Jeigu ilga pavardė vardas maunu turi būti trupas...
Man patinka irgi ir reti vardai.
Man maloniau trumpi ir tuomet mažibini gali netrumpinus vadinti
O iš vis manau kad reiktų tokio vardo kad ir 5 metukų ir 55 metų mielai galėtų tuo vardu vadintis
Iš prietarų srities neva reumpinant vardą ir gyvenimą trumpini (bet čia labiau gal kai jau registruoja vaiką pvz Dominykas o palieka tik Domas)
O iš vis manau kad reiktų tokio vardo kad ir 5 metukų ir 55 metų mielai galėtų tuo vardu vadintis
Iš prietarų srities neva reumpinant vardą ir gyvenimą trumpini (bet čia labiau gal kai jau registruoja vaiką pvz Dominykas o palieka tik Domas)
QUOTE(Orė @ 2005 12 18, 00:34)
Jeigu ilga pavardė vardas maunu turi būti trupas...
Aš ir manau, kad reikia derinti prie pavardės
O as visom keturiom - už trumpą vardą, nepriklausomai nuo pavardės
Na man tai yra ir trumpu, ir ilgu graziu vardu, savo dukrytei dejom trumpa, nes pavarde pakankamai ilga ir sudetinga
Svarbu kad vardas derėtu prie pavardės .
Aišku, turėtų vardas derėti prie pavardės. Prie ilgesnės - tiktų trumpesnis vardas. Bet vakar skaičiau, kad mergytei nori dėti Enolos vardą. Keistokas.
Aš irgi pritariu nuomonei, kad reikia vardą derinti prie pavardės - jei pavardė trumpa, vardas - ilgas. Mano sūnaus vardas Liutauras. Niekaip neišmąsčiau, kaip galima jį trumpiau vadinti, kad nebūtų Liūtas, nebent Liutiku. Kviečiame dabar Liutauriuku. Pripratom ir gerai. Šiaip man pačiai labiau patinka trumpi vardai. Daug maloniau ir paprasčiau vadinti vaiką - Rasyte ar Lineliu, o ne Rasa ar Linu. Nors prie trumpos pavardės trumpą vardą sunkiau parinkti - juk jis turi ne tik tikti, bet ir patikti. Mergaitė dar galės keisti pavardę ištekėjus, o berniukui šis derinys liks visam gyvenimui.
Manau jokio skirtumo, koks vardas, ilgas ar trumpas, svarbiausiai, kad jis tiktų ir patiktų patiems tėvams.
Tik man nesuprantama, kai tėvai duoda vaikams ilgus vardus, o vėliau patys trumpina Iš Lukrecijos - Luka, Augustės - Gustė.....................
O kas liečia pavardes, tai šeis laikasi ir vaikinai jas keičia
Tik man nesuprantama, kai tėvai duoda vaikams ilgus vardus, o vėliau patys trumpina Iš Lukrecijos - Luka, Augustės - Gustė.....................
O kas liečia pavardes, tai šeis laikasi ir vaikinai jas keičia
Man grazu suprantami ir normaliai istariami vardai,o ne tokie,kad gali liezuvi nusilauzt .Svarbu,kad mazyliui tiktu