Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

QUOTE(Ramas @ 2005 06 20, 22:02)
Per daug kategoriškai ir piktai čia Jūs šnekat-su pykčiu nerasite išeities kaip susirasti gerą auklę,kurios nereiktų sekti kameromis.Mažulių-deivė tik labai atkakliai gina savo jaunatvišką požiūrį į gyvenimą ir žmones.Ji tiesiog nesusidūrusi su blogom auklėm.Kartais kameros padeda apsaugot brangiausią mūsų(mamų)turtą.Nors pati auklės ieškojau ilgai,susiradau tinkamą,kuria galiu pasitikėti ir be širdies graužaties 6 mėn.dukrytę palikau auklei,kuriai negaila mokėti daugiau nei įprasta už jos gerumą.
Sėkmės Jums ir nepikčiurniaukite biggrin.gif .
Būna visko-bet tik diskutuodama su aukle,išsiaiškiname nesusipratimus.

Ramas! Labai achiu uz palaikyma! thumbup.gif
Ash neieshkau aukles, ash ja pati esu.
Blogu aukliu yra vienetai, tiesiog pavieniai atvejai, su kuriais yra susidurusios mamos shiame forume. Shiaip aukliu blogumas nera tendencija, o tai svarbiausia.
Atsakyti
Niekas nepuola auklių, dažnai šaukštas deguto statinę medaus pagadina. Tad būtent dėl to šaukšto aš ir nerizikuočiau juk kalbama apie vaiką, o ne apie kokį daiktą. Aš pati esu dirbusi auklę. Tad galiu atstovauti abiem stovyklom. Dar karta pakartosiu, kad nebuvau prieš stebėjimą nei tada kai pati prižiūrėdavau svetimus vaikus. Kodėl mažulių deive nepykstate, kad jus filmuoja prekybos centruose juk ten ne koks realybės šou. Ten savininkas nori apsaugoti savo turtą, jam mat tai leidžiama ir jo niekas nekaltina kad jis negerbia savo kliantų. Kas būtų jeigu visi pirkėjai įsižeistų ir nebeeitų apsipirkti. Bet jie kaip ėjo taip ir tebeeina, nes jiem visiškai ne motais, ar tai realybės šou ar ne. Žinoma kamerom labai nepatenkinti vagišiai. Tad su auklėm yra lygiai tas pats. Nemanau, kad nieko blogo nedaranti auklė labai jau įsižeistų jeigu ją filmuotų. Juk ir buvimas su aukle yra jos stebėjimas. Tai ką čia jau pagarba auklei? Juk stebima tiesiogei. Tai koks skirtumas jei tėvai neturėdami laiko vaikščioti paskui auklę įrengia kamerą, kad ši truputi pastebėtų. Nematau tame nieko blogo. O mamom opiausia tema yra vaikai ir kas liečia juos, jos visada bus aršios.
Atsakyti
QUOTE(estrėja @ 2005 06 20, 23:21)
Niekas nepuola auklių, dažnai šaukštas deguto statinę medaus pagadina. Tad būtent dėl to šaukšto aš ir nerizikuočiau juk kalbama apie vaiką, o ne apie kokį daiktą. Aš pati esu dirbusi auklę. Tad galiu atstovauti abiem stovyklom. Dar karta pakartosiu, kad nebuvau prieš stebėjimą nei tada kai pati prižiūrėdavau svetimus vaikus. Kodėl mažulių deive nepykstate, kad jus filmuoja prekybos centruose juk ten ne koks realybės šou. Ten savininkas nori apsaugoti savo turtą, jam mat tai leidžiama ir jo niekas nekaltina kad jis negerbia savo kliantų. Kas būtų jeigu visi pirkėjai įsižeistų ir nebeeitų apsipirkti. Bet jie kaip ėjo taip ir tebeeina, nes jiem visiškai ne motais, ar tai realybės šou ar  ne. Žinoma kamerom labai nepatenkinti vagišiai. Tad su auklėm yra lygiai tas pats. Nemanau, kad nieko blogo nedaranti auklė labai jau įsižeistų jeigu ją filmuotų. Juk ir buvimas su aukle yra jos stebėjimas. Tai ką čia jau pagarba auklei? Juk stebima tiesiogei. Tai koks skirtumas jei tėvai neturėdami laiko vaikščioti paskui auklę įrengia kamerą, kad ši truputi pastebėtų. Nematau tame nieko blogo. O mamom opiausia tema yra vaikai ir kas liečia juos, jos visada bus aršios.

Neesu vagishe, bet nenoriu, kad mane filmuotu. Parduotuve - chia visai kas kita, nereikia lyginti. Nes dabar prasides "bespredelas" ir pradesime filmuoti kino teatruose, kavinese, autobuse...
O del arshumo... nuleiskit vadzias, ko gero, neturit kuo uzsiimti, jei liejat pykti ant aukliu. Juk nieks (bent jau ash) jusu vaikui/vaikams blogo tikrai nelinki.
Atsakyti
Ir dar čia įžvelgiu aukos sindromą. Pradžioj paskelbiama tema iš anksto žinant, kad atsiras ne vienas priešiškai nusiteikęs. Vėliau imama verkšlianti, kad yra visų nuskriausta. Tada kaip taisyklė, atsiranda atjaučiančių, užstojančių, ką gi tikslas pasiektas, galime atidaryti dar vieną temą .
Atsakyti
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 20, 23:30)
Neesu vagishe, bet nenoriu, kad mane filmuotu. Parduotuve - chia visai kas kita, nereikia lyginti. Nes dabar prasides "bespredelas" ir pradesime filmuoti kino teatruose, kavinese, autobuse...
O del arshumo... nuleiskit vadzias, ko gero, neturit kuo uzsiimti, jei liejat pykti ant aukliu. Juk nieks (bent jau ash) jusu vaikui/vaikams blogo tikrai nelinki.

Tai kodėl gi dabar parduotuvė visai kas kitą. Tai ką jūs norite pasakyti, kad mano vaikas yra mažiau vertesnis, negu savininkui parduotuvė.
Atsakyti
QUOTE(estrėja @ 2005 06 20, 23:30)
Ir dar čia įžvelgiu aukos sindromą. Pradžioj paskelbiama tema iš anksto žinant, kad atsiras ne vienas priešiškai nusiteikęs. Vėliau imama verkšlianti, kad yra visų nuskriausta. Tada kaip taisyklė, atsiranda atjaučiančių, užstojančių, ką gi tikslas pasiektas, galime atidaryti dar vieną temą .

Ash esu stiprus zmogus ir neverkshlenu. Tesiog kai pirma karta atidariau tema, ieshkojausi darbo. Ir ji radau. Ir ne mano kalte, kad atsirado palaikanchiuju.
O shi tema... paprashchiausiai nesutinku su ishsakytom mintim del diktofonu ir kameru, shtai tiek. Todel ir diskutuojame. Juk butent diskusijose gimsta TIESA. Ne visada lengvai, bet tai tendencija.
Atsakyti
QUOTE(estrėja @ 2005 06 20, 23:36)
Tai kodėl gi dabar parduotuvė visai kas kitą. Tai ką jūs norite pasakyti, kad mano vaikas yra mažiau vertesnis, negu savininkui parduotuvė.

Nelyginu vaiko ir prekiu, apie tai net nera kalbos. O aukles darbas - buitine situacija.
Autobuse dar nieks neirenge kameru, net uzsienyje (bent jau masishkai), o ash nepasakychiau, kad man nerupi mano pachios ir man irtimu zmoniu saugumas.
Atsakyti
mažulių deive, suprantu tavo jaunatvišką maksimalizmą, bet manau praleidi vieną dalyką - vaikas tai ne pinigai, ne kažkoks materialinis daiktas. Tai neįkainojama. Pasikartosiu - priimdama auklę, pasakysiu, kad stebėsim kamera. Ne visada, o kartais. Tai mano sąlyga. Jei auklė nesutinka - ieškosiu tokios, kuri sutiks. Keliais nei prieš vieną nešliaužiosiu - nesutinka su viena mano sąlyga, nesutiks ir su kitomis. Tai yra darbo santykiai - jos ir mano susitarimas.

P.S. O kameros yra įrengtos daug kur, taip kad mes visi esam stebimi tongue.gif
Atsakyti
Mazuliu-deive, o jei mama pasakys, kad as istisai filmuosiu savo vaika, nes noriu matyti darbe, dziaugtis kaip jus zaidziat, butu lengviau?
Atsakyti
Oj kokie kivirčai,nieko blogo nematau tame,kad butu įrengtos kameros schmoll.gif Vaikučiu dar neturiu tai ir negaliu aškiai ir blaiviai įvertinti mamų pazicijas,bet aš už kameras,nes visokių žmonių yra ax.gif
Iš kitos pusės suprantu mazuliu - deive jinai turbut jaucia kazkoki diskomforta kai yra stebima kameros,savaime suprantama ji nera žverelis zoologijos sode kuri galime ištysai stebeti,gal ji puiki auklė ir dar nesutiko tokiu žmonių savo gyvenime kurie butu ją labai nuvylė,todėl nesupranta mamyčiu nerimo,dėl savo vaikiuko,juk jos savo atžalas palieka visiškai svetimom tetom,kurios nežinia kokios yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 20, 21:12)
Ramas! Labai achiu uz palaikyma!  thumbup.gif
Ash neieshkau aukles, ash ja pati esu.
Blogu aukliu yra vienetai, tiesiog pavieniai atvejai, su kuriais yra susidurusios mamos shiame forume. Shiaip aukliu blogumas nera tendencija, o tai svarbiausia.

Bijau,kad aš tavęs nepalaikau.Tik paskaičius tavo žinutes kituose forumuose,supratau,kad esi emocinga ir suerzini mamas.Jei esi gera auklė,tai skaityk literatūrą apie mažylius,mokykis masažus daryti ar numeksk auklėtiniu kepurėlę,o ne siausk ant mamų ir nadejuok kiek mažai šeimininkai moka ir kiek daug reikalauja.Tu daugiau laiko praleidi internete įrodynėdama savo gerumą.Jei mažai moka-studijuok ir po studijų galėsi gauti gerai apmokamą darbą,kurį dirbti daug sunkiau,nei būti su mažyliu namie.
Susimastyk g.gif .
Atsakyti
blogu aukiu mazuma? vienetai? katineli, nejuokink tarakonu! dikusija gavosi arsi, nes tu nori,kad atsiastu daugiau palaikanciu tavo puse ir teigi, kad stebejimas yra ziauru ir neteisinga...ir kad nemandagu stebeti aukle...ir pan...
zinai,sakai,kad esi stiprus zmogus...o as manau,kad silpnas...stipriam ir savim pasitikinciam zmogui butu dzin ar ji filmuoja ar nea...
beje,del filmavimo-seimo nariai irgi filmuojami.bet neputoja...o juk zmones juos irgi rinko pasitikedami ir tikedami,ane?
Atsakyti