Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

QUOTE(lineba @ 2005 08 16, 23:24)
Gal per daug skaudu rasyti arba tiesiog nenori varyti ant zmogaus,kad ir koks jis yra

Viska skaiciau , bet tylejau unsure.gif Nenorejau gadinti merginai gyvenimo, galvojau gal taip sutapo , kad mums nepasiseke, gal ta isvyka i Minska vienintele ir po jos viskas susitvarkys g.gif deja, kaip matau ji uzsidirba pinigu ir lekia i savo Minska, o meluoja kad taupo mokslams, kuriuos neva yra pradejusi Latvijos universitete. Labai nesutaria su mama ir broliu, bet cia jau mamos kalte, kad nemyli dukters, mamos silumos jai truko visa gyvenima. Cia is jos pasakojimu. Is tiesu ji priziurejo mano Domanta, negalejau skustis, nu kartais uzsiimdavo savo uzrasais ir knygos apie vaikus skaitymu, bet as nekreipiau per daug demesio. Ji sake kad jos pasaukimas dirbtyi aukle. Pas mane ji atejo taip pat su anketa is aukliu agenturos. man ji pasirode patikima , gal tik per daug verksminga, nes labai nepriimdavo kritikos. Jei pasakydavau kad letai darai tai sakydo "uztai kruopsciai". Tvarkingumu nepasizymi, kai grizdavau namo rasdavau kleckus ant grindu, akivaiz kad kai vaikas pritaskydavo nesivargindavo pavalyti, nu bet ne tame esme. Pagrindinis dalykas del ko atleidau buvo tai kad neatsiklausus isvaziavo su vaiku i miesta, vizos i Baltarusija tvarkytis. I miesta is Bajoru- 3 km. pesciomis su vezimuku iki mikriuko, po to su mikriuku iki ambasados , po to i pasu poskyri ir taip nuo 11 val iki 6. Vaikas buvo valges jogurto indeli ir sausainiu(kuriu ji pati nupirkusi) ir visa tai karsta liepos 4-taja, pirma mano darbo diena po motinystes atostogu. Kai grizom is darbo pati prisipazino, ir maldavo nepykti, nu as savaite pykau, bet galvoju nu reikejo jai tos vizos ka darysi, pakvieciau savo dukterecia, sakau tu priziurek ir stebek kaip priziuri vaika, gal viskas bus gerai. margarita isvaziavo i Minska( mes ja isleidom 9 dienom) tuo metu vyras atostogavo. I Minska ji pasiprase padirbus pas mus 2 savaites, bet paprase sakydama kad galejo meluoti kad serga ir vis tiek butu isvaziavusi. As jai sakiau kad as negaleciau taip padaryti jokiame darbe, bet ivertinau jos atviruma ir teisinguma. Dabar kaip matau ji pasimokiusi, kad nereikia sakyti, dingsta. Kai ji buvo minske is kaimynes suzinojau kad Margarita uzmigo interneto kavineje ir jai pavoge mano duota mobilu telefona. Tuomet nusprendziau galutinai kad reikia jo nepriimti i darba. Parasiau daug zinuciu ir daug kartu skambinau- neatsiliepia. Norejau draugiskai pasikalbeti, pamokyti, bet matyt jai nereikia, geriau jai dabar kai visi suzinos apie jos aferas. Margarita, jei skaitysi sia zinute, susimastyk ko nori is gyvenimo ir nesiblaskyk! Aukles darbas tau netinka ir tu netinki aukles darbui. Nusileisk ant zemes ir pradek mastyt realiai, o ne kurk svajoniu pilis.
Atsakyti
QUOTE(Reniukas @ 2005 10 22, 17:01)
  Nusileisk ant zemes ir pradek mastyt realiai, o ne kurk svajoniu pilis.

thumbup.gif
Atsakyti
as tai pries filmavimus nusiteikus nesu schmoll.gif pati aukle dirbau 4 metus, bet iki siol nezinau ar filmavo kada mane ar ne g.gif nu siaip manau kad ne, nes su mama praleidau namuose kartu metus,tai per ta laika turejo gerai mane pazinti ir izvelgti kazka, ka gal dariau ne taip, ir jei nieko blogo nesake ir pasiliko mane ilgam laikui tai manau kad viska dariau thumbup.gif del manes gali filmuoti kiek sirdis geidzia, ir atitinkamai reaguociau jei suzinociau kad mane filmavo paslapcia, cia jau nepagarba schmoll.gif ir dar manau,kad jei filmuoja paslapcia, tai mama tik ir laukia progos, kad aukle nusizengtu ir butu proga prie kazko prisikabinti, nes jei pasakytu va tave filmuoja tai savaime aisku kad aukle stengtusi buti ideali ir rupestinga ir nebutu prie ko prisikabinti, bet ar ne to mamos nori ? o jei aukle nera gera, tai ji prie kameru ilgai neisbus ir pabegs, nes jai tiesiog atsibos vaidinti mylincia, gera aukle, o jai ji tokiam darbui pasisventus tai tikrai liks ir ilgam, ir neisgasdins jos jokios kameros tongue.gif tai kam tada slepti, kad kamera yra g.gif taip isvengsite kazkokiu nesusipratimu ir konfliktu, o ir aukle stengsis atlikti savo darba kuo geriau ir atsakingiau mirksiukas.gif as ir jokiu budu nepalikciau savo vaikelio nezinia kam, ir tikrai deciau kameras, bet apie tai informuociau aukle rolleyes.gif dar pasikartosiu kad as nesu pries kameras mirksiukas.gif tik pries slaptas tongue.gif P.S prasau nepykit jei ka parasiau ne taip, bet cia tik mano nuomone blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aziza: 23 spalio 2005 - 14:45
aziza,o tu noretum,kad tavo vaikas praleistu kazkiek laiko su aukle,kuri apsimetineja gera,nes zino,kad ja filmuoja? tai pasvarstykim tada kaip ta aukle elgiasi isejusi i kiema,kai kameros nefilmuoja?
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2005 10 23, 14:57)
aziza,o tu noretum,kad tavo vaikas praleistu kazkiek laiko su aukle,kuri apsimetineja gera,nes zino,kad ja filmuoja? tai pasvarstykim tada kaip ta aukle elgiasi isejusi i kiema,kai kameros nefilmuoja?

kol matyciau,kad gerai elgiasi man nebutu pagrindo nerimauti schmoll.gif o ir manau,kad jei pasakytum auklei pokalbio metu,kad ja filmuos kamera, tai ji manau iskart atsisakytu, aisku jei ji butu '' bloga '', o juk mamoms kantrybe taip pat ne gelezine, be pagrindo musa ar bara blink.gif aisku aukle yra kas kita jei musti vaiko negalima, o pabarti nieko blogo, jei vaikas neklauso ar aukle negali su juo susitvarkyti rolleyes.gif tai ieina i aukles pareigas, gerai ji isaukleti. As kai ziurejau du berniukus, mamos vienas is reikalavimu buvo, kad as juos aukleciau griezciau,vistiek du berniukai,su jais susitvarkyti sunkiau unsure.gif bet manes jie ir taip klause tai to neprireike schmoll.gif pas kiekviena mama skirtingi auklejimo principai, parasysiu trumpa pavyzdeli : mano kaimyne [ kuriai apie 35 m. rasau amziu nes galima pagalvoti, kad cia pasakoju apie 20 mete ] turi 7 metuku berniuka ir viena karta vaikas kazkuo nusikalto ji paeme rykstele ir nestipriai pora kartu dave per uzpakali, vaikas pradejo rekti ne savo balsu, o ji nezinodama ka daryti toliau [ kaip nuraminti ] duoda jam rykstele atkisa savo rankas ir sako dabar tu man duok blink.gif ne cia tai virsune tokio auklejimo metodo neteko matyti biggrin.gif baisu, o kas del kiemo tai ten pilna kaimyniu, draugiu kurios gyvena ir jei pamatytu blogai elgiantis su vaikuciu, tai iskart pranestu mamai. ir tikrai nemanau, kad aukle lauke kur pilna zmoniu mustu vaika blink.gif cia butu tada virsune tongue.gif
Atsakyti
tai nebutinai musti....galima ir kitaip kenkti...vienas is pvz-aukle zinojo,kad ja filmuoja(tevai pasake) ti ji daug laiko praleisdavo su vaiku lauke...gerai ane?bet...vaikas po 4 ar daugiau valandu tiesiog nebudavo iskeliams is vezimelio...taip neblogai vaiksciojantis metinukas pamirso kaip tai reiia daryti...kakokia panasia istorija ir super mamoj esu skaicius. beje,tu tikrai labai naivi,jei manai,kad aukles labai saugosi "stukaciu" galinciu pasitaikyti kieme...as irgi bivau aukle ir maciau tokiu vaizdeliu,kad baisu...kieme labai sunku sukontroliuoti aukle mirksiukas.gif
bloga aukle kaip geras vagis, kuris vagia tose vietose,kur jo nefilmuoja...
ir dar-kodel tu manai,kad "bloga" aukle atsisakytu dirbti,jei zinotu,kad filmuojama? ir dar-kuo patiketum-kamera,kuri rodo,kad tavoji aukle su tavuoju zuikiu namie uzsiima visais ivairiausiais budais (zinodama,kad ja filmuoja) ar kokios mamytes(ne tavo drauges, tiesiog siaip mamytes ar kitos aukles) pasakojimu,kad tavoji aukle skriaudzia tavo maziu? nepabandytum pafilmuoti slapta? ir dar-jei sakai,kad kieme aukles blogybes gali padeti issiaikinti "stukaciai", tai nemanai,kad reiktu auklei pasakyti,kad vat "sian arba ryt as eisiu i kiema pasiklausinet kokia esi aukle manovaikui"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunita: 24 spalio 2005 - 21:49
ne nu realiai pagalvoti g.gif pvz. as dabar einu ziureti vaika [ nors ju baisiai nemegstu ] ir dar as zinau,kad mane filmuos [ ir man nori nenori reikia buti gerai ir mylinciai vaikucius ] blink.gif nu tai kiek laiko galima taip butu pratempt ? as cia ne apie save, nepagalvokit nieko blogo tongue.gif o kieme manau tikrai nereikes pas nieka '' paslapciom '' klausineti, kaimynai zino kur gyveni ateis ir pasakys [ aisku jei normalus kaimynai, ne kokie bejausmiai blink.gif ] tai tiek, nenoreciau veltis i kokias arsesnes diskusijas kaip cia su mazuliu deive biggrin.gif nes kaip jau sakiau man visiskai tas pats ar yra kameros ar nera, man nei silta nei salta tongue.gif o jei slaptos tai butu geriau kad ir nesuzinociau niekados thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aziza @ 2005 10 23, 14:43)
as ir jokiu budu nepalikciau savo vaikelio nezinia kam, ir tikrai deciau kameras, bet apie tai informuociau aukle 

O tai tada kameru nesleptum o atvirai ant stalo ar spintos padetum????? smile.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Sorry, taciau siuosi Tavo zodziuose - logikos trukumas............ doh.gif blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mes kai nezinodami to, ka priimame i darba temos autore, kuri pries kameras, jai pasakeme, kad ja nuolat filmuos - ir kameru neslepem. schmoll.gif g.gif Ji nepriestaravo
O jei aukle ir norejo ka pasikasyti, tai galejo eiti i tulika ar vonia ir ten kasinetis. smile.gif
Atsakyti
Man aukle Margarita sake, kad studijuos maskvos univere... doh.gif mirksiukas.gif

Del tvarkingumo jos negaliu nieko teikti, nes pati jos prasiau geriau nieko neliesti ir palikti taip kaip yra - mano darbas toks, jok visur pilna mano darbo popieriu... blush2.gif cry.gif

Pas mus ji dirbo rugpjuti - ir ji turejo mobilu... ax.gif tiesa, pries pat jai "susergant" jai pavoge mobilu.
Atsakyti
o tu nemanai,aziza,kad atsiras zmogus, kuris perduos tai mamytei,kur ru ziuresi vaika, tavo zodelius,kad vaiku nemegsti?...tiesa sakant, uzjauciu ta seima...o ypac vaikuti-jie taip puikiai jaucia kas apsimeta,o kas is tiesu juos myli...bet kuriuo atveju sekmes tau-nenudek!
Atsakyti
g.gif as supratau, kad cia buvo tik pavyzdys.
Atsakyti