Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgas ar trumpas vardas

QUOTE(Egipta @ 2005 09 30, 18:50)
Man tai graziausi ilgi vardai, kurie graziai susitrumpina. Nezinau kodel, bet man tai patinka kai vardas turi dvi versijas ilga ir trumpa.  thumbup.gif

Man irgi!!! thumbup.gif Va kaip mano: Wiktoria-Wiki-Wika-Wikusia-Wikunia-Vici ir dar kelios versijos, pamenu vienas bernas net pavadino angliskai kazkaip: Tori...
Atsakyti
O as tai uz trumpus vardus, nes nenoreciau kad vardas butu kaip nors iskraipomas suprumpinant. mirksiukas.gif
Atsakyti
Perskaičius pirmą žinutę, kad vardas turi būti "trumpas ir aiškus", iškart iškilo prisiminimai iš straipsnio, kaip vardai šunims renkami... Kad jie turi būti trumpi ir aiškūs blink.gif
Žmonėms teikiu pirmenybę duoti ilgus vardus, kuriuos draugų rate galima įvairiai trumpinti.
Atsakyti
QUOTE(s.saulute @ 2005 06 19, 11:15)
o man atrodo, kad reika paziureti kokia dar ir pavarde, nes jei ilgas vardas ir ilga pavarde, tai gal per sunku istarti.

Pritariu drinks_cheers.gif .Daug priklauso nuo pavardes smile.gif
Atsakyti
mergaitei tinka ir ilgi ir trumpi vardai,o berniukui duociau trumpa.man kazkodel taip graziau.
Atsakyti
Manau, kad prie ilgos pavardes labiau deretu trumpas vardas, na o prie trumpos pavardes- ilgas, kaip pvz Ugne Sabaliauskaite ir Dominykas Baura, manau, kad jei labai ilgas ir vardas ir pavarde vaikams mokykloje siek tiek sudetingiau:) Bet siaip nelabai turi reiksmes
Atsakyti
QUOTE(Veite @ 2005 11 04, 12:59)
Manau, kad prie ilgos pavardes labiau deretu trumpas vardas, na o prie trumpos pavardes- ilgas, kaip pvz Ugne Sabaliauskaite ir Dominykas Baura, manau, kad jei labai ilgas ir vardas ir pavarde vaikams mokykloje siek tiek sudetingiau:) Bet siaip nelabai turi reiksmes

Pilnai tau pritariu!!!
vardas turi susiskambet su pavarde,norsgal vaikinukams tai aktualiau. ax.gif
Atsakyti
Man labiau patinka trumpi vardai, kad jie nebutu isdarkomi ar trumpinami. Jeigu jau duodamas vardas, tegu ir visi vadina vardu, o ne sutrumpinimais ar pailginimais (retesnis atvejis).
O del derinimo prie pavardes: gal ir reiktu kazkiek paderinti, bet minimaliai ir, manau, remiantis ne pavardes ilgumu ar trumpumu, o saskambiu.
Sekmes visoms ieskancioms savo vaikams tinkanciu vardu.
Atsakyti
Man tai kazkaip nera skirtumo mes nekreipeme demesio i vardo ilguma rinkdami varda savo berniukam tai ir isrinkti: Vyro vardas Dainius tai pirmo berniuko vardas Deimonas, o mano vardas Kristina tai antrojo berniuko vardas Kristupas tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wikunia @ 2005 10 29, 18:04)
Man irgi!!! thumbup.gif Va kaip mano: Wiktoria-Wiki-Wika-Wikusia-Wikunia-Vici ir dar kelios versijos, pamenu vienas bernas net pavadino angliskai kazkaip: Tori...

Man taip pat ! Savo berniuku vardus taip pat trumpinam Kristupas - Kiparis, Deimonas - Demis, O mane vyras pavadina Kristi smile.gif
Atsakyti
O man labiau patinka trumpi vardai, nes man jie graziau skamba mazybine forma. Pvz.: Ugne- Ugnyte wub.gif
Atsakyti
Buvus mano klasioke augina du berniukus - Deivida ir Evalda. Paprastai mama vaikus vadina Deivis ir Evkis arba Evkutis, tik kai supyksta ant vaiku, tuomet sako - Deividas ir Evaldas. Tai iseitu, kad Deividas ir Evaldas vos ne kaip keiksmazodziai, jei mama vaikus tokiais vardais, kuriuos pati kazkada sunums isrinko, saukia tik ant vaiku supykus blink.gif . Mano sunus Aroldas. Kai maziukas buvo, vadindavom Arolduku arba Aduku - sitaip jis pats mazas save vadindavo, nes kitaip neiseidavo istarti biggrin.gif . Vaikai niekuomet vardo neiskraipydavo, neiskraipo ir dabar, jei jau saukia sunu pilnu vardu. O pravardes turi visi vaikai, nebutinai is vardo pravarde galima padaryti. Pvz mano sunaus pravarde nuo pirmos klases - Abra. Ir sunus mielai ja prieme, net geriausi jo draugai vadina ji Abra tarp saves. O kiti klasiokai, kad ir su trumpais vardais, pvz Tomas, Marius, Džiugas, vis tiek turi pravardes, ir, deja, tos pravardes padarytos iskraipius vardus - Tomce, Marelis, Džiugšė. Todel visai nesvarbu ar vardas trumpas, ar ilgas, kai nores, iskraipys ir ilga, ir trumpa. Pravardes paprastai turi visi vaikai ir ne visada jos daromos is vardu. O kai renki vaikui varda, tai manau rinkti reikia taip, kad graziai skambetu, derintusi tariant kartu su pavarde, nesvarbu ar ilga ar trumpa varda renki. Ir jei jau pavadinai dukra Viktorija, tai ir vadink Viktorija, o ne Vika, nes kam tada duoti varda Viktorija, jei vis tiek nevadini dukros duotu vardu. Ir aplamai, svarbiausia, kad vardas butu normalus, o ne kazkokia nesamone, kaip pvz, teko paciai girdeti - mergaites vardas Ašara, o dar kitas bajeris, kai mergaite buvo pavadinta Supistija blink.gif . Zodziu, nenuklyskim i lankas rinkdami varda ir viskas bus ok smile.gif
Atsakyti