Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgas ar trumpas vardas

Man tai gražu ir trumpi ir ilgi vardai..nors mūsų pavardė ir ilga berniukui sugalvojom irgi gan netrumpą vardą.svarbu kad tarpusavy derėtų vardas ir
pavardė rolleyes.gif
Atsakyti
Mano 2.gif vardas Ūla. Išrinkom trumpą vardą, nes pavardė laaaabbaaaaiii ilga.Šiaip pirmenybę teikiu trumpiems vardams smile.gif
Atsakyti
Pas mane yra pažystama, jos vardas UNA. Iš pradžių buvo keista išgirsti vardą iš trijų raidžių, bet dabar man tas vardas netgi labai patinka. Manau, kad vardo gražumas ir patikimas tikrai nepriklauso nuo jo ilgio smile.gif Man gražūs ir ilgi ir trumpi vardai.
Tiesa esu girdėjusi, kad geriau vaikučiams yra neduoti tokių vardų, kuriuos galima trumpinti, nes taip yra trumpinamas ir žmogaus gyvenimas. Na bet čia manau tinka tik toms kurios tiki prietarais biggrin.gif
Atsakyti
Aš taip pat pirmenybę teikiu trumpiems vardams, nors yra nemažai patinkančių ir ilgų. Svarbu kad su pavarde derėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
Man atrodo taip: jei pavardė ilga, reiškias vardas turėtų būt trumpas, o jei trumpa, tai tinka bet kokio ilgio. Nors tai jokiu būdu ne taisyklė. Svarbu, kad vardas ir pavardė derėtų tarpusavy.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 14 sausio 2006 - 01:57
QUOTE(deive @ 2005 06 18, 11:37)
jums labiau patinka ilgi ar trumpi vardai g.gif ?
man tai asmeniskai trumpi ir aiskus rolleyes.gif

Man tai patinka ilgi, bet sūnui daviau trumpą, nes kitaip vadintu pavarde, kaip ir jo tėtį doh.gif
Atsakyti
as uz trumpus vardus smile.gif
Atsakyti
abiems savo vaikinams vardus rinkom trumpus, nes pavardė laaaaaaabai ilga, tai su vyru juokaudavom, kad jei dar ir vardas ilgas, tai vaikui mokykloj ant sasiuvinio neužteks vietos užsirašyt biggrin.gif
Atsakyti
Kadangi pavardė trumpa ir baigiasi -a raide, tai sūnui irgi vardą rinkom trumpą g.gif . Pradžioje norėjom pavadinti Justinas, bet negražiai skambėjo, taigi ir sutrumpinom ir įrašėm Justas. Dabar labai gražiai skamba thumbup.gif
Atsakyti
Manau dar į pavardę reiktų atkreipti dėmesį. Svarbu, kad derėtų. Jei pavardė labai ilga vardas geriau trumpas g.gif
Atsakyti
Aišku, vardo ir pavardės skambesys gal ir svarbu, be, mano galva, svarbiau yra paties vardo reikšmė. Juk jį duodame visam gyvenimui, todėl jis bent tėvams turėtų būti pačių pačiausias. Ir labai yra negerai, kai tėvai duoda ilgą vardą ir po to patys tuo vardu vaiko nevadina - jį trumpina. Sako, kad tuo pačiu trumpina ir žmogaus gyvenimą.
Atsakyti
man prie širdies labiau limpa trumpi vardai.Kam ilgas vardas,jei paskui vistiek jį sutrumpina.Ir šiaip patinka tokie mieli vardai,kaip aš juos vadinu smile.gif pvz.Kamilė,Austėja,Ema - gražu,bet niekad nesirinkčiau vardo pvz.Eleonora ar pan. Su mergaitiškais vardais tai problemų nėra.Jų galvoje ne vienas,ne du ir ne penki,bet va,su berniukiškais..... Gražūs Nojus,Vakaris... Tuo sąrašas ir baigias.Pasiųlykit kokių gražių 4u.gif
Atsakyti