Kaip ir daugelis pasisakančių, mes vaikams vardus rinkome trumpus, nes pavardė ilga Pačios mano vardas ir pavardė - 23 raidės Niekur netelpa parašyt
O ir šiaip trumpi vardai labiau prie širdies, kad niekas neiškraipytų trumpiniais
Žinoma svarbiausia, kad vardas gražus būtų ir su pavarde gražiai skambėtų. Mano vardas iš trijų skiemenų tai iki universiteto laikų nei kieme nei mokykloj niekas pilnu vardu nevadindavo, trumpindavo nors man ir nelabai tas patikdavo Tačiau dabar jau nebeatsimenu kad kas trumpintų O trumpų vardų pliusas, kad mažybine forma gražiai skamba
Perviduriuka
Reikia duoti tokį vardą,kad sutrumpinus neskambėtų juokingai ar įžeidžiančiai
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 12 22, 23:49)
ogo
as uz trumpus
Yra ir ilgų gražių,bet juos vis tiek trumpina-tad už trumpus
Mano pacios vardas ir pavarde - 21 raide, o vyro vardas ir pavarde tik 7 raides Bet man patinka ilga varda tureti ir niekam neleisdavau jo trumpinti. Musu vaiko pavarde bus tik 4 raides, tai tarsi reiketu ilgu vardu, bet berniukui nerandam ilgo grazaus vardo, tai jei bus berniukas, bus kaip tetis su itin trumpais vardu ir pavarde
Ir neteisybe, kad ilgus vardus butinai trumpins. Netrumpins, jei neleisi
Ir neteisybe, kad ilgus vardus butinai trumpins. Netrumpins, jei neleisi
Svarbu, kad butu ne per ilgi vardai ir tiktu prie pavardes. Kokia nors Veronika Aleksandra Makareviciute jau man atrodytu per daug.
as uz trumpesny varduka
Man nėra taip, kad kažkurie gražesni. Ir trumpų ir ilgų labai gražių yra. Kadangi mūsų pavardė trumpa, tai sūnui vardą rinkom ilgėlesnį. O dukrai rinkom jau nelabai atsižvelgdami į pavardę.
Man gražiau skamba trumpi vardai. Nes ilgus vis tiek dauguma trumpina.