu ir butu proga prie kazko prisikabinti
3 - tai kam tada slepti, kad kamera yra
taip isvengsite kazkokiu nesusipratimu ir konfliktu, o ir aukle stengsis atlikti savo darba kuo geriau ir atsakingiau
1 - pagarba - nepagarba... Yra daug darbų, kuriuose darbdaviai elgiasi nepagarbiai, tik gal kitaip tai pasireiškia. Tuo labiau kiekviena auklė tikrai yra girdėjusi apie įvairias baisias situacijas ir tikrai, manau, supras. Ne morkas gi mamos palieka ravėti, o mažą žmogutį žiūrėti, kurių ateičiai gali stipriai atsiliepti nederamas elgesys. Jei auklė elgiasi gerai, tai ir tų kamerų ilgam nereikės. Na savaitė, dvi. Ir viskas
2 - o aš manau, kad tėvai, peržiūrintys filmuotą medžiagą LAAABAI tikisi pamatyti, jog auklė šauniai susitvarko su jų vaiku. Ar tu manai, kad tėvai yra mazochistai, kurie su malonumu pažiūrėtų medžiagą, kur jų vaikas skriaudžiamas?
Pabandyk įsijausti į situaciją ir pagalvoti, ką, būdama ta mama, jaustum savo širdyje, prieš įjungiant filmuotą medžiagą.
3 - nesupratau?
Auklė stengtūsi atlikti savo darbą kuo geriau, nes žino, jog įjungtos kameros?
O jei kamerų nebūtų? Elgtųsi kitaip?
QUOTE(aziza @ 2005 10 23, 16:32)
aisku aukle yra kas kita jei musti vaiko negalima, o pabarti nieko blogo, jei vaikas neklauso ar aukle negali su juo susitvarkyti
tai ieina i aukles pareigas, gerai ji isaukleti.
nors as apie darzelius tokiu dalyku esu girdejus ir macius
o aš manau, kad auklių pareiga yra sudominti vaiką, nukreipiant jo dėmesį nuo kažko, kas negalima, o ne barti. Tai nėra sunku. Tik noro reikia
Ir daugelis auklių tai sugeba padaryti
na o apie darželius... Ten tikrai nėra tokių bezpridelų kaip su auklėm - nei geria jos darbo metu, nei vagia. Ir su vaikais labai užsiima. Aišku, būna kažkokių nedidelių išimčių, bet tėvai bent jau turi galimybę ieškoti tiesos, skūstis ir t.t. Jei samdai auklę ne iš agentūros, gali pasiskūsti tik vėjui, ūžiančiam pro langą