Ramunitos papasakota istorija ir man priminė vieną nuotykį. Tai irgi istorija, patvirtinanti nuomonę, kad kameros auklei gali būti naudingos. Kažkada pas mus tetos vaikas savaitę gyveno. Buvo jam gal 2 metai kokie. Vaikas laaabai pasiutęs, priėdęs velnių ir gudrus Kažkada darželyje jį kažkas apstumdė ir po toliau sekusių įvykių pamatė, kaip karštai mama reaguoja į tą faktą, kad kažkas jį muša. Mama net nesigildavo, kas ir kaip. Taigi užsimanė jis kažkur į parką eiti, o tas parkas baisiai toli buvo, su tokio mažu vaiku pėščiomis nenueisi, vairuoti nemoku. Taigi sakau, kad žaiskim kieme, į parką neisim, tai jis man pareiškė: " Jeigu nenuvesi manęs į parką, aš pasakysiu mamai, kad mane mušei". Kaip jum patinka 2 metų vaiko gudrumas. Arba buvo dar vienas įvykis su juo. Vyko kažkoks giminės balius, jam jau gal 3-4 metai buvo. Jis pasiprašė į lauką pas kaimynes, vos vyresnes mergaites. Po kažkiek laiko skambutis į duris. Ateina pardavėja iš kaimo parduotuvės. Sako, ar čia jūsų vaikas. Teta sako, kad taip. Ir atneša pinigus - į maišelį suviniotus 2 tūkstančius litų, kuriuos močiutė "gudriai" paslėpė fotelyje ir anūkėlis pasiėmęs juos išėjo su panom į parduotuvę ledų pirkti. Ir padavė visus pinigus. Džiaugiuosi, kad pardavėja atnešė tuos pinigus, nes jei būtų pasilikusi sau, tai močiutė galvotų, kad mes su sese paėmėm, negi galvos, kad tokio amžiaus vaikas gali vogti.
QUOTE(Ramunita @ 2005 06 28, 22:00)
klausyk,netsakei biskuti bet vat man idomu kaip supratau priklausai aukliu agenturai,tai kaip manai-ar visos ten esancios aukles 100% patikimos, ar testai nera per paprasti...ta prrasme,ar igudus apgavike nesuvaidintu gerietes?
Visokiu yra ir tas, kad praeini testavimus ir pokalbius agenturoje, praktishkai nieko nereishkia. Bet pirma zmogus praeina pokalbi su paslaugos "Aukle" koordinatore, kuri ishklausineja viska iki smulkmenu, - patirti su vaikais i motyvacija ir t.t., ir psichologe, su kuria veliau dar reikia testus praeiti. O psichologes ten irgi ne shiaip sau kokias samdo, o gudrias, kurios galbut izvelgs potekste, jei zmogus nenuoshirdus ar to aukles dabo nori tik del pinigu. Shiaip toj agenturoje, kurioj ash... buvau (kadangi agentura neturi nieko bendo su mano darbo bei jo paieshka) pakankamai griezta atranka, taigi kokia nors "fiktyvia" aukle ar shiaip nestabiliu nerviuku patyrusi psichologe sykiu perkas.
QUOTE(Mally @ 2005 06 29, 11:52)
Ramunitos papasakota istorija ir man priminė vieną nuotykį. Tai irgi istorija, patvirtinanti nuomonę, kad kameros auklei gali būti naudingos. Kažkada pas mus tetos vaikas savaitę gyveno. Buvo jam gal 2 metai kokie. Vaikas laaabai pasiutęs, priėdęs velnių ir gudrus Kažkada darželyje jį kažkas apstumdė ir po toliau sekusių įvykių pamatė, kaip karštai mama reaguoja į tą faktą, kad kažkas jį muša. Mama net nesigildavo, kas ir kaip. Taigi užsimanė jis kažkur į parką eiti, o tas parkas baisiai toli buvo, su tokio mažu vaiku pėščiomis nenueisi, vairuoti nemoku. Taigi sakau, kad žaiskim kieme, į parką neisim, tai jis man pareiškė: " Jeigu nenuvesi manęs į parką, aš pasakysiu mamai, kad mane mušei". Kaip jum patinka 2 metų vaiko gudrumas. Arba buvo dar vienas įvykis su juo. Vyko kažkoks giminės balius, jam jau gal 3-4 metai buvo. Jis pasiprašė į lauką pas kaimynes, vos vyresnes mergaites. Po kažkiek laiko skambutis į duris. Ateina pardavėja iš kaimo parduotuvės. Sako, ar čia jūsų vaikas. Teta sako, kad taip. Ir atneša pinigus - į maišelį suviniotus 2 tūkstančius litų, kuriuos močiutė "gudriai" paslėpė fotelyje ir anūkėlis pasiėmęs juos išėjo su panom į parduotuvę ledų pirkti. Ir padavė visus pinigus. Džiaugiuosi, kad pardavėja atnešė tuos pinigus, nes jei būtų pasilikusi sau, tai močiutė galvotų, kad mes su sese paėmėm, negi galvos, kad tokio amžiaus vaikas gali vogti.
Siaubas, klausyk, ir kaip chia taip vyesnes seses nepasake, kad negalima tu pinigu liesti. Baisu tiesiog. Ir tas vaikas 2 metu - nei shis, nei tas. Ishlepino matyt savo laiku tevai. Vienintelis argumentas: "Ash noriu". Viskas. Nieko kitko nepripazista. Neduok dieve, man tokius ziureti. Ta prasme, tokius lepuniukus ir nuo tokio amziaus . O jaunesnio amziaus nors ir pasieishkia katais oziai, bt juos gali shiaip ne taip kontroliuoti. Tai va
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 29, 18:12)
Nieko kitko nepripazista. Neduok dieve, man tokius ziureti. Ta prasme, tokius lepuniukus ir nuo tokio amziaus . O jaunesnio amziaus nors ir pasieishkia katais oziai, bt juos gali shiaip ne taip kontroliuoti. Tai va
Jaunesnio amžiaus vaikas nelabai ką ir pasakys
QUOTE(Elina @ 2005 06 29, 19:17)
Jaunesnio amžiaus vaikas nelabai ką ir pasakys
Sakyti tai i nesako, bet KOOOOOOKIUS oziukus rodo, kai reikia calgyti, tik laikykis. Aishku, ash nepykstu ir lazdom negrumoju, bet bandysiu aukleti , nes kitaip ant galvos paskiau atsises. Ar ne?
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 29, 18:23)
Sakyti tai i nesako, bet KOOOOOOKIUS oziukus rodo, kai reikia calgyti, tik laikykis. Aishku, ash nepykstu ir lazdom negrumoju, bet bandysiu aukleti , nes kitaip ant galvos paskiau atsises. Ar ne?
O tėvai sutinka, kad tu jį auklėtum?
..... O tai kam jie aukle samde? Kad TIK migdychiau ir valgydinchiau?
QUOTE(Elina @ 2005 06 29, 20:32)
O tėvai sutinka, kad tu jį auklėtum?
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 07 01, 18:42)
..... O tai kam jie aukle samde? Kad TIK migdychiau ir valgydinchiau?
zinok,ne visi tevai sutinka,kad aukle imtusi griezto auklejimo...auklei leidzia ugdyti vaika,bet ne aukleti, ta prasme, nenori, kad aukle formuotu vaiko charakteri ir pan...
QUOTE(Ramunita @ 2005 07 01, 18:42)
zinok,ne visi tevai sutinka,kad aukle imtusi griezto auklejimo...auklei leidzia ugdyti vaika,bet ne aukleti, ta prasme, nenori, kad aukle formuotu vaiko charakteri ir pan...
Ash noriu tik jo valgymo iprochius pakeisti, kol dar ne velu. Juk su juo dirbsiu ne diena ir net ne savaite. Man pachiai paskui bus lengviau. Turbut ir tevams nelabai malonu, kai reikia paskui vaika lakstyti su shaukshtu koshes arba kai jis viska ishdrabsto ant saves, manes ir sienu. Ta iproti (o tiksliau - lepinimo pasekme) reikia zutbutinai keisti.
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 07 01, 18:54)
Ash noriu tik jo valgymo iprochius pakeisti, kol dar ne velu. Juk su juo dirbsiu ne diena ir net ne savaite. Man pachiai paskui bus lengviau. Turbut ir tevams nelabai malonu, kai reikia paskui vaika lakstyti su shaukshtu koshes arba kai jis viska ishdrabsto ant saves, manes ir sienu. Ta iproti (o tiksliau - lepinimo pasekme) reikia zutbutinai keisti.
tik ziurek,kad ne tu viena taip galvotum...zinau tokiu tevu,kurie vaikams leidzia viska...
QUOTE(Ramunita @ 2005 07 01, 19:36)
tik ziurek,kad ne tu viena taip galvotum...zinau tokiu tevu,kurie vaikams leidzia viska...
Ech, zinau ir ash tokius tevus, machiau ju vaikus. Ash irgi savo aukletini lepinu, pripratinau neshioti visur ant ranku, ko daryti galbut nereiketu. Bet ka darysi dabar... Uztat jis geras lelius labai, mielas. Kol kas bandysiu ishmokinti ji paklusniai ir tvarkingai valgyti, tik tiek. Kol kas. O paskui ziuresim. Manau, ir tevams bus su juo maziau problemu, kai vaikas graziai valgys. O begiojimas su shaukshtu 3-4-5 kartus per diena 5 dienas per savaite pakankamai nuvargina, tuo labiau, kad shiaip shi procedura visai nereikalinga (kitiems vaikams), taigi jauchiu pareiga nuo to atpratinti vaikiuka . Antraip jauchiu bus problemu - dideliu, negatyviu ir visai nereikalingu.
mazuliu-deive, nznau kodel, bet tavo lipshnumas... man nepatikimas... kartais taip nuomones skiriasi, kad net juokinga