O man gražu, kai vardas nesvarbu ilgas ar trumpas derinasi prie pavardės
As irgi manau, kad vardas neturėtų "pjautis" su pavarde. O ar ilgas ar trumpas reikšmės neturi, svarbu, kad gražus būtų. Bet jau ilgesnis nei trijų skiemenų vardas vis tiek bus trumpinamas, tai kam tokį ilgą dėti?
Man gražu ilgas vardas tada, kai trupa pavardė ir atvirkščiai nes jei ilgi abu labai jau sudėtingai ir nuobodžiai skamba, o jei abu ypač trumpi skamba labai griežtai, bet žinoma yra ir išimčių, čia jau priklauso koks vardas ir kokia pavardė
jei prie pavardes dera ir aisku tinka vaikui,as uz trumpa varda,man trumpi grazesni,o be to ir paciam vaikui daug lengviau ji istarti,ir velgi,jei galvoti apie ateiti,galbut vaikas isvaziuos i uzsieni ir tures sunkumu su kokiu nors pvz zygimanto vardu.na as pati turiu varda is 7 raidziu ir pavarde is 16 raidziu,tai kai reik prisistatyti anglui,tai jau net erzina ju reakcijos,replikos ir meginimai istarti tavo varda
Gal labiau trumpi
bet tas vardo ir pavardės "derėjimas" yra toks subjektyvus dalykas na vkus i cviet druzej niet vienam gražu Ignas Statkus, kitam Modestas Statkus, o trečiam Modestas Marcinkevičius. na, ir kurie klysta?
man patinka trumpi vardai, ypač vyriški. kažkaip jei berniuko vardas trijų skiemenų jau atrodo per ilgas
As uz trumpus, nes ilgus vistiek zmones linke trumpinti
man grazu trumpi, tad is trumpu ir rinkau savo leliukams
QUOTE(Šelmė @ 2008 12 04, 10:33)
O man gražu, kai vardas nesvarbu ilgas ar trumpas derinasi prie pavardės
Kazkur skaiciau, kad jeigu pavarde yra ilga, tai vaikui geriau duoti trumpa, lengvai tariama varda. Taip tipo graziau skamba. O jeigu pavarde trumpa ir paprasta, tai galima duoti ilgesni varda. Cia tokia tarsi taisykle, kaip suderinti varda ir pavarde, kad graziau skambetu Gal kam pravers