Įkraunama...
Įkraunama...

Diktofonai, videokameros...

QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 07 09, 15:51)
Shiaip galit pasitikslinti temos pavadinima, jeigu ka. Tenai ir pirmajame poste nebuvo kalbos apie geruma. O ir "shaukiu" ash ne ant viso forumo, ne visose rubrikose kuriu temas. O be to, temos mano ish viso tik dvi. Ta, kur darba ieshkojau ir shita. Tai apie koki rekima kalba?
Beje, kokios chia visos piktos! Jei atsirado zmogus (kad ir ash), turintis kitokia nuomone, nemegstantis pataikauti ir padlaiziauti potencialiems darbdaviams, tai ka, jau reikia ish karto ta zmogu skalpuoti? Pilti ant galvos purvus? Ir mes dar apie zmonishkuma kalbam  cry.gif

O ko tu dabar nervuojies?
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 07 09, 16:53)
tu matyt neskaitei juodojo auklių sąrašo... Agentūrose ne Dievai dirba, irgi klysta. Ir testukus būsimos auklės teisingai atsako, ir pokalbiuose su psichologais pašneka labai gerai. Tačiau tėvų lūkesčių nepateisina. Tikrai ne visos, tačiau praslysta ir ne kokie fruktai

Skaichiau ji, skaichiau. Siaubiakas. Sakiau, verkt norisi. Bet juk tai vienetai, o ne tendencija. Achiu dievui.
Ash tai siulau alternatyva -
1. aukle ish agenturos.
2. Testai. Galima papildomi.
3. Bandomasis laikotarpis Jums esant namie. Jus bunat kazkur shalia, bet stebit. Lygiai taip pat ir kamera stebi (filmuoja). Juk reikalingas shioks toks laikas, kad vaikas iprastu prie aukles. Kad jam butu nebaisu su ja vienam [pasilikti ir atsibusti shalia jos, o ne mamos.
4. Galu gale, bendravimas su aukle, pachios pamatysit, kas ji per zmogus. Tiesiog bunat vienam bute, shnekat kaip drauges. O pamatyti ar zmogus nuoshirdus, labai lengva. Vienos dienos... na, maksimumu maksimumo, savaites tam uzteks. Geras zmogus atsiskleis, o blogas, nepatikimas tikrai neishtvers tiek ir ishsiduos. Nes tas gerumas yra vaidyba (tam atvejui). Elementari psichologija.
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 07 09, 16:55)
na apsiramink tu  biggrin.gif  Ko taip erziniesi? Kur tu matai piktus žmones? Atsipalaiduok ir nesiparink. Labai jau jautri esi.

Meno zmones visi jautrus, jeigu ka. Keista, kad nezinojot.
O del piktu zmoniu... Shiame forume mane skalpuoja turbut ish gerumo, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 07 09, 16:03)
3. Bandomasis laikotarpis Jums esant namie. Jus bunat kazkur shalia, bet stebit. Lygiai taip pat ir kamera stebi (filmuoja). Juk reikalingas shioks toks laikas, kad vaikas iprastu prie aukles. Kad jam butu nebaisu su ja vienam [pasilikti ir atsibusti shalia jos, o ne mamos.
4. nepatikimas tikrai neishtvers tiek ir ishsiduos. Nes tas gerumas yra vaidyba (tam atvejui). Elementari psichologija.

3 aprašei daugiau vaiko pratinimą prie svetimo žmogaus, o ne šansą suprasti gera auklė ar ne. Turbūt visos prie tėvų auklės gerutės
4. gali ir neatsiskleisti. Psichologija nėra tokai ir elementari - visokių žmonių tipų būna.

QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 07 09, 16:06)
Meno zmones visi jautrus, jeigu ka. Keista, kad nezinojot.
O del piktu zmoniu... Shiame forume mane skalpuoja turbut ish gerumo, ar ne?

tu pati pažiūrėk, kiek tavo žodžiuose ironijos ir pagiežos. Manau, kad tave ne skalpuoja, o bando paerzinti. Ir tik dėl to, kad pati užsiparinai. Bijai, kad per 10 dienų, kai nubūsi forume, tave apipils purvais? doh.gif O kur tavo elementari psichologija? blink.gif Juk čia tik forumas. Nei tavo vardo, nei pavardės mes nežinom, o ir žinot nenorim, nei tau gyventi su mumis, nei ką. Ko taip pergyventi dėl savo kažkokio kompiuterinio įvaizdžio? Na nepatikai kažkuo kažkam. Juk negali patikti visiems. Juk ir tau ne visos patinka, ne visų nuomonė yra priimtina. Iš širdies patariu nesinervuoti. Atsipūsk pati ir kitos apsiramins. 4u.gif Nu nepyk, bet nesuprantu tavo susierzinimo prasmės.
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 07 09, 17:16)
3 aprašei daugiau vaiko pratinimą prie svetimo žmogaus, o ne šansą suprasti gera auklė ar ne. Turbūt visos prie tėvų auklės gerutės
4. gali ir neatsiskleisti. Psichologija nėra tokai ir elementari - visokių žmonių tipų būna.
tu pati pažiūrėk, kiek tavo žodžiuose ironijos ir pagiežos. Manau, kad tave ne skalpuoja, o bando paerzinti. Ir tik dėl to, kad pati užsiparinai. Bijai, kad per 10 dienų, kai nubūsi forume, tave apipils purvais?  doh.gif  O kur tavo elementari psichologija?  blink.gif  Juk čia tik forumas. Nei tavo vardo, nei pavardės mes nežinom, o ir žinot nenorim, nei tau gyventi su mumis, nei ką. Ko taip pergyventi dėl savo kažkokio kompiuterinio įvaizdžio? Na nepatikai kažkuo kažkam. Juk negali patikti visiems. Juk ir tau ne visos patinka, ne visų nuomonė yra priimtina. Iš širdies patariu nesinervuoti. Atsipūsk pati ir kitos apsiramins.  4u.gif  Nu nepyk, bet nesuprantu tavo susierzinimo prasmės.

Tai nebutinai tevai turi tupeti kambaryje. Tevai gali buti kazkur shalia ir aukle nezinos, ar tuo momentu ja stebi mama ar ne. Juk shiaip jau, kai vaikas nemiega, aukle turi su juo zaisti, na, kad uzsiimtu vaikas kuo nors. Taigi nebus laiko zvalgytis i shalis ir ji elgsis naturaliai, taip, kaip ir be tevu. Mes taip pratinomes 3 savaites.
Del 4... taip, aishku, negalima apie visus vienodai sakyti, atveju yra tukstanchiai. Bet shiaip jau bloga aukle gali prie tevu vaidinti gera, bet jei ilgiau, ji ishsiduos. Taip dazniausiai ir buna. Nezinau, gal ish prigimties su psichologe, bet kai pamatau zmogu, man uztnka su juo pakalbeti 10 minuchiu ir ash suprasiu, ar shis zmogus nuoshirdus, o ne veidmainis.
Jokios ironijos ir pagiezos mano zodziuose nera. Ne, mane butent kad skalpuoja - maisho su purvais, bando pazeminti. Taip, sutinku, kazkam nepatikau dar pirmoje temoje, kur nebuvo mano KITOKIOS nuomones del filmavimo. Tai va gi, nikas nepatiko. Ir del to negi shitaip reikia elgtis? O del shio forumo... taip chia nieks nieko nzino apie mane, bet tai nereishkia, kad leisiuos izeidinejama.
Atsakyti
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 07 09, 16:27)
Nezinau, gal ish prigimties su psichologe, bet kai pamatau zmogu, man uztnka su juo pakalbeti 10 minuchiu ir ash suprasiu, ar shis zmogus nuoshirdus, o ne veidmainis.
Jokios ironijos ir pagiezos mano zodziuose nera. Ne, mane butent kad skalpuoja - maisho su purvais, bando pazeminti. Taip, sutinku, kazkam nepatikau dar pirmoje temoje, kur nebuvo mano KITOKIOS nuomones del filmavimo. Tai va gi, nikas nepatiko. Ir del to negi shitaip reikia elgtis? O del shio forumo... taip chia nieks nieko nzino apie mane, bet tai nereishkia, kad leisiuos izeidinejama.

Na jei išties būtum gera psichologė, rastum išeitį iš susidariusios situacijos ir apie tave šioj temoj iš viso nebūtų diskutuojama. Jau seniai mintyse būtum įsijungusi IGNORE, kai pamatytum postą apie save ir bendrautum tik apie kameras.
Negi niekada nesi nusvilusi? Negi visada sugebi iš anksto atspėti kito žmogaus elgesį? Negi niekada tavęs niekas neapvylė? Per 10 minučių sugebi atspėti geras žmogus ar ne? Tada tau reikėtų duoti geriausio pasaulyje psichologo vardą. Tikrai netikiu, kad tai tiesa. Juk ir geriausias, nuoširdžiausias žmogus, per 10 minučių, bendraudamas su visiškai nežinomu asmeniu, gali pasirodyti ne toks, koks yra iš tikrųjų. Gal jo elgesį pakeitė pergyvenimai, gal kitos mums nežinomos aplinkybės? Gal jis prisiskaitęs psichologinių knygučių elgiasi taip pagal kažkokias tai nustatytas taisykles? Juk populiariosios psichologijos knygučių dabar apstu. Tik sugebėk išsirinkti.
Tikrai nenoriu pasakyti, kad esi bloga. Ir nei viena to nesako. Matyt kitų mintis supranti taip, kaip nori suprasti. Smagu, kad moki bendrauti su vaikais, smagu, kad jie tave myli, džiaugiuosi, kad ir vaikų tėvai tavimi patenkinti. Sakau, įjunk mintyse Ignore toms mintims, kurios tau nepatinka. Nereaguok į jas ir viskas bus gerai. Visos diskusijos ne į temą aprims. Elementari psichologija, kaip sakai mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei grįžti į temos pradžią, dar ten, kur nebuvo svarstoma "gera-negera" tai norėčiau pasakyti, kad ir kokią auklę turėčiau, vistiek ją kaip nors tikrinčiau. Ir kaip mano vyras sako, auklei tiesiai šviesiai ir pasakyčiau "būsi tikrinama visais įmanomais būdais". Nematau čia nepagarbos. Kaip tik manau, kad nuoširdžiam žmogui tai nė motais.
Atsakyti
mazuliu deive, na neziurejai tu baro2 speju, nes sakei kad nemegsti realybes show... buvo ten tokia linite vis sakanti,kad yra gera ir nuosirdi...zinai,tai labai falsyvai ir kvailai atrodydavo,patikek...beje,kas butu,jei visi padare gera darba ar pasielge kaip nors gerai imtu afisuotis? kas butu,jeipvz p. adamkiene suorganizavus labdara vaikams pradetu saukti-motot,kokia as gera...arba tos mamytes,kurios cia remia vaikucius ir mamytes bei tevelius, kuriems reikia paramos sakytu-as labai gera, daviau ta ar ana...

o del aukliu agenturu...zinok ir ten visko buna...zinau viena aukle, butent is aukliu agenturos, kuri maza, 7 men vaika girdydavo stipriu aguonu nuoviru, kartais valerjonu pridedavo,kad vaikas miegotu...tai jis ir miegodavo praktiskai visa dienele...o auklyte tuo metu visai seimai ir valgyti padarydavo, ir kambarius sutvarkydavo ir rubus isplaudavo...dziaugesi tevai tokia saunia aukle,kol viena karta grize anksciau nenutvere aukles tas auguonas verdant(ar ka ten su jom darant)
Atsakyti
Sveikos. Aš esu ta mama, kuri filmavo auklę ir labai dėl to džiaugiuosi. Išvada: niekas nemylės vaiko taip kaip tu pati, bet jei jau reikia pagalbos iš šono, tai pratestuokim tas aukles taip, kad ramiai naktį galėtume miegoti ,o dieną pagalvojus apie paliktą namie vaiką graudu nesidarytų. Savo filmuotą auklę neseniai sutikau pajūryje, tai ji man net į akis nežiūrėjo. Ar teko sutikti gerų aukių - be abejo, tik bėda, kad jos visos dirbo ne pas mane. Vienintelė mergina, kuri prabuvo pas mus 1,5 metų buvo pelniusi pasitikėjimą, bet ilgainiui pradėjo piknaudžiauti sad.gif , lipt man ant sąžinės,visaip mane psichologiškai terorizuoti.. Ai, žodžiu, jei tik turėtume močiutę, kuri vaikiuką mylėtų kaip savo...
Atsakyti
Beja, Mandalina, tik dabar pastebėjau - baik vieną kartą valgyti biggrin.gif Juk vasara tik įpusėjo, kaip žadi į maudymuką isisprausti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inra @ 2005 07 13, 22:40)
Sveikos. Aš esu ta mama, kuri filmavo auklę ir labai dėl to džiaugiuosi. Išvada: niekas nemylės vaiko taip kaip tu pati, bet jei jau reikia pagalbos iš šono, tai pratestuokim tas aukles taip, kad ramiai naktį galėtume miegoti ,o dieną pagalvojus apie paliktą namie vaiką graudu nesidarytų.

cry.gif baisu... Užjaučiu

QUOTE(inra @ 2005 07 13, 22:45)
Beja, Mandalina, tik dabar pastebėjau - baik vieną kartą valgyti biggrin.gif Juk vasara tik įpusėjo, kaip žadi į maudymuką isisprausti smile.gif

negaliu verysad.gif Ėdu ir ėdu cry.gif Dėl to iki šiol net prie ežero nebuvau biggrin.gif Į maudymkę netelpu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
doh.gif negaliu patiketi, kad reliai egzistuoja forumiete-mama, kuri galejo pasamdyti sia "aukle". Paskaicius visa tema noretusi kuo greiciau siai merginai padeti atsidurti tam tikroje gydymo istaigoje. Tai netik nestabili ir nenuspejamos neurozes, bet ir susidvejinusi asmenybe, o tai pasireiskiantis pirmieji sizofrenijos pozymiai. Ir zinoma kuriuos butina pradeti gydyti. Tikrai garantuoju, kad si mergina neperejo ir pirmo lygio psichologiniu testu, kurie yra privalomi aukliu agenturose. Mamytes kurios samdote aukles, o ypac jeigu realiai egzistuoja (kuo labai abejoju) kuri neva pasamde sia mergina, bukite labai atsargios. Si mergina gali prisistatyti ir kitu niku, saugokite savo vaikucius. Tokiu merginu ir moteru tikrai daug pasitaiko, tik pas jos BEVEIK nepraeina atrankos. Bet labai daug buna atveju, kai sios moteris randa darba savo inciatyva blink.gif .Tikrai nesigedykite ir prasykite kaimynu, bei naudokites visomis priemonemis, kad apsaugotumete savo vaikuti.Labai liudna, bet daznai tokios moterys, buna net per daug lipsnios ir geros, todel dauguma mamu ir neizvelge blogu keslu. O si forumiete is viso jau nesugeba susivaldyti forume, negirdi kas jai yra sakoma, tik pastoviai kitiems, o ypac sau kartoja kad ji yra gera. Tai yra Hildingo kompleksas jis ganetinai pavojingas, nes zmogaus reakcija tam tikrose situacijose (sunervinus,vaikui nepaklusus ir t.t.) yra nenuspejama. blink.gif
Atsakyti