pritariu- jei tevai duoda ilga varda- tai tokiu ir vadinti reiktu-- jei jau trumpina- tai trumpini ir reiketu pradzioj rasyti.
mano vardas ilgas- Bernadeta - tevai niekad netrumpino- draugus irgi "ismokinau" vengti trumpiniu...taigi po siai dienai turiu ilga ir neuzrumpinta varda.
As uz ilga- be sutrumpinimu
O as uz trumpus vardus. Mano vardas trumpas, manojo taip pat. Tai ir savo mazyliui (kai pagaliau turesim) duosim tik trumpa varda
pritariu- jei tevai duoda ilga varda- tai tokiu ir vadinti reiktu-- jei jau trumpina- tai trumpini ir reiketu pradzioj rasyti.
mano vardas ilgas- Bernadeta - tevai niekad netrumpino- draugus irgi "ismokinau" vengti trumpiniu...taigi po siai dienai turiu ilga ir neuzrumpinta varda.
Tau pasiseke
Mano vardas ilgas, bet tevai niekada juo nevadino, o trumpino. Taigi man ilgasis ir neprigijo. O dukrele pavadinau ilgu vardu, tokiu ir vadinsiu.
man patinka tokie vardai, kuriu sutrumpinti negalima....
QUOTE(Ria @ 2005 08 20, 11:19)
man patinka tokie vardai, kuriu sutrumpinti negalima....
Nežinau tokio, kurio išradingi vaikai nesugebėtų sutrumpinti ar kitaip iškraipyti.
Kam vaikui duoti ilgą vardą, jei net tėvai po to jį trumpina? tik tam, kad dokumentuose gražiai atrodytų? Nesąmonė - koks vardas duodas, tokių ir reikia vadint, netrumpinant
man labiau patinka trumpi, aiskus vardai, nors yra ir ilgesniu graziu vardu
tuo paciu norisi ir , kad su pavarde graziai skambetu
tuo paciu norisi ir , kad su pavarde graziai skambetu
o man patinka, kai yra ilgas vardas ir jį galima gražiai sutrumpinti, bet neiškraipant.
Daug kas siūlo metodą: vardą derinti su pavarde... Gal berniukams tai ir tinka , bet mergaitėms taigi ne visada, nes kažkada jos bus -ienės. Kai po pvz. Patricija Petrytė, o vėliau Patricija Plevokavičiūnienė
Visada galvojau, kad mano vaikai bus ilgavardžiai. Bet ištekėjau už vyro trumpa pavarde, sūnui davėm trumpą vardą... Negali planuot
Jei dar turėsiu berniukų, teks juos derinti prie vyriausiojo Bus pavadinti vardais iš 5 raidžių. O mergaitei, jei kada turėsiu, tikrai ilgesnį duosiu
Jei dar turėsiu berniukų, teks juos derinti prie vyriausiojo Bus pavadinti vardais iš 5 raidžių. O mergaitei, jei kada turėsiu, tikrai ilgesnį duosiu
Man patinka tik trumpi vardai , nes pažystu labai mažai žmonių, kurių ilgų vardų nesutrumpina .